Karkkipäivä
Karkkipäivä

…mutta on ne kyllä MUHKEAT!

Varoitus: tämä postaus sisältää varmaan blogihistorian karseimmat ja huonolaatuisimmat kuvat, mutta nyt on vain pakko jakaa nämä tukkafiilikset!

Mitä ihmettä – tukka on eilisen palashampoodebyytin jäljiltä likaisemman tuntuinen kuin ennen pesua, mutta…. se on niin tuuhea! Herranjestas mikä volyymi! Eikä pelkästään visuaalisesti vaan myös käsiintuntuvasti, oikeasti, ponnari on melkein tuplasti paksumpi kuin normaalisti!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lähmäiset – joo! Hyi olkoon, ei oikeasti voi edes koskea tuonne tyveen, mutta tämä volyymi..!! Aikaisemmin lähmä ei todellakaan ole kulkenut käsi kädessä tuuheuden kanssa, vaan lähmätukka on poikkeuksetta tarkoittanut myös LITTAtukkaa.

Mutta ei nyt.

Palashampoo. Onko sinulla oikeasti tällainen vaikutus hiuksiin..?

Palashampootukka2

Siis nämä kuvat… Voisin hakea näillä Reese Witherspoonin paikkaa Legally Blonde 3 -elokuvasta. (Ja kappas, Reese on uutisten mukaan kieltäytynyt kolmannesta blondileffasta juuri elokuussa… ^_^)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei – kuvassa myös Ne ”Kuuluisat” Voisin Juosta Seinään -rintsikat.  :D Ei mulla omasta takaa noin muhkeat tissit ole. Otsikko voisi viitata niihinkin… ^_^ Kiitos, H&M.

Palashampootukka_harjattuna

Harjasin äsken hiukset vielä suoraksi (nuo kiharat tuli nutturasta), ja muhkeus on edelleen jäljellä. Ja oli ne tuuheat jo eilenkin illalla kun ne vihdoin uskaltauduin harjaamaan.

Mielenkiintoista, hyvin mielenkiintoista. Tyvestä näkyy että likaisethan nämä on, mutta silti hiukset jaksaa nousta ylös päänahasta.

Houkutus on ollut kova käyttää täällä Couchsurfing-houstini Stellan luona hänen shampootaan, mutta pysyn tiukkana. Täytyyhän tämä kokeilu nyt saattaa kunnialla käyntiin eikä sortua tavan shampooseen jo toisena päivänä…! :D

Kommentit (63)

 1. milipili

  En ole saatua palashampoota uskaltanut käyttää, oikeesti likainen tukka ei houkuta yhtään.

  Prismojen ekokosmis-hyllyltä löytyy palashampoota.

  • Sanni

   Prismojen ekokosmis-hyllyltä löytyy palashampoota.

   Oho, Prismoistakin..?

 2. Elisabeth

  Moi

  Tää on mun luottotuote. Minulla on hyvin paljon hiuksia, mutta ne ovat todella ohuet ja kaikenlisäksi vielä laineikkaat luonnostaan. Jos pesen normaalishampoolla niin rasvoittuvat todella nopeasti, mutta samaan aikaan kuivuivat mikä aiheutti katkeilua ja sen seurauksena suorastaan voimakasta hiustenlähtöä. Laineikkaat hiukseni myös näyttävät kuivina ihan hirveiltä, koska ne vain sojottavat joka suuntaan kun laineet eivät laskeudu kunnolla! Pesin hiuksiani vuosia normaaleilla kaupan shampoilla minkä vuoksi ne olivat kiillottomat, lättänät ja huonokuntoiset. Ilmeisesti tuotteet ovat ”liian kovia” tai ”liian peseviä” hiuksilleni.

  Sen jälkeen ostin luonnonharjaksisen harjan ja kokeilin shampoottomuutta. Se toimi hyvin ja hiusten kunto alkoi paranemaan eli kiilto tuli takaisin. Ainoa ongelma oli, että tartuin joskus huvikseni shampoopulloon ja sen seurauksena minulla oli taas lättänät ja rasvoittuvat hiukset.

  Nykyään pesen vain Flowin shampoopaloilla ja hiukseni ovat todella kivassa kunnossa. Olen myös voinut jättää kaikki hiustenmuotoilutuotteet pois. Shampoopalat eivät vaikuta kuivattavan hiuksiani, joten tämä tuote on kyllä ollut minulle pelastus.

  • Elisabeth

   Piti vielä mainita, että mun hiuksistani ei tule kuivumisen jälkeen mitenkään lähmäisiä?! Tosin märkänä tuntuvat lähmäisiltä, mutta kuivuttuaan täysin normaalin tuntuiset.

  • Sanni

   Kiitos kun jaoit kokemuksiasi. :) Mielenkiintoista kuulla miten joillain shampoopalat todella toimivat kuin unelma ja muuttavat koko tukan.. Enpäs panisi pahakseni jos itselläkin kävisi niin, mutta tämä alkuvaihe on kyllä aika kauheaa kärvisteltävää…. :P

 3. Ikvm

  Juu mullaki flow-kosmetiikan palashampoo teki lähmäiset hiukset kuukauden ajan, mutta voi vitsit sitä tuuheutta! Ja minun taipuisat hiukset kihartui kunnolla, mikä passas kyllä. Harmi vain, että jouduin lopettamaan palashampoon käytön, sillä ihoni ärtyi ja kyllästyin lähmäisyyteen sekä ärtyneen ihon finneihin. Ei tarvinut kyllä tuperaata lakan kanssa tai käyttää mitään hiustenlaitto aineita koko kokeilun aikana. Tyveä tupeerasin siksi, että likaisuus häivyttyi sillä. Upeat hiukset sulla!

 4. cc

  Ooo upea tukka! :) Tämä oli kokonaisuudessaan paras postaus, mitä olen sinulta lukenut :D Pidän huumoristasi ja tavastasi kirjoittaa blogia sopivan avoimesti, mutta kuitenkin tarpeeksi suojellusti. Keep going gril!

  • Sanni

   Tämä oli kokonaisuudessaan paras postaus, mitä olen sinulta lukenut :D

   Tämäkö? ^_^ Eikä, mutta hauska tietysti kuulla kun itse pidin noita kuvia niin karsean laatuisina (ja ilmeet nyt on ihan omassa kategoriassaan… :P)

 5. Lurjus

  Olen käyttänyt Flown Brunette, hamppu sekä kehäkukka shampoopaloja jo usean vuoden ajan. Meni vähän aikaa, ennenkuin siihen tottui, mutta olen tykännyt. Mulla on pitkä ja karhea tukka, ilman mitään käsittelyjä ja hyvin on toiminut. Mutta joka kerta käytän hoitista tai tehohoitoa (kaikki tietysti luonnonkosmetiikkaa, kuten myös kaikki muotoilutuotteet). Hieron palan suoraan päänahkaan sekä hiuksiin ja vaahdotan n. 5 min ja sitten huolellinen huuhtelu minuuttien ajan. Joskus joutuu ottamaan toisten vaahdotuksen, jotta saa puhtaan lopputuloksen. Mutta en kestä muovipullojen käyttöä, kun tarjolla on myös pakkaamaton shampoo. Jatka käyttöä, mutta huuhtele huolellisesti lämpimällä vedellä! Toivottavasti et tarvitse palata entisiin, vaan tykästyt paloihin.

 6. nunnu

  WOW! meikällä on kyllä semmonen lättätukka, että pakko testata!

 7. meow

  Siistiä! Pitää pistää palashampoo korvan taakse (heh heh)..

  • Sanni

   ^_^

 8. Jenzu

  Vau tolle tuuheudelle, ja vau noille kiharoille! Millaisella nutturalla saa noin ihanat kiharat? :O

  Luin jostain että palashampoota pitäisi vaahdottaa kahdesti ja huuhtoa vaahdottamisien välissä. Eihän se lähmä noista kuvista näy, mutta tuntuu varmaan ikävältä.

  • Sanni

   Millaisella nutturalla saa noin ihanat kiharat? :O

   Ihan tuollaisella normitötteröllä joka näkyy esim. tässä Aamutunnelmia-postauksessa. Hiukset vain kieputetaan päälaelle ja donitsilla kiinni. En mä muunlaista nutturaa itse asiassa osaa tehdäkään :D

   Luin jostain että palashampoota pitäisi vaahdottaa kahdesti ja huuhtoa vaahdottamisien välissä.

   Teen näin ihan normishampoonkin kanssa, ei mun hiukset juuri koskaan puhdistu täysin yhdellä vaahdotuksella. ;)

 9. Nimetön

  Minulle sanottiin, että näitä ”oikeita” palashampoita kannattaa hinkata suoraan päähän, siis samaan tyyliin kuin ennen pestiin pyykkiä pyykkilautaan hinkaten. :) Palashampoo vaatii toimiakseen mekaanista jynssäystä, eikä mikään vaahtokökkäre kädellä saa kunnon putsausta aikaan.

  Minulla menee monta viikkoa, ennen kuin tukka ei enää tunnu lähmäiseltä. Hiuslaatu on tosi ohut ja littana päätä vasten, joten johtunee osittain tämän kaltaisen tukan huuhtelemisen vaikeudesta (= ohuet hiukset klimppiintyvät keskenään ja hyljeksivät avuliasta vettä). Iso kiitos sieltä ylempää tulleelle vinkille KUUMAN veden käyttämisestä! :)

 10. Laurella

  Joku täällä taisi mainitakin Lushin palashampoot. Joo, niissä on sulfaatteja heti ykkösenä incissä, mutta herramunnääs kun ne on hyviä. Tai okei, olen koklannut vain kahta, ja ainakin Karma-shampoo on parasta ikinä. Mikään muu shampoo, tai hiustenhoitotuote noin yleensäkään, ei tee tukastani samanaikaisesti kuohkeaa ja kosteutettua. Oh, ihana Karma. Eikä jää hiuspohja lähmäiseksi! (Aitoa saippuaa ne nyt ei ole, mutten ehkä ymmärrä, miksi se haittaa? Vai onko se lähinnä tämän kyseisen testauksen takia? Valaise pönttöä! :D)

  Flow’n shampoopaloja joskus pohdiskelin, mutta olen muualtakin kuullut vastaavia kokemuksia kuin Sanni sinulta. Pitäydyn Karmassa. Heh.

  • Sanni

   (Aitoa saippuaa ne nyt ei ole, mutten ehkä ymmärrä, miksi se haittaa? Vai onko se lähinnä tämän kyseisen testauksen takia? Valaise pönttöä! :D)

   Niin, siis mä olen ymmärtänyt, että ”true-palashampooistit” käyttää palashampoota mm. juuri siksi, että se ei sisällä sulfaatteja. Samoin olen ymmärtänyt, että vain oikealla saippualla saisi aikaan sen leijonanharjaefektin mistä kaikki puhuu. Ilmeisesti sinulla hiukset kuohkeutuu sulfaatti”saippuallakin”. :) Täytyy varmaankin sitten joskus kokeilla myös Lushin palaa.

   (Saa tosin nähdä jättääkö tämä testiperiodi minut niin traumatisoituneeksi että pysyn paloista kaukana kun kotiudun…! ;)

   • Laurella

    Ach so! Taas vähän viisaampi! :)

    Musta tuntuu, että sulla on hiukan samanlainen hiustyyppi kuin mulla. Karma voisi siis toimiakin :) Mutta tsemppiä kokeiluun!

 11. hattis

  Hei, ihan pakko vielä varmistaa, että ootko nyt varma ettei tuo muhkeathiukset-efekti johdu tuosta välimerellisestä ilmastosta! :) Itselläni olen sellaisen jutun huomannut, että meren lähellä etelässä hiukset on ihan eri maailmasta kuin yleensä, nimenomaan just muhkeat mut johtuiskohan se sitten hiusten ”kuivumisesta”? kun meri, siis suolasta tai jostain (vaikka en edes uisi vaan tuntuu, että se tulee ilmasta!) ehkä ilmastosta? sulla nyt kuitenkin on tuo palasaippua.. Oletko aikaisemmin huomannut hiuksissasi mitään vastaavaa Kreikan reissuilla?

  • Sanni

   ootko nyt varma ettei tuo muhkeathiukset-efekti johdu tuosta välimerellisestä ilmastosta! :)

   Olen, sillä sen verran paljon aikaa on tullut elämän aikana Välimerellä vietettyä ;) Hiukset menevät täällä kyllä ilmankosteuden ansiosta ihanan kiharaan, mutta eivät muutu sen paksumman tuntuisiksi.

 12. Vihreä tyttö

  Pakko tulla munkin vielä hehkuttamaan palashampoota! Neljättä vuotta nyt käytän Flown paloja ja toimii kuin unema – tukka on tuuhea, eikä mene likaiseksi niin usein kuin tavallisella shampoolla. Parin kuukauden välein pesen normiluonnonkosmetiikkashampoolla, ettei kerrostu se palasta lähtevä möhnä hiukseen. Mutta, Italiassa hetken asuessani olin kyllä ihan hätää kärsimässä palashampoon kanssa. Tuli ihan järkyttävä lähmätukka, eikä se meinannut poistua millään, vaan kerrostui ja kerrostui, vaikka Suomessa oli toiminut tosi hyvin. Joten annathan Sanni palashampoille sitten mahdollisuuden myös Suomen pehmeässä vedessä. ;) Ai niin, ja hoitoaineita tai etikkahuuhtelua en käytä kun en koe tarvitsevani. Etikalla tulee liian sähköinen tukka, hoitoaineelle taas ei ole tarvetta, kun kaksihaaraiset ovat kadonneet. :)

 13. elli

  Lättätukka kiinnostui! Jäi vaan mietityttään oma paheeni, eli joka-aamuinen kuivashampoon kanssa sumuttelu. Pilaako se palashampoon kaiken hyödyn, jos sen jälkeen kuorruttaa tyven uudestaan tekoaineilla? Pitäisikö kaikki muutkin muotoilutuotteet jättää pois? Miten kukaan voi elää ilman hoitoainetta? En ymmärrä.. :)

 14. Suppe

  Nyt en oikeen ymmärtänyt :D Siis mitä on normi palasaippua? Marseille-saippuaa vai mitä? Itseäni kiinnostaisi kovasti tuota palashampoota kokeilla mutta Flow saippuaa en omista. Käykö sitten tuo Marseille-saippua? :)

  • Sanni

   Mä en valitettavasti osaa kunnolla valottaa mikä on hiussaippuan ja käsi/vartalosaippuan ero… :D Itse saippua-aines niissä on ihan samaa, eli toki voit varmaan hieroa tukkaan ihan sitä samaa palasaippuaa mitä löytyy useimpien kylppäristä käsillekin, mutta hiuksille tarkoitettuihin saippuoihin on lisätty hiuksia hoitavia aineita kuten öljyjä ja kasviuutteita. Rasvoittuvalle tukalle tarkoitetussa palashampoossa on eri ”teho”aineet kuin kuivalle tukalle tarkoitetussa jne. Mutta se pesevä aine eli itse saippua on kaikissa palashampoissa sama.

   • Nimetön

    Nyt on pakko vielä palata ketjuun ja kertoa, että Flow’n punatukkaisille tarkoitettu shampoopala sai viikkotolkulla aikaan tahmaefektiä, sitten vasta alkoi helpottaa. Nyt oli taukoa palashampoossa ja sen päälle kokeilin Flow’n teapuu-shampoopalaa, eikä tullut lähmän lähmää!

    Eli kyllä näissä tuntuu olevan eroja. Ehkä nuo ”värihiusten” palat ovat astetta tahmeampia, syystä tai toisesta. Suosittelen kyllä kokeilemaan jotain muutakin palashampoota ja tsemppiä kokeiluun – tosin olen aika satavarma, ettet jaksa koko reissua viettää shampooahdistuksessa. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.