Mun Top 4 hajuvedet – vihdoin rankattuna

Voisin kirjoitella tuoksuista vaikka kuinka, ja ilokseni mun tuoksujutuista yleensä vielä pidetäänkin. Ja niitä toivotaan lisää ❤️

Tänään tulee taas lisää :)

Tähän postaukseen olen viimein saanut rankattua mun all-time Top 4 suosikkihajuvedet.

Kuten monilla hajuvesihulluilla ihmisillä, minullakin on valtavasti lemppareita, enkä edes omista (!) kaikkia lemppareitani. Se, mikä tuoksu on milloinkin ”ihan paras”, liittyy vuodenaikaan, tunnelmaan, säähän, mielentilaan ja ihan rehelliseen kyllästymiseenkin :D (…kun muita suosikkeja on käyttänyt lyhyen ajan sisällä liikaa, ja niihin tulee tilapäinen kyllästyminen…)

Jotkut tuoksut ovat lemppareita vain rajallisen ajan, ja kiintiö niihin täyttyy kokonaan enkä enää halua myöhemmin käyttää niitä.

Toiset taas pysyvät ajattomina suosikkeina joihin on aina yhtä ihanaa palata. Ne tuovat uudelleen ja uudelleen sen ”Oih, no mutta tämä….!” Sitä vain tuntee, että tämä on SE. Se tuoksu, jonka kanssa kemia pelaa ja liitto toimii aina.

Tässä on neljä sellaista tuoksua. Vanhin niistä on ollut minulla käytössä vuodesta 2002, tuorein vuodesta 2012.

DIOR HYPNOTIC POISON

alkuperäinen sekä Eau Sensuelle -versio

Hypnotic Poison on syvää rakkautta. Se on järkyttävän vahva, makea ja hyökyy yli kuin täyteen lastattu vanilja-tuberoosa-juna. Työkaverini matkatoimistossa käytti tätä tuoksua kun olin 23-vuotias. (Kyllä! Voitteko kuvitella: Hypnotic Poison työtuoksuna…!) Vahva kukkaisvaniljainen tuoksu leijui toimistossa päivät pitkät, ja sen sijaan että olisin saanut päänsäryn, sain ikuisen parfyymirakkauden.

Hypnotic Poison ja minä olemme olleet siitä saakka erottamattomat. Myöhemmin ostin myös kevyemmän Eau Sensuelle -version, jota itse asiassa käytän nykyään useammin, koska alkuperäinen on niin toooooosi vahva.

Muuten: alkuperäinen Hypnotic EdP -hajuveteni jäi keväällä Prahaan. Ikimuistoinen matka.

CHLOÉ LOVE, CHLOÉ EAU INTENSE

Tähän tuoksuun tutustuin ollessani kosmetiikkamyyjän työssä. Se on Hypnotic Poisonin ohella mun #1-suosikkituoksu.

Vuonna 2011 lanseerattu Love, Chloé Eau Intense on syvempi versio edellisenä vuonna ilmestyneestä Love, Chloésta, joka puolestaan ei sytyttänyt minua ollenkaan. Intense-versio taas sai minut välittömästi pauloihinsa ja ostin sen saman tien. Kosmetiikkamyymälät ovat muuten erittäin vaarallisia työpaikkoja hajuvesihulluille… Nimimerkillä ”Mulla-on-vieläkin-avaamattomia-töistä-ostettuja-hajuvesiä”.

Love, Chloé Eau Intense on vaniljainen ja kukkainen orientaalinen tuoksu. Siinä tuoksuvat kurjenmiekka, heliotrooppi, syreeni, vanilja, myski ja perun balsami. Se on kerrassaan huumaavan ihana. Ei niin ylitsejyräävä kuin Hypnotic Poison, vaan itse asiassa aika lailla hienostuneempi, mutta yhtä vahva ja iholla kestävä. Se on puisempi, lämpimämpi ja mausteisempi kuin Hypnotic ja hieman vähemmän päällekäyvän vaniljainen.

CACHAREL GLORIA

Gloria jatka lämpimän mausteisten tuoksujen tyyliä, ja voikin helposti nähdä, että tämän tyyppiset tuoksut ovat minulle kaikkein mieluisimpia. Pehmeän puuterisen Glorian tuoksussa on sekoitus mantelia, kirsikkaa, vaniljaa, ambraa ja tonkapapua.

Ostin muinoin (kylpyveteen tarkoitetun!) öljyversion Gloriasta, kun Trendi-lehden toimittaja sanoi sen olevan parempi (- myös iholla!) kuin EdP ja EdT-versioiden. 100-millinen pullo ei todennäköisesti lopu koskaan. Muutama tippa ranteeseen, ja tuoksu kestää aamusta pitkälle iltapäivään.

Vaalin tätä pulloa kuin Klonkku sormusta. Todellakin precious. Pullo on 18 vuotta vanha ja sen valmistus on lopetettu jo aikaa sitten.

Mikä on muuten teidän vanhin hajuvetenne, ja kuinka vanha se on..?

LANCÔME Ô DE L’ORANGERIE

Lancômen appelsiinipuutarhatuoksu on kilpaillut pitkään suosikki-sitrustuoksuni asemasta Guerlainin Aqua Allegoria Pamplelunen kanssa. Ja voittanut. 

Ostin tuoksun syksyn 2012 reppureissulleni matkatuoksuksi, ja se tuo aina mieleen tuon matkan moninaiset fiilikset Naxoksen rantahietikolta Albanian hyytäviin öihin ja Madridin flunssaisesta Couchsurfing-isännästäni Lissabonin rautatieasemalla koettuihin epätoivon hetkiin läppärini kadottua varkaan mukaan. Se matka…. it was something else 🙏🏻

En yleisesti ole Lancômen tuoksujen fani, mutta tämä tuoksu on aivan mielettömän ihana. Ja todella erilainen kuin Lancômen muut tuoksut. Se on jotenkin niin unpretentious. Raikas, suoraviivainen ja niin aidon mehukkaan sitruksinen, että voin aina kuvitella jonkun lohkaisevan vieressä palaa tuoreesta appelsiinista kun suihkautan Ô de l’Orangerieta.

Ahh, tuoksut.

Valitsin vielä kolme muuta top-suosikkituoksuani, jotka eivät ole ihan yhtä eeppisiä lemppareita kuin nämä neljä. Esittelen ne omassa postauksessaan.

kauneus ihonhoito
Kommentit (54)
 1. Eiiiiiiii!!! Mä säästin tohon Hypnotic Poison Eau de Sensualleen ja sitten se sitä ei enää myyty! :D Myyjien selän takana sitä aina Sokoksella kävin suihkauttamassa, oli niin ihana tuoksu. Syvä katkeruus jäi sieluuni.

  1. Miten niin ei myydä? Esim. Kickin verkkokaupassa on nytkin myynnissä. :)
   Ja muualtakin löytyy.

  2. Ei huolta, Sanska, sitä myydään edelleen :)

  3. Mä olin ihan luulossa, että tämä Eau Sensuelle on valitettavasti lopetettu vuoden 2018 tienoilla. Tarkistin Kicksin verkkosivuilta, niin siellä on Hypnotic Poisonin EdT- ja EdP-versiot myynnissä, mutta ei Eau Sensuellea. Lopetetulta vaikuttaa :(

   1. Jaa, hitsiläinen, niinpäs muuten vaikuttaakin :/ En tiedä miten minäkin katsoin niin huonosti Kicksin sivua, että luulin näkeväni siellä Sensuelle-version. Mutta se, mitä luulin Sensuelleksi, onkin nykyinen EdP (pullon väri muistuttaa Sensuellea). Ja EdT-versio puolestaan on sen värisessä pullossa, missä alkuperäinen EdP oli.

 2. Ihana tuoksupostaus! Ja jotenkin hauska, miten sitä voi olla hyvinkin erilaisia tuoksujen käyttäjiä, huippua kun sulla on saatavilla nuo lempituoksut vuosien takaa. (eikä tämä tietenkään ole mikään uusi juttu blogia pitkään seuranneelle :)

  Mun vanhin tuoksu (YSL mon Paris) on viime vuodelta :D, muistelin että eihän mulla edes ole kuin yksi tuoksu (mulla on lähes kaikkea kosmetiikkaa vain yksi kappale kutakin tuotetta kerrallaan), mutta onhan mulla sentään kolme hajuvettä ja olen mielestäni suuri tuoksufani. Useimmiten vaihdan toiseen tuoksuun aina kun edellinen loppuu, enkä yleensä osta samaa kahta kertaa, koska on niin paljon ihania tuoksuja joista valita.

  En ole omistanut mitään noista sun top4:stä, tämän postauksen perusteella heräsi kyllä mielenkiinto Chloéa ja Lancômea kohtaan. Niin ja vielä, olispa kyllä ihana jos olisi kaikkia vuosien varrella käytettyjä tuoksuja jemmassa, koska se tunne kun tuoksu vie johonkin vanhaan muistoon… :)

  1. Mun vanhin tuoksu (YSL mon Paris) on viime vuodelta :D,

   ☺️☺️

   Kyllä, meitä tuoksujenkäyttäjiä on niin monenlaisia :) Mä taas en ole saanut yhtäkään tuoksua loppuun yli 15 vuoteen. :D

   Mä käytän yhtä tuoksua yleensä max. 7 päivää peräkkäin, tämäkin harvinaista. (Reissuolosuhteet ovat poikkeus, silloin käytän yhtä ja samaa tuoksua joka päivä.) Tuoksut ovat minulle kuin wardrobe, tuoksu valitaan sään, fiiliksen ja tilaisuuden mukaan :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *