Mun voimavalo

Valitessani kuvia tämän päiväiseen Instagramin kreikkalainen salaatti -julkaisuuni pysähdyin näihin kuviin. 1. lokakuuta 2016, Santorini. Muistan tämän illan kuin se olisi ollut viime vuonna.

Yhtäkkiä teki mieli jakaa tämä hetki teillekin.

Aina välillä tunnen niin häkellyttävän voimakkaasti, miten paljon Kreikka minulle merkitsee. Mielentila, voimavara. Energian lähde. Se ei ole lomakohde – vaikka se on sitäkin. Se on ennen kaikkea voimavara. Kuin repullinen rohtoa, joka lääkitsee, ilahduttaa ja vahvistaa, kun siihen on tarvetta. Olen kokenut Kreikassa niin paljon lämpöä ja kauneutta, että reppuni on ääriään myöten täynnä. Se tuo minulle lohtua hetkinä, kun tuntuu, että omat haasteet jatkavat vain kehäänsä ja kotiarjessa on vaikea nähdä värejä. (Näitä hetkiä on. Varjo-Sanni pitää siitä huolen.)

Tiedän että tämä kuulostaa mahdollisesti ällöttävän kliseiseltä, mutta Kreikan valo on niin kirkas, että mikään sisäinen varjo ei mahda sille mitään. Ei vain mahda.

Vaikka olisin kuinka surullinen, vaikka olisin kuinka uupunut… Kuinka vihainen ja pettynyt ja tuhkasirotin korkeimmassa kourassa. Ajatellessani valoa ja kauneutta Kreikan saarilla, kaikkea mitä olen siellä läpielänyt, tunnen iloa, lohtua – ja varmuutta. Kun tällainen valo on olemassa mun voimapankissa, eihän mua nujerra mikään. ❤️

 

Tätä kokemusta on vaikea selittää, mutta eihän kaikkea aina tarvitsekaan.

(”Miksi sää aina selität, Sanni. Älä aina selitä”, sanoi luokkakaverini Minna minulle 8-luokalla. Nyt 20 vuotta möhemmin selitän yhä. Yritän ainakin. ☺️)

Tässä pala mun Kreikan valoa. Ihana, ainutlaatuinen Santorinin valo. Olkoon siellä vaikka 100 tuhatta muuta turistia calderan reunalla  ihailemassa valoa mun kanssa, ei haittaa. Tervetuloa. Rakastan Santorinia kaikkine turisteineenkin. 💛

Iltakävely, näköaloja ja kreikkalaista salaattia Santorinilla 1. lokakuuta 2016.

(Tuolla matkalla kirjoitin muuten vinkkipostauksen, kuinka nauttia Santorini-luksusta budjetilla. 🥰 Hinnat eivät ikävä kyllä varmaankaan enää toteudu vuonna 2023….)

Tämä pehmeä autereisuus. 💕

Huikeiden näköalojen ravintola on nimeltään Vanilia ja sijaitsee Firostefanissa.

(Budjettinäkökulmasta tämä vinkki pätee yhä: majoitu Firostefaniin tai Imerovigliin, jos haluat kokea Santorinin eeppiset maisemat edes hieman edullisemmin kuin Firassa ja Oiassa.)

Firostefanin kylän keskusaukio.

.

 

Kuuden viikon päästä kohtaamme Kreikan kanssa jälleen. ❤️

terveys onnellisuus
Kommentit (13)
 1. Kiitos sun kattavien Kreikka-postausten, kahlattuani läpi kymmenittäin vaihtoehtoja, kohteeksi valikoitui Parga ja viikon reissu varattu kesäkuulle! :) Aiemmin kokemusta vain Kreetasta ja Loutrakista yli kymmenen vuoden takaa.

  1. Mahtavaa ☺️🤗 Parga on upea!

 2. Hei! Voisitko tälle kesälle tehdä jutun kemiallisista aurinkovoiteista? Lähinnä haluaisin tietää tuotteista, jotka olisivat ”turvallisimpia” itselle ja ympäristölle. Kemiallisia filttereitä tutkittaessa, kun on kai todettu, että osa filttereistä on haitallisempia kuin muut, mutta tuntuu, että tässä ei pysy perässä. Ja toki konsensus on, että kaikki markkinoilla olevat ovat turvallisia, mutta toki mieluiten valitsisi ne, joiden rakaa-aineet ovat vähiten haitalllisia. Fysikaalisten suojien käyttö on alkanut äryttää siinä määrin, että välillä olisi kiva saada vaihtelua. Sun aiemmat aurinkovoidepostaukset on ollet niiiiiiiiiin hyödyllisiä, kiitos niistä <3

  1. Hei! Voisitko tälle kesälle tehdä jutun kemiallisista aurinkovoiteista?

   Hyvä idea ja olen tällaista vähän suunnitelutkin. Toisaalta – kemiallisten filttereiden maailma on toooodella laaja, ja vaikka sieltä pystyykin suhteellisen vähällä vaivalla poimimaan tämän hetken suosituimpia ja luotettavimpia filttereitä, niiden ympäristövaikutusten selvittäminen veisi enemmän aikaa mihin resurssini riittävät. Täysin tyhjentävää tietoa kun ei löydy mistään 😕 Myös terveysvaikutuksiin on vaikea ottaa kantaa ”kunnolla” kun kyseessä on jokin uudempi kosmetiikan kemikaali, sillä erinäisiä terveysvaikutuksia voi ilmetä vasta kun jotain ainetta on käytetty pidempään.

   Mutta jonkinlaisen ”nykytiedon valossa parhaat kemialliset aurinkosuojat” -postauksen voisin yrittää saada kasaan. :)

   Sun aiemmat aurinkovoidepostaukset on ollet niiiiiiiiiin hyödyllisiä, kiitos niistä <3

   Kiitos nnn! 🥰

   1. Totta! On kyllä todella laaja ja haastava aihe. Siksi en olekaan oikein googlailemalla saanut selkoa. Varmasti riittäisi ihan sekin, kun toteaisi, että mitkä on ne aineet, jotka on jo ehkä hylätty/hylkäämässä/haitallisimpia ja muutama suositus. Mutta kuulostaa hyvältä tuo ideasi ja ihan minkälainen suosittelupostaus on varmasti tarpeellinen ja hyvä <3

    1. 🙂🙂

  2. Tällainen postaus olisi todellakin hyödyllinen, tee ihmeessä! Ollut mulla mielen päällä asia nyt pari vuotta ja just tilasin jonkun fysikaalisen korealaisen suojan jonka luvataan sopivan rosacea iholle. Saa nähdä mitä tulee 🤔 Jos en käyttäisi retinolia niin uskaltaisin mennä kesän ihan vaan porkkanoita syömällä ja kookosöljyä levittämällä.

   1. Tällainen postaus olisi todellakin hyödyllinen, tee ihmeessä!

    Ainakin jonkinlainen aurinkovoide-filttereitä valottava postaus on luonnoksissa..!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *