Karkkipäivä
Karkkipäivä

Murjussa vai mukavasti

Samaan hintaan voi saada hyvin erilaista majoitusta.

 Halpishotelli_vs_Airbnb

Amsterdam yllätti kalliilla majoituksellaan – kaupungin halvimmat Airbnb’t olivat kalliimpia kuin huokeimmat hotellit. Ajankohdalla ja varauksen aikaisuudellakin on tietysti väliä, mutta muihin reissun kohteisiin verrattuna Amsterdamin hintataso oli selkeästi korkein. En saanut Damista Couchsurfing-sohvaakaan, joten vaihtoehdoksi jäi halvin hotelli. Kuvassa vasemmalla. Karseammassa murjussa en liene koskaan majoittunut.

Oikeanpuoleisessa kuvassa Airbnb-huoneeni Belgian Bruggessa. Tuohon hintaan sain koko 70-neliöisen asunnon.

Halpishotelli_vs_Airbnb2

Kummassako paikassa tekisi mieli yöpyä? :)

Alemmassa kuvassa Pariisin Airbnb-asuntoni, joka on kotini seuraavat kuusi päivää.

Mikä Airbnb? Palvelu on varmaankin jo tuttu suurimmalle osalle, mutta jos joku ei ole kuullut tästä mainiosta majoitusmuodosta, niin kyseessä on maailman laajin sivusto, jonka kautta yksityishenkilöt voivat vuokrata asuntojaan tai huoneita. Airbnb’n kautta on mahdollista löytää huomattavasti huokeampaa majoitusta kuin hotellit – ja samalla hinta/laatusuhteeltaan jopa tasokkaampaa. Tarjolla on kaikkea yksinkertaisista huoneista luksusloft-asuntoihin.

Palvelu on turvallinen (vuokraajat todistavat Airbnb’lle henkilöllisyytensä) ja toimii kuin mikä tahansa hotellienvälityssivusto. Majoitus maksetaan luottokortilla. Ainoa käytännön ero esimerkiksi Hotels.comiin verrattuna on se, että majoittajan täytyy ensin hyväksyä varauspyyntösi ennen kuin se vahvistuu. Majoittajan on vastattava 24 tunnin sisällä.

Ensimmäinen Airbnb-kokemukseni oli mitä viehättävin taiteilijakoti Kööpenhaminan keskustassa viime keväänä.

AirbnbPariisi_IMG_7763

Ei todellakaan ikävä paikka asua Pariisissa. :) Hakiessa kaupungin halvimpia hotelleja, saa eteensä Amsterdamin paikan kaltaisia murjuja – ja tyyrimpään hintaan.

AirbnbPariisi_IMG_7759

Minulle kaikkein mukavinta on majoittua kodinomaisessa ympäristössä. Jo mahdollisuus keittää kahvia milloin haluaa on mieletön etu tällaiselle kahvitissuttelijalle ^_^ Ja hei – tällaisessakin säästää kummasti ;) Kahvilasta ostettuna mun pelkkään aamukahviin (2-3 isoa mukia) menisi täälläkin varmasti jopa 10 euroa. Kahvimukin keskihinta taitaa liikkua 2-3 eurossa melkein kaikkialla Euroopassa.

Airbnb-paikat tarjoavat käytännössä aina kahvin :) Bruggen majapaikassani sain myös vapaasti syödä edellisen majoittujan jättämät herkkujuustot ^_^

AirbnbPariisi

Airbnb’kään ei kuitenkaan vedä edullisuudessa vertoja Kreikan domatia-systeemille.

Amsterdamin kamalaan majapaikkaani astuessa ajatukset hapuilivat kummasti Kreikkaan… 50 euroa pienestä kopperosta irtoilevilla lattialaudoilla  ilman wc:tä – vai 30 euroa siististä, suloisesta, kaksikerroksisesta huoneesta omalla keittiöllä. Kalleimmasta päästä Kreikassa!

Aion muuten lähiviikkoina kirjoitella vihdoin viimein sen vinkkipostauksen Kreikan saarihyppelyyn jota valmistelin jo viime syksynä! Juttu sopiikin varmasti paljon paremmin tähän vuodenaikaan julkaistavaksi. :)

Kommentit (30)

 1. Laura

  Itse palasin Amsterdamista juuri viime sunnuntaina viiden päivän reissulta ja harmittelin kun en tajunnut katsoa hotellimajoitusvaihtoehtoja ollenkaan, mutta ihan piristävää tietää, ettei siinä mitään menettänyt:D Vastaisuuden varalle kannattaa pistää korvan taakse Het Amsterdamse bos, alueella on monen tasoista ja hintaista mökkiä ja meidän kolmen ihmisen porukalta tuo viiden päivän reissu keittiöllisessä ja suihkullisessa mökissä maksoi 104e/nenä, mikä on musta vielä oikein kohtuullinen. Pieni se mökki toki oli ja alue vähän syrjemmässä keskustasta, mutta asumus oli siisti ja alueelta kulki selkeät opasteet metroasemalle, josta hurautti keskustaan noin puolessa tunnissa. Niin, ja leirintäalueella asusti hirveä määrä suloisia pieniä pupuja! ^_^

  Oli jotenkin hassua, kun maanantaina vihdoin koneelle päästessään ja blogeja lueskellessaan törmäsi heti ensimmäisenä postaukseesi ja kuviin tutuista maisemista :D Sääli että kelit olivat muuttuneet noin radikaalisti, meillä paistoi vielä aurinko.

  • Sanni

   Kiitos camping-vinkistä :) Tuolla voisin kuvitellakin majoittuvani pidemmällä visiitillä, mutta nyt halusin Lilianan tapaamista ja junalla saapumista/aikaista lähtemistä ajatellen majoituksen niin läheltä rautatieasemaa kuin mahdollista.

   Sää Damissa oli tosiaan hyytävä, vaikea uskoa että ollaan toukokuun loppupuoliskolla. Samoin Bruggessa oli todella viileää, ihmiset kulkivat kaduilla kevyttoppatakeissa ja villamyssyissä :D

   Tänään vasta aurinko lämmitti kunnolla. :) Taisin jopa saada vähän väriä naamaan 9 tunnin kävelyretkelläni ^_^

 2. Noora

  Hei ihanaa, päädyit Bruggeen! Sieltä on toivottavasti jotain matskua tulossa ehtiessäsi :)

  • Sanni

   Huomenna tulee (täi tänään, kello onkin jo Suomen aikaa perjantain puolella). :)

 3. Alcyone

  Kiitos tästä Airbnb vinkistä! <3 Nyt päästään varmaankin miehen kanssa viettämään pari yötä Turussa keskiaikamarkkinoiden yhteydessä eikä tarvitse ajaa vain sinne ja takaisin. Voidaan tutustu Turkuun vähän paremminkin :)
  Nämähän oli tosiaan niin, että talo/huone on tyhjillään, ettei omistaja ole paikalla?

  • Sanni

   Nämähän oli tosiaan niin, että talo/huone on tyhjillään, ettei omistaja ole paikalla?

   Ei aina, majoitusta hakiessasi sinun tulee laittaa majoitusvaihtoehdoista raksi kohtaan ”koko paikka” jos haluat ettei omistaja ole paikalla. Airbnb’n kolme majoitusmuotoa ovat ”koko paikka” (–> koko asunto on sinun), ”yksityinen huone” (–> vuokraat vain yhden huoneen ja mahdollisuuden käyttää keittiötä, omistaja asuu asunnossa) ja ”jaettu huone” (–> halvin ja simppelein vaihtoehto, asut samassa huoneessa joko omistajan tai muiden Airbnb-asiakkaiden kanssa, vähän niinkuin Couchsurfing mutta maksullinen).

   • Alcyone

    Selvä. Kiitos vastauksesta :)

 4. j

  Mä en ole ennen sun blogia kuullu tästä Airbnb majoituksesta, että kiitos vinkistä! ;) Ehkä joskus pääsisi itsekin kokeilemaan.

  • Sanni

   Suosittelen ehdottomasti :)

 5. Jenni

  Mulla on niiiiin kamala matkakuume ja olin juuri päässyt hihkumaan itsekseni, että tänä vuonna voisin ehkä KERRANKIN päästä käyttämään ainakin osan lomarahoistani matkaan… mutta sitten tulikin eteen semmoinen tonnin eläinlääkärilasku… :( Sinne meni sitten ne haaveet… ja rahat.

  • Sanni

   Voi eiiiii :( Paranemisia lemmikille, toivottavasti kaikki on nyt hyvin?

 6. mussu

  Seuraavaa postausta odotan jo ihan intona!!
  Sun matkajutut on niin parhaita.

  • Sanni

   Kiitos :)

 7. pingu

  Ihana asunto sinulla Pariisissa! Ja huhu siihen verrattuna aikas karsea tuo Amsterdamin hotelli, ei voi muuta sanoa..
  Mutta kiitos (taas) loistavasta vinkistä, nyt mennyt koko ilta selaillessa airbnb:n sivuja :D matkakuume sen kuin kasvaa. Oon kuullut tästä sivustosta mutta en oo koskaan vaivautunut tutustumaan tarkemmin, onneksi tein sen nyt!
  Nautinnollista reissun jatkoa :)

  ps. kivaa että Kreikasta tulee postausta, odotan innolla!

  • Sanni

   Tuonne sivustolle jää tosiaan helposti tuntikausiksi… ^_^ Vaikka ei olisi edes lähdössä reissuun niin jotenkin ihana katsella noita kuvia ja tirkistellä ihmisten asuntoja ja kuvitella itsensä vieraaksi ihaniin sellaisiin… :)

 8. Isabella

  Kiitos tästä muistutuksesta! Avopuoliso etsi hotellia ja minä tämän rohkaisemana varasin ensimmäisen airbnb huoneiston eteläsuomesta! :).

 9. Tiltu

  DAMN! En muistanut tätä vaihtoehtoa ollenkaan kun Tarton matkaa varailtiin >:/ Homeawayta kyllä tutkin, muttei sieltä oikein löytynyt vaihtoehtoja.
  No, onneksi ollaan vain pari yötä, joten ehkä hotellielämää kestää senkin aikaa ^^

 10. Jonttu

  Nyt on niin, että minulla on todella kiireistä töiden takia, joten en ehdi kommentoida. Ajattelin vain tulla kertomaan, ettet huolestu, mihin se Jonttu on taas kadonnut (vaikka en kuvittelekaan sen olevan huolesi numero yksi). :) Hyvää reissun jatkoa.

  • Sanni

   Ihana Jonttu! ^_^ Kiitos :) Tsemppiä töihin.

 11. J

  Jee, Brugge-postaus! Oltiin sielä viime kesänä ja kiva nähdä ”tuttuja” maisemia. :)

 12. jenni

  Hesarissa oli tänään juttu, jonka mukaan Pariisissa ratsataan kolmen päivän ajan Airbnb-asuntoja: http://www.hs.fi/ulkomaat/a1432181184060

  Tiedoksi tämä sinne ihanaiseen Pariisiin, jos ovikello sattuu soimaan.

  • Sanni

   Ok :) Ei taida olla mun huudeille tarkastajat tulossa (tuon jutun mukaan).

 13. Riina

  Pakko sanoa, että tuo sinun ”murju”-hotellisi olisi minulle luksusta, nimim. muutamien kohteiden kolmen euron hotellit ;) mutta minua se ei haittaa, en minä ulkomailla siellä hotellihuoneessa tee muuta kuin nuku!

  • Sanni

   Mä luulen, että Amsterdamin 50 euroa on toisen maan 3 euroa ;)

   • Riina

    Voi olla niinkin :D

    Näyttää vaan niin siistille siihen verrattuna, kun joissain paikoissa en ole mistään hinnasta suostunut edes suihkuun ilman flifloppeja tai sukkia… :D

    • Sanni

     En mä tuolla Damin hotellissakaan olisi mennyt suihkuun ilman flipfloppeja :D Itse asiassa oli niin epäkutsuvan näköinen (kyseessä siis yhteiskäytössä oleva suihku käytävällä) ja käytävällä niin jäistä, että en käynyt hotellissa lainkaan suihkussa.

 14. -m-

  Airbnb:llä on myös kääntöpuolensa. Esim. Berliinissä on käynyt niin, että vuokra-asuntojen tarjonta on romahtanut, niiden hinnat nousseet pilviin ja ennen vilkkaat sympaattiset kaupunginosat muuttuneet väliaikaisten asukkaiden tyyssijoiksi. Samoilta kaduilta löytyy yhtäkkiä satoja airbnb-kohteita ja pari hassua vapaata vuokra-asuntoa. Kaupunki on määrännyt majoittajat rekisteröimään kohteensa ja kieltämään koko toiminnan, ellei sitä ole rekisteröity. Ei ollenkaan yllättäen valtaosa ei rekisteröi. Lisätietoa http://www.airbnbvsberlin.de/ Juuri tällä viikolla luin samansuuntaista juttua Pariisista.

  • Sanni

   Mielenkiintoista. Ja samalla tietysti myös harmillista kaupunginosien elämän kannalta :/

   • -m-

    On joo. Osuu sillee omalle kohdalle, että entinen Berliinin kotikatuni on tuolla listattuna yhdeksi näistä kaduista, jolla on jo enemmän majoitustoimintaa kuin vuokra-asuntoja. :(

    Sinällään herättää ristiriitaisia tunteita tiedostaa tämä, ja toisaalta sitten kuitenkin matkoista haaveillessa selata airbnb-kohteita… Ehkä sitten täytyisi kohteen vuokraajan taustoja miettiä tätä taustaa vasten. Eihän siinä, että joku oman kotinsa vuokraa, ole mitään pahaa. Mutta siinä että omistaa kokonaisen talon ja se on yksinään tällaisessa käytössä, alkaa jo olla paha maku.

    En mä tosin ihmettele tällasta suuntaa. Berliinissä on tavallista asua vuokralla omistamisen sijaan, ja kun vajaat kymmenen vuotta sitten katseltiin huviksemme mutsini kanssa asunnon ostohintoja siltä alueelta missä asuin, niin ne oli aivan käsittämättömän halpoja… Jos olis ollut ylimääräistä pätäkkää, sieltä olis ollut todella järkevää hankkia asuntoja siihen aikaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.