Karkkipäivä
Karkkipäivä

Mun perusmeikin vaiheet

Tykkään tällaisista tuotteita listaavista postauksista (yllättäen :D), joten laitetaan taas yksi sellainen tulemaan.

Tällä kertaa aiheena perusmeikkirutiinini ja mitä tuotteita ja missä järjestyksessä siihen käytän.

Meikki230416_IMG_400

Eilen meillä oli koko päivän kestävä ”pariskunta-get-together” ja halusin olla meikin suhteen mukavuusalueellani. Tein tuttuun tapaan luottomeikkini eli heleää persikkaa kauttaaltaan kasvoille.

Näin yksinkertaiseen meikkiin käytän näin montaa tuotetta:

Meikit_IMG_3933

Kaksikymmentäseitsemän.

Luottomeikki_230416

Tämä on juuri se kauneusrutiini, johon haluan käyttää aikaa ja paljon tuotteita.

En jaksa kuluttaa aikaa hiusten föönaamiseen ja muotoiluun, hiustenpesun täytyy olla wash-and-go. En jaksa levitellä kasvoille monia kerroksia hoitotuotteita iltaisin. En jaksa nykyään edes vaihtaa kynsilakkoja kuin kerran viikossa, jos sitäkään.

Mutta meikkaukseen haluan käyttää aikaa. Jopa simppeleimpään päivämeikkiin, silloin kun ei ole kiire. Meikkaus on ihanaa ja rentouttavaa puuhaa, minun versioni piirtämisestä ja maalaamisesta. Vaikkei tulos ole mitään taiteellista, ihon maalaaminen on minulle paljon enemmän kuin ilmeen freesausta ja naaman kaunistamista. Se on harrastus, rentouttavaa ja joskus luovaakin ajanvietettä siinä missä ruoanlaitto ja toisille kutominen ja ompelu. :)

Oikeastaan, mitä enemmän tuotteita yksinkertaiseenkin meikkiin saa käytettyä, sitä hauskempaa. :) Perusrutiinini koostuu aina samoista tuotteista, mutta luomivärien määrä vaihtelee. Ja meikin sävyt, luonnollisestikin. :)

Monelle niin itsestäänselvät primer ja aurinkopuuteri eivät kuulu minun perusrutiiniini. Aurinkopuuteria laitan jos naama on erityisen valju ja kalpea ja primeria en juuri koskaan, oikeastaan vain ”suurhuokospäivinä” joita on harvoin.

Tässä järjestyksessä rakentuu meikkini:

Meikki230416_IMG_3936_2

Aloitan geelaamalla kulmat ojennukseen ja jätän geelin kuivumaan. Pohjustan silmäluomet.

Meikki230416_IMG_3941_2

Levitän seuraavaksi luomivärit. Tällä kertaa käytin myös voidemaista luomiväriä voimistamassa meikin sävyä.

Eiliseen meikkiin käytin:

 • MAC Paint Pot Rubenesque
 • L’Oreal Natural Peach
 • Idun Akleja
 • Yves Rocher Melon Nature

Meikki230416_IMG_3947

Luomivärien levitykseen käytän aina vähintään kahta sivellintä, yhtä vaaleille sävyille ja toista tummemmille. Vannon MACin #239 -siveltimen nimeen, sen parempaa ei vain ole.

Voidemaisen luomvärin levitykseen käytän Urban Decayn synteettistä sivellintä, se on siihen käyttöön täydellisen napakka ja jäykkä.

Meikki230416_IMG_3949_2

Vasta luomivärin jälkeen alan värittää kulmakarvoja. Olen aina tehnyt näin, en tiedä mikä logiikka siinä on.

Rutiinin järjestys on niin pinttynyt ettei järjestystä edes mieti.

Eilen päätin pitkästä aikaa kokeilla puuterimaista kulmaväriä, mutta en tykännyt tuloksesta ja kulma jäi epämääräisen ”sumuiseksi”. Lisäsin reunoille Dermosilin kynää, surren loppunutta Urban Decayn kulmakynääni jota mun pitäisi ostaa lisää.

Ostin Pariisista Sephoran oman talon yhtä ohuen kulmakynän (kun mun käyttämä UD:n sävy oli siellä lopussa), mutta tuo Sephoran kynä tekee vähän liian voimakasta, vahamaista jälkeä.

Meikki230416_IMG_3952_2

Rajauksen laittojärjestys vaihtelee, joskus laitan sen ennen kulmia, joskus kulmien jälkeen.

Eilen käytin MACin voidemaista rajausta sävyssä Dipdown.

Meikki230416_IMG_3955_2

Seuraavana on vuorossa ripsien taivutus ja maskarointi.

En taivuta ripsiä joka kerta, etenkään jos on vähänkään kiire. Hentoiset ripseni taittuvat herkästi liian kulmikkaiksi jos painan taivuttimilla vähänkään liian lujaa ja pitkään, ja sitten ripsari levittyy rumasti.

Tykkään Cailapin Mariela Sarkima -taivuttimista, itse asiassa paljon enemmän kuin klassisista Shu Uemuran.

Meikki230416_IMG_3958_2

Kun silmämeikki on kutakuinkin valmis, siirryn peiteaineeseen. Sitä ei kannata laittaa ennen silmämeikin tekoa koska joudun kuitenkin luomivärioperaation aikana pyyhkimään silmänalusia topsipuikolla ja usein myös kosteusvoiteella.

Tällä hetkellä minulla on käytössä Everyday Mineralsin Cover-peiteaine johon olen oikein tyytyväinen. Kattava EDM-postaus on tulossa toukokuun aikana.

Meikki230416_IMG_3961

Myös meikkipohja on tällä hetkellä Everyday Mineralsin. Tein sävyistä mielenkiintoisia havaintoja, joista lisää toukokuussa.

Olen vuorotellut Jojoba-pohjan ja Semi Matte -pohjan kanssa enkä vieläkään osaa päättää kummasta tykkään enemmän. Eilen minulla oli Jojobaa.

Mineraalipohjan levitykseen suosikkini on Idunin kabuki, aivan täydellinen sivellin niin pehmeytensä, tiheytensä kuin kokonsa puolesta minun makuuni.

Meikki230416_IMG_3963_2

Pyöriteltyäni meikkipohjan paikoilleen tarkastelin silmämeikkiä ja tein sinne hienosäätöä.

Luottomeikki_IMG_3987

Lisäsin alaluomelle vaaleaa beigeä (L’Oreal Platinum Beige) ja sisänurkkaan vaaleaa persikkaa (IsaDora Blooming Spring).

Huomatkaa ikääntymisen merkit… Luomi kulmaluun päällä käy yhä raskaammaksi ja ulkonurkan vekki katkaisee jo siipirajauksen kärjen… :/ Katselin juuri vanhoja meikkikuvia viiden-kuuden vuoden takaa eikä vekki ollut vielä olemassa niissä kuvissa.

Ihon löystymisen tuntee itse asiassa konkreettisestikin meikatessa; ennen niin napakka iho venyy nykyään reippaasti siveltimen ja vaahtomuoviapplikaattorin mukana. Näitä juttuja on mielenkiintoista havainnoida :) Vielä muutama vuosi ja saan varmasti pingottaa luomen sormilla ennen luomivärin levitystä. :)

Meikki230416_IMG_3971_2

Meikin toisiksi viimeisin vaihe on poskipuna.

Yleensä laitan sen jälkeen aina myös sipauksen hohdepuuteria poskipäille, mutta tällä kertaa valitsin niin hohtavan poskipunan (The Body Shopin joululuomiväripaletin korallin) ettei erilliselle highlighterille ollut enää tarvetta.

Poskipunasivellin #1 on Diorin. Ihan sairaan ihana ja sairaan kallis, myönnän että en välttämättä ostaisi sitä itse ainakaan normihintaan. Sain tämän kerran myyntikilpailun palkintona ollessani vielä liikkeessä töissä. Ihanin palkinto mitä olen koskaan myyjävuosinani saanut <3

Meikki230416_IMG_3974_2

Meikin viimeistelee huulikiilto. (Naurattaa muuten kun mulla on kotona Lumenen huulikiiltoja jo varmaan kolmelta tai neljältä viime ”sukupolvelta”. Tuntuu että Lumene uusii kiiltonsa pakkauksen aina kahden vuoden välein. Lumenen ”mehukiillot” (eli laatu ilman helmiäistä) on muuten lempparihuulikiiltoni markettimeikkisarjoissa.

Käytän 95-prosenttisesti huulikiiltoja ja 5-prosenttisesti huulipunia, tosin mieltymykset vaihtelevat. Välillä minulla on pidempiä huulipunakausia jolloin käytän punaa päivittäin. Huulikiilto on ilman muuta helpompi (kun ei vaadi peiliä), joten se tulee valittua useammin jo pelkästään sillä perusteella.

Iltameikissä käytän useammin huulipunaa koska pidän sitä juhlavampana.

Perusvoide_IMG_3976

Meikkirutiiniin kuuluu aina myös perusvoide jolla putsaan varisseet luomivärit, harhaan osuneet ripsarit sun muut sotkut.

            idMeikki230416_IMG_4018

Iltaa varten upgreidasin meikin vakiotoimenpiteellä: silmiin sisärajaus, vähän lisää peiteainetta silmänalusille ja huulten ympärille ja huulikiillon vaihto huulipunaan (eilisessä meikissä Viva La Divan Summer Queen).

*

Tällaisella kaavalla syntyy mun perusmeikki :)

Kaikkein nopeimpaan perusmeikkiin käytän 7-8 tuotetta: luomenpohjustus, kulmageeli, kulmakynä, rajaus, ripsiväri, peiteaine, mineraalipohja (+ poskipuna). Mutta kun on aikaa, tuotteita hurahtaa helposti yli 20.

Oletteko te juurtuneet tiettyyn järjestykseen meikkauksessa?

Tuotteiden määrästä en edes kysy sillä tiedän, että ainakin kunnon meikkifriikeillä niitä tosiaankin kuluu helposti se parikymmentä :D

.

Postauksessa näkyvistä tuotteista seuraavat on saatu blogin kautta: Idunin tuotteet, Lumene-kulmaväri, L’Oreal-ripsiväri, Cailap-ripsentaivuttimet, Everyday Minerals -tuotteet ja The Body Shopin luomiväripaletti.

Kommentit (72)

 1. Aldefiina

  ”Meikkaus on ihanaa ja rentouttavaa puuhaa, minun versioni piirtämisestä ja maalaamisesta.”
  Mahtava vertaus. Tuolla ajatuksella sitä voisi tosiaan tehdä :D

  • Serafia

   Tuo on myös oma ajatukseni. Hauska lukea että muillakin on tuo juuri se mielikuva meikkaamisesta.

   Mä laitan eka UDPP:n ja sen jälkeen meikkivoiteen. Peiteaine silmänalusille ja sitten joku Paint Poteista. Jos käytän jauhemaisia meikkipohjia vaihdan peiteaineen ja meikkipohjan järjestystä. Paint Potin jälkeen laitan luomivärit ja rajaan silmät. Silmienrajauksien kuivuessa teen kulmat ja laitan poskipunan/puuterin/aurinkopuuterin. Viimeisenä taivutan ripset ja laitan ripsiväriä.

 2. Tiia K

  Huulikiiltoihminen ilmoittautuu, vaikka huulipunatkin on heikkous, tuo Lumenen huulikiilto löytyy täältäkin ja siinä on kyllä oma lempparisävy. Tuo Lorkun ripsari on tosi hyvä, tykkään miten erottelee ja tuo ripsiin tuuheutta. Miltei menee samalle viivalle aiemman lempparin Maybellinen Sensational Lashes ripsarin kanssa. Lorkun taitaa kyllä sotkea vähemmän meikinpoiston yhteydessä. Kivaa oli nähdä ja ensi kerralla höpötellään enemmän ja niitä tiikerikatkarapuja kaiholla muistelen. ;)

  • Sanni

   tuo Lumenen huulikiilto löytyy täältäkin ja siinä on kyllä oma lempparisävy.

   Tuo persikkainen sävy on just täydellinen! :) Huomaamaton ja läpikuultava mutta kuitenkin kivasti sävyä tuova verrattuna täysin värittömään. Onneksi Lumene on säilyttänyt tuon saman (no, ainakin hyvin saman tyyppisen) sävyn valikoimassaan jo pitkään kaikkien uudistusten läpikin.

   Tuo Lorkun ripsari on tosi hyvä, tykkään miten erottelee ja tuo ripsiin tuuheutta.

   Mulla se ei erottele kovinkaan hyvin kun massaa tulee niin kauheasti kerralla, mutta paksuutta tuolla kyllä saa :)

   Kivaa oli nähdä ja ensi kerralla höpötellään enemmän ja niitä tiikerikatkarapuja kaiholla muistelen. ;)

   :) :) Paitsi kastiketta oli liikaa ^_^

   Mutta tosiaan, toivottavasti tulee tilaisuuksia jutella enemmänkin :) Mää niin tykkäisin kun (sponsoroimattomia) bloggaajatapaamisia olisi enemmän ja säännöllisesti, olisi ihana tavata ihan vain puhtaan höpöttelyn ja kosmefriikkeilyn merkeissä ilman sponssattuja puitteita :) (Tosin mun pitäisi asua Helsingissä että ylipäänsä olisi mahdollista osallistua tapaamisiin tiheämmin..)

   • Kukka

    Hassu kommentti, mutta pakko jakaa: Kuin luin tuon, että ”mun pitäisi asua Helsingissä” – mun reaktio oli: ”Ai, etkö sä sitten asu Helsingissä!?!?!?” Miten voi lukea blogia tällaisen harhan vallassa?!?! Mistä ihmeestä mä olen kehittänyt ajatuksen, että asut Helsingissä? Olis mielenkiintoista tietää. Ja ihan kiva, että harhaluulo sai kolauksen :D Olen kyllä tehnyt havainnon, että joskus olet asunut Kuopiossa ja Ahvenanmaaltakin löytyy kämppä ja joskus ei ollut varaa junalippuun johonkin blogijuttuun (joka ehkä oli Helsingissä jopa) mutta tästä huolimatta sä mun ajatuksissa asut Helsingissä. Kummaa :D Missä sä sit muuten oikein asut? Heh, ja nyt tajuan joskus jopa miettineeni, että jos asuis Helsingissä, vois vaikka joskus törmätä suhun jossain. Tää on ihan friikkiä!

    Ja sit vielä kysymys huulikiillosta: Mä oon siirtynyt huulipuniin, koska ne pysyy paremmin/kauniimpina. Ja tällä tarkoitan sitä, että mulla huulikiilto aika nopeastikin kasautuu sellaiseksi ohueksi viivaksi keskelle alahuulta (siis koko huulen matkalle vaakatasoon). Käykö sulla näin? Osaatko sanoa, mikä tuohon auttaisi? Mielelläni käyttäisin kiiltoja enemmänkin, mutta on mennyt hermot tähän.

    • Kukka

     Mä yritän täällä toipua tästä shokista :D Vielä oli pakko tulla kertomaan, että esim. muistan jonkun postauksen lenkkikuvat (siis olit niissä pihalla treenivaatteissa) ja silloinkin mietin tyyliin, että siellä se Helsingissä juoksee ja muka mielestäni vielä sijoitin sen tiettyyn kohtaan Helsinkiä!

     Mitäköhän muita harhaluuloja sitä on kehitellyt elämässä?!?!? :D

     • Sanni

      silloinkin mietin tyyliin, että siellä se Helsingissä juoksee ja muka mielestäni vielä sijoitin sen tiettyyn kohtaan Helsinkiä!

      ^_^ :D :D

      Voin kertoa että en ole koskaan lenkkeillyt Helsingissä :D Korkeintaan ottanut juoksuaskeleita jos olen myöhästymässä kulkuneuvosta :D

    • Sanni

     Mistä ihmeestä mä olen kehittänyt ajatuksen, että asut Helsingissä?

     Hehheh, älä yhtään hämmästele, todella moni luulee näin :) Se johtuu varmastikin siitä että tosi moni bloggaaja tosiaan on pääkaupunkiseudulta, jolloin Helsinki on bloggaajien kohdalla ikäänkuin default-kotipaikka jos asiasta ei ole parempaa tietoa :) Ja kun mä en blogissani mitenkään korosta sitä missä asun enkä ole ”profiloitunut” minkään tietyn paikkakunnan bloggaajaksi, niin Helsinki tulee varmasti helposti oletusarvoksi :) Lisäksi käyn Helsingissä suhteellisen usein jolloin tekstissä vilisee ”tein Helsingissä sitä-ja-tätä” -ilmaisuja, jotka osaltaan kenties luovat kuvaa että vietän pääkaupungissa paljon aikaa = jopa asun siellä.

     Mä oon siirtynyt huulipuniin, koska ne pysyy paremmin/kauniimpina. Ja tällä tarkoitan sitä, että mulla huulikiilto aika nopeastikin kasautuu sellaiseksi ohueksi viivaksi keskelle alahuulta (siis koko huulen matkalle vaakatasoon). Käykö sulla näin?

     Huulikiilto käyttäytyy jossain määrin näin varmaankin melkein kaikkien huulilla, se kun on koostumukseltaan nestemäisempää kuin huulipuna eikä kiinnity huulen pintaan samaan tapaan. Eli huulikiillon ei lähtökohtaisesti kuulukaan pysyä kovin hyvin, sitä on tarkoitus lisäillä paljon useammin kuin huulipunaa. Tuo ”viivailmiö” on hyvin tuttu, sitten vain rapsuttelemaan viiva irti, kosteutus huulirasvalla ja uusi kerros huuikiiltoa päälle :) Ainakin mun on välikosteutettava huulia huulirasvalla kiillon lisäilyn välissä koska mulla on niin superkuivat huulirasva-addiktoituneet huulet.

     • Kukka

      Ok, en siis ole ihan outo :) (sekä Helsinki-kuvitelmieni että viivailmiöni kanssa)

 3. Suvi

  Kaunis persikkameikki! Itse hankin Lily Lolo persikkaisen poskipunan, mutta harmikseni se ei käynyt mulle yhtään :( tuntuu että kylmemmät pinkit sopii paremmin.

  Kysymys: jos käy noin, että luomessa poimu katkaisee siipirajauksen, voiko sille tehdä mitään? Tehdä rajaus jotenkin eri tavalla tai jotain? Kiinnostaa kovasti, itselläkin on vastaavaa ilmiötä alkanut näkymään.

  • Sanni

   Itse hankin Lily Lolo persikkaisen poskipunan, mutta harmikseni se ei käynyt mulle yhtään :(

   Minkä sävyn hankit? Onpa harmi että valinta osui itselle vähemmän sopivaan sävyyn.

   Lolon poskipunista Cherry Blossom on tosi nätti viileähkö persikka-pinkki. Sitten taas Juicy Peach ja Clementine on ihan kunnon lämpimiä, Beach Babe neutraali.

   jos käy noin, että luomessa poimu katkaisee siipirajauksen, voiko sille tehdä mitään?

   Kyllä, mutta tekniikka vaatii vähän tai paljonkin harjoitusta. Itse en esim. toistaiseksi ole saanut sitä onnistumaan itselläni, rajaus on helpompi tehdä kun sen tekee toiselle. Aiheelle on oma postaus täällä:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2014/03/16/siipirajaus-raskaalle-luomelle/

   Postauksen lopussa oleva lukijani Elinan vinkki on helpompi tapa ”ohittaa” vekki (riippuen tietysti vekin koosta ja laajuudesta), tällöin rajaus pitenee ja on lähtökohtaisesti ohuempi ja muutenkin vähän erinäköinen, mutta siiven kärki ei katkea. Helpommin toteutettava kuin ”hyppyrirajaustekniikka, kannattaa ehdottomasti kokeilla :)

   • Suvi

    Hankin juuri sen kunnolla lämpimän Juicy Beachin. Tuotekuva oli niin mielettömän houkuttelevan näköinen nettikaupassa. ;) Mutta kiitos vinkistä, tuon Cherry Blossomin voisin tilata kokeiluun :)

    Tuo ystäväsi vinkki siipirajauksesta saattaisi mulla onnistuakin. Lentokonerajaus kuulosti aika vaativalta minun taidoille! Kokeiluun :)

    Kiitos muuten mahtavasta blogista. Toivottavasti jatkat kirjoittamista vielä pitkään!

    • Sanni

     Kiitos itsellesi kivoista sanoista Suvi :)

 4. Henni

  Mie laitan aina ensimmäisenä pohjan, sitten kulmat, seuraavaksi ripset, rajauksen ja viimeisenä luomivärin. Käytän luomiväriä aika harvoin ja laitan sen väärässä järjestyksessä. Luomiväri yleensä varisee, jolloin joudun joskus pestä silmänalukset misellivedellä ja meikata pohjan niille uudelleen. Tyhmää, mutta en oikein osaa tehdä muuten :D

 5. k

  Teen aina kulmat viimeiseksi, koska puuteroinnin jälkeen ne ovat ihan pölyiset puuterista ja pitää pyyhkiä puhtaaksi vedellä tai käsitellä sävytetyllä kulmageelillä. Onnistut jotenkin välttämään tällaisen ongelman? :)

  • Sanni

   Ilmeisesti onnistun :D Ehkä mineraalipohja ei ole niin pölyinen kuin tavallinen irtopuuteri?

 6. Jenny

  Mun perus arkimeikki menee näin: primer, meikkivoide, (peiteaine), puuteri, kulmakynä, kulmavaha, ripsien taivutus, ripsiväri, varjostukset, poskipuna ja mahdolliset korostukset. Luomiväriä en arkena käytä, koska sairaalaympäristössä se on vähän liikaa, kun olen muutenkin niitä harvoja jotka meikkaa ollenkaan. Siksi teen meikin myös tässä järjestyksessä, tuntuu että jos olisi laittanut jo ripsiväriä niin puuterin sutiminen saisi ripsetkin ihan puuterisiksi :D Menen aamulla seitsemäksi töihin ja tähän meikkiin menee alle 10 min eli ihan sopiva panostus siihen, että näyttää elävältä :D

  Loppuun tunnustus: Omistan tasan yhden luomiväripaletin, sellaisen vanhan halvan jossa on jotain beigejä ja ruskeita sävyjä joissa ei ole yhtään pigmenttiä. Minkä ihmeen paletin mä ostaisin että saisi edes joskus vapaapäivinä tehdä kunnon silmämeikkejä? :D Kovin tummia sävyjä en tarvi, mutta sellaisia turvallisia ja helppokäyttöisiä sävyjä, varmaan juuri akselilla beige-persikka-ruskea.

  • Sanni

   Minkä ihmeen paletin mä ostaisin että saisi edes joskus vapaapäivinä tehdä kunnon silmämeikkejä? :D

   Persikkaa löytyy tosi harvoista komboista tai edes solonappeina mikä on jatkuvan harmituksen ja ihmetyksen aihe. :/

   Jos vain budjetti taipuu MACin luomiväreihin niin ehdottomasti suosittelisin koostamaan oman maun mukaisen neljän sävyn paletin MACin sävyillä, sieltä löytyy kaikki mahdolliset sävyt ja ainakin saa just ne itseä miellyttävät. Urban Decayltakin löytyy vastaava oman paletin koostamismahdollisuus, mutta sävyvaihtoehtoja vähän vähemmän. Kolmas suositeltava merkki vapaasti koottavalla palettimahdollisuudella on Inglot, ja tämä merkki on myös edullisin. Mutta mä en tiedä mistä Inglotia edes saa Suomessa tällä hetkellä, Tampereeltakin se lähti.

   Päivittäiskosmetiikan puolelta ei löydy valmista beige-persikka-ruskea-sävymaailman palettia. Diorilla oli ennen Sunset Café -niminen viiden sävyn palettu joka olisi vastannut täydellisesti sun hakukriteerejä mutta paletti on poistunut valikoimasta vuosia sitten eikä hintakaan välttämättä ole se puoleensavetävin, halvemmalla saa itse koostettua paletin MACillä, UD:lla ja Inglotilla.

   MACiltä voisin heittää saman tien ehdotuksia neljän sävyn palettiin:

   Paradisco (hillitty persikka) TAI Arena (todella mieto beigepersikka, hyvä valinta jos Paradisco tuntuu ”liian” persikalta)
   Satin Taupe (neutraali hohtava viileä keskiruskea, todellinen klassikkosävy)
   Shroom (satiininen luonnonvaalea, niinikään Satin Taupen kaltainen THE klassikkosävy, sopii koko luomen pohjasävyksi ja kulmaluulle) TAI Naked Lunch (hohtavampi, voimakkaampi koko luomen vaalea kera hennon pinkin taitteen, loistava jos Shroom tuntuu liian tavalliselta)
   Wedge (mattainen neutraali keskiruskea) TAI Copperplate (viileä mattainen harmaanruskea) TAI Brun (neutraali tummanruskea) TAI Concrete (neutraali tummanruskea, harmahtavampi kuin Brun)

   Tietysti esim. se vaikuttaa ruskeiden valintaan todella paljon oletko viileä vai lämmin. Jos olet neutraali, ei tarvitse niin miettiä :D

   • Jenny

    Kiitos vastauksesta! Mun väritys on ehkä lämpimänpuoleinen, hiukset on kuparinpunaiset ja iho on tosi vaalea. Tuo oman paletin kokoaminen olisi kyllä järkevää mutta harmi kun lapista ei oikein pääse noiden merkkien äärelle. Selasin elevenin valikoimaa niin törmäsin tällaiseen:
    http://eleven.fi/pixi-mesmerizing-mineral-palette-copper-peach-28592.html
    Sävyt näyttää ainakin kuvissa kaunillta eikä olisi pahanhintainen sijoitus eli uskaltaisi ehkä tilata netistä. Pixillä on myös emerald gold-paletti mutta siinä olevat vihreät sävyt on ehkä mulle liian hurjia :D Kai punapää voi muuten kuitenkin käyttää kuparia ja persikkaa luomilla? Mulla on sinivihreät silmät eli ruskeat sävyt nyt ainakin sopii aina.

    • Sanni

     Oi, aivan törkeän ihannan näköinen tuo Pixin paletti! :)

     Kai punapää voi muuten kuitenkin käyttää kuparia ja persikkaa luomilla?

     Kyllä, ehdottomasti :)

     Ja lopultahan kyse on aina kaikkein eniten omasta tyylistä ja mausta ja sävyistä missä viihtyy :) Eli vaikka jotkut sävyt eivät ”sävyopin” tai viileä/lämmin-ajattelun perusteella sopisi, niin se on täysin merkityksetöntä jos kuitenkin itse viihtyy niissä :) Mutta kupari ja persikka ovat punertavia sävyjä joten ne sopivat punapäälle ihan ”opillisestikin” :D ^_^ Tietysti myös ihon sävy vaikuttaa, lämpimälle punapäälle ne sopivat paremmin kuin viileälle, mutta oma fiilis on tärkein :)

 7. Eevis

  Mulla arkisin meikkijärjestys on mineraalipohja (joskus alle nestemäinen peiteaine, joskus päälle mineraalipeite, joskus ei kumpaakaan), (rajaus), ripsiväri, kulmat, poskien varjostus ja poskipuna. Jos laitan luomiväriä, meikkaan silmät ensin ja pohjan vasta sitten.

  Tyhmä kysymys: voiko luomivärin pohjustajaa laittaa myös alaluomelle? Harmittaa, kun alarajaukset suttaantuu helposti (riipumatta siitä, millä ne on tehty) ja niitä saa olla vähän väliä siistimässä, ellei halua näyttää pandalta. Vai mikä avuksi?

  • Sanni

   voiko luomivärin pohjustajaa laittaa myös alaluomelle?

   Voi laittaa, mutta kannattaa huomioida että se myös jättää kuivan pinnan ja vie iholta kosteutta, eli jos silmänalusiho on kuivuuteen taipuvainen, luomenpohjustaja tekee ihosta entistä kuivemman näköisen. Primer kannattaa siis pitää ihan alaripsien tyvessä sillä alueella, mihin tekee rajauksen.

   • Eevis

    Kiitos vastauksesta! Kokeilin jo viikonloppuna parina päivänä laittaa primerin ihan alaripsien tyveen neuvosi mukaan, hyvin toimi! :)

 8. Armas Töppönen

  Tämä oli niin mielenkiintoinen postaus kommentteineen, että rohkaistun itsekin kirjoittamaan. Varsinkin kun juuri paria päivää aiemmin olin pohtinut omaa (lähes neuroottisen tarkkaa) meikkausjärjestystäni ja sitä mitenköhän muut toimii :)

  Minä aloitan pohjustamalla luomet meikkivoiteella ja puuterilla ja lisäksi pohjustan otsan. Otsa siksi, että seuraavaksi meikkaan kulmakarvat ja kulmien jälkeen ei voi enää meikata otsaa, ettei kulmameikki tuhriinnu. Kulmiin käytän kynää sekä puuterimaista kulmaväriä. Kulmakarvat ovat tärkein meikkini, ilman niitä kasvot ei näytä omilta ja muuta meikkiä ei vaan voi tehdä!

  Seuraavaksi laitan luomivärin. Tämän jälkeen pyyhitään varisut naamalta ja sitten voikin pohjustaa loput kasvoista meikkivoiteella. Meikkivoiteen jälkeen tulee maailman paras Malu Wilzin valokynä. Tuota tuotetta voisin kehua loputtomiin, ja se onkin ainoita tuotteita jolle olen ollut uskollinen vuosikausia! Sitten vielä puuteri ja meikkipohja on valmis.

  Tämän jälkeen tulee silmien rajaus. Fiiliksen ja tilanteen mukaan pelkkä ylärajaus tussilla tai lisäksi alarajaus kynällä. Seuraavaksi laitan ripsivärin (luottotuote kanebo 38 tai Diorin New look). Sitten vielä poskipuna, ja meikki on valmis. Huulilla käytän joko blistexiä tai sitten Acon soft pink -lip balmia (luottotuote!). Kaipa nämäkin voi tietty meikin osaksi laskea.

  Tuotteita tuli 11, tai 12-13 jos eri luomivärisävyt lasketaan. Joskus laitan vielä aurinkopuuteria, mutta tuon enempää en tuotteita naamaani saa, ja oikeastaan yllätti että noinkin montaa sitä tulee käytettyä, kun pidän meikkipussini kokoa aika vaatimattomana!

 9. Kiira

  Sanni help! Bareminerals purkki alkaa olla tyhjä ja vähän himottaisi kokeilla lily loloa, missähän sävyssä näyte kannattaisi tilata, jos baremineralsilta käyttämäni fairly light on aika sopiva?

  • Sanni

   Moi Kiira!

   Täältä voit katsella pari vertailevaa swatch-kuvaa jossa mukana BM:n Fairly Light

   http://karkkipaiva.indiedays.com/wp-content/uploads/sites/27/2016/01/UogaUoga_swatch_vertailu_IMG_1183.jpg

   http://karkkipaiva.indiedays.com/wp-content/uploads/sites/27/2011/01/Mineraalipohjat_vertailu.jpg

   Itse koin muinoin, kun vielä käytin Lily Lolon Blondie-sävyä, että BM:n Fairly Light olisi lähellä sitä. Kummatkin näistä sopivat silloin minulle. FL tuntui vähän lämpimämmältä kuin Blondie, mutta on kuitenkin sävysyvyydeltään samaa luokkaa. Nyt Blondie on jäänyt minulle liian vaaleaksi ja Fairly Lightia en ole kokeillut pitkään aikaan. Sanoisin kuitenkin swatchien perusteella, että Lolon Warm Peach saattaa olla vielä lähempänä Fairly Lightia kuin Blondie. Warm Peach on lämpimämpi. Jos Fairly Light on keskellä niin Blondie on siitä viileämpään suuntaan ja Warm Peach lämpimämpään. Jos sun iho on selvästi lämmin, valitsisin Warm Peachin. Jos ei, valitsisin Blondien. Tai paras vinkki: tilaa molemmista näytteet kokeiluun ^_^

 10. Margarita

  Hei

  Koska teet sen kattavan postauksen Everyday Mineralsin meikkipohjista? :)

  • Sanni

   Toivottavasti pian ^_^ Eli selkokielellä sanottuna kun jaksan/ehdin käsitellä juttuun tulevan kuvamateriaalin. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.