Mun ”liemet” eli nestemäinen ihonhoitorutiinini + parhaat anti-age-aineet

Nyt syvennytään nestemäiseen ihonhoitoon!

Hoidan ihoani nykyään lähes pelkästään nestemäisillä ihonhoitotuotteilla. Voiteita ihomme ei välttämättä tarvitse, vaan kosteutuksen voi hoitaa käyttämällä voiteen komponentteja eli vesimäistä sekä öljymäistä kosteutta erikseen. Tämä on itse asiassa tehokkaampaa kuin 2-in-1-ratkaisu voiteen muodossa.

Avasin aihetta seikkaperäisesti mm. tässä postauksessa.

Voiteeton hoito tarkoittaa kasvovesiä, hoitonesteitä, seerumeita sekä öljyjä. Rasvamaisiin tuotteisiin voisi lisätä myös kiinteät ja vedettömät balmit, mutta niitä en itse käytä. Pidän rasvoista nestemäisessä muodossa :)

Olen pitkän linjan voitelija ja aloin käyttää seerumiakin vasta täytettyäni 30 – ja öljyjä vasta noin viisi vuotta sitten -, mutta oikeastaan nykyinen ihonhoitomieltymykseni on looginen jatkumo aiemmalle. Olen aina pitänyt kevyistä koostumuksista ja paksut, raskaat voiteet ovat jotain, jota systemaattisesti kartan ihonhoidossa. Lemppari-voidekoostumukseni oli kevyttä emulsiota, mielellään fluidimaista. Nestemäiset seerumit ja öljyt edustavat lopulta samaa suuntausta.

Ihoni tarpeiden muuttuessa ikääntymisen myötä oivalsin, että ihoni todella on kosteampi, heleämpi ja pehmeämpi nestemäisten tuotteiden jäljiltä kuin voiteiden.

Ensin noudatin kasvovesi / seerumi / voide -rutiinia, ja jo kasvoveden runsaalla käytöllä oli ratkaiseva ero. Kun tajusin, että öljy tekee ihosta vielä paremman tuntuisen kuin voide, korvautui voide pikku hiljaa öljyllä. Saatan yhä joinain aamuina laittaa voidetta etenkin jos olen heti meikkaamassa, mutta iltaisin käytän aina öljyä. Kesällä riittää pelkkä seerumi.

Tässä postauksessa esittelen esimerkkejä aamu- ja iltaihonhoitorutiineistani ja miten yhdistelen tuotteita. Minulla on kasvovesien, seerumien ja öljyjen wardrobe josta valitsen tuotteet kulloisenkin fiiliksen ja ihon tilanteen mukaan, mutta muutamat ultimaattiset lempparit ovat käytössä tiheämmin kuin muut.

Lempparirutiinini aamuun on C-vitamiini + anti-age / kosteuttava seerumi + antioksidanttinen öljy ja iltaan A-vitamiini + kosteuttava seerumi + ravitseva öljy.

Silmänympäryksillä käytän yhä voidetta. Se vain tuntuu hyvältä :) Öljykin varmasti toimisi, mutta voide jättää suojaavamman pinnan, jota arvostan herkällä ja ohuella silmänympärysiholla.

”VOIKO IHOLLA YHDISTÄÄ MITÄ TAHANSA SEERUMEITA JA TEHOAINEITA?”

Ihan kaikkea ei suositella yhdistettävän. Esimerkiksi keratolyyttisia happoja sekä retinoideja en suosittelisi samaan hoitokertaan, koska kaikkien iho ei niitä välttämättä siedä. AHA- ja BHA-happoja ja retinoideja voi käyttää yhdessä (joidenkin lähteiden mukaan ne jopa tukevat toistensa vaikutusta), mutta en tekisi siitä yleistä suositusta. Jo näiden aktiiviaineiden erilaiset pitoisuudet eri tuotteissa tekevät mahdottomaksi yleistyksen, että niiden kerrostus on iholle hyväksi: oikein tymäkän hedelmähappokuorinnan jälkeen ei todellakaan kannata viimeistellä hommaa vahvalla retinoliseerumilla.

Kuljen itse mieluummin hellävaraisuuden tietä eikä enemmän tehoa yhdellä kertaa mielestäni suinkaan aina tarkoita parempaa iholle. Tehohoito lukuisilla vahvoilla aineilla voi lisätä ihon hiljaista tulehdusta, ja tulehdus puolestaan vauhdittaa ihon ikääntymistä.

Niasiiniamidi ja C-vitamiini ovat toinen pari, josta usein kuulee sanottavan, etteivät ne sovi yhteen. Tämä tieto on kuitenkin peräisin 1960-luvulla tehdystä tutkimuksesta, jonka tulos on ajan saatossa vääristynyt ja väärintulkittu kuin rikkinäisen puhelimen kautta levinnyt uutinen. Kyseisen tutkimuksen olosuhteet harvoin jos koskaan toteutuvat moderneissa ihonhoitotuotteissa. Tutkimuksessa yhdistettiin puhdasta askorbiinihappoa ja niasiiniamidia hyvin korkeissa lämpötiloissa – tilanne, jonka toteutuminen huoneenlämmössä säilytettävissä kosmetiikkatuotteissa ei ole kovin todennäköinen. Lisäksi C-vitamiinia on monenlaista; useimmissa C-vitamiinituotteissa on ihan toista C-vitamiinimuotoa kuin askorbiinihappoa. C-vitamiinia ja niasiiniamidia voi siis käyttää yhdessä, mutta toisaalta miettisin, miksi? Iho hyötyy aineista yhtä lailla, jos ne tarjoilee iholle erillisissä hoitohetkissä, ja samalla herkkyysreaktioiden riski vähenee.

Itse käytän ihonhoitorutiinissani suurimmaksi osaksi hyvin hellävaraisia hoitavia koostumuksia, joita voi mainiosti käyttää yhdessä. Esimerkiksi antioksidantteja voi ja kannattaakin antaa iholle laajalla kirjolla, eikä haittaa, vaikka kaikki tuotteet olisivat antioksidanttisia.

PARHAAT ANTI-AGE-AKTIIVIT

C-vitamiini, retinoidit, niasiiniamidi ja AHA-hapot ovat tunnustetusti parhaat ja laajimman tutkimusdatan omaavat ikääntymisen merkkeihin vaikuttavat kosmetiikan ainesosat. Asiantuntijat ovat tästä aika lailla yksimielisiä. Hyaluronihappo voisi olla viides, mutta se ei kuitenkaan yllä neljän yllämainitun tehoon ja on lopulta ennen kaikkea enemmän kosteuttava kuin ihoa uudistava.

Vaikka mun piti kirjoittaa mun ”liemistä” ja tämän hetkisestä ihonhoitorutiinista, en malta olla kommentoimatta lyhyesti parhaita anti-age-ainesosia. :) Käytän itse kaikkia näistä paitsi niasiiniamidia. Niasiiniamidi omaa pitkälle samoja vaikutuksia kuin muut kolme, minkä lisäksi sillä on rasvoittuvaa ja sekaihoa tasapainottavia ominaisuuksia.

Nämä molekyylit ovat useimmiten kosmetiikassa synteettisiä. Niasiiniamidia ei voi valmistaa sertifioidun luonnonkosmetiikan kriteereillä, joten sitä ei näe lainkaan sertifioidussa luonnonkosmetiikassa. Ainakaan toistaiseksi – tulevaisuus ja kehittyvät menetelmät voivat muuttaa tilanteen.

LUONNON ANTI-AGE-AINEET

Suosin ihonhoidossani myös täysin kasvipohjaisia anti-age-ainesosia. Näistä erityisesti bakuchiol on viime vuosina noussut tehokkaimpien ja uskottavimpien joukkoon. Jopa lääkeyritykset käyttävät bakuchiolia ikääntyvän ihon hoitotuotteissa, mikä kertoo ainesosan statuksesta.

Luonnon tarjoamat ikääntymisen merkkejä hidastavat ja korjaavat ainesosat ovat erityisesti antioksidantteja ja tulehdusta laskevia fytokemikaaleja, mutta joukossa on myös uudistavia eli kollageenin tuotantoa stimuloivia aineita. Tehot ovat lempeämpiä kuin synteettisissä ainesosissa, eikä luonnon anti-age-ainesosien uudistavista vaikutuksista (kenties bakuchiolia lukuunottamatta) ole yhtä paljon tutkimusdataa. Luonnolliset aktiiviaineet ovat ennen kaikkea holistisempia kuin synteettiset ja eteerisillä öljyillä voi olla moninaisia vaikutuksia hyvinvointiin jo mielialaa kohentavan ulottuvuutensa kautta.

Minua tällainen viehättää, ja se sopii omaan hoidolliseen filosofiaani. Sanoisin näin, että en välttämättä usko immortelle-uutteen tai neroliöljyn silottavan juonteitani tehokkaammin kuin retinoli, mutta pidän niiden holistisesta vaikutuksesta ja tunteesta, joka minulle tulee kun käytän niitä ihollani.

Tunnettuihin luonnollisiin anti-age-ainesosiin lukeutuvat jo mainitun bakuchiolin lisäksi mm. ruskea levä, centella asiatica, ruusu, argan, granaattiomena, ruusunmarjaöljy, frankinsensi sekä olkikukka. Vähemmän tunnettuja ja nousussa olevia ovat kastepapu-uute ja bidens pilosa, joilla sanotaan olevan bakuchiolin kaltaisia vaikutuksia sekä peptidirikas pyökinsilmu-uute.

Bakuchiol, kastepapu ja bidens pilosa muodostavat trendikkään ”bio-retinolien” joukon, jotka tarjoavat luonnollisen ja iholle lempeämmän vaihtoehdon synteettisille retinoideille. Näistä bakuchiol on tutkituin ja hypetetyin, mutta kastepapua ja bidens pilosaa näkee myös yhä enemmän laadukkaissa luonnonkosmetiikan anti-age-tuotteissa.

Mutta nyt… viimein mun liemiin..! :D

KASVOVEDET

Kosteutuksen perustan muodostavat kasvovedet, joita käytän runsaasti aamuin illoin ja nykyään vain suihkemuodossa. (Paksummat hoitonesteet toki yhä normipullosta.) Käytän kasvovesiä kahdella tapaa: kosteuttavana hoitotuotteena jolloin suihkuttelen niitä iholle runsaasti, tai puhdistuksen viimeistelyyn ja puhtaustason varmistukseen, jolloin käytän kasvovettä vanulapun kautta. Vanulapusta näkee heti, onko iho puhdistunut täysin :)

Kuvassa näkyy muutamia suosikkikasvovesiäni. Jos pitäisi valita yksi ainoa kasvovesi, se olisi Whamisan Deep Rich Mist, joka kaksifaasisena on kaikkein hoitavin ja ainesosakattaus niin huikea, ettei se jätä mitään toivomisen varaa. Tuote on kallis (44,60€ / 100 ml) mutta arvokas on sisältökin. Metsämansikkainen vieno tuoksu kruunaa käyttöelämyksen.

On kuitenkin muuan kasvovesi, joka on ihotuntumaltaan vielä Whamisaakin hoitavampi. Ainesosat eivät ole yhtä monipuoliset, mutta tämä tuote on myös kaksifaasinen ja sisältää Whamisan Mistiä enemmän öljyä: JOIK REFRESHING TONER. Lisäksi tuote on puolet halvempi kuin Whamisa, mikä tekee siitä saavutettavan suuremmalle asiakaskunnalle.

Joikin tuote on aivan täydellinen esimerkki öljy- & vesikosteutuksen tehosta. Tätä voisi tavallaan ajatella nestemäisenä voiteena: siinä on runsas öljyfaasi vesipohjassa, mutta faaseja ei vain ole sekoitettu keskenään emulgaattoreilla, kuten voiteissa tehdään. (Iho ei tarvitse emulgaattoreita.)

Joikin tuote on ihan järjettömän hyvä. Se jättää iholle yksinään täysin hoidetun ja kosteutetun tunteen enkä tarvitse tämän kanssa mitään muuta tuotetta. Tuote sisältää auringonkukkaöljystä ja tyrniöljystä koostuvan öljyfaasin ja vedestä, aloe verasta, glyserolista, sodium pca:sta ja alkoholista koostuvan humektanttisen vesifaasin. Lisäksi mukana on greipin, piparmintun ja katajanmarjan eteerisiä öljyjä tuomassa terapeuttisia lisävaikutuksia: kataja supistaa ja puhdistaa ihohuokosia, greippi ja piparminttu virkistävät ja piparminttu viilentää.

Olen vaihtanut Joikin suihkepulloon koska se myydään pumppupullossa. :)

Ainoa syy miksi en hehkuta Joikia ihan jokaiselle vastaantulijalle on sen voimakas piparmintun tuoksu. Itse tykkään tuoksusta kovasti, mutta se on niin vahva, että voi olla liikaa osalle kuluttajista. Suosittelen tuotetta vain henkilöille, jotka todella pitävät mintusta :)

Käytän aamuisin yhtä tai kahta kasvovettä. Usein aloitan täysin vesimäisellä ja raikkaalla koostumuksella kuten Cattierin Rosée Floralella joka herättelee ihon ja virkistää mielen, ja lisään sitten liukkaampaa ja hoitavampaa kasvovettä kuten Whamisaa, Laveraa tai Atopikia.

Lacto Linen kasvovesi on edullinen suosikkini ja ainoa tällä hetkellä käyttämäni normikosmetiikan kasvovesi. Olen vaihtanut senkin suihkepulloon.

Lacto Linen kasvovesi on täysin vesimäinen eikä jätä iholle hoidettua tunnetta, vaikka onkin kosteuttava. Siksi tykkään käyttää sitä eniten puhdistuksen viimeistelyyn. Se on kuin ”esikasvovesi” ennen hoitavampia kasvovesiä. :)

AAMURUTIINI / SEERUMIT

Esimerkkirutiini 1:

☀️ Novexpert C-vitamiini-seerumi / Mádara kofeiini-tippa silmänympäryksille / The Ordinary Argireline-tiiviste otsaan / Urang Pink Everlasting Ampoule koko kasvoille ☀️

Valitsen aamulla lähes aina C-vitamiinia, sillä se on parhaimpia antioksidantteja päiväsaikaan. Jos iholla on turvotusta, käytän myös turvotusta lievittävää kofeiinia tai hydrogeelinaamiota, nämä kohdistuvat käytännössä vain silmänympäryksille. Argireline puolestaan on päivittäinen vakkariaineeni jota käytän otsan ilmeryppyihin.

Koko kasvoille levitän C-vitamiinin lisäksi toisen seerumin joka on kosteuttava ja mielellään myös ikääntymisen merkkejä hidastava. Urangin Pink Everlasting Ampoule on suurimpia suosikkejani tässä kategoriassa; sen pääaktiiviaine immortelle eli italianolkikukka on yksi parhaita kasviuutteita ikääntyneelle iholle. Urangin seerumissa toteutuvat kaikki minua viehättävät ominaisuudet: se sisältää vain kokonaisia kasviainesosia, siinä on lyhyt ja laadukas inci ja tuote on aromaterapeuttinen.

Esimerkkirutiini 2:

☀️ Evolve Bio-Retinol + C Booster  / The Ordinary Argireline -tiiviste otsaan / Novexpert Booster Serum With Hyaluronic Acid silmänympäryksille / Korres Castanea Arcadia Booster koko kasvoille ☀️

Tässä rutiinissa sekoitan kämmenellä Evolven öljypohjaisen C-vitamiini & bakuchiol -seerumin sekä Korresin vesipohjaisen hyaluronihappo-peptidiseerumin. Tämä erittäin monipuolisesti hoitava cocktail tuo iholle C-vitamiinin antioksidanttisen suojakilven, runsaasti kosteutta, ihoa kiinteyttäviä ja juonteita häivyttäviä peptidejä, bakuchiolia ja aminohappoja sekä ihoa kirkastavaa merinarsissia.

Ennen tätä sekoitusta olen laittanut otsalle Argirelinen ja silmänympäryksille Novexpertin hyaluronihapon.

Novexpertin seerumi on siitä erityinen, että se sopii myös silmänympärysjuonteiden täsmähoidoksi. Se silottaa ihon pintaa ”kosteustyynyillään” ja lievittää juonteiden erottuvuutta. Tykkään käyttää Novexpertia nimenomaan tässä tarkoituksessa – tai dekolteella. Koko kasvoilla käytän mieluummin täyteläisempiä eli pehmeämmän geelimäisiä hyaluronihapposeerumeita.

(Suru-uutinen: kuulin juuri, että Korresin Castanea Arcadia -linja lopetetaan. 😞)

AAMURUTIINI / ÖLJYT (+ SUOJAKERROIN)

Vesikosteutuksen päälle laitan kevyen ja nopeasti imeytyvän kasvoöljyn. Suosikkeihini kuuluvat mm. kuvassa näkyvät Mádaran Strawberry Vitamin Blend, Evolven Miracle Facial Oil ja Pure Beautyn Glow Booster Oil. Nämä kaikki ovat ohuita ja kuivaöljymäisiä ja jättävät iholle himmeän pinnan.

Kevyen ja nopeasti imeytyvän koostumuksen ohella tärkeää päiväajan öljyssä on antioksidanttisuus. Tämä toteutuu lähes kaikissa luonnonkosmetiikan kasvoöljyissä, sillä kasvi- ja siemenöljyt sisältävät runsaasti antioksidantteja. (Hajotetut esteriöljyt ja mineraaliöljyt eivät..!) Marjansiemenöljyt ovat aivan erityisen antioksidanttisia, joten valitse niitä, jos haet parasta mahdollista antioksidanttiöljyä. Bybillä ja Mádaralla on loistavia marjansiemenöljyihin perustuvia öljyboostereita joita voi käyttää sellaisenaan tai sekoittaa muihin ihonhoitotuotteisiin.

Tänä talvena aamurutiinini sai uuden kiinnostavan lisäyksen Tashin suojakertoimellisesta DD Glow SPF 15 -seerumista. Tämä kuivaöljymäinen, sävytetty seerumi on mieletön ihon viimeistelijä; se tasoittaa ihon sävyä, tuo kaunista hehkua ja vieläpä suojaa UV-säteilyä vastaan. Myönnän olevani huono käyttämään suojakertoimia muulloin kuin kesäisin, mutta DD Glow’n kaltainen ”olematon” tuhkimotuote on omiaan parantamaan UV-suojan käyttöäni kesän ulkopuolella..!

ILTARUTIINI

Voi kuulostaa yllättävältä, mutta illalla käytän vähemmän tuotteita kuin päivällä. Tälle on toisaalta looginen peruste, kun esimerkiksi silmänympärysturvotusta laskevat tuotteet jäävät pois. Aamuisin saatan myös laittaa kahta antioksidanttista seerumia, yötä vasten en välttämättä yhtäkään. Nukkuessa antioksidanteille ei ole yhtä suurta tilausta kun iho ei altistu ympäristön stressitekijöille kuten saasteille, UV-säteille ja älylaitteiden valolle.

Esimerkkirutiini 1:

🌙 Atopik Anti-Age-kasvosuihke / Tash Empow Hyaluronic Serum / Tash Retinoil -öljy / Esse Protect Oil 🌙

Synteettiset retinoidit ovat tällä hetkellä tauolla ihonhoidossani (koska en ole vieläkään päässyt retinoliostoksille aiempien vanhennuttua… 😅), mutta bakuchiol korvaa hienosti synteettisen A-vitamiinin. Tashin Retinoiliksi nimetty bakuchiol-öljyseerumi on uusi suosikkini. Tykkään sekoittaa sitä hyaluronihapposeerumiin jolloin saan sekä kosteuttavat että ihoa elvyttävät tehot yhdessä raikkaassa cocktailissa.

Retinoil on niin ohut ja ”kuiva” öljy, että se ei juurikaan ravitse ihoani, ja päälle laitan vielä Essen Protect Oilin joka taas ravitsee ja pehmentää like no other 🙏🏻 Essen Protect Oilista on tullut minulle referenssiöljy johon vertaan nyt kaikkia öljyjä. Se on paras, kun haluan todella pehmeän ja hoidetun tuntuisen ihon.

Esimerkkirutiini 2:

🌙 Pure Beauty Birch Sap Mist -kasvovesi / Patyka Advanced Plumping Serum / Mádara beetakaroteeni-konsentraatti 🌙

Lyhyempi setti. Patykan seerumi on Korresin Castanea Arcadian ohella keskimääräistä monipuolisempi hyaluronihapposeerumi ja sisältää 2% hyaluronihappo-pitoisuuden ohella myös peptidejä, ruskeaa merilevää ja plankton-uutetta. Mádaran Provitamin A – eli beetakaroteenikonsentraatti tuo A-vitamiinin hyödyt iholle erittäin lempeässä paketissa (lempeässä verrattuna vahvempiin A-vitamiinimuotoihin).

Hups! Näistä mun iltarutiinikuvista on unohtunut Argireline :) Sitä laitan otsaan aamuin illoin.

Esimerkkirutiini 3:

🌙 Whamisa Deep Rich Mist / Mádara Hydra Firm -hyaluronihapposeerumi / Tash Retinoil / Katja Kokko Yin Your Skin Sileä -kasvoöljy 🌙

Tässä ravitsevassa ja uudistavassa rutiinissa on öljyjä kolmessa eri tuotteessa ja hoitotuokio päättyy hemmottelevaan aromaterapeuttiseen hetkeen Katja Kokon Sileä-öljyn myötä. Sileä kuuluu suosikkiöljyihini ja on kokoonpanoltaan saman henkinen kuin ylempänä mainitsemani toinen aromaterapeuttinen suosikki Urang Pink Everlasting -ampulli: se sisältää kokonaisia kasviraaka-aineita, tarkkaan harkitun incin, eteerisiä öljyjä sekä rakastamaani immortellea eli italianolkikukkaa. Marokkolaiseen kamomillaan ja ruusugeraniumiin perustuva tuoksu on aivan ihana!

Essen ja Katja Kokon ohella iltarutiinin suosikkiöljyihini kuuluvat mm. Laponien, Urangin, Frantsilan, Mádaran ja True Organic of Swedenin öljyt. Illaksi valitsen täyteläisempiä öljyjä.

Välillä haluan aromaterapeuttisen vaikutuksen ja valitsen Katjan, Frantsilan tai Urangin öljyn, joskus taas fiilis vetää täysin hajusteettomaan tai lähes tuoksuttomaan vaihtoehtoon kuten Laponie ja True Organic.

SILMÄNYMPÄRYSVOITEET

Ainoat ei-nestemäiset tuotteet päivittäisessä ihonhoitorutiinissani ovat silmänympärysvoiteet. Jos voiteella on jokin selvä etu öljyyn verrattuna, se on suojaavuus. Voide jättää jo silkan fyysisen olemuksensa puolesta iholle kalvon, joka suojaa eri tavalla kuin öljy. Itse asiassa balmi olisi paras mahdollinen koostumus silmänympäryksille jos lähdetään hoitavuuden ja suojaavuuden ehdoista, ja voi olla, että se onkin seuraava askeleeni. (Olen jo aika tykästynyt Kjaer Weisin sy-balmiin.) Kaikkien silmänympärysiholle balmi ei kuitenkaan sovi koska se on niin okklusiivinen, että saattaa aiheuttaa turvotusta.

Minulla on useita silmänympärysvoidesuosikkeja. Tässä kolme eniten tällä hetkellä käyttämääni:

PATYKA Youthful Lift Eye Cream – koostumus on ohuin käyttämistäni ja hämmästyttävän kosteuttava. Itse asiassa Patykan voide saattaa jopa olla kosteuttavin kaikista silmänympärysvoiteistani. Youthful Liftin kompositio ei ole minulle henkilökohtaisesti kaikkein vakuuttavin, koska se sisältää runsaasti teknisiä skin feel -ainesosia, mutta tästäkin huolimatta voide toimii kuin unelma: se kosteuttaa ja napakoittaa ja bonuksena: valaisee ihoa todella kauniisti ja hienovaraisesti kiitos tarkkaan harkitun mica-pitoisuuden. Patykan jäljiltä iholle jää kaikkein miellyttävin tuntuma. Tuote on kallis mutta todella tuntuu ylelliseltä ja erilaiselta kuin käyttämäni halvemmat sy-voiteet.

MÁDARA Smart Anti-Fatigue Rescue Eye Cream – pitkäaikaisin suosikki-silmänympärysvoiteeni pehmentää ja kosteuttaa ja ammentaa iholle antioksidantteja isolla kauhalla. ”Anti-fatigue” -vaikutuksia en voi väittää havainneeni. Puhtaasti kasviuutteiden lähtökohdasta Smartin resepti on aivan erilainen kuin Patykan – tosin Mádarassakin on paljon skin feel -ainesosia.

LAVERA Re-Energizing Sleeping Eye Cream – Laveran uusin silmänympärysvoide yllätti hoitavuudellaan ja täyteläisyydellään. Se on nyt Laveran rasvapitoisin silmänympärysvoide ohittaen My Agen. Laveran Sleeping Eye Cream on tämän jutun kolmesta silmänympärysvoiteesta vähiten anti-age-vaikutteinen mutta ravitsevin: incin kärjessä komeilevat sheavoi, kaakaovoi, kookos- ja manteliöljy. Käytän tätä iltaisin, mutta koostumus ei ole (minulle) liian tuhti päiväänkään.

Lopuksi, nestemäiset hapot :)

Käytän korkean pitoisuuden AHA- ja BHA- nesteitä vain tarvittaessa, en enää viikottain. (Ennen käytin AHA-nestettä joka viikko, nyt se on jäänyt, enkä osaa sanoa miksi – en vain koe tarvitsevani sitä. Kuorinnan suhteen olen palannut rakeisiin tai tuplavaikutteisiin entsyymi + rakeet -kuorintoihin…!)

BHA – salisyylihapponeste on paras apu kun iholle nousee epäpuhtauksia. Epäpuhtauksia tapahtuu harvoin, mutta silloin kun tapahtuu, rauhoitan tilanteen välittömästi salisyylihapolla.

Erikoisuus: käytän BHA-nestettä myös korvien puhdistukseen..! Rasvaliukoisena BHA sulattaa korvan vahamaisen lian (= vaikkutöhnän) ja ehkäisee tukkeumia. Minulle tuli yhteen aikaan herkästi tulehtuneita tukkeumia korvaan, siihen rasvapintaiseen sisäosaan ennen korvakäytävää (mikä sen nimi on..?). Säännöllinen puhdistus salisyylihapolla on poistanut ongelman kokonaan. Hyviä BHA-tuotteita on markkinoilla paljon, minulla on käytössä Kicksissä myytävän Beauty Act by Kicks -linjan BHA-vesi.

AHA – glykolihapponestettä käytän enää äärimmäisen harvoin, oikeastaan vain silloin, kun ihoon tulee miliumeja. Siinä missä BHA sulattaa mustapäitä huokosissa, AHA ”sulattaa” ihon pinnalla olevia miliumeja. Se on siinä hommassa erittäin tehokas. Jo viikon käsittely AHA:lla irrottaa sitkeän miliumin. Käytössä on COSRX:n Whitehead Power Liquid (tällä alkaa jo olla ikää mutta yhä vain toimii…)

Huh, tästä tulikin aika lailla pidempi postaus kuin kuvittelin, mutta niin voi joskus käydä kun oikein innostuu..! :D

Ette tiedä miten paljon tykkään vain puhua ihonhoidosta ja pohdiskella kaikkia sen aspekteja raaka-aineista erilaisiin rutiineihin, brändeihin, tuoksuihin, pakkausvalintoihin ja koostumuksiin..! Vaikka olen jo kirjoittanut kaksi isoa postausta pelkästään kasvovesistä, voisin yhä kirjoittaa niistä lisää, en saa tarpeekseni kasvovesien ihanuudesta…! 🥰

Ihanaa viikonloppua teille toivottaa liemiensä ääreltä parantumaton purkkifriikkinne Sanni! 😊

kauneus ihonhoito
Kommentit (65)
  1. Mielenkiintoinen postaus, kiitos! Itselläkin on käytössä pari eri seerumia, mutta toinen iltaan ja toinen aamuun. Ja aamulla kasvovoide, illalla öljy. Toimii itselle :)
    Oisko sulla vinkkiä luonnonkosmetiikan BHA-tuotteesta?

    1. Oisko sulla vinkkiä luonnonkosmetiikan BHA-tuotteesta?

      On kyllä :)

      Mádaralla on 2% BHA-vahvuuden seerumi ja neste (2% on korkein EU:ssa sallittu pitoisuus ja todella tehokas):

      https://www.madaracosmetics.com/fi/myymala/acne-intense-blemish-pore-tasmahoito-epapuhtauksiin
      https://www.madaracosmetics.com/fi/myymala/acne-acute-spot-roll-on

      Jos tykkäät vesimäisestä tuotteesta, Laveralla on sellainen, mutta BHA:n tarkkaa pitoisuutta ei kerrota. Joka tapauksessa tuote on käytännössä todettu tehokkaaksi, en kuitenkaan usko että siinä on yhtä paljon BHA:ta kuin Mádaran tuotteissa:

      https://naturalgoodscompany.com/tuote/lavera-pure-beauty-clarifying-facial-tonic-puhdistava-kasvovesi-200ml/

  2. Kiitos tästä jutusta, tällaisia lisää! Ihana lukea ja oppia uutta 🤓

    1. 🤓❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *