Karkkipäivä
Karkkipäivä

My baby broke

Se tapahtui vihdoin.

Voitteko uskoa? Kaikkien näiden vuosien aikana minulta ei ole koskaan hajonnut yhtäkään meikkiä. Siis ihan muruiksi säpäleiksi tuusannuuskaksi.

Until now.

      Santarose1

Löysin meikkipussistani rakkaimman poskipunani, Rimmelin Santa Rosen, tämän näköisenä.

Mutta tiedättekös mitä? Murheen sijaan minut valtasi ilostus! Jessss! Vihdoin viimein pääsen kokeilemaan sitä! Puuterimeikin eheyttämistä alkoholilla…! :)

Olette lukeneet tästä korjauskikasta jo sadoilta sivuilta netissä. Varmaan 90 prosentille teistä tämä ei ole mitään uutta. Mutta sallikaa minulle tämä ilo jakaa kanssanne mun kaikkein ensimmäinen korjausoperaatio!! :) Ja ehkä joku 12 ihmistä saattaa jopa kuulla tästä nyt ekaa kertaa! (No okei, todennäköisesti ei mutta mä haluan silti jakaa tämän – The Resurrection of Santa Rose. :))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hajonneen puuterimaisen meikkituotteen ehjäksi saattamiseen ei tarvita muuta kuin alkoholia. En tiedä käykö puuhaan ihan rehellinen viinakin, mutta useimmat käyttävät desinfiointiainetta. Alkoholipitoisuuden tulee olla mahdollisimman korkea.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Palaset murskataan pieneksi jauheeksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alkoholia sekoitetaan joukkoon pienissä erissä. Minulla Septidinin imeytyminen poskipunamuruihin kesti yllättävän kauan, sain hämmennellä jauhomuruseosta varmaan 10 minuuttia ennenkuin se alkoi muuttua kosteaksi mönjäksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alkoholia tarvitsee lisätä vain sen verran että muodostuu tasainen, ei-liian-märkä voidemainen seos.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minä painelin pintaa talouspaperilla toivoen saavani aikaiseksi paperissa olevan pisaranmallisen kuvion, mutta tuloksena oli vain tuollaisia pyörylöitä… Oh well. :)

Jätin poskipunan kuivumaan yön yli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja nyt se on jälleen ehjä! :)

 . . .

Terkut Viking Amorellan kahvilasta, meitsin osoitteena on tänään Maarianhamina. Suomi-roadtrippiin hulahti sen verran ”markkaa” että nyt on käytävä taas vähän tienaamassa Ahvenanmaalla! :)

P.S. Ai niin, tällaisen sähköpostiini tipahtaneen viestin voisin vielä välittää: Hyvinvoinnin Tavaratalossa oli näin jälkijunassa bongattu juttuni Laveran Caribbean Spirit -meikistä, ja sieltä halutaan tarjota Karkkipäivän lukijoille 10% alennus lookin tuotteista. Koodilla KARKKI saa siis 10 prosenttia alennusta Caribbean Spirit -meikeistä 31.8.2013 saakka.

TÄSTÄ HYVINVOINNIN TAVARATALOON JA CARIBBEAN SPIRIT -TUOTTEISIIN

Kommentit (78)

 1. Miu

  Hei kiitos ihan älyttömästi tästä vinkistä!

  Korjasin just äsken kaksi rikkoutunutta lempiluomiväriä :) molemmat oli vielä kohtuu arvokkaita ja siksi en ole pois heittänyt vaan yrittänyt käyttää siitäkin huolimatta. Nyt hiukan helpompaa niiden käyttäminen :D

  • Sanni

   *tykkää*

 2. minni

  Hahaa, täällä kans yks kahdestatoista :D Ja onnistuin toissa viikolla pudottamaan avaamattoman juuri ostetun aurinkopuuterin… Ei tarvi varmaan kertoa kuinka kävi…

 3. Siiri

  Sattuipa sopivasti! Mulla oli yksi wettiksen rikkoutunut luomiväri joka piti tietysti heti päästä korjaamaan :) En siis ollut kikasta aiemmin kuullut. Tuo luomiväri oli vielä suht uusikin ja kyllä harmitti kun se hajosi vaikka se maksoikin vain kolmisen euroa. Huomenna saatan päästä jo kokeilemaan mitä siitä tuli ;) Kiitos tästä!

 4. Piia

  Ei ole totta! Minulle kävi aivan sama ja aivan samalla poskipunalla! Siis mikä todennäköisyys… :D

  • Sanni

   ….mutta mulla hajoamisen meni n. 7 vuotta… ;) Että hyvin kesti! :D

 5. Hannanen

  Mahtava vinkki!! Kiitos tuhannesti! Nimimerkillä rakas Macin poskipuna lattialla eilen

 6. Satu

  Kiitos vinkistä, ihan uusi myös minulle! :)

  Korjasin MSCHIC:in poskipunan :) Käytin ihan dry vodkaa ja hyvä tuli :D Liukeni tosi vaivattomasti ja oli helppoa.

 7. Sanna

  Kiitti vinkistä, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. :) Olisi ollut käyttöä, mutta eiköhän niitä puutereita ym hajoa vielä tulevaisuudessakin… :D

 8. Jebajebs

  Minä ilmottaudun ja myönnän olevani yksi niistä 12 joka ei tiennyt tätä niksiä :D testasin tämän kikan luomiväriini (sattumoisin lemppariin,joka oli mennyt valitettavasti rikki samoissa merkeissä kuin sinulla,, ihmettele vain,miksi kannan luomiväriä käsilaukussa…) ja niinkävi että toimi! jätin kyllä sen paperin siihne päälle osoddamaan ja laitoin sen ”astian kannen” kiinni koska oli hurahtanut vähän liikaa tuota samaa ainetta mitä itsekkin laioit… itse olen enne hiettänyt hyvin kaihoisasti kaikki puuterit,poskipunat,luomivärit yms mitkä nyt on sattunut hajoamaan ERITTÄIN kaihoisasti pois hävitettäväksi! noh,nyt tulevaisuudessa hajoaa aivan varmasti joku puuteri luomiväri,poskipuna yms,niin pääsee uudestaan kokielemaan :D toimiiko luomiväripalettiin sama? vai riippuuko siitä kuinka pienet ne luomiväri ”napit” on?(:

  • Sanni

   toimiiko luomiväripalettiin sama?

   Ihan kaikkiin puuterimaisiin meikkituotteisiin :)

   • Jebajebs

    Jee! sitten minä alan vartomaan että ne menee rikki :D

 9. Annu

  En ollut minäkään ikinä kuullut tästä ! Ja heti kokeelin, tuossa poskipuna nyt kuivuu :D Mutta aloin miettimään, että eikö tän kautta iholle päädy alkoholia kuitenkin sitten, toki aika vähän. Mutta onko se varsinkaan herkälle iholle hyväksi..

  • Sanni

   Mutta aloin miettimään, että eikö tän kautta iholle päädy alkoholia kuitenkin sitten, toki aika vähän.

   Kaikki alkoholi haihtuu mönjästä pois, eli mitään ei tule iholle! :)

 10. Painajainen

  Nyxin ikuisuus sitten murusiksi mennyt Taupe odottelee uuteen muotoonsa kuivahtamista, kiitos vinkistä!:)

 11. sinna

  Apteekista saa pyytämällä ostettua ihan 100 prossasta alkoholia. Pullo maksaa muutaman euron. Siihen hajonnut tuote imeytyy helposti ja nopeasti ja ylimääräisiä ainesosia ei tule korjattavaan tuotteeseen. Ite oon korjannut jonkun verran luomivärejä jne. Omasta kokemuksesta voisin todeta, että tuote muuttuu ehkä hieman kovemmaksi. Silti tuotetta irtoaa ihan mukavasti. Suurin vahinko tapahtuu esteettisellä puolella. Tuote jää vähän ”kiiltävämmän” näköiseksi. Sellaiseksi kuivuneeksi mudaksi. Tuote ei ole koskaan entisensä mutta toimiva kikka on. Ja helppo!

 12. Leena

  Kiitos vinkistä! Onneksi muistin tämän, kun eniten käyttämäni poskipuna Korres Blush Peach putosi tänään.

 13. Pauliina

  Kiitos tästä, Sanni! Muistin onneksi lukeneeni tämän ja fixasin laukussa murentuneen poskipunana käyttämäni aurinkopuuterin tänään!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.