My Little Makeup

Kohtasimme viimein, minä ja ponimeikkini :)

Tapasin eilen vihdoin koirat, maksoin lunnaat ja sain ColourPop-pakettini ^_^ Jos tarina My Little Pony -meikkien seikkailusta on jäänyt väliin, sen voi lukea täältä. Jos kiinnostaa.

Colourpop_MLP_IMG_4616

On ne söpöjä…!

Myönnän: halusin nämä todellakin pelkästään My Little Pony -teeman vuoksi. Ihan sama mitä sävyjä kokoelmassa olisi ollut, olisin joka tapauksessa ostanut ainakin tuon luomiväripaletin.

Ja mitä kuvitukseen tulee; täysin olennaista on, että kuvitus on G1-poneista eli alkuperäisistä 80-90-luvun poneista, ei uudemmista. Aikuisille suunnatun ponikrääsän valmistajatkin ovat sen tajunneet, vaikka Friendship is Magic -tv-sarja (johon 2010-luvun ponit pohjautuvat) on myös suosittu aikuisten keskuudessa. Ihan mielenkiintoinen ilmiö. Kasari- ja ysäriponeja niiden olla pitää. <3

Colourpop_MLP_Look_IMG_4622

ColourPop My Little Pony -look.

En tykkää tuosta huulipunasta yhtään vaikka se on violetti. Värinä se on aivan ihana (sävy Lemon Drop, minulla on se ponikin <3), mutta minun huulillani ja kasvoillani? Ei. Tekee minusta ihan kuolleen näköisen. Ei sovi minun ihoni sävyyn sitten yhtään.

Colourpop_MLP_IMG_4618_

Colourpop_MLP_IMG_4636

Silmämeikkiin käytin sävyjä Skydancer (punertava liila, liikkuvalla luomella), Firefly (vaalea jadevihreä, luomivaossa), Twilight (tumma luumu, liikkuvan luomen ulkonurkassa) ja Princess Sparkle (sinivihreä, luomivaon ulkoreunassa).

Tämä on ensimmäinen kerta kun kokeilen ColourPopin meikkejä ja luomivärien laatu ainakin näiden neljän ensimmäisenä kokeilemani sävyn perusteella on ihan huikea. Esimerkiksi tumma luumu on yleisesti hankala sävy pigmentin kannalta ja minulle ainakin on vuosien varrella osunut kohdalle lukuisia heikkopigmenttisiä luumuja, paljon enemmän kuin laadukkaita ja vahvapigmenttisiä. ColourPopin Twilight-luumu on superpigmenttinen, sivellintä tarvitsi vain hipaista sävyn pinnassa ja colour-payoff oli mieletön.

Colourpop_MLP_IMG_4695

Viileä, jäinen liilapinkki highlighter Trickles on sekin oikein kaunis. Hohdon viehättävä siniliilaisuus ei tule kuvassa esiin, mutta sävy on aika sinertävä mikä sopii minulle sillä perus-vaaleanpunaisia highlighter-sävyjä minulla jo onkin.

Pakettiin liittyneestä sekaannuksesta; sain kuun alussa Postin asiakaspalvelun selvityksen sitä koskien. Selvityksen mukaan miehelleni Postin toimipisteessä annetut paketit (joista toinen oli se mysteeripaketti) oli luovutettu vastaavia saapumisilmoituksia vastaan, eli miehelläni ei heidän mukaansa ollut ensinkään mukana ColourPopin tulliselvityspyyntöä (joka oli siinä vaiheessa ainoa lähetystä koskeva lappunen, itse saapumisilmoitustahan ei ollut jaettu). Tässä asiassa on siis sana sanaa vastaan, mieheni pitää kiinni siitä että hänellä oli  mukanaan L’Orealin pakettikortti sekä ColourPopin tullilappu.

Mitä Postin selvityksessä kuitenkin myönnettiin, oli seuraava: ”Jakaja, joka yritti luovuttaa lähetystä 24.11., toimitti saapumisilmoituksen normaalia jakelukierrosta myöhemmin, sillä saapumisilmoitukset olivat häneltä jakohetkellä lopussa. Saapumisilmoitus ei siis saapunut normaalin postin mukana, joten se on voinut helposti jäädä huomaamatta.”

(”Saapumisimoitukset jakajalta lopussa…!!!) No, mitään saapumisilmoitusta ei meille koskaan paketista saapunut. Ottaen huomioon, ettei meille edes jaeta mainoksia, kuulostaa epätodennäköiseltä, että postiluukusta sujautettu saapumisilmoitus, jaettiin se sitten normaalin postin mukana tai eri aikaan, jäisi huomaamatta tai häviäisi muun postin sekaan, kun se yksinään laskeutuu eteisemme kynnykselle.

No, tämä tästä tarinasta. Meikit ovat nyt vihdoin hallussani. :)

 

Kommentit (40)
 1. NimetönKommentoija
  18.12.2017, 22:05

  Vaikka tärkeintä on, että sait pakettisi, niin jotenkin suututtaa silti Postin toiminta. Ehkä erityisesti siksi, että tänään on suututtanut muutenkin sellaiset ihmiset/tahot, jotka eivät voi myöntää omia virheitään, vaan pistävät ne heidän virheistään kärsivien ihmisten piikkiin toteamalla, että asia nyt vain on näin.

  Paljon pienempi paha ja helpommin anteeksiannettava juttu olisi se, jos Posti olisi esim. todennut vaikka että ”saapumisilmoitus on syystä x jäänyt toimittamatta, pahoittelemme virhettä ja siitä johtuvaa ylimääräistä vaivaa” kuin tuo, että syytetään teitä siitä, että saapumisilmoitus olisi jäänyt huomaamatta.

  Ei ihme, että Postin toiminta on niin surkeaa, kun aina kaikki on muiden vikaa. Kun virheitä ei myönnetä, niin niin niistä ei koskaan opitakaan.

  1. jos Posti olisi esim. todennut vaikka että ”saapumisilmoitus on syystä x jäänyt toimittamatta, pahoittelemme virhettä ja siitä johtuvaa ylimääräistä vaivaa” kuin tuo, että syytetään teitä siitä, että saapumisilmoitus olisi jäänyt huomaamatta.

   Jep, vähän samaa mieltä… Taitaa kuitenkin olla yksi Postin vakiovastauksia viitata siihen, että ”lappunen on jäänyt huomaamatta”. Mun luotto heidän toimintaansa on mennyt jo ajat sitten näiden ”Yritimme toimittaa lähetystä mutta ette olleet paikalla” -lappusten kautta, kun tällaisia lappuja kolahtaa luukusta samalla kun itse olen kotona. Kyllä mä ymmärrän että siellä varmaan tehdään asioita parhaan kyvyn ja jaksamisen mukaan, mutta Postin nykytilanteessa henkilökunta ei välttämättä ole kaikkein motivointuneita tekemään ihan sitä oikeasti parastaan… jos jonain päivänä ei nappaa ottaa x määrää paketteja mukaan jakokierrokselle niin sitten ne jäävät. Tämä kuva minulle on ainakin välittynyt niin omien kokemusten kuin lukuisten kommenttien kautta joita on saanut lukea.

   1. Silloin, kun maksikirjeet jaettiin vielä kotiin, postinjakaja tiputti sen ”yritin tuoda, mutta ette olleet kotona”-lapun soittamatta ovikelloa. Muutaman kerran juoksin perään ja selitys oli, että ei ottanut edes pakettia kierrokselle, kun joku kerta ei olla oltu kotona…

    1. Murrrr… >:-(

     Mä muistan niin hyvin kun maksikirjeet pikkuhiljaa lakkasivat tulemasta kotiinkannettuina, siis jo ennen kuin niiden kotinjakelu virallisesti lopetettiin. Yhä harvemmin postinjakajat jaksoivat ottaa niitä mukaan kierrokselle, tai ne eivät mahtuneet heidän kärryynsä. Kyllähän se ketutti kun odotti jotain tilausta kuin kuuta nousevaa, ja sitten kun OLET KOTONA postiluukusta tulee lappu jossa väitetään että ET OLLUT KOTONA, ja joudut odottamaan vielä seuraavaan päivään että saat kirjeesi postin toimipisteestä. >:-(

     1. Mä kyllä sinänsä ymmärrän tämän, kun nykyään noita isokokoisia kirjeitä on niin moninkertainen määrä entiseen verrattuna, ja postinjakajien on mahdotonta sitä määrää kärryissään mukanaan kantaa. Eli ei välttämättä ole siitä kiinni, että huvittaako jakajaa ottaa ne mukaan, vaan ihan logistisista syistä.
      Mutta musta on outoa se, ettei posti vaihda noiden lappusten sanamuotoa, koska toi varmasti aiheuttaa älyttömästi närää ihan vaan sen takia, että siinä väitetään että olisi yritetty toimittaa vaikka alun alkaen on voinut olla niin, ettei kyseinen maksikirje vain yksinkertaisesti ole mahtunut enää jakajan kyytiin.

      Mutta siis, esimerkiksi Kiinasta tilataan Ebayn kautta niin älyttömästi nykyään tavaraa, jonka perille toimittaminen oli ainakin joitain vuosia sitten Postille jopa tappiollista. Siihen kun lisätään se, että kotimaan kirjelähetysten määrä on vähentynyt huomattavasti, niin ihan ymmärrettävää että Posti on nykyään aika hunningolla. Lisäksi tuo ”kiinasilppu” eli kaikki ns. epämääräiset tavaraa sisältävät kirjeet lisää työtä ihan postin lajittelussa, koska se pitää käsitellä erikseen eikä koneellisesti.

      Jotainhan tolle Postin toiminnalle pitäisi tehdä, mutta niin kauan kuin Kiinasta saa tilattua tavaraa Suomeen alle kotimaan postimerkin hinnalla, niin pidän ihan ymmärrettävänä, että posti on nykyaikana aika pulassa, ja harmittaa, että jakajat (ja muu postin ns. näkyvä henkilökunta, joka asioille pystyy kaikista vähiten mitään tekemään) saa tästä syyn niskoilleen. Ehkä noihin ulkomailta tuleviin kirjeisiin pitäisi lisätä vaikka joku euron lunastusmaksu tms, ei olisi suuri summa maksaa yksittäiselle asiakkaalle, mutta määrä kokonaisuudessaan olisi huima ja ehkä joskus vielä muut kotimaan sisäiset postimaksut saisi laskuun ja näin kasvatettaisiin kotimaan sisäistä postiliikennettä.

      1. kun nykyään noita isokokoisia kirjeitä on niin moninkertainen määrä entiseen verrattuna, ja postinjakajien on mahdotonta sitä määrää kärryissään mukanaan kantaa. Eli ei välttämättä ole siitä kiinni, että huvittaako jakajaa ottaa ne mukaan, vaan ihan logistisista syistä.

       Jep, tämä varmasti johtikin siihen että maksikirjeiden kotiintoimitus ylipäänsä lakkautettiin. Kyllä sen voi ymmärtää. Mutta kuten totesit; toimituslappusten teksti olisi pitänyt muuttaa vastaamaan oikeaa tilannetta, kyllä tuollainen on onnen omiaan ärsyttämään asiakkaita kun annetaan ymmärtää että olisi tehty jotain jota ei ole tehty.

       Kiinasta; mä kuulin jostain että kiinalaisille posti/verkkomyyntiyrityksille on maan kehitysmaa-statuksen ansiosta ilmaiset postikulut. Näin ollen Kiinan postin ei tosiaan tarvitse maksaa ainakaan näistä verkkokauppojen lähetysten käsittelystä muiden maiden posteille, eli kyllä, kiinapakettien toimitus on varmastikin Suomen Postille (kuten muillekin) tappiollista. Ja ”kiinapakettejahan” tänne tulee aivan valtavasti. Tämän kehitysmaa-tukijutun takia kiinalaiset yritykset/verkkomyyjät pystyvät myös toimittamaan lähetyksiään kirjattuina kirjeinä vailla etramaksuja, lähes kaikki sieltä tuleva on kirjattua (mikä vielä osaltaan tuo lisätyötä vastaanottavalle postilaitokselle).

       Vaikea kysymys kyllä millä keinoilla esim. tätä Kiina-lähetysten vaikutusta Suomen Postin palvelutasoon voisi ratkaista.

 2. Tuli tästä mieleeni,että Moschinolla on my little pony puhelimen kuoret,itselläni on ne käytössä :)

  1. Ja piti vielä lisätä,että kyseiseltä firmalta löytyy muutakin teemaan sopivaa :)

   1. Niin näyttää olevan ?? ….mistähän mä saisin 995 dollaria esimerkiksi poni-lounasboksiin…? ^_^

  2. Henkkamaukallakin oli :) Mutta mä en löytänyt sitä mistään niin jäi hankkimatta. Ja muotonsa perusteella vähän epäkäytännöllinen, kyllä. Vaikka ponijuttuja rakastankin niin tuon käyttö olisi luultavasti jäänyt möhkyräisen muotonsa takia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *