Karkkipäivä
Karkkipäivä

Mun suosikki-makeover: Sanni @ MAC Capetown

Nyt kun blogissa on viime päivinä nostalgisoitu, niin eiköhän vielä jatketa..! :)

Aikakone vie meidät vuoteen 2008, itse asiassa aika tarkalleen kuuden vuoden päähän helmi-maaliskuuhun. Olimme herran kanssa lomailemassa Etelä-Afrikassa.

Olen tehnyt blogiin monia makeovereita (yrittäkää nyt kestää tätä finglishiä), mutta yksi onnistuneimmista näkemistäni meikkimuutoksista koskee minua itseäni. Tämä tapahtui Kapkaupungin MAC-liikkeessä. Hetkestä tekee erityisen merkittävän se, että juuri tuolloin ymmärsin todella valon, varjon ja poskipunan merkityksen meikissä.

Sanni_MAC_Capetown_makeover

Katsokaa mikä ero!

Muodottomasta kuukasvosta säteilevän hehkuvaan aurinkotyttöön. Okei, kuvien oton välillä on noin viikko ja rusketus on myös epäilemättä tehnyt tehtävänsä – mutta meikin vaikutus on kiistaton. (Karseat nuo mun vanhat lasit…)

Sanni_Capetown_MAC

Kyllä hehkuu!

Mies odotteli liikkeen ulkopuolella ja ikuisti onnellisena meikistä saapuvan kosmetiikkafriikin. Voi noita aikoja… Jokainen käynti MACillä oli pieni seikkailu… Eikä liikkeestä käytännössä koskaan selvinnyt ulos ilman ostoksia. <3

MAC_Capetown_makeover_silmat

Silmiä ei meikattu erityisen taidokkaasti (huomatkaa täysin luonnontilaan jätetyt kulmakarvat…!!), mutta sävyt olivat ne parhaat mahdolliset minun silmilleni. Katsokaapa ylemmästä kuvasta miten silmien sinisyys pomppaa esiin.

Meikin todellinen upeus oli kuitenkin nimenomaan kasvomeikissä. En ollut ikinä aiemmin (oikeasti..!) käyttänyt hohde- tai aurinkopuuteria. Niitä levitettiin MACillä naamaani runsaalla otteella, otsakin on ihan glitterissä. :)

Sanni_Capetown

Kyllä on eroa habituksessa… Ihan kuin eri ihminen!

Tämän kokemuksen jälkeen lisäsin aurinkopuuterin ja hohdepuuterin omaan meikkirutiiniini. Ja ostinpa muuten ensimmäisen oranssiin taittavan poskipunanikin, aiemmin ei olisi käynyt mielessäkään.

.

Kokosin  loppuun vielä muutaman ennen-jälkeen -kuvaparin demonstroimaan meikkipohjan – ja meikin ylipäänsä – vaikutusta. Kaikissa on käytetty niin aurinkopuuteria, poskipunaa kuin hohdetuotettakin.

Meikkipohjan_vaikutus1

Meikin_vaikutus

Meikin_vaikutus2

Mitenkäs teidän meikkipohjarutiinit? Kuuluvatko aurinkopuuteri, poskipuna ja hohdepuuteri päivittäiseen meikkiin?

Kommentit (75)

 1. Anni

  Voi Sanni, miten niitä kaikkia käytetään että lopputulos on noin eroava (ja kaunis)?

  • Sanni

   Palaan asiaan (tai ainakin yritän :D))

 2. Matilda

  Voisitko tehdä perinpohjaisen tutorialin noiden kolmen aineksen oikeaoppisesta käytöstä eri kasvonmuodoille? Aurinkopuuterin käytössä olen todella arka kun äkkiä saa meikin pilalle.

  • Sanni

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2009/10/23/yksinkertainen-kasvojen-varjostus/

   Eri kasvonmuodoille sopivista tavoista en ikävä kyllä osaa tehdä tutorialia. :/ Kun meikkaan eri ihmisiä, ajattelen vain; ”Aurinkopuuterilla häivytän, hohdepuuterilla korostan”, ja laitan tuotteita tämän periaatteen mukaan. Esimerkiksi korkeaotsaisella varjostusta enemmän otsaan tasapainottamaan kasvojen muotoa, leveäleukaisella leukaperiin, todella kapeakasvoisella jätän kasvon reunat kokonaan käymättä läpi koska niitä ei ole enää tarpeen kaventaa, leveäkasvoisella voimakkaammat varjot poskiluun alle, neliökasvoisella ohimoille ja leukaperiin jne jne.

 3. Ansukuli

  Itselläni aurinkopuuteri on pitkään kuulunut välttämättömyyksiin aamulla – ripsari, meikkivoide ja aurinkopuuteri. Talvisin mulla on vaan ongelmana supervaalea iho, tuntuu kuin naama olisi tikkurilan värikartta.. Vaikka sävyt on mahd. vaaleita ja koitan niitä laittaa ”hipaisten” poskipunaa/aurinkopuuteria.
  Miten saatkin meikin näyttämään niin luonnolliselta? Jos laitan hohdepuuteria, tuntuu, että näytän yli-tällätyltä! No, onneks pian on kesä niin alkaa iho hehkumaan!

 4. annimari – Veljekset Sisu ja Voima

  Hyvä postaus Sanni!! Selkeä ero kyllä ja hienoa, että otat itsesikin esimerkiksi! On tosi kiva lukea blogiasi, olet niin jalat maassa-tyyppiä :)

  • Sanni

   Kiitos annimari :)

 5. Soleil

  Ihanan iloisia kuvia! :) Sulle sopii tuollainen päivettynyt ilme.

  Itse harjoittelen vähitellen käyttämään poskipunaa ja ostin juuri ensimmäisen korostustuotteeni ikinä… Aurinkopuuteria en jotenkin osaa käyttää.

  MUTTA Etelä-Afrikasta ja Cape Townista olisi kiva kuulla lisää! Pieni matkajuttu olisi tosi mielenkiintoinen.

  Ei haittaa, vaikka tuosta on aikaa. Varmaan muitakin kiinnostaisi, tuolla ei kuitenkaan ihan jokainen ole käynyt. :)

  • Sanni

   Sulle sopii tuollainen päivettynyt ilme

   .

   Samaa mieltä – siksi olenkin sellainen aurinkonarkomaani kesäisin..! :D

   Etelä-Afrikasta ja Cape Townista olisi kiva kuulla lisää! Pieni matkajuttu olisi tosi mielenkiintoinen.

   Etelä-Afrikka on kyllä aivan mahtava paikka ja haluaisin sinne ehdottomasti toistekin. Olisi hassua kirjoittaa vuosien takaisesta matkasta, joten toivotaan että voin joskus tulevaisuudessa kirjoittaa uudesta EA-reissusta..! :)

 6. Jade

  Käytän ”rusketuskuulia” päivittäin mukamas varjostukseen ja kasvojen kaventamiseen, mutta oikeasti minulla ei ole aavistustakaan, mihin kohti kasvoja sitä tulisi laittaa. Laitan yleensä kasvojen sivuille ja leuan alle.

  Nenänpäätä haluaisin vähän kaventaa, miten sen voisi toteuttaa niin, ettei lopputulos ole ihan hassu?

  • Sanni

   Nenänpäätä haluaisin vähän kaventaa, miten sen voisi toteuttaa niin, ettei lopputulos ole ihan hassu?

   Mä myönnän ihan rehellisesti että en ole hyvä nenän varjostuksissa, joten tässä asiassa en uskalla vinkkejä antaa. :/ Joskus kun olen itse yrittänyt nenänvartta varjostaa niin tulos on aina ollut todella outo ja varjot jäävät näkyviin epäluonnollisina tai sitten niillä ei ole mitään vaikutusta.

 7. Jonttu

  Niin, ja siis poskipunaa en käytä, kun en saa couperosaa muutenkaan peittoon, eli lievästi vaaleanpunainen kohta näkyy toisella poskellani ikävästi aina vaikka minkä tökötin alta.

 8. Ansku

  Mä käytän kyllä poskipunaa päivittäin, mutta en ole tyytyväinen tekniikkaani. Onnistuin lopulta ostamaan mielestäni hyvän poskipunasiveltimen (Coastal Scents: viisto, melko pullea, sopivan jämäkkä vaikka pehmeät harjakset, juuri sopvan kokoinen), mutta en vain saa tulosta näyttämän mieleiseltä. Ilmeisesti olen toivoton pallinaama. Ongelmaa korostaa se, että kasvoni ovat hieman epäsymmetriset, ja iho on epätasaisen värinen. Mä kaipailisin myös vinkkejä eri muotoisten kasvojen varjostukseen!

  Kiitos kivasta blogista! :) Aurinkoista kevättä!!!

  • Reetta

   Vaikka kysymys on Sannille suunnattu, toinen ”pallinaama” täältä huikkii! Mulla on sama ongelma, että poskipuna näyttää helposti epäsiistiltä, eikä mulla ole oikeen selvää kohtaa mihin sen saa ja ihokin epätasanen, mutta Lorkun le blushilla sävyssä 165 onnistun minäkin. On melko kevyt kasvoilla, mutta tuo sitä sopivaa eloa ja piristystä kasvoille, mutta ei korosta ihon epätasaisuutta tms. Sävy on jännä persikkaisen pinkki, kuten sitä Saara Sarvas joskus postauksessaan kirjoitti ja sopii mun mielestä monille ihonsävyille.

   Ja Sanni, kun joskus kysyin siitä mineraalimeikkipohjan sopivuudesta kuivalle iholle, niin täytyy sanoa, että kaikista toiveistani huolimatta mineraalipohja oli täysi floppi mun iholla. :( Vaikka miten kosteutellu iholle sitä laitoin, ei se tuntunut levittyvän hyvin (käytän Ecotoolsin kabukia ja joskus annoin rasvan imeytyä melkein puolisenkin tuntia), korosti ihon kuivia kohtia ja mikä pahinta; aikani sen kanssa sinniteltyä alkoi naamaani ilmestyä myös kipeitä, ihonalaisia paiseita. :( Vaikka iho on muutenkin nyt ollut melko huonossa kunnossa, yhdistin nuo kyllä ihan mineraalipohjaan, tilanne nimittäin helpotti, kun jätin mineraalit pois meikkirepertuaarista.

  • Sanni

   Mä kaipailisin myös vinkkejä eri muotoisten kasvojen varjostukseen!

   Minusta tuntuu että en ole tarpeeksi ”pro” neuvomaan tuossa asiassa, kun itse varjostelen eri muotoisia kasvoja fiiliksellä (tai siis toki siinäkin on pohjalla periaatteet, selitin tuossa samaa asiaa toiselle lukijalle, mutta en koe että osaisin asiasta ammattitaitoisesti kertoa :))

   Ihania kevätpäiviä sinnekin..!

 9. Puuterisulka

  Nyt pitää kysäistä niinkin makeup for dummies kysymys kuin; mihin kohtaan sipaiset aurinkopuuteria saadaksesi poskipääsi esiin ja kasvoille muotoa ja hehkua? Omille kasvoilleni en meinaa millään löytää oikeaa kohtaa, joten korotustuotteet rajoittuvat poskipunaan.

  • Sanni

   Tästä postauksesta voi olla hyötyä:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2009/10/23/yksinkertainen-kasvojen-varjostus/

   Käytännössä teen siis ”kalannaaman” imaisemalla poskia sisään ja vedän varjon ilmestyneen lommon kohdalle. :) Kuljetan aurinkopuuterisivellintä kasvojen uloreunoja pitkin hiusrajasta ohimon ja tuon poskiluulommon kautta leukaperiin ja leuan alle. Leukaperiin vedän voimakkaammat kerrokset koska haluan häivyttää niitä.

 10. Terhimarjaana

  Tosi nätti meikki Sanni! Jännästi hiuksesi näyttävät melkein punaisilta meikatuissa kuvissa! oih, kuparitukka ja siniset silmät = ihana kombo!

  Käytän itse päivittäin Youngbloodin meikkipohjaa (sekoitus kahdesta sävystä tuottaa jännitystä elämään ihan joka päivä ;) ) ja lisäksi sudin poskille hohtopunaa ja lisäksi aurinkopuuteria E:n muotoisesti molemmin puolin kasvoja (tämä opittu äskettäin jostain blogista). Tykkään ihan hirveästi; ainoa jännitysmomentti on toi sävyn onnistuminen.

  Silmän rajaus on se minun akilleen kantapääni. Pitäiskin laittaa meilillä kuva mun silmästä; en ole nimittäin kenelläkään enkä missään nähnyt samanlaista silmän muotoa…

  • Sanni

   sekoitus kahdesta sävystä tuottaa jännitystä elämään ihan joka päivä ;)

   Hauskasti sanottu :)

   Noissa henkilökohtaisissa meikkivinkeissä pitäisi melkein olla irl-tilanteessa, kuvankin perusteella on usein tosi vaikea kirjallisesti neuvoa miten voisi tehdä – suullisesti ja käytännössä havainnollistaen on eri juttu :)

 11. Tiuku

  Ohoh, on kyllä melkoinen ero noilla reissukuvilla. Tuli ikävä kesää ja rusketusta. :)
  Kyselin sulta aiemmin vinkkiä mineraali-/luonnonkosmetiikan aurinkopuuteriin, mutta lopulta päädyin markettitavaraan: ostin maybellinen fit me aurinkopuuterin (tummempi sävy). Se ei taita oranssiin ja on mattainen, joten se sopii hyvin varjostuksiin. En löytänyt mistään vinkkaamaasi laveran aurinkopuuteria sävyssä 01, se on tosiaan myyty loppuun. Muut sävyt mitä katselin vaikuttivat liian oransseilta tai hohtavilta mun kylmän kalpealle iholle. Kiitos kuitenkin neuvostasi! :)
  Käytän arkimeikissä aurinkopuuteria ja poskipunaa, mutta hohdetuotteiden kanssa en ole päässyt sinuiksi. Varsinkin talviseen aikaan mulla on usein niin kirjava iho + näkyvät ihohuokoset, että hohdepuuteri vain korostaisi näitä virheitä. Kesällä kun on vähän väriä kasvoilla ja iho paremmassa kunnossa, saatan sipaista lily lolon tai mineralissiman korostuspuuteria (niistä mulla on pari vuotta vanhat testerit, joita on edelleen jäjellä, se kertonee siitä kuin vähän tulee käytettyä :) ). Omistan yhden hohtavan poskipunan (sleekin poskipunatriosta sävyssä Lace), jota toisinaan sipaisen poskille jos kaipaan pientä kimmellystä. Käytän meikkipohjana siis Lily Loloa, joka ei kenties ole riittävän peittävä mun iholle, mutta se kestää mun iholla paremmin kuin monet meikkivoiteet, jotka päivän mittaan kertyy ihohuokosiin ja muuten vaan liukenee jonnekkin etenkin rasvoittuvalta T-alueelta.

  • Sanni

   Kiva kuulla että löysit sopivan aurinkopuuterin :) Nuo Fit Me -tuotteet ovat jääneet minulle aika etäisiksi (meidän liikkeessä ei ole Maybellinea) niin en osaa niitä kenellekään vinkatakaan.

   mulla on usein niin kirjava iho + näkyvät ihohuokoset, että hohdepuuteri vain korostaisi näitä virheitä.

   Totta, isohuokoiselle iholle hohdepuuteri ei välttämättä ole ihan omiaan. Ainakin on hyvä pohjustaa iho huolellisesti huokoset blurraavalla primerilla jos hohdetta haluaa käyttää.

 12. meow

  Käytän ehdottomasti poskipunaa ja kevyesti aurinkopuuteria. Mua kiinnostaisi myös hohdepuuteri tai muu hohtava meikki, mutten osaa käyttää sitä. Semmonen hohde voisi kyllä auttaa vähän siihenkin, ettei näyttäisi niin kalvakalta ja väsyneeltä. Sen lisäksi en ole vielä ihan päässyt selville siitä, sopiiko se kaikenlaisille kasvoille. Mitä mieltä olet siitä Sanni? Ainakin kasvojen muoto täytyy ottaa huomioon.

  • Sanni

   Semmonen hohde voisi kyllä auttaa vähän siihenkin, ettei näyttäisi niin kalvakalta ja väsyneeltä.

   Näin tekee. Samea iho näyttää aina väsyneeltä. Hohde tuo heti eloa jo ilman poskipunaakin. :)

   Sen lisäksi en ole vielä ihan päässyt selville siitä, sopiiko se kaikenlaisille kasvoille.

   Minusta hohdetuotteet sopivat ihan kaiken muotoisille kasvoille, ainoastaan ihotyyppi vaikuttaa. Rasvoittuvalle ja/tai isohuokoiselle iholle hohdetuotteet eivät ole kaunistavia, sillä ne vain korostavat huokosia.

   Mieti hohteen käyttö näin: mitkä ovat kasvosi korkeimmat kohdat? Mihin valo osuu ensimmäisenä? Näitä paikkoja ovat otsa, kulmaluu, nenänvarsi, posken korkeimmat kohdat ja leuka. Sipaise hohdetta näihin paikkoihin. Arkisempaan lookkiin riittää ihan kevyt hipaisu poskipäille ja kulmaluulle, näyttävään juhlalookkiin voimakkaampi pyyhkäisy kaikille alueille. Jos nenä on iso (kuten vaikka mulla), niin sitä ei välttämättä halua korostaa :D

 13. Anu

  Käytän päivittäin aurinkopuuteria ja poskipunaa. Poskipunaa aloin käyttämään noin 14 -vuotiaana, mutta aurinkopuuterin käyttöön totuttelin varmaan kymmenen vuotta myöhemmin. Mulla on erittäin vaalea iho, joten poskipunan käyttö on lähes pakollista. Useamman kerran on joku kysynyt, ”Oletko sairas?/Onko sulla huono olo?”, jos olen liikkeellä ilman poskipunaa ;).
  Ensimmäinen aurinkopuuterini oli Lumenen aurinkopuuteri, jota mainostettiin ”kaikissa” lehdissä. Se oli minulle aivan liian tumma ja naama näytti likaiselta. Varaa ei kuitenkaan ollut kalliimpiin aurinkopuutereihin, joten niiden käyttö jäi moneksi vuodeksi.
  Laveran aurinkopuuteri oli ensimmäinen luonnonkosmetiikan aurinkopuuteri, jonka hankin (sinun suositusten perusteella ;D ).Se kuluu kuitenkin päivittäisessä käytössä melko nopeasti. Viime kesänä ostin Zuin puuterin, joka itseasiassa taitaa olla tummaa puuteria eikä aurinkopuuteria, mutta se toimii hyvin (varjostuksiin) ja on ollut kestävä. (Mulla n sävy Pecan).

  Vaikka käytän poskipunaa ja aurinkopuuteria päivittäin, toivoisin osaavani käyttää niitä kasvoillani paremmin. (Ehkä sudin niitä vähän turhan huolettomasti.) Hohdepuuteria käytän hyvin satunnaisesti. Ostin 1-2 vuotta sitten Laveran voidemaisen hohdevärin, mutta en saa sitä toimimaan kasvoillani nätisti. Olis hieno oppia käyttämään näitä tuotteita kunnolla, koska niillä voi saada kasvot näyttämään paljon kauniimmilta :).

  • Sanni

   Laveran aurinkopuutereiden koostumus on tosiaan sellainen jännän huokoinen, että ne kuluvat nopeasti.

   Kiitos muuten Zuii-aurinkopuuterivinkistä! :)

 14. Pinja

  Vau! Tosi iso muutos :)

  Sun blogi on aina niin inspiroiva! Täältä saa meikkivinkkejä, reseptivinkkejä ja jopa urheiluunkin jonkinlaista inspistä! :D

  Omassa meikissäni käytän talvella (olen todella kalpea ja ihoni on viileä) suht vähäpigmenttistä viileää pinkkiä poskipunaa, jossa on kimalletta mukana :) Joskus juhlaan laitan vaaleaa, mattaa aurinkopuuteria vähän varjoa luomaan.

  Kesäisin, kun ihoni on päivettynyt mukaan tulee kimalteleva aurinkopuuteri jota sudin ohuelti koko kasvoille. Myös poskipuna tummennee vähän, mutta se myös kimaltelee! Mattainen aurinkopuuteri pysyy tässäkin kombossa mukana, mutta ei arjessa. ”Oikeaa” korostuspuuteria en omista, mutta joskus tosin käytän juurikin jotain kimaltelevaa luomiväriä :)

  Olisi kivaa löytää tarpeeksi vaalea ja juuri oikean sävyinen aurinkopuuteri jota voisi käyttää myös talvisin. Koska ihoni on vähän viileä, niin kalpealla iholla sellainen oranssi aurinkopuuteri näyttää heti tunkkaiselta vaikka koetan annostella ihan vähän vain. Kesäisin tätä ongelmaa ei onneksi pahemmin ole, kun iho on jo valmiiksi päivettynyt. Toki silloinkin jos sutii koko rasiallisen naamaan niin näky ei ole kaunis :)

  • Sanni

   Sun blogi on aina niin inspiroiva! Täältä saa meikkivinkkejä, reseptivinkkejä ja jopa urheiluunkin jonkinlaista inspistä! :D

   Kiitos Pinja, kiva kuulla! :)

   Oikean sävyisen aurinkopuuterin löytäminen on kyllä oikeasti yksi hankalimpia asioita värikosmetiikassa… Monesti olen asiakkaan kanssa käynyt läpi suunnilleen kaikki liikkeen aurinkopuuterit eikä vain löydy sitä Juuri Oikeaa. Väärällä sävyllä tulos on juuri sellainen likainen mitä kukaan ei tokikaan halua. Etenkin vaalealla iholla sävyn löytäminen on hurjan haastavaa.

 15. Karoliina

  Minun rutiineihin kuuluu joko CC-voide tai meikkipuuteri ja sekä aurinkopuuteri että poskipuna kumpainenkin, monet ovat kommentoineet täälläkin etteivät halua näyttää ylimeikatuilta, niin minäpä väitän ettei ainakaan tässä minun pohjaruutinissani kukaan välttämättä osaa sanoakaan että minulla juuri olisi kumpaakaan mainittua tuotetta kasvoillani – vähemmän on enemmän, mutta itse huomaan kyllä eron ihan selkeästi, samoin kuin sisareni joka viime viikolla seurasi meikkaamistani ”oonkin miettinyt miten saat kasvoistasi niin hehkuvat”. :)

  • Sanni

   minäpä väitän ettei ainakaan tässä minun pohjaruutinissani kukaan välttämättä osaa sanoakaan että minulla juuri olisi kumpaakaan mainittua tuotetta kasvoillani – vähemmän on enemmän

   Sama mulla! :)

   Tuntuu että jotkut ihmiset tulee jotenkin sokeiksi aurikopuuterin määrälle, sutivat sitä niin että naama ja kaula ovat kuin eri paria. En usko että kukaan vasiten haluaa niin törkeältä näyttää, jotenkin toiset vain ”sokeutuvat” sille värin määrälle…. Ehkäpä itsellänikin oli joskus sama tilanne värikkäiden silmämeikkien suhteen ^_^

 16. Marjo K

  Hyvä kirjoitus, ja kiitos sinun tilaus YR:lle lähti, aurinkopuuterointi alkakoon… :)

 17. Jonttu

  Tämä blogi on ihan paras. Ihana istua perjantai-iltana töitten jälkeen tämän ääreen ja tutustua arkiston aarteisiin. :)

  Mutta sitten taas mielessä olisi yksi kysymys. Eli onko mielestäsi niin, että jos tällainen peruskalpea suomalainen laittaa kasvoilleen vain mineraalimeikkipohjan mutta ei meikkaa silmiä ollenkaan, onko tuolloin järkevää laittaa poskipunaa ja aurinkopuuteria (todella huomaamatonta määrääkään)? Sattuuko sinulla ammattilaisena silmään se, jos kasvoja on ehostettu, mutta silmät on jätetty paljaiksi? Eli suositteletko siis jättäytymään pelkän mineraalipohjan tasolle, jos silmiin ei siis kosketa?

  • Sanni

   onko mielestäsi niin, että jos tällainen peruskalpea suomalainen laittaa kasvoilleen vain mineraalimeikkipohjan mutta ei meikkaa silmiä ollenkaan, onko tuolloin järkevää laittaa poskipunaa ja aurinkopuuteria (todella huomaamatonta määrääkään)?

   Itse meikkaan nykyään tosi usein niin, että silmämeikkinä on pelkkä pohjustustuote + ripsiväri, ja sitten kasvoilla on tuo perussetti mineraalipohja + aurinkopuuteri + poskipuna + hohde. Omilla kalpeilla kasvoillani tuo aurinkopuuteri-poskipuna-hohde -eloistus tuo aina merkittävän eron, ja ilman niitä näytän haamulta. Silmät ovat toissijainen asia. Eli minusta värin lisääminen kalpeille kasvoille on aina järkevää :D

   Sattuuko sinulla ammattilaisena silmään se, jos kasvoja on ehostettu, mutta silmät on jätetty paljaiksi?

   Ainoastaan silloin, jos kasvot on meikattu tosi vahvasti. Mutta esimerkiksi tuossa nalle/videopostauksen lookissahan minulla on silmät ”paljaat” ja kasvot meikattu, eikä silti näytä oudolta – koska kasvomeikki on niin hienovarainen ja luonnollinen. Kasvot on siis käytännössä vain ”herätetty henkiin”. :) Ripsarin kyllä lisäisin tuohon ja laittaisin kulmat kuntoon ennen ulos lähtöä.

   • Jonttu

    Suurkiitos Sanni vastauksestasi. Se sai minut ymmärtämään ehkä suurimman mokan, jonka meikatessani teen. Olenkin jo pidempään ihmetellyt, mikä naamassani on niin pahasti vialla ja miksi näytän meikkityylilläni aivan kuolleelta (ei ole ollut mikään kiva olo, kun peiliin olen erehtynyt päivän mittaan katsomaan…).

    Kasvoissani on useita kauniiksi tulemisen estäviä asioita, kuten erittäin tummat silmänaluset ja couperosa. Noiden eliminoiminen on ollut se ykkösjuttu meikatessani, mutta olen samalla mennyt niin tehdessäni hieman metsään. Nyt Lily Lolon löydettyäni olen laittanut ensin mineraalipeiteainetta poskien punaisimpiin kohtiin (reilusti, ettei punaisuus näkyisi) ja sitten tietenkin myös silmänalusiin. Sitten mineraalipohja koko kasvoille ja sitäkin vielä suhteellisen paksulti poskille, ettei mahdollinen punastuminen näkyisi. Lopputulos on sitten tietenkin ollut hyvin matta (ihoni on muutenkin kuivan puoleinen). Puuteria en ole kokenut enää tarpeelliseksi lisätä tuohon päälle. Kulmiin olen lisäksi laittanut vain kulmageeliä. Ripsiväriäkin olen joinakin päivinä laittanut, mutta silti olen näyttänyt aivan kauhealta ja elottomalta. Mutta nyt tiedän syyn: olen syönyt meikkaustyylilläni kasvoiltani kaiken hehkun (olenkin ihmetellyt, miksi esim. pestyt kasvoni näyttävät kivemman värisiltä kuin meikatut…). Poskipunaa tai aurinkopuuteria en ole siis lisännyt. Minulla on kieltämättä ollut sellainen pakkoajatus, että olisi kiva, kun päivittäin tarvitsemiani tuotteita olisi mahdollisimman vähän. Mutta nyt kyllä otan oikeasti ostoslistalle hohdetuotteen ja varjostustuotteen (poskipunaa en vielä uskalla harkita, kun sitä punaa on itsellänikin poskilla jo valmiiksi). Kiitos siis rajoittuneen katsantokantani avartamisesta! :)

    • Sanni

     olen syönyt meikkaustyylilläni kasvoiltani kaiken hehkun

     Näinhän se tosiaan helposti menee, etenkin jos iho on luonnostaan todella vaalea ja meikkipohja tietysti sen mukainen. :) Ihmiset (vai pitäisikö tässä mieluummin sanoa naiset? :D No, kyllähän jotkut miehetkin meikkaavat) mielellään tasoittavat ihon sävyn meikillä niin tasaiseksi että tulos on lopulta kaikessa tasaisuudessaan epäluonnollinen, vaikkakin pinta kaunis. Toki ”virheiden” peitto voi kaunistaa ihoa, mutta kaunis iho on muutakin kuin virheetön pinta. Kaunis iho on eloisa ja terveen värinen.

     Eri vuosikymmenillä tyylit eloisan ihon luomiseen tietysti vaihtelevat, eikä hehkuvaa ihoa aina ole nähty yhtä tavoiteltavana kuin nyt 2000-luvulla. 80- ja 90-lukujen jauhoiseksi puuteroitu mattaihanne lienee vielä tuoreessa muistissa ^_^ Terveen ihon pinta kuitenkin heijastaa luonnostaan valoa, ja täysin matta on siinä mielessä vähemmän luonnollinen pinta. Mutta trendit tosiaan vaihtelevat… :)

     Ihanaa kuulla että olet saanut inspiraatiota meikkityylisi ”avartamiseen” :)

     Minulle tuon Kapkaupungin MAC-meikkauksen lisäksi toinen ratkaiseva momentti oli eräs ilta monta vuotta ennen Etelä-Afrikan matkaa, kun olin viettämässä etkoiltaa ystäväni kanssa ennen baariin lähtöä. Meikkailimme siinä, ja kun oma meikkini oli valmis, ystäväni totesi, ”Kuule, sinun kannattaisi todella käyttää poskipunaa..! Näytät niin kalpealta.” Kerroin, että pelkään poskipunasta helposti tulevan ylimeikattu lopputulos, enkä oikein osannut sitä käyttää. Ystäväni halusi laittaa minulle poskipunaa ja näyttää minkä eron sillä saisi aikaan, ja tuo hetki oli todellinen ”boom”. Yhtäkkiä kasvoni todella heräsivät eloon! Sen jälkeen hankin poskipunan, opettelin laittamaan sitä tarpeeksi kevyesti ja aloin käyttää sitä päivittäin.

     Meni kuitenkin vuoteen 2008 ja Etelä-Afrikan reissuun saakka ennenkuin lisäsin kasvomeikkirutiiniin myös aurinkopuuterin ja hohdetuotteen. Nyt ne ovat niin itsestäänselvä osa perusmeikkipohjaa että ne vain huitaisee paikalleen sen kummemmin ajattelematta :) Iltameikkiin teen voimakkaammat varjostukset ja samoin vahvemmat korostukset.

     • Jonttu

      Se on ihan hyvä ilmiö, että yksi herännyt siirtää herätyksen toiselle sen tarpeessa olevalle. :)

 18. Mimi London

  Tosi ihana Cape Town Mac makeover : ).Muistatko mita tuotteita kaytettiin?

  • Sanni

   Muistatko mita tuotteita kaytettiin?

   Kyllä, melkein kaikki sillä kirjoitin ylös kaikki mitä jäi mieleen heti meikkauksen jälkeen ja ostinkin monta käytetyistä tuotteista :D

   Silmämeikki tehtiin korallisilla Paradisco- ja Expensive Pink -sävyillä ja punertavalla kuparinruskealla Antiqued-sävyllä. Rajaukset ruskealla kajalilla (sävy Teddy). Meikkivoiteen sävy ei jäänyt mieleen, mutta he sekoittivat kahta eri sävyä saadakseen oikean minulle sopivan sävyn. Varjostuksiin käytettiin Sculpt & Shape -puuteria ja jotain aurinkopuuteria, ja korostuksiin ja poskipunana käytettiin silloisen Fafi-kausikokoelman tuotteita, Iridescent Powedria ja Joyous-poskipunaa. Huulipunana oli Hue, ja päälle laitettiin jotain Lipglassia (en muista sävyä).

   • Mimi London

    Kiitos Sanni! Kaunis meikki ja nainen : ).

 19. Nainen Hämeestä

  Mun meikkirutiiniin kuuluu aurinkopuuteri ja poskipuna. Itseasiassa käytän myös DR.Hauschkan aurinkopuuteria varjostukseen. Poskipunassa käytän roosan ja persikan sävyä. Mielestäni sopii ihan hyvin lämpimälle ihon sävylleni. Ainakin ammattimeikkaajat ovat aina laittaneet näitä sävyjä mulle. Sen kerran kun on ammattilaisen käsittelyyn päässyt. Mutta tämä hohdepuuteri on uusi juttu.. Olen jotenkin sitä aina vieroksunut, kun muutenkin olen sekaihoinen, niin naama kun kiiltää muutenkin helposti ja aina, niin tuntuu että hohteella sitä vielä korostaisi. :)
  Mutta taidanpa nyt ottaa tästä vinkin ja kokeilla tuota sun suosittelemaa luomaria.

  Kyllähän tosiasia on, että minusta pikku ehostus kasvoilla ihan vaan aurinkopuuterilla ja poskipunalla tuo ihmisestä esiin terveemmän puolen ja näinkin pienellä vaivalla saa terveen ilmeen kasvoille ja pari vuotta naamastaan pois, niin miksi ei. Minä liputan kyllä aina pienen ehostuksen puolesta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.