Mun ultimaattinen Kreikka-maisema

Kreikka-tunnelmaa sunnuntaihin. ❤️

Kun tämän syksyn reissullani saavuin Ateenaan kahden vuoden tauon jälkeen, ystäväni Mariannan mies kysyi minulta: ”jos sinun pitäisi sanoa yksi ainoa asia, johon eniten tiivistyy rakkautesi Kreikkaan, mikä se olisi?”

Olisiko se maisema, ruoka, tietty paikka? Mikä on minulle Kreikan essence?

Vasilis pyysi minua miettimään huolellisesti ja nukkumaan yön yli, ennen kuin vastaan. Niin tärkeä kysymys oli hänelle.

Mutta tiesin vastauksen heti.

Se asia tiivistyy tässä kuvassa.

Kun ajattelen Kreikkaa, en ajattele ensimmäisenä hiekkarantoja, antiikin temppeleitä, pienten kylien valkoisiksi kalkittujen talojen idylliä tai edes fetaa ja tavernojen oliiviöljyssä kylpeviä herkkuja.

Minun Kreikkani on korkealta metsäiseltä kukkulalta avautuva maisema sinisen meren ulapalle. Siinä maisemassa tuoksuvat havupuut ja luonnossa villinä kasvavat yrtit kuten timjami ja salvia. Maisemassa voi tuntea auringon lämmön iholla ja tuulenvire kantaa välillä aavistuksen meren suolaisuutta.

Valo, lämpö, tuoksut ja sinisen meren rauhoittava väri luovat kokonaisvaltaisen hyvän olon tunteen. Maisema on pehmeä ja autereinen. Kreikan valossa ei ole minulle koskaan mitään kovaa ja terävää.

Yksi tällainen täydellisesti minun Kreikkani tiivistävä maisema löytyy Agistrin saarelta. Saari on todella vehreä ja sen ympäri kulkee paljon luontopolkuja juuri sellaisissa maisemissa ja tunnelmissa, joita yllä kuvailin.

Joka puolella näkyy upean sininen meri ja ympärillä tuoksuvat havupuut.

Kävelin tähän maisemaan matkani viimeisinä päivinä. Lähetin kuvan Mariannalle ja Vasilille ja kerroin: ”tämä on nyt se maisema.”

Jokin tässä vihreän ja sinisen auringon lämmittämässä yhdistelmässä on minulle äärettömän rauhoittavaa ja tuo todella voimakkaan hyvän olon tunteen. Ehkä rakkaus havupuihin ja niiden tuoksuun liittyy myös suomalaisuuteen – ja varmasti liittyykin. Kreikassa ilmasto ja eri puulajit vain luovat erilaisen havupuiden tuoksun.

Tämähän on itse asiassa puhdasta aromaterapiaa. ❤️ Havupuiden sisältämillä eteerisillä öljyillä on tutkitusti terveyttä ja hyvää oloa edistäviä vaikutuksia.

Agistrin ohella myös Thassoksen ja Amorgoksen saarilta löytää täydellisiä Sannin Kreikka-maisemia.

Meri… miten se voikaan olla niin eri värinen eri puolilla maailmaa.

Meren sininen on kaunein sininen maailmassa. Kaikki sen eri vivahteet.

Millaiseen maisemaan, kokemukseen tai asiaan tivistyy sinun Kreikkasi?

(Tai jos et ole käynyt Kreikassa, onko sinulla vastaavia vahvoja tunnekuvia liittyen muihin sinulle tärkeisiin paikkoihin?)

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (12)
 1. Minun Kreikkani näyttää suht samalta kuin sinunkin. <3 Kun näin tuon ensimmäisen kuvan, niin tuntui,että aivan pakahdun, niin hyvältä se tuntui! Minun Kreikka matkani ovat vasta alullaan, aikoinaan kävin Rodoksella ja ihmettelin, miksi ihmiset siellä käy, olinhan käynyt upeimissakin paikoissa (omasta mielestä), Meksikossa, Thaimaassa, Kroatiassa jne. mutta sitten kävimme mieheni kanssa Skopeloksella pari vuotta sitten ja olin aivan myyty: ne pinjametsät ja meri, joku niissä vaan kolahtaa. Thassokselle meidän piti mennä koko perheen voimin syyskuun alussa, mutta matka peruuntui. Oma matkustusmottoni on etten käy koskaan samassa paikassa kahteen kertaan, mutta Skopeloksella haluaisin käydä toisen kerran, edes piipahtamassa. Mutta Kreikassa onneksi saaria riittää!

  Kiitos näistä kuvista! <3

  1. Minun Kreikkani näyttää suht samalta kuin sinunkin. <3 Kun näin tuon ensimmäisen kuvan, niin tuntui,että aivan pakahdun, niin hyvältä se tuntui!

   ❤️

   mutta sitten kävimme mieheni kanssa Skopeloksella pari vuotta sitten ja olin aivan myyty: ne pinjametsät ja meri, joku niissä vaan kolahtaa.

   Ahh, Skopelos…. Rhodos on kaunis, mutta en minäkään varmasti olisi Kreikkaan hurahtanut pelkän Rhodoksen vierailun jälkeen, se on kuitenkin lopulta liian turistillinen, että pystyisin siellä kokemaan Kreikan ”essencen”.. Sitten, kun ON löytänyt oman Kreikkansa, niin nuo turistillisemmatkin paikat on ihan jees – ainakin minulle :) Silloin ne avautuvat eri lailla täydentämään Kreikka-palettia.

 2. Minttuliina
  1.11.2021, 09:29

  Nää sun kuvat tuo niin hyvää fiilistä näin marraskuun ensimmäiseen päivään. Itse en oo koskaan Kreikassa käynyt. Onko sinulle koskaan tullut vastaan lähellekään vastaavaa tuoksua jossakin kosmetiikan tuotteessa kuin nuo kuvailemasi havuiset ja merelliset Kreikka tuoksut?

  1. Onko sinulle koskaan tullut vastaan lähellekään vastaavaa tuoksua jossakin kosmetiikan tuotteessa kuin nuo kuvailemasi havuiset ja merelliset Kreikka tuoksut?

   Ah, voi kun olisikin..! Joissain lämpimissä seetri-tuoksuissa tullaan kenties lähimmäs Kreikka-kokemusta tuoksun muodossa, mutta sellaista ihan täydellistä ”Greece in a bottle” -tuoksua en vielä ole kohdannut.

   Jos Abelin Green Cedar ja Cyan Nori -tuoksu saisivat lapsen, tämä pienokainen saattaisi tavoittaa jotain Kreikan essencestä, mutta tähänkin pitäisi vielä lisätä pirskahdus rosmariinia…!

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/abel-odor-tuoksut-kokemuksia/

   1. Minttuliina
    4.11.2021, 23:31

    Jos Aabelin tuoksut joskus osuvat kohdalle niin täytyypä tuoksutella 🧡 Jos joskus saataisiin oma Karkkipäivän Sanni tuoksu niin millainenhan se olisi… 🌲

    1. Jos joskus saataisiin oma Karkkipäivän Sanni tuoksu niin millainenhan se olisi… 🌲

     Hihi..! ☺️ Luulen, että siinä olisi mausteisuutta, lämpöä ja puun sävyjä.

     Jännä juttu muuten – jos ajattelen itseäni tuoksuna, ensimmäisenä mieleen tulee jotain pirteää, raikasta ja kirpeääkin, mutta en kuitenkaan lopulta tekisi sellaista tuoksua, jos minulla olisi mahdollisuus (ja taidot..!) luoda oma tuoksu. Lämpimän mausteiset tuoksut olisivat silti valintani Eau de Sanniksi :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *