Karkkipäivä
Karkkipäivä

Munaöljyä etc.

Kotona jälleen. Kesä taisi jäädä Sveitsiin.

Tässä muutama asia joka tekee mieli jakaa juuri tänään.

Matkan kosmetiikkaostossaldo: 2 kpl.

Biokosma_IMG_6454_2

Minun ei erityisemmin tehnyt mieli ostaa Sveitsissä kosmetiikkaa, mutta panin kyllä merkille paikallisia luonnonkosmetiikkamerkkejä ja kävin tuijottelemassa ja hypistelemässä niitä aina aika ajoin. :D Niin kuin friikit tekevät.

Sveitsiläisiä sertifioituja luonnonkosmetiikkasarjoja ovat mm. Similasan (never-heard), Biokosma ja Suomessakin jonkin verran tunnettu Farfalla.

Suurin kiinnostukseni kohdistui kuitenkin jostain syystä ei-luonnonkosmetiikan puolelle Rausch-sarjaan. Rausch-brändi on minulle entuudestaan tuttu, mutta en muistanut myydäänkö sitä Suomessa (näemmä myydään).

Rausch_shampootIMG_6706

Koko kolme viikkoa huomasin palaavani uudelleen ja uudelleen hipeltämään erityisesti juuri näitä kahta putelia, ja toiseksi viimeisenä päivänä päätin vihdoin ostaa ne. :) Munaöljyshampoo kuiville hiuksille ja avodakoshampoo värjätyille hiuksille.

Munaöljyshampoon saksankielinen nimi on kyllä söpöin; Ei-Öl. :) Minusta tuntui, että haluan ehdottomasti Ei-Öl-nimisen shampoon.

Rausch_shampootIMG_6707

Viimeisenä reissupäivänä pesin hiukset Ei-Ölillä. En käyttänyt hoitoainetta, sillä shampoo tuntui sen verran hoitavalta. (Ja se muuten tuoksuu makealle munatotille…!) Ja arvatkaa mitä? Hiuksista lähti lähes kaikki tahma…!

Nyt voidaan siis miettiä koko reissun hiuksiani vaivanneen tahmaisuuden kannalta seuraavia selityksiä:

1. Lushin Daddy-O-shampoo ja/tai Korresin Aloe -hoitoaine eivät toimi Sveitsin vedessä.

2. Zürichin vesi poikkeaa muiden Sveitsin kohteideni vedestä ja tahma lähti kiitos Zürichin.

3. Rauschin Munaöljy-shampoossa on jotain erityistä joka sai tahman irtoamaan.

Todella erikoinen koko tämä tahmajuttu. Mutta senpä vain sanon että olin niiiin iloinen kun harjasin hiukset niiden kuivuttua ja tunsin että tahma oli poissa. Hiuksissa tuntuu enää aavistus normaalista poikkeavaa ”pintaisuutta”. Huh huojennusta!

*

Muuta matkaan ja kosmetiikkaan liittyen.

Meikkikuva_Bern_IMG_4394

Tässä reissun ainoa meikkikuva ^_^ No, siinä on pelkät turkoosit kimaltavat rajaukset.

Matkameikit_IMG_6727

Reissumeikkini oli joka päivä Alverden pohjustus + L’orealin ripsari + Essencen Crystal Eyeliner yhdistettynä johonkin vedenkestävään kynään.

Tämän saa vapaasti tulkita mainoksena :D mutta tuo Yves Rocherin kirkkaansininen kynä on mun ihan suurin kesäsuosikki. Ollut jo kolme vuotta. Parhaan värinen sininen kynä jonka tiedän. Kun sen päälle laittaa rajauksen alkuun vedon Essencen kimalle-laineria saa ihan törkeän nätin liukuvärjätyn rajauksen. :)

Matkameikit_Sveitsi

Koin matkalla jotain minulle aivan uutta. Olen blogissakin kovasti mainostanut kuinka ripsarikaan ei koskaan leviä minulla, mutta tällä matkalla meikkini levisi kauttaaltaan joka ikinen päivä. Niin rajaus kuin ripsaritkin. Afterwalk-postauksen meikkikuva on vielä siistiä materiaalia verrattuna helteisimpien päivien tilanteeseen, joina meikki oli niin koomisen sotkuinen että se näytti ulkopuolisille varmaan tarkoituksella sotketulta.

Alverde-pohjustuksen puuterointi auttoi hitusen, mutta meikki oli silti viimeistään iltapäivällä sen näköinen kuin olisin tullut jostain vesiputoukselta. En tiedä oliko syy yksin Alverde-pohjustajan, vai alkaako ihossani ikääntymisen myötä muuttua jotain kemiallisesti niin, että meikki liukenee sen eritteisiin. Tällä reissulla todellakin sain kokea, miltä tuntuu niistä ihmisistä joilla meikit eivät millään meinaa pysyä.

Opetus? Älä jätä luotto-pohjustajaasi kotiin.

*

Lopuksi. Mun kädet tänään. Kynsihuolto tiistaina. Luuletteko että mun laittaja saa slaagin?

Kasi_010815_IMG_6722

Kasi_010815_IMG_6723

Vain peukalot ja nimettömät jäljellä.

Eihän näille tyngille voi mitään tehdä tällä hetkellä, ei niihin saa muottiakaan enkä tiedä haluanko tippejä (ne on jotenkin niin luonnottomat). On kai vain pätkäistävä loputkin ja odotettava että tulee sen verran pituutta että saa tehtyä muottipidennyksen.

Se oli sitten sellainen hätäapuhuolto se.

Kommentit (32)

 1. Amy

  Rausch? Inebriated? Onpa outo brandi :)

  • Amy/Dzinni

   Tai siis brandin nimi on outo. Mutta kai se sitten herättää huomiota. Mitä se nyt sitten onkaan suomeksi, humalassa trai silleen?

   • Sanni

    Mä en tiedä onko sanalla ’rausch’ muitakin merkityksiä mutta itse olen aina ajatellut että se on jonkun nimi, niinkuin Dr. Hauschka.

    • Dzinni

     No se tarkoittaa saksaa osaaville muutakin :)

     • Sanni

      No näin päättelin :D Mutta meille muille ”rausch” on aika neutraali sana.

      Katsoin juuri Rauschin sivuilta että merkin takana on tosiaan samanniminen äijä, Josef Wilhelm Rausch. Jos nimi tarkoittaa saksaksi jotain vähemmän myönteistä niin sinänsä mielenkiintoista että hän on valinnut ottaa nimen myös yrityksen nimeksi…

 2. merja

  Minulla oli reissusampoona Rauschin malvasampoo ja oli niin ihana että hain apteekista uuden seuraavaa matkaa varten. Ihan täydellinen lasimaiselle tukalle. Yleensä pyrin käyttämään esim. Laveraa tai vastaavia erittäin herkän päänahan takia. Mun apteekissa on ainakin vastustamaton valikoima erilaisia pieniä matkapulloja.

  • Sanni

   Mua harmittaa ihan sikana kun en Zermatista ostanut noita pieniä Rausch-pulloja. Ihme juttu mutta pikkuisen Zermatin apteekissa oli niitä suurempi valikoima kuin missään muussa apteekissa missä kävin koko loppumatkan aikana. Muissa paikoissa oli vain paria eri tuotetta pikkukoossa tai ei ollenkaan.

   Melkein ostin niitä läjän Zermatista mutta sitten ajattelin että tokihan nämä varmasti muualla Sveitsissä ovat halvempia (Zermatt’han on yksi Sveitsin kalleimmista paikoista) mutta enpäs sitten saanut samoja pikkupulloja muualta enää ollenkaan. Harmitti todellakin. Esim. Avokado- ja Vehnänalkiohoitoaineet olisivat kiinnostaneet kovasti, mutta en hennonut ostaa täysikokoisina kun eivät mitään halpiksiakaan ole.

 3. msr

  Kyllä noihin vielä muotit saa, kun niitä vähän leikkaa ennen asettelua. :) ylimäärästä massaa voi tulla vapaan reunan alle mut lähteehän se poralla.

  • Sanni

   Kyllä noihin vielä muotit saa, kun niitä vähän leikkaa ennen asettelua. :)

   Ei näitä okein voi leikata, ovat kaikki katkenneet ihan juuresta eikä valkoista ole näkyvillä edes puolta milliä… Vai tarkoititko että muotteja pitää leikata..? :D

 4. Sari

  Uudessa Hesarin Kuukausiliitteesä oli pitkä juttu gruyèresiläisten juustonvalmistajien elämästä, huomasitko? Sarjassa ”Vanha ja väsynyt Eurooppa” :D

  • Sanni

   Huomasin, kiitos toisen lukijan vinkin :) Just luin tässä aamiaispöydässä :) Hauska sattuma kun olin itsekin seuraavaksi aikeissa kirjoittaa juustosta.

 5. Sannak

  Itse menen tänään kynsihuoltoon ja nämä ovat tainneet olla nyt jotain kuusi viikkoa. Eikä mitään muuta ole tapahtunut kuin kasvuraja noussut ihan liian ylös :) Laittajissa ja geeleissä on todella eroa. Itsellä nämä geelit kyllä pysyy kuin tauti ja laittaja tekee niin hyvää jälkeä, että olisin aivan hukassa jos hän yhtäkkiä päättäisi lopettaa kokonaan.

 6. Ansku

  Vielä pieni lohdun sana kynsistäsi. Ammattitaitoinen laittaja saa kyllä noihin muotit tai tipit siististi. Tiedän mitä tarkoitat tuolla, että tipit ei yleensä silmääsi miellytä. Mutta laadukkailla tuotteilla ja ammattitaidolla tehtynä, tavallinen tallaaja ei kyllä erota niitä valmiista kynsistä. Odotan innolla kynsihuoltosi lopputulosta! :)

  • Sanni

   Kiitos lohdusta, Ansku :) Minua melkein jännittää eniten huoltajani reaktio, hän ei varmaan aavistakaan mitä kynsilleni on tapahtunut tauon aikana…

 7. kynsieläin

  Trindin Nail Repair toimii mulla kynnen vahvistajana vaan siten, että käytän sitä kerran viikossa tai kahdessa kynsihuollon yhteydessä. Jos käytän useammin, kynnet alkaa murtua, koska ne muuttuu liian koviksi. Harvalla tahdilla kynsi vahvistuu ehjiltä osiltaan hissukseen ja lopulta kynnet on vahvat ja kestävät, mutta silti edelleen suht joustavat. Vinkiksi vaan, jos joudut kasvattamaan kynsiä jonkin aikaa. :)

 8. LillyLollo

  Moikka Sanni,
  Aivan aiheen vierestä kysyn taas luomiväriasiaa. Olen tällainen tavallinen meikkaaja, joka meikkaa kiireessä ja yksinkertaisesti. En pärjää ”huonojen” luomivärien kanssa = puuterimaiset, huono pigmentti, pyörivät siveltimessä eivätkä tartu luomeen (mineraalit!) jne. Katsoin Pinterestistä äsken Macin swatcheja ja törmäsin vähän väliä siihen, että kaunis sävy ei ollutkaan luomiväri vaan pigmentti. Ja pigmentti on jauhe. Uskaltaako sitä ostaa? Pysyykö se? Mikä ero niillä ylipäätään on?

  • Sanni

   MACin ”Pigment”-nimellä myytävät luomivärit ovat tosiaan jauhemaisia, mutta niiden nimi on vähän harhaanjohtava. Niissä on toki tiiviistetymmin väripigmenttejä kuin pressatussa luomivärissä, mutta eivät ne pelkkää puhdasta pigmenttiä ole. Niiden ero kiinteisiin on erilainen reseptiikka, niistä puuttuu kiinteisiin tarvittavia sidosaineita, ja jauheen osuudesta suurempi osa on varsinaista väripigmenttiä.

   Uskaltaa toki ostaa :) Mutta jauhemaiset luomivärit ovat vaativampia levittää kuin kiinteät ja vaativat harjoittelua. Pohjalle kannattaa laittaa tavallista tahmeampi pohjustaja, esimerkiksi voidemainen luomiväri, niin jauhepartikkelit tarrautuvat paremmin ja varisevat vähemmän. Kun annostelet jauhetta, painele/kopauttele ylimääräinen jauhe siveltimen pinnasta pois ennen kuin lähdet levittämään sävyä.

 9. LillyLollo

  Jatkan vielä kysymystäni.. jossain joku kirjoitti, että pigmenteissä on sellainen ”värien heijastelu”-ominaisuus. Kaikissako? Jos näin on, niin sitten pysyn luomiväreissä. Olen niin klassinen (tylsä) ihminen, etten kaipaa mitään värikikkailuja :)

  • Sanni

   joku kirjoitti, että pigmenteissä on sellainen ”värien heijastelu”-ominaisuus. Kaikissako?

   Tällä varmasti viitattiin värien ”shiftaukseen”, eli jauheessa on väripigmenttejä jotka näyttäytyvät valon kulmasta riippuen eri sävyisinä. Minulla on vain vähän henk.koht. kokemusta MACin pigmenteistä, mutta siinä violetissa Pigment-jauheessa jonka omistan, ei ainakaan ole tuota shiftaus-ominaisuutta. Se on vain violetti joka kulmasta :) Tosin hohtava sellainen. Muistini mukaan on myös olemassa mattaisia MAC-pigmenttejä, mutta tilanne on saattanut muuttua siitä kun olin vielä enemmän ”viivalla” MACin valikoimasta.

   • LillyLollo

    Kiitos paljon Sanni! Pitää nyt miettiä. Sävyt oli todella kauniita, mutta olen kiitettävän laiska opettelemaan jotain tuollaista, kun en ole mikään syntymälahjakkuus. Ja lasken mielessäni tietysti myös todennäköisyyttä sille, että jauhe (raha) menee hukkaan. Mutta voisihan sitä vaikka yhdellä kokeilla.

    Minulla on muuten todella rasvaiset luomet ja tähän asti ainoa sotkematon ripsiväri on ollut Sensain 38. Ajattelin ostaa nyt myös Sensain rajaustussin, koska kaikki rajaukset löytyvät aina yläluomesta ja ulkonurkasta eli en voi käyttää rajauksia. Tussi on järjettömän hintainen. Onko sinulla, tai jollain muulla, siitä kokemusta?

 10. Petra / Viilankantolupa

  Samaa lohduttelen kuin muutkin, kyllä noihin vielä muotit menee. :) Sinuna ehkä silti soittaisin ja varoittaisin tekijää etukäteen, siltä varalta että kalenterista on varattu aika pelkälle huollolle. Tähän remppaan saattaa mennä pidempi aika kuin on käytettävissä. Hyvät niistä vielä tulee, älä huoli. :)

  • Sanni

   Tähän remppaan saattaa mennä pidempi aika kuin on käytettävissä

   Tuo oli muuten hyvä pointti, täytyy soittaakin huomenna. Kiitos huomiosta – ja lohdutuksesta :)

 11. Olivia-O

  Pakko minunkin kommetoida vaikka tuolla muutama jo mainitsikin. Kyllä noihin sinun kynsiin jatkot saa muotillakin tehtyä,niillä saa tehtyä vaikka lähes puolet kynnestäkin puuttuisi :D

  • Sanni

   Mä muistelen oman laittajani joskus sanoneen että muottiin tarvitsee jonkun minimiverran pituutta että sillä voi tehdä. Kun etusormeni kynsi oli kerran katkennut, laittaja totesi että siinä oli juuri sen verran pituutta että sai muotin laitettua.

 12. Emma

  Noihin saa kyllä muotit ja helpostikin vielä, älä hätäile Sanni! Olisi joskus kiva tehdä sulle kynnet, jos vielä uskallat jonkun muun kuin luottotekijäsi luokse. ;)

  • Sanni

   Ooo, kiitoksia Emma :) *Laittaa tarjouksen korvan taakse* :)

 13. NG

  Rausch on hauskanniminen sarja, mutta silti päätynyt Suomessa apteekkitavaraksi :)
  Olen pitänyt merkin shampoista ja hoitsikoista, mutta en ole varma, ovatko todella sen ihmeellisempiä, kuin lukuista muut markettien ja luontaistuotesarjojen vastaavat..

 14. TH

  Oletko tutustunut Essencen värikosmetiikkaan eyelineriä enempää..? :) Itse olen kosmetiikan suurkuluttajana ja kosmetologina jo hämmentävän ihastunut muutamaan tuotteeseen, olisi kiva kuulla muidenkin kokemuksia!

  • Sanni

   Olen käyttänyt Essenceltä muutamia tuotteita:

   Kynsilakkoja,
   (laadun kanssa vähän sou-sou) ja geelieyelineria (loistava), kynsiöljyä (tosi hyvä) sekä ei-vedenkestävää rajauskynää (huono, ei kestänyt yhtään ainakaan lämpimissä olosuhteissa).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.