Missä Muruseni on…

Kaupallinen yhteistyö: Murumuru

Se on täällä tänään! :)

Viimeisin luuppini alle päässyt luonnonkosmetiikkasarja on kotimainen Murumuru, Ekopharman edullisempi ”pikkusisko”.

Murumuru on Ekopharman valmistajan Naviterin kuluttajasarja, siinä missä Ekopharma on hoitolasarja. Kummatkin ovat sertifioitua, lähituotantona Helsingissä valmistettua luonnonkosmetiikkaa.

Nämä ovat pastellisuudessaan – ja tuoksuissaan – todella poneja..! 🦄

Murumurun tuotteet perustuvat hoitavaan, pehmentävään ja rauhoittavaan murumuru-puun voihin. Se on sheavoin kaltainen, huoneenlämmössä lähes kiinteä kasvirasva joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti ehkäisten kosteuden haihtumista.

Murumurun lisäksi tuotteissa on paljon suomalaisia kasviuutteita ja -öljyjä. Sarja on kokonaan vegaaninen ja tuotteilla on Leaping Bunny -tunnus.

Sarjaan kuuluu sekä ihon- että hiustenhoitotuotteita.

Murumurussa tunnusomaista on ulkonäköön mätsäävä my-little-ponymaisen makea tuoksu. Sarja sopii siis kuluttajille, jotka pitävät tuoksuvasta kosmetiikasta.

MISTÄ PIDÄN MURUMURUSSA?

Minua miellyttää kotimaisuuden lisäksi sarjan selkeä, pelkistetty lähestymistapa ihonhoitoon ja yksinkertaiset reseptit (ei monia ainesosia per tuote). Lyhyet incit vähentävät myös herkkyysreaktioiden mahdollisuutta.

Koko Murumuru-käyttöelämys on pastellisen suloinen ja sopivalla tavalla leikkimielinen, vastakohtana kliiniselle cosmeceuticals -suuntaukselle ja hypertieteellisen näköisille, hienon kuuloisia kirjainyhdisteitä ja aktiiviaineita viliseville sarjoille. On virkistävää, kun tuotteissa on selkeät, suomenkieliset nimet – ei viidelle riville venyviä englanninkielisiä rimssuja – kuten joissain kotimaisissa sarjoissa.

Kenelle sarja on? Se sopii koko perheelle ja ekologisuutta arvostavalle kuluttajalle ihon ja hiusten perushoitoon. :)

Murumuru sopii myös erinomaisesti nuoren henkilön ensimmäiseksi kosmetiikkasarjaksi.

Jutun hintatiedot olen poiminut House Of Organicilta.

PUHDISTUSTUOTTEET

Murumurun valikoima täydentyi juuri puhdistusmaidolla. (Se on niin uusi etten tiedä sille hintaa, tuote lanseerattiin viime viikonloppuna I Love Me -messuilla.) Kevyt maitomainen koostumus tuntuu iholla miellyttävältä ja huuhtoutuu helposti jättämättä rasvaista pintaa, vieden mennessään meikit ja lian. Sopii erityisen hyvin kuivalle ja herkälle iholle. Maidon pehmeä tuoksu on sarjan miedoimpia. Soveltuu myös silmämeikin poistoon.

Karkin tuoksuinen puhdistusvaahto (14,90€ / 100 ml) sopii parhaiten normaalille ja sekaiholle – tai muuten vain meille vaahtofiilistelijöille :)Todella hellävaraisesti puhdistava vaahto sisältää myös kosteuttavia ainesosia kuten sodium pca:ta ja glyserolia. Sanoisin, etteivät tämän puhdistustehot riitä poistamaan vahvaa meikkiä yksinään, vaan tällöin voi tehdä kaksoispuhdistuksen käyttämällä ensin sarjan puhdistusmaitoa.

Murumuru puhdistusKasvovesi (14,90€ / 100 ml) on tuotteista ehkä makeimman tuoksuinen. Se kosteuttaa ja tasapainottaa ihon pH:n. Koostumus on täysin vesimäinen.

Kasvoveden yhdeksän ainesosan koostumuksessa on kosteuttavaa glyserolia, sodium pca:ta, inuliinia ja oligosakkarideja (kaksi viimeistä ovat myös prebioottisia), virkistävää inkiväärinjuurta, säilöntäaineita ja tuoksuaineita.

Murumuru silmänympärysvoideSilmänympärysvoide (17,90€ / 15 ml) on sarjan kahdesta kasvoille tarkoitetusta voiteesta ns. hienostuneemmin formuloitu ja sisältää monipuolisemman ainesosacocktailin kuin Kasvovoide.

Silmänympärysvoiteessa on murumurun, glyserolin ja sodium pca:n muodostaman, sarjan vakkariainesosa-trion lisäksi hyaluronihappoa, ruiskukan uutetta, betaiinia, askorbiinihappoa (c-vitamiinia) sekä e-vitamiinia.

Miellyttävä, sileä ja semitäyteläinen koostumus levittyy iholle hyvin ja ”napakasti” (en tykkää vetisistä sy-voiteista jotka eivät ”asetu” kohdistetusti silmänympärysalueelle vaan leviävät ympäri naamaa).

Tuoksu on kukkaisen makea.

Murumuru seerumi

Sarjan tähtituote on ehdottomasti C-VITAMIINI-SEERUMI. ❤️ (24,80€ / 30 ml.)

Seerumin koostumuksessa on todella miellyttävä ihofiilis ja tuoksu on hedelmäisen raikas, makea mutta raikkaampi kuin muut sarjan tuoksut. Tykkään tästä tosi paljon!

Murumurun seerumissa on kahta c-vitamiinin muotoa; puhdasta askorbyylihappoa sekä magnesium- askorbyylifosfaattia (MAP). Kummatkin kuuluvat tutkituimpiin ja kosmetiikassa tehokkaimpiin c-vitamiinimuotoihin (puhdas askorbyylihappo on totta kai se tehokkain). Lisäksi pullossa on kaurauutetta, hyaluronihappoa sekä prebioottinen duo inuliini & alfaglukaanioligosakkaridi. Seerumi on vesipohjainen.

IHANA!!! Kuten monesti todettua: c-vitamiinista hyötyy jokaisen iho. Ihan nuorelle en tosin vielä c-vitamiiniseerumeita suosittelisi, mutta heti kun iholla alkaa näkyä iän – ja auringossa vietetyn ajan – merkkejä, on c-vitamiinituote paikallaan :)

Vesipohjaisena Murumurun c-vitamiinseerumi hapettuu suhteellisen nopeasti, ja se kannattaa käyttää 6 kuukauden sisällä avaamisesta jolloin teho on parhain.

Olen tekemässä blogiin lähiaikoina c-vitamiiniseerumivertailua, pysykää kuulolla :) Sen voin sanoa että Murumuru sijoittuu siinä hienosti!

Murumuru kasvovoideKasvovoide (18,90€ / 30 ml) on kevyt ja vaniljan tuoksuinen. Koostumus on kevyesti ”vanukasmainen”. Murumuru-voin ohella voiteessa ihoa hoitavat glyseroli, chiansiemenöljy ja sodium pca.

Vaikka voidetta kutsutaan tuotetiedoissa ravitsevaksi ja se myös tuntuu voidemaisen täyteläiseltä, on voide mielestäni kosteusteholtaan aika kevyt. Kuivaihoisena sekoittaisin siihen sarjan kasvoöljyä :)

Kaiken kaikkiaan Kasvovoiteen kosteusteho perustuu enemmän okklusiivisiin ja emollienttiainesosiin (murumuruvoi, chia-öljy) kuin humektantteihin (glyseroli, sodium pca), minkä vuoksi sen alle kannattaa kerrostaa kosteutta humektanttirikkailla tuotteilla kuten kasvovedellä ja/tai seerumilla :)

Murumuru BB-voideBB-voide (16,95€ / 30 ml) tuo tulokseltaan mieleeni Dr. Hauschkan sävyttävän päivävoiteen. Se ei peitä vaan tuo kevyen, terveen (päivettyneen) sävyn kasvoille. Ei sovi kovin vaaleaihoiselle.

Käytin aikoinaan Dr. Hauschan sävyttävää päivävoidetta tuomaan silloin-vielä kalpealle iholleni tervettä väriä. Tämän tyyppinen tuote sopii hyvin siihen tarkoitukseen :)

Murumurun voiteessa plussaa on SPF 15 -suojakerroin. Kinuskivanukkaan tuoksuinen voide levittyy superliukkaasti ja niin notkeasti, ettei tästä ikinä arvaisi suojakerrointa. Hienosti formuloitu! Esimerkiksi Mádaran City CC SPF 15 -voiteeseen verrattuna Murumurun voide on paljon ohuempaa.

BB-voiteen sävy on lämmin, jopa kellertävä (ei kuitenkaan livenä niin kellertävä kuin kuvassa).

Levitettynä sävy jää hyvin läpikuultavaksi.

Sitten ihanan ”tyydyttävä” ihonhoitokokemus…!

Murumuru sinkkivoide

Annoin Murumurun sinkkivoiteen (15,50€ / 50 ml) testiin ystävälleni, jolla on atooppinen iho.

Sinkkivoide on tehokas apu ärtyneelle ja punoittavalle iholle, myös tulehtuneelle iholle. Sitä voi käyttää hoitamaan esimerkiksi punoittavia finnialueita tai auringonpolttamaa. Se suojaa, rauhoittaa, laskee punoitusta ja tulehdusta.

Katsokaa mitä se teki ystäväni käsille:

Ennen – jälkeen

Parin viikon käytön jälkeen haavainen, punoittava iho on kuin uusi…! Wow! Ystäväni kertoi laittaneensa voidetta käsiin aina yöksi ja välillä pitkin päivääkin.

Murumurun sinkkivoiteessa on sinkin lisäksi hoitavina ainesosina (tietysti) murumuru-voita sekä glyserolia ja e-vitamiinia.

Murumuru hoitovoide

Lopuksi vielä koko vartalolle tarkoitettu hoitovoide (15,90€ / 100 ml). Viinirypäleen siemenöljyä, betaiinia ja e-vitamiinia sisältävä koostumus on niin ravitsevaa, että sopii minulle myös rutikuivien käsieni yöhoitoon. Tuoksu on makean karkkimainen.

Voide ei ole ”paksua jankkia” vaan levittyy hyvinkin notkeasti, mutta koostumus on rasvavoittoinen ja kuivaakin ihoa tehokkaasti kosteuttava. Oletettavasti ravitsevuuden takana on korkea pitoisuus murumuru-voita, viinirypäleensiemenöljyhän taas on kevyen tuntuinen öljy :)

Arvontaakin taas pukkaa, mutta sen laitan ulos erikseen huomenna :) 

Murumurua saa mm. Ruohonjuurista, valikoiduista Yliopiston Apteekeista ja Life-myymälöistä sekä monista verkkokaupoista kuten House Of Organic, Biodelly ja Hyvinvoinnin Tavaratalo.

* Mainoslinkki:

Parhaat Murumuru-hinnat verkossa näyttävät olevan * House Of Organicilla, laajin valikoima taas * Hyvinvoinnin Tavaratalossa, jossa on myös BB-voidetta. Esimerkiksi * C-vitamiini-seerumi on Housella 24,80€, toisilla jälleenmyyjillä jopa 28,90€.

Lue myös:

Kotimaisen kosmetiikan teemaviikko: Ekopharma

kauneus luonnonkosmetiikka
Kommentit (30)
 1. Oletko muuten jo testannut Mádaran The Concealeria? Ainakin pakkaus antaa kuvan luksustuotteesta.

  1. Sain Madaran meikit vasta pari päivää sitten enkä ole vielä ehtinyt testaamaan niitä. Tuotteisiin tutustumineen joutunee odottamaan kunnes palaan marraskuussa Kreikan matkalta.

 2. Oi, nämäpä kivan kuuloisia tuotteita! Ja tuo sinkkivoide, uskaltaisiko sitä käyttää lapsillakin? Molemmat atooppikkoja, ja nyt vanhemmalla ollut kuivia läiskiä käsissä ja suun ympärillä.

  1. En näe estettä käyttää Murumurun sinkkivoidetta myös lapsilla, mutta varmistan asian vielä valmistajalta :) Palaan tähän kun saan vastauksen.

  2. Moikka,

   Murumurulta vastattiin, että voide sopii oikein hyvin myös lapsille :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *