Mun Yves Rocher -katalogit pääsevät museoon

Sannin kosmetiikkamuseo goes oikea museo..! 😍

Sain aiemmin talvella yhteydenoton Tampereen Vapriikin Postimuseosta. Museo oli kiinnostunut lainaamaan vanhoja Yves Rocher -katalogejani tulevaa näyttelyä varten.

Museon projektitutkija oli löytänyt Yves Rocher -aarteeni kiitos interwebin ja blogipostausteni. :)

Totta kai lähdin ilolla lainaamaan katalogit näyttelyyn..! Hih, mun jemmailusta on vihdoin jotain hyötyä ja iloa muillekin…!

Kävin tänään luovuttamassa katalogit museolle. Aarteita vastaanottamassa näyttelypäällikkö Suvi Jalli ja projektitutkija Essi Manner. Lainamateriaaliin kuuluu myös kaksi Yves Rocher -tuotetta vuodelta 1994: kylpyvaahto ja kynsienhoitokylpy.

Ysäriaarteet pääsevät esille lokakuussa 2022 avautuvaan Paketoidut unelmat -näyttelyyn. Kulutuskulttuurimme muutoksesta kertovassa näyttelyssä voi sukeltaa postimyyntiajan nostalgiaan. Kaltaiselleni paatuneelle (ex-)postimyyntiaddiktille näyttely on varmasti supermielenkiintoinen..!

Suvi ja Essi kertoivat, että Yves Rocher -katalogeja oli käytännössä mahdotonta löytää antiikkimarkkinoilta. Vanhoja Anttilan kuvastoja 60-luvultakin löytyy, mutta kukaan Suomessa ei tunnu säästäneen Yves Rocherin katalogeja – paitsi minä…! 🥳✌️Naiset ilmaisivat suuren ilonsa ja kiitollisuutensa siitä, että onnistuivat löytämään minut ja kokoelmani, ja että olin halukas lainaamaan kuvastoja näyttelyyn. Yves Rocherilla on täysin ainutlaatuinen asema Suomen kosmetiikkamarkkinassa ja postimyyntihistoriassa.

Minulla on tallessa Yves Rocherin kuvastot vuosilta 1994 – 2002. Postimuseo oli kiinnostunut 90-luvun kuvastoista sekä sen ajan tuotteista, joita Essi oli bongannut blogipostauksestani.

Lapsuudenkodissani Kuopiossa minulla on vielä enemmänkin vanhoja Rocher-tuotteita kuten hajuvesiä ja meikkejä, mutta Tampereella vain kylpyvaahto ja tämä mantelin tuoksuinen kynsikylpy.  Ne pääsevät näyttelyyn. Manikyyri-kylpyaine on kuvattuna vuoden 1994 katalogissa joten olen varmastikin ostanut sen silloin. 28 vuotta…. ja pullossa on vielä tuotettakin jäljellä..! :D

Olen säästänyt tämän pullon, sillä pidin tuotteesta ja sen tuoksusta aivan valtavasti. Ostin useita ”kaksi yhden hinnalla” -tarjouksesta. Jostain syystä tämä viimeinen jäi käyttämättä loppuun. Himmeä lasipullo oli minusta todella kaunis ja hienostunut, varmaan siksikin säästin sen. Luulen, että minulla oli jo 15-vuotiaana tunne, että olisi kiva säästää tiettyjä kosmetiikkapakkauksia koska niitä voisi olla kiva katsella vanhempana.

Olin oikeassa..!

Kun laitoin eilen Instagramiin videopätkän katalogeista, sain useita ihastuneita viestejä liittyen tämän kuvan keskellä näkyviin pallon muotoisiin huulikiiltoihin. Jostain syystä juuri nämä tuotteet herättivät eniten muistoja..!

Yves Rocher käytti tätä söpöä pallomaista muotoa useammissa tuotteissa, muistan huulikiiltojen ohella myös hajuvedet ja suihkugeelit. Itsekin tykkäsin palluroista, niissä oli jotain hellyttävää.

Kun selaan näitä kuvastoja, ihan hämmästyn tajutessani, että olin 90-luvulla tilannut melkein kaikki Rocherin tuotteet..! Jokaisen kuvaston jokaisella aukeamalla on tuotteita, jotka tunnen ja joiden tuoksunkin muistan, – jopa sen, miltä tuntui avata terälehden muotoisella korkilla varustettu suihkugeeli. ☺️

Olin ihan mieletön Yves Rocher -friikki. Ihan mieletön. Rakastin firman tuotteita ja postimyynnistä tilaamista yli kaiken. Vuosikaudet Yves Rocher oli suunnilleen ainoa kosmetiikkamerkki, jota käytin. Meikit, kasvovoiteet, shampoot, suihkugeelit, hajuvedet, putsarit, kynsilakat…. kaikki olivat Rocherilta. Olen kirjoittanut minun ja Rocherin taipaleesta blogiin tässä postauksessa, jossa myös esittelen nostalgiakuvastoja. Tästä postauksesta Postimuseon Essi oli minut löytänyt. :)

Pallomaiset huulikiillot, mini-kynsilakat, hajuvedet kuten ikuisen päänsäryn aikaansaanut lempparini Nuit D’Orchidee, suloiset kukkaisen tuoksuiset suihkugeelit…. Ripsivärit, jotka 90-luvulla olivat aivan hirveitä..! :D Ainoa Rocher-tuote, josta en silloin pitänyt, ja vasta 2010-luvulla suostuin käyttämään brändin maskaroita jälleen.

Mikä on sinun Yves Rocher -muistosi? 🙂

kauneus ihonhoito
Kommentit (71)
 1. Sen paperin määrä mikä tuli postissa! Oliko ne jotkut tarjoukset joillain pienillä lapuilla, jotka kiinnitettiin lipaisemalla tilauslomakkeelle kuin postimerkit 🤔 Mun mielestä oli aina juhlaa avata äidin kanssa niitä hänen tilaamia paketteja ja ihastella tuotteita.

  1. Sen paperin määrä mikä tuli postissa! Oliko ne jotkut tarjoukset joillain pienillä lapuilla, jotka kiinnitettiin lipaisemalla tilauslomakkeelle kuin postimerkit 🤔

   Jep, tämä..! Liimailtaviin lippulappusiin tiivistyy Yves Rocherin markkinointikonsepti 90-luvulla, ja taisi se jatkua 2000-luvullakin..! ☺️ Koko idea tuntuu lapsellisuudessaan ihan kreisiltä, mutta se toimi..! Jengi rakasti lippusten liimailua, se askartelu oli arvo itsessään..! 😍 Ilmiö, joka on jäänyt postimyynnin historiaan.

  2. Äitini työn kautta tuntema henkilö oli töissä Yves Rocherilla, joten minäkin muistan, kuinka tilauksia aina tehtiin, äiti sai tuttunsa kautta ilmeisesti jotain alennusta. Olen syntynyt 90-luvun alussa,joten muistan, että valitsin joskus tilauksiin joitain satunnaisia kynsilakkoja ja noita huulikiiltoja, joita tosin en ikäni vuoksi juurikaan käyttänyt, ne vain oli kivoja. Mutta, olin tuolloin sen ikäinen, että pidin kotonani postia, johon nuo pienet liimattavat lappuset olivat juuri sopivia postimerkkejä, joten minun suurin Yves Rocher -muisto taitaa liittyä tuotteiden sijaan siihen, että nuo lippuset olivat postimerkkeinä olennainen osa postiani. :D

   1. minun suurin Yves Rocher -muisto taitaa liittyä tuotteiden sijaan siihen, että nuo lippuset olivat postimerkkeinä olennainen osa postiani. :D

    Ihana..! 🤗

 2. Mä rakastin lapsena just nuita liimattavia tarjouslappuja yms hilpetööriä ja halusin lapsena aina avata äidin kirjeet!

  Mun mielestäni mun lapsuuden rakkain pehmolelu on myös joku Yves rocherin tilaus. Semmoinen pieni pesukarhu?

  Ja mun ensimmäinen hajuvesi oli just joku pallonmuotoisessa pullossa oleva, omenan tuoksuinen ja sain sen pehmokilpilonnan sisällä (:

  1. Hassuahan tässä koko askarteluharrastuksessa oli, että asiakaspalveluun pirauttamalla oli myös mahdollista tehdä tilaus.. ja saada samat edut kuin liimailemalla.

   Aikoinaan saattoi myös saada ilmaislahjan tekemättä tilaustakaan.. piti vain maksaa itse postimaksu.

   Mä muuten keräilin aikoinaan YR:n vastauskirjekuoria – niitä voi muutama olla tallella vieläpä 80-luvun puolelta..!

   1. Hassuahan tässä koko askarteluharrastuksessa oli, että asiakaspalveluun pirauttamalla oli myös mahdollista tehdä tilaus.. ja saada samat edut kuin liimailemalla.

    Aikoinaan saattoi myös saada ilmaislahjan tekemättä tilaustakaan.. piti vain maksaa itse postimaksu.

    Hehheh… nämä…. 😅

    Mä muuten keräilin aikoinaan YR:n vastauskirjekuoria – niitä voi muutama olla tallella vieläpä 80-luvun puolelta..!

    Whoa..!

  2. Pomme d’api:a oon vuosia jemmaillut minipulloa, museokamaa sekin siis jo 😄

   1. Pomme d’api:a oon vuosia jemmaillut minipulloa, museokamaa sekin siis jo 😄

    Tää on sellainen klassikko että älä ihmeessä heitä pois..!

  3. Mun mielestäni mun lapsuuden rakkain pehmolelu on myös joku Yves rocherin tilaus. Semmoinen pieni pesukarhu?

   ❤️

  4. Ai niin, en edes muistanut tuota vaaleanvihreässä pikkupullossa ollutta omenahajuvettä, mutta nyt kun mainitsit, niin se oli minunkin ensimmäinen hajuveteni. Ja kun hajuvesistä tuli puhetta, niin oliko niin, että Yves Rocherilla oli sellaiset vuodenaikahajuvedet, joita oli isoissa ja ihan pienissä pulloissa? Siskollani oli nuo vuodenaikahajuvedet, ja sain joskus ne jäljellä olevat häneltä. Minulla oli niitä vielä joskus vuonna 2013, kunnes lopulta luovuin niistä, mutta se talven hajuvesi oli ehdottomasti suosikkini.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *