Mun lempiaihe: ihonhoito vesi-öljymenetelmällä + tuotetärppejä Luonnonkosmetiikkapäiville

Tänään aiheena minulle niin mieleinen ihonhoito vesi-öljy-menetelmällä –  eli tuotteissa puhuttaessa ihonhoito kasvovesillä, vesipohjaisilla seerumeilla ja kasvoöljyillä. ❤️

IHO TARVITSEE VETTÄ JA RASVOJA

Tiedämme, että ihon kosteus muodostuu vedestä ja lipideistä eli rasvoista. Kasvovoiteessa nämä aineet on paketoitu yhteen käyttäen emulgaattoreita, jotka saavat veden ja rasvat sekoittumaan toisiinsa ja syntyy emulsio. Kasvovoide on näppärä tuote käyttää: kuin 2-1-ratkaisu ihon kosteutukseen. Voisimme yhtä hyvin hoitaa ihoa myös vedellä ja öljyillä erikseen, mutta kasvovoide on nopeampi! :)

Kasvovoiteella on kuitenkin muutama niin sanottu ongelma verrattuna siihen, että sen sisältämiä ihonhoidollisia komponentteja käytettäisiin erikseen. Älkää ymmärtäkö väärin, kasvovoide on erittäin hyvä tuote ja sillä on ilman muuta etunsa – haluan vain valottaa muutamia seikkoja, jotka erityisesti kosteusköyhällä ja ongelmaiholla voivat tehdä vesi/öljy-menetelmästä paremman kuin voiteesta.

Kasvovoiteen ”ongelmia” ovat sen sisältämät koostumusta rakentavat ylimääräiset aineet, jotka eivät hyödytä ihoa (ja saattavat kuormittaa ja jopa tukkia herkkää ongelmaihoa), sekä se, että kasvovoidetta ei voi kerrostaa – eli kasvovoiteen muodossa iholle ei pysty tehokkaasti tuomaan lisää kosteutta.

VOITEEN LISÄAINEET

Vaikka emulgaattori on ainoa vaadittava lisäaine, jotta vesi ja öljyt saadaan miksattua yhteen, modernissa kosmetiikassa tämä ei tietenkään riitä. Voiteeseen, jonka ostat kaupasta, lisätään säilöntäineita, pH:n säätäjiä, sakeuttajia, hajusteita, liukastajia, kelatoivia aineita jne jne. Ei välttämättä kaikkia näitä joka tuotteeseen, mutta saatte kiinni siitä, mitä tarkoitan. Voiteesta suuri osa on teknisiä ainesosia, jotka ovat mukana luomassa voiteen rakennetta ja ihotuntumaa, sekä parantamassa sen säilyvyyttä ja tuoksua. Kaikki omalla tavallaan tärkeitä aineita, mutta iho ei niitä tarvitse.

Hyvä esimerkki voiteen sisältämistä ylimääräisistä aineista ovat rasva-alkoholit, joilla vaikutetaan voiteen voidemaisuuteen ja paksuuteen. Niitä voi bongata lähes jokaisen voiteen kärjestä, eniten käytettyihin kuuluvat cetyl ja cetearyl alcohol. Rasva-alkoholeilla on myös ihoa pehmentävä vaikutus, eli mitään pahiksia ne eivät ole, mutta ne eivät myöskään tuo ihoon niitä ravinteita, joita iho tarvitsee ylläpitääkseen terveyttään solutasolla.

Rasva-alkoholit (kuten myös mineraaliöljyt) ovat kuin peitto, joka laskeutuu ihon pinnalle. Vitamiinit, antioksidantit ja rasvahapot taas ovat rakennuspalikoita, jotka kulkeutuvat syvemmälle ihoon vahvistamaan ihon omaa suojamuuria. :) Kasviöljyt ja -uutteet sisältävät näitä mikroravinteita, emulgaattorit, sakeuttajat sun muut eivät.

Täältä voit lukea kattavan postaukseni siitä, mistä kaikesta voide koostuu ja mikä tekee hyvän voiteen.

MILLOIN VOIDE ON PAREMPI?

Missä tapauksessa voide sitten on parempi kuin vesi/öljy-tuotteiden käyttö erikseen?

Voide on rakenteensa puolesta suojaavampi kuin vesimäiset ja öljymäiset hoitotuotteet. Se voi siis puhtaasti paksuutensa puolesta olla tehokas kosteuttaja erityisesti hyvin kuivalla ja atooppisella iholla. Erittäin kuiva ja herkistynyt iho hyötyy tästä ”peitosta”, joka samalla suojaa ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä sekä ehkäisee veden haihtumista iholta.

Erittäin kuiva iho kuitenkin hyötyy myös vesi- ja öljykosteudesta erikseen tarjottuna; vesikosteus ja öljykosteus levitetään iholle ensin, ja voidemainen kosteuttaja laitetaan päällimmäiseksi suojaamaan. Voi siis sanoa, että vesi/öljymenetelmästä hyötyvät ihan kaikki ihotyypit, voiteesta hyötyy näiden lisäksi erityisesti kuiva iho.

(Ja toki: voiteessa on aina lopulta se etu kiireisen ihmisen elämässä, että sen saa levitettyä iholle nopeammin kuin vesi- ja öljykerrokset, ja se myös imeytyy nopeammin ;))

MITEN ÖLJY/VESI-HOITOMENETELMÄ TOIMII?

Tämä on varmasti suurelle osalle teistä selvä juttu, mutta aina voi olla joku, jolle menetelmä ei ole tuttu.

Menetelmän avaintuotteet ovat kosteuttava kasvovesi sekä kasvoöljy, mutta myös seerumilla on paikkansa tässä rutiinissa, ja sen voi ottaa mukaan kolmanneksi tuotteeksi. Itselläni ovat käytössä kaikki kolme.

KASVOVESI – kosteuttavaa kasvovettä levitetään puhdistetulle iholle runsaasti. Kasvovesi voi olla suihkemaisessa tai ei-suihkemaisessa muodossa, mikä vain vastaa omaa mieltymystäsi. Pääasia, että levität sitä iholle runsaasti ilman vanulappua, ja painelet kosteuden ihoon.

KASVOÖLJY – kasvoöljy, joka voi myös kulkea nimellä öljyseerumi, levitetään iholle kun se on vielä kostea (mutta ei märkä!) kasvoveden jäljiltä. Kasvoöljyn määrään vaikuttaa ihotyyppisi – kuivaihoinen voi levittää monta tippaa öljyä, normaalille ja rasvoittuvalle iholle riittää vähäisempi määrä. (Kyllä, rasvoittuvaihoinenkin voi käyttää öljyä!)

SEERUMI – vesipohjaisen seerumin voi levittää iholle omana kerroksenaan kasvoveden ja öljyn välissä, tai sen voi sekoittaa yhteen öljyn kanssa, kuten itse tykkään tehdä. Kun öljy sekoitetaan seerumiin, se imeytyy iholle nopeammin kuin yksin levitettynä. Tippa öljyä ja  tippa seerumia sekoitetaan kämmenellä juuri ennen levitystä kasvoille.

VINKKITUOTTEITA ÖLJY/VESI-HOITOMENETELMÄÄN

Tämä osuus postauksesta on yhteistyössä House Of Organicin Luonnonkosmetiikkapäivien kanssa. 

*) Sisältää mainoslinkkejä

On niin kätevää nostaa suosituksia House Of Organicin valikoimasta, koska heillä on myynnissä käytännössä kaikki Suomen markkinoilta löytyvät laadukkaat luonnonkosmetiikkatuotteet..! Ja näin tarjouspäivien aikaan suosituksiin voi halutessaan tutustua alehinnalla. :)

Koodilla YHDISTÄ saa tuttuun tapaan ilmaiset toimitukset kaikkiin tilauksiin, mikäli tilaa tuotteita useampina päivinä.

Päivän kaikkiin tarjouksiin pääset tästä linkistä (monet tarjouksista ovat voimassa aloituspäivästään eteenpäin koko viikon):

* Keskiviikon tarjoukset

* Torstain tarjoukset

* Perjantain tarjoukset

* Lauantain tarjoukset

* Sunnuntain tarjoukset

KASVOVESI

Kosteuttavalla kasvovedellä teet ihon kosteutuksen pohjatyön. Laadukas kasvovesi sisältää tehokkaita humektantteja sekä ihoa rauhoittavia ja tasapainottavia ainesosia. Humektantit ovat molekyylejä, jotka sitovat vesikosteuden ihoon; kuin pieniä tyyppejä, jotka sullovat vesimolekyylejä reppuihinsa ja tallettavat näin veden ihon pintaan. Ilman näitä reppuja, vesi haihtuisi nopeasti ihon pinnasta. :) Täältä löydät megapostaukseni kasvovesistä, jos kaipaat vielä lisää vinkkejä ja inspiraatiota..!

*PURE BEAUTY BIRCH SAP MIST 17€ / 100 ml (22,90€)

Kotimainen, erittäin laadukas ja superkosteuttava kasvovesi sisältää hyaluronihappoa, koivunmahlaa, glyserolia ja antioksidanttista pakuriuutetta. Tykkään myös Birch Sap Mistin kevyen makeasta ja kukkaisesta tuoksusta.

*BYBI MEGA MIST 26€ / 50 ml (34,90€)

Bybin klassikkokasvovesi on kallis, mutta on se tehokaskin! Tätä voisin suositella ihan kaikille – tuotteen ainoa huono puoli on sen korkea hinta. Arkisen tuntuinen ja tuoksuinen Mega Mist jättää iholle aivan hämmästyttävän kosteutetun tunteen. Mega Mist sisältää hyaluronihappoa, ruusuvettä, appelsiininkukkavettä ja aloe veraa, muutamia avainainesosia mainitakseni.

*NOVEXPERT HYALURONIC ACID MIST 17€ / 100 ml (22,90€)

Kolmas erittäin hyvä hyaluronihappokasvovesi tulee Ranskasta. Tässä vedessä on hyaluronihappoa myös mikrokoossa, mikä tuo Novexpertin Mistiin myös kollageenin tuotantoa aktivoivan vaikutuksen.

*LAVERA HYDRO SENSATION MIST 10,90€ / 100 ml

Lisäänpä tänne vielä Laveran mainion suihkeen, vaikka se ei kuulukaan Luonnonkosmetiikkapäivien tarjouksiin – normihintakin on jo joka tapauksessa halvempi kuin yksikään tarjoushinta :) 👍 Laveran Hydro Sensation -kasvosuihke sisältää hyaluronihappoa, ksylitolia, kurkku-uutetta ja levää. Se tuntuu iholla kevyesti liukkaalta ja ihotuntuma itse asiassa muistuttaa hyvin paljon Bybin Mega Mistiä. Loistava budjettivaihtoehto Bybin eksklusiiviselle kasvovedelle! Oma suosikkini jota käytän Bybiäkin enemmän – ihan jo raikkaan tuoksunsa puolesta. :)

TÄRPIT RASVOITTUVALLE JA EPÄPUHTAALLE IHOLLE

Yllä olevat kasvovedet sopivat pääsääntöisesti kaikille ihotyypeille, mutta epäpuhdas iho hyötyy vielä enemmän kasvovedestä, jossa on myös antibakteerisia ja/tai tulehdusta laskevia ainesosia.

*PURE BEAUTY JUNIPER MIST 16€ / 100 ml (21,90€) – tarjouksessa sunnuntaina

Pure Beautyn loistava kasvovesi sisältää antibakteerista katajanmarjaa, ihoa kevyesti kuorivia AHA-happoja sekä kosteuttavia sokeriyhdisteitä vaahterasta ja sokeriruo’osta.

*FLOW COSMETICS  LAVENTELIVESI 18€ / 100 ml (24€) – tarjouksessa sunnuntaina

Tulehdusta laskeva ja rauhoittava laventeli on erinomainen ainesosa epäpuhtaalle, herkälle ja ongelmaiselle iholle. Tämä kahden ainesosan kasvovesi on niin minimalistinen kuin olla voi!

SEERUMI

Jo myyjäaikoina opin, että asiakkaalle tulee tarjota mahdollisimman tarkasti rajattu määrä vaihtoehtoja, muuten runsaus hämmentää ja vaikeuttaa valintaa :) Niinpä totean tässä, että jos saisin suositella yhtä ainoaa kaikille sopivaa kosteuttavaa seerumia – joka sopii lisäksi erinomaisesti sekoitettavaksi öljyjen kanssa – se olisi Evolven Hyaluronic Serum.

*EVOLVE HYALURONIC-SEERUMI 27€ / 30 ml (norm. 36,90€)

Evolven seerumi on valtavan suosittu, eikä ihme. Se on miellyttävän tuntuinen, tehokas ja vieläpä hajusteeton, eli sopii hajusteherkille. Hyaluronihapon ohella aloe veraa, ruusuvettä ja granaattiomenan siemenuutetta sisältävä seerumi kosteuttaa, rauhoittaa ja tuo ihoon antioksidantteja. Perrr-fect.

*MATKAKOKO 10 ml on tarjouksessa sunnuntaina.

*MADARA HYDRA FIRM JELLY 28€ / 75 ml (37,90€)

Toinen seeruminomainen tuote, jota voisin varauksetta suositella kaikille: Mádaran Hydra Firm Jelly. Myös tämä on hyaluronihappopohjainen. Hydra Jellyä voi käyttää seerumin tavoin tai yksinään ihon geelimäisenä kosteuttajana. Tyynymäisen pehmeä koostumus tuntuu ihanalta iholla..!

*MADARA HYDRA ROSE JELLY 26€ / 75 ml (35,50€) – tarjouksessa sunnuntaina

Ruusuinen versio Mádaran Hydra-jellystä tarjoaa alkuperäistä koostumusta rauhoittavamman ja ihon mikrobiomia tasapainottavan vaikutuksen. Sopii paremmin herkälle, ärtyvälle ja stressaantuneelle iholle.

*MOSSA JUICY JELLY 16€ / 100 ml (22,50€)

Mádaran pikkusisko Mossa tarjoaa edullisemman version Jelly-kosteuttajasta. Kosteuttava teho ei kenties ole ihan yhtä tehokas kuin Mádarassa, mutta hinta on fantastinen, erityisesti nyt tarjouksessa – 100 milliä 16 euroa..!

Tällaiset geelimäiset, öljyttömät tuotteet ovat mielestäni ihan parhaita kumppaneita öljy/seerumi-sekoituksiin. Jos ette ole vielä kokeilleet, suosittelen lämpimästi! Jostain syystä juuri pehmeä geeli sekä öljy muodostavat kaikkein mukavimman tuntuisen yhdistelmän – kun puhutaan siitä kuuluisasta kosmeettisesta miellyttävyydestä. ☺️

Jos olet karsastanut öljyä iholla sen mahdollisen tahmaisuuden tai rasvaisen tuntuman takia, kokeilepa sekoittaa pari tippaa raikkaaseen geelikosteuttajaan – saat ihollesi öljyn hyödyt vailla minkäänlaista rasvaisuuden tunnetta..! 😍

*LUÉ BY JEAN SEO HYALURONIHAPPOSEERUMI 14€ / 30 ml (19,90€) – tarjouksessa lauantaina

Lué oli pitkään markkinoiden halvin hyaluronihapposeerumi, mutta ei ole enää – kiitos Mossan..! Se on kuitenkin yhä minimalistisin – neljän ainesosan hajusteettomalla koostumuksellaan se sopii erittäin herkällekin iholle sekä tulehdusherkälle akneiholle. Jos haluat karsia käyttämiesi ihonhoitotuotteiden ainesosat minimiin – Lué on ystäväsi seerumirintamalla.

Kuva: Novexpert

ÖLJYT

Aloitetaan kuivan ihon tärpeillä!

*NOVEXPERT OMEGA BOOSTER SERUM 38€ / 30 ml (49,90€)

Omega-rasvahappoja pursuava öljy auttaa tehokkaasti korjaamaan ja vahvistamaan ihon suojabarriääriä. Tässä on markkinoiden ainoa kasvoöljy, joka sisältää kaikki viisi olemassaolevaa omega-rasvahappoa. Täyteläisehkö koostumus sopii erityisen hyvin kuivalle iholle, mutta valitut öljyt (kuten skvalaani, seesami ja jojoba) ovat sellaisia, että soveltuvat myös rasvoittuvalle ja sekaiholle. Erityisesti talviaikaan..!

(Seka- ja rasvoittuvalla iholla käyttäisin tätä ihanteellisesti geeliin sekoitettuna..! 😙)

*AVRIL AVOKADOÖLJY 12€ / 100 ml (15,50€)

Tässä öljy edullisimmasta päästä! Täyteläinen ja erittäin ravitseva avokadoöljy on kuivan ihon ystävä. Se jättää ihon pintaan suojaavan ja pitkäkestoisen pehmeän tunteen. Vinkki: avokadoöljy sopii loistavasti myös hiustenhoitoon, lorauta sitä hiusnaamion tai hoitoaineen sekaan..!

Avokadoöljy sisältää A-, B- ja D-vitamiineja sekä runsaasti lesitiiniä.

Jos muuten etsit kaikkein edullisinta öljykosteuttajaa, niitä ovat tällaiset yhden öljyn tuotteet. Avrilin valikoimaan kuuluu myös muita edullisia yhden öljyn öljyjä kuten * jojoba (loistava rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle) sekä * argan (loistava ikääntyvälle iholle).

.

NORMAALILLE IHOTYYPILLE (JA IKÄÄNTYVÄLLE IHOLLE) SOPIVAT ÖLJYT

Tässä ryhmässä on monipuolisia ja laadukkaita öljysekoituksia, jotka sopivat yleisesti ottaen iholle, jolla ei ole epäpuhtauksien, atopian tai runsaan rasvoittuvuuden kaltaisia ongelmia. Eli normaalille iholle sekä iholle, jolla näkyy ikääntymisen merkkejä.

Tämän ryhmän öljyt ovat ihotuntumaltaan kevyitä tai medium-kevyitä.

*BYBI SUPERCHARGE SERUM 23€ / 20 ml (30,90€)

Erittäin monipuolisen öljykirjon sisältävä ”tekee-kaiken”-öljy: kosteuttaa, suojaa, uudistaa, rauhoittaa, kirkastaa, puolustaa ihoa vapailta radikaaleilta…. Superchargen koostumuksessa on tämän jutun öljyistä kaikkein, sanotaanko eksoottisin sisältö: mukana on mm. sellaisia mielenkiintoisia ja harvinaisempia öljyjä kuin vesimelonin siemenöljy, kukui-pähkinän öljy, valkohilppaöljy sekä ratamoneidon öljy. Tutumpiin ja trendikkäisiin ainesosiin kuuluvat kaktusviikuna- sekä sacha inchi -öljy.

Jos etsit kasvoöljykoostumusten valtavirrasta poikkeavaa ”tekee-kaiken”-hoitoöljyä, sellainen olisi tässä :) Huom: valmistajan mukaan Supercharge Serum ei sovi herkälle iholle.

*LAPONIE FACE OIL 34€ / 30 ml (44€) – tarjouksessa lauantaina

Jos Bybin Supercharge sisältää huomattavan laajan kirjon vaikuttavia ainesosia, Laponien öljyssä on päinvastainen minimalistinen lähestymistapa: hajusteeton öljycocktail sisältää vain argan-, kaura-, ruusunmarja- ja vadelmansiemenöljyä. Vaikutuksiltaan cocktail on uudistava, rauhoittava, antioksidanttinen ja tietysti myös kosteuttava.

Tämä on yksi suosikkiöljyjäni suositella – koostumus on laadukkaassa yksinkertaisuudessaan loistava ja sopii myös hajusteallergisille. Kaikki neljä valittua öljyä ovat hoitavuudeltaan korkealuokkaisia ja sopivat erityisen hyvin ikääntyvän ihon hoitoon.

Laponie suosittelee tuotetta myös herkälle ja ongelmaiholle. Tämä on muuten mielenkiintoista, koska tuote sisältää ruusunmarjaöljyä. Olen kuullut ruusunmarjaöljystä vastakkaisia asiantuntijaväittämiä liittyen herkkään ihoon – toisten mukaan sen ihoa uudistava ominaisuus ja a-vitamiinipitoisuus tekee siitä liian aktivoivan herkälle iholle, toisten mukaan ruusunmarjaöljy päinvastoin rauhoittaa ihoa. Hmmm. Täytyy jossain vaiheessa perehtyä tähän syvemmin. :)

*MURUMURU ANTI-STRESS OIL 14€ / 30 ml (18,90€) – tarjouksessa sunnuntaina

Tässä jälleen edullisempien öljyjen edustaja. Kotimaisen Murumurun Anti-Stress-kasvoöljy on vahvasti tuoksuva, mikä on hyvä ottaa huomioon. Tuoksu on osa tuotteen anti-stress-vaikutusta, joten tuoksuvan kosmetiikan ystävälle tämä voi olla hyväkin lisäetu..! Tuoksu on Murumurulle ominaisesti makea ja jälkiruokamainen, tosin pehmeästi sellainen; mieleen tulee Jaffa-keksit.

Murumuru-öljyn koostumus on medium-kevyt. Se sisältää ruusunmarja-, jojoba-, vadelmansiemen- sekä viinirypäleensiemenöljyä, sekä kevyttä ihotuntumaa tuovan esteriöljyn. Koostumus sopii loistavasti kaiken ikäisille.

*PAPAYA CARE GLOW OIL 19€ / 20 ml (26,90€) – tarjouksessa lauantaina

Laponien ohella toinen tämän jutun hajusteettomista öljyistä. (Ne ovat harvinaisia.) Miellyttävän simppelin Papaya Glow Oilin hoitava koostumus sisältää jojobaöljyä, papaijaöljyä, auringonkukansiemenöljyä ja E-vitamiinia. Valittu öljykokonaisuus tekee Papaya-öljystä soveltuvan kaiken ikäisille, ja kiitos jojobaöljyn, se sopii mainiosti myös rasvoittuvalle ja sekaiholle.

Papaijaöljyn sisältämät hedelmähapot kuorivat ihoa kevyesti, minkä puolesta öljy sopii parhaiten yökäyttöön – mutta minulla tämä oli käytössä koko kesän myös ihon päivähoidossa. :)

*EVERYDAY MINERALS SEA BERRY + POMEGRANATE FACE OIL 15€ / 18 ml (24,90€)

Huomasin tänä syksynä, että myös Everyday Mineralsin valikoimaan on tullut kasvoöljyjä! (Näemmä nimellä Everyday Naturals….)

Sea Berry + Pomegranate Face Oil on todellinen antioksidanttipommi ja sisältää tyrnimarjan sekä granaattiomenan siemenöljyä, kummatkin tunnettuja superantioksidantteja. Öljypohjana toimii jojoba, mikä tekee tuotteesta sopivan myös rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle. Yleisesti ottaen EDM:n Sea Berry -öljy on mainio ”joka ihon” öljy, koska ihan kaikki ihot hyötyvät antioksidanteista ja jojobaöljy puolestaan muistuttaa ihon omia öljyjä, mikä tekee siitä niin universaalisesti sopivan yleiskosteuttajan iholle. :)

Nopeasti imeytyvä ja ohut koostumus sisältää myös yhden esteriöljyn. (Niitä käytetään tekemään öljyistä helpommin imeytyviä.) Pirteässä ja suhteellisen vahvassa tuoksussa on makeaa mandariinia ja appelsiinia, jotka tulevat aidoista hedelmäöljyistä.

.

KEVYET ÖLJYT

Tämän ryhmän öljyt sopivat myös normaalille sekä ikääntyvälle iholle, mutta halusin eritellä omaan joukkoonsa muutaman erityisen ohuen ja ”kuivan” öljyn sen tyyppisten öljyjen ystäville.

*EVOLVE MIRACLE FACIAL OIL 24€ / 30 ml (34,90€)

Evolven ”tuhkimoöljy” sisältää erityisesti ikääntyvälle iholle sopivan uudistavan ja antioksidanttisen sekoituksen ruusunmarja-, argan-, mustakumina- sekä ruusuöljyä. Sekoitus on kevennetty esteriöljyllä, jonka sijainti aivan incin kärjessä selittää Miracle Oilin erityisen ohutta ja nopeasti imeytyvää koostumusta. Loistava öljy ”vastahakoiselle”, rasvaisuutta pelkäävälle öljyjen vasta-alkajalle..! :)

Miracle Oilissa on hyvin mieto, vaniljauutteesta peräisin oleva tuoksu.

*MOSSA VITAMIN COCKTAIL FACIAL OIL 13€ (16,90€)

Kasvoöljyjen klassikko – Suomen suosituimpiin kasvoöljyihin kuuluva Mossan Vitamin Cocktail tarjoaa vastustamattoman yhdistelmän herkullisen hedelmäistä tuoksua, nopeasti imeytyvää, silkkistä koostumusta sekä laadukkaita ainesosia – ja edullista hintaa! 😊 Ei ihme, että tästä on tullut hitti.

Mossan Vitamin Cocktail pitää sisällään runsaan kattauksen erilaisia kasviöljyjä kuten vadelmansiemen-, avokado-, helokki- ja luumunsiemenöljyjä sekä vitamiinirikkaita kasviuutteita kuten ruusunmarjaa ja tyrniä. Koostumus on kevennetty ja silkkiytetty muutamalla harkitulla esteriyhdisteellä. (Esterien käyttö vaikuttaa myös hintaan: ne ovat edullisempia kuin kokonaiset öljyt.)

*URANG BRIGHTENING BLUE OIL 46€ (61,90€)

Urangin suosituin öljy, Brightening Blue Oil Serum, sisältää runsaasti ihoa rauhoittavaa sekä kirkastavaa bisabololia sekä rauhoittavaa kamomillaöljyä, joka tuo öljyyn ihanan sinisen värin. Blue Oil Serum on kehitetty erityisesti rasvoittuvalle ja sekaiholle.

Pohjaöljynä Blue Oilissa toimii camellia-öljy. Camellia-öljyllä on sekä anti-age- että antioksidanttisia ominaisuuksia, mikä tekee tuotteesta soveltuvan myös ikääntyvän ihon hoitoon. Rasvoittuva, ikääntyvä iho olisi tämän öljyn täydellinen kohde..!

*PURE BEAUTY GLOW BOOSTER OIL 21€ (28,90€) – tarjouksessa sunnuntaina

Pure Beauty Glow Booster -öljyssä on mielenkiintoinen koostumus. Mielenkiintoinen siksi, että se on ihotuntumaltaan erittäin ”kuiva” ja ohut, mutta siinä ei ole käytetty esteriöljyjä auttamassa silkkisen tuntuman luomisessa. Incin kärjestä löytyvät skvalaani ja ruusunmarja ovat kevyitä ja nopeasti imeytyviä öljyjä, kun taas kolmantena tuleva auringonkukansiemenöljy on hieman paksumpi ja hitaammin imeytyvä. Skvalaani ja ruusunmarja varmasti muodostavat öljyn valtaosan. (Näitä on minusta aina kiintoisaa pohdiskella – siis mitä tekijät vaikuttavat tuotteen ihotuntumaan..!)

Laadukkaassa sekoituksessa on yllä mainittujen öljyjen lisäksi antioksidanttisia ihonhoidon superstaroja, lakan- ja mustikansiemenöljyä, sekä kahta eri vaniljauutetta tuoksuttamassa. Vallan ihastuttava öljy, ja tämäkin kotimaista tuotantoa..!

Suosittelisin Glow Boosteria normaalille iholle sekä ikääntymisen ensi merkkeihin, mutta valmistajan mukaan se sopii myös akne- ja rosaceaiholle, kiitos tulehdusta tulehdusta hillitsevien ja talintuotantoa tasapainottavien ominaisuuksiensa.

*

Lisään tänne huomisen aikana vielä muita loppuviikon tärppejä Luonnonkosmetiikkapäiville, kuten muutaman hyvän kasvovoidesuositukseni talveen. Talvella tykkään itsekin käyttää voiteita juuri niiden suojaavuuden vuoksi. 👍:)

*

KASVOVOIDEVINKIT TALVEEN

Talvipakkasilla öljy tai kevyt voide ei välttämättä enää riitä suojaamaan ihoa kosteuden haihtumiselta, ja silloin tuhdimpi voide on paikallaan.

Nämä voiteet ovat omia suosikkejani talvella.

*LAVERA MY AGE -PÄIVÄVOIDE 18€ / 50 ml (23,90€) – tarjouksessa lauantaina

*LAVERA MY AGE -YÖVOIDE 19€ / 50 ml (27,90€) – tarjouksessa sunnuntaina

Ihanan täyteläiset mutta ei-tahmeat voiteet sisältävät runsaasti ravitsevia öljyjä ja hipiää suojaavia vahoja: aprikoosinsiemenöljyä, kookosöljyä, sheavoita, rapsiöljyä, merikaalin öljyä ja vernissapuun vahaa.

Myös sarjan silmänympärysvoide ja voideseerumi kuuluvat viikonlopun tarjouksiin!

*URANG ROSE CERAMIDE CREAM 41€ / 50 ml (53,90€) – tarjouksessa perjantaina

Ylellinen ja ultrahoitava voide korealaiselta Urangilta. Urang kuuluu vesi/öljy-kosteutuksen vahvoihin sanansaattajiin, ja Rose Ceramide Cream onkin sarjan ainoa voide – muuten brändi ihonhoitofilosofia perustuu vesiin, öljyihin ja seerumiin. Urang on luonut Rose Ceramide -voiteen juuri niihin tilanteisiin, kun öljy ei enää riitä, vaan joko ihon kuivuus tai sääolosuhteet vaativat suojaavampaa kosteutusta.

Ruusuvettä, ruusuöljyä, makadamiansiemenöljyä ja keramideja sisältävä voide on täyteläinen ja jättää iholle suojaavan pinnan. Hienostunut koostumus ei kuitenkaan tunnu iholla tahmealta tai rasvaiselta.

*WHAMISA NOURISHING CREAM 35€ / 50 ml (46,90€) – tarjouksessa sunnuntaina

Toinen korealainen, Whamisa, on itse asiassa mun #1 merkki mitä tulee kasvovoiteisiin. 😍 Whamisalla on mielestäni kirkkaasti laadukkaimmat koostumukset ja inci-listat ovat todellista silmäkarkkia. Myös ihotuntuma on erittäin miellyttävä.

Nourishing Cream on Whamisan täyteläisin voide ja sisältää mm. mango-, kaakao- ja avokadovoita, oliiviöljyä, viinirypäleen siemenöljyä sekä kandelilla- ja karnauba-vahaa (tuovat erinomaisen suojaavuden ja ehkäisevät kuivumista).

Lopuksi – Mádaran Daily Defence -voiteet, ne todelliset ulkoilijan ystävät..! Daily Defence -voiteet ovat suositusteni kaikkein ”heavyinta” osastoa ja nämä onkin luotu nimenomaan vaativiin sääolosuhteisiin. Koostumus on todella paksu ja suojaava, ja nämä voivat kyllä ei-kuivalla iholla tuntua tahmeilta. Itse käytin näitä pitkään käsivoiteina (missä hommassa erinomaisia..!), kunnes omakin ihoni kuivui niin, että viime talvena DD:tkin imeytyivät vaivatta naamaani. DD-voide oli täydellinen nassuvoide hiihtoladuilla. :)

Huom: jos olet Noora Shingler -brändättyjen DD-voiteiden ystävä, kannattaa käyttää tilaisuus hyväksi ja ostaa näitä, kun niitä vielä on. Nooran Pihlaja ja Nokkonen Daily Defence -voiteet jäävät pois Mádaran valikoimasta. Pihlajan tilalle ei tule korvaajaa, Nokkosen korvaa Mádaran kansainvälisillä markkinoilla myytävä Daily Defence Ultra Rich Balm.

*PIHLAJA DAILY DEFENCE 12€ / 60 ml (15,90€) – se Kettu-karkin tuoksuinen alkuperäinen DD-voide..! On kyllä sääli, että tämä jää pois, mutta aika aikaansa kutakin.

*NOKKONEN DAILY DEFENCE 14€ / 60 ml (18,90€) – hajusteeton ja rauhoittavaa nokkosuutetta sisältävä versio DD-voiteesta.

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (48)
 1. Kiitos tästä jutusta tosi paljon! Kiinnostavia tuotteita toit esiin.
  Rakastan nykyään kasvovesiä. Öljyjä en ole vielä kokeillut. Mun on pitkään jo pitänyt kertoa omasta kokemuksesta rasvaisen ihon kosteuttamisesta. Kasvovesien käyttö on tärkeää muillekin, kuin kuivaihoisille. Itselläni ihonhoito mullistui paljonkin, kun kokeilin kasvovettä muutama vuosi sitten. Epäpuhdas ja tukkoinen ihoni alkoi rauhoittua, talin tuotanto vähentyä, kutina ja punaisuus myös. Olin sitä ennen putsannut ja putsannut monenlaisilla tuotteilla naamaani, saamatta kummoisiakaan tuloksia. Sitten halpa Herbinan Ruusuvesi muutti kaiken!

  Minulle selkeni, että rasvainen iho janoaa kosteutta, jota se ei saa hyvistä seerumeista ja voiteista. Nykyään käytän hoitovesiä päivittäin ja myös halpoja kosteuttavia kasvovesiä, joiden päälle rakennan tarpeen mukaan seerumit ja paksummat voiteet. Iho hengittää.
  Ihohuokoset ovat pienentyneet, talin tuotanto vähäistä ja iho tasaisen terveen näköinen. Atooppinen olen yhä ja ihoni punastuu herkästi – mihinkäs punatukkaisena suomalaisena niistä pääsisi. Mutta naamanahkan kunto on selkeästi parantunut. Kiitos kasvovesien!

  1. Kasvovesien käyttö on tärkeää muillekin, kuin kuivaihoisille.

   Tää on niin totta 👍 Kasvovesi on mullekin varmaan ihonhoidon suurimpia oivalluksia ja ”game changereita”. Iho näyttääkin ihan erilaiselta, kun sitä hoitaa runsaalla vesikosteutuksella; siitä tulee kuulas ja täyteläisempi. Kasvovedessä parasta on se, että sillä saa lisättyä kosteutta vaikka kuinka – ilman vaaraa, että iho tukkiutuu..! Voiteet ja öljyt eivät siihen pysty. Ennen vanhaan ajateltiin, että mitä paksumpi voide, sitä kosteuttavampi vaikutus – hah…!
   Jotenkin ihan hullua, että kasvovesi näytteli niin pitkään pelkkää puhdistuksen viimeistelijän roolia – ja kaiken aikaa edessä oli tuote, joka (hyvin formuloituna) olikin kosteutuksen kulmakivi…!

   Muuten – oi ihana, vanha Herbinan Ruusuvesi..! Mäkin tykkäsin siitä..!

   Kiitos kun jaoit sun ihotarinan :) Tällaisista on tosi paljon hyötyä muille.

   1. Voi kiitos Sanni palautteestasi.
    Luen muuten jatkuvasti sun blokia, kun tuot niin kiinnostavia asioita esille <3

    1. 🤗❤️

 2. Voi vitsit, miten kiva ja informaativinen postaus! Ja laaja, mutta silti hallittavissa vielä :D Juuri tällaista infopakettia oon kaivannut etenkin epäpuhtaan ja herkän ihon kanssa kamppaillessa. Tästä on helppo valita tuotteita itselle kokeiluun. Iso kiitos! 🙏🏻

  1. Ihana kuulla, että tykkäsit…! 🙏🏻 Tämä oli myös kiva kirjoittaa :) 😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *