Mun kylppäri

Tänään esittelyssä mun kylppäri! :)

Ostamani asunnon kylpyhuone oli minusta sen verran ok-kunnossa, ettei sen perusteellinen remontointi ole lähiajan prioriteetteja. Ainoa todella tärkeä asia oli pesuallas joka täytyi ehdottomasti vaihtaa, sekä allaskaappi – jollainen täytyi ylipäänsä saada! Ja nämä on nyt hoidettu.

Ennen – jälkeen

Iso pesuallas on kaltaiselleni läträilijälle aivan ehdoton juttu. En voi sietää pikkuisia altaita joita käyttäessä altaan ympäristö kastuu joka kerta – joku voisi joskus demonstroida minulle, miten pikkualtaassa pestään kasvot siten, ettei vettä räisky varpaille! Tai ehkä pikkualtaiden omistajat pesevät siinä vain käsiään ja puhdistavat nassun suihkussa – jos ollenkaan..? Juueih, ei mulle! Mä haluan kunnollisen allastilan jonka yllä saan rauhassa huuhtoa kasvoja ilman että koko lattia ympärillä lainehtii.

Edellisessä asunnossani oli paras allas/kaappiyhdistelmä jota olen koskaan käyttänyt, ja niinpä halusin samanlaisen myös uuteen kotiini. Kyseessä on Ikean Odensvik-allas 63 cm levyisenä sekä Godmorgon-allaskaappi. Minulle ihan täydellinen! Allas on iso ja sopivan syvä ja reunalla on hyvin tilaa laskea kosmetiikkapurkkeja hoitorutiinin aikana (ei toki säilytettäväksi).

Godmorgon-kaapin vetolaatikot ovat tilavat ja erittäin jämäkät ollakseen Ikeaa (kokemusta on myös Ikean ”lutkura”-vetolaatikoista – nämä eivät ole sellaiset!). Niihin mahtuu paljon tavaraa (lue: kosmetiikkaa) ja kolmen ja puolen vuoden käyttökokemuksella laatikot kestävät loistavasti kovaa käyttöä. Toimivat ja hyvät säilytystilat kosmetiikalle ovat minulle kylppärissä hyvän pesualtaan ohella suurin prioriteetti, ja tällä erinomaisen hinta-laatu-suhteen allaskaapilla homma hoituu :) Godmorgon-kaapin materiaali on lastulevy ja massiivikoivu.

Jännä muuten miten boordit jakavat mielipiteitä. Vaikka itse en varmaankaan valitsisi kylppäriini boordia, ostamani asunnon kylppärissä oleva boordi ei millään lailla häiritse minua ja se on varsin neutraali – kun taas siskoni huudahti aivan järkyttyneenä tämän kuvan nähdessään: ”Apua, kai hankkiudut heti eroon tuosta kaameasta boordista?!!” Asunnossa vieraillessaankin hän totesi että ei pystyisi katselemaan moista omassa kylppärissään. Minusta tämä on hyperneutraali – jopa ihan kiva verrattuna siihen, että kylppärin seinä olisi pelkkää harmahtavaa kaakelia.

Onko teillä kylppäreissänne boordia..?

Tältä kylppärini näyttää nyt. Vähän jännitin, olisiko 63 cm levyinen allas liian iso näin pieneen kylpyhuoneeseen, mutta onneksi se asettui tänne varsin mukavasti. Kapeampiakin Odensvik-altaita on tarjolla, mutta kun mä todella haluan mun läträysaltaan..! 🙏🏻

Hanaa en vaihtanut vaan hyödynsin kylppärin vanhan. En ole hana-hifistelijä ja tuo saa kelvata. Jos myöhemmin haluan erilaisen niin senhän voi aina hommata, mutta näin kättelyssä en jaksanut haaskata asialle edes ajatusta. Toimiva perushana.

Ainoa juttu mikä minua kylppärissä vielä vaivaa on suihkutila ja sen ovi. En tykkää yhtään suihkuverhoista ja olisin halunnut altaan ja suihkutilan väliin seinämän – ja poistaa nyt verhon takana olevan seinän. Sitä ei voi kuitenkaan poistaa, koska sen takana on sähköpistoke (ja pesukoneliitäntä). Sähköpistoke ei voi olla suihkutilassa vaan se täytyy erottaa seinämällä – tai riittävällä välimatkalla, jota minun kylppärissäni ei ole. Koska toivomani seinämäratkaisu ei ole toimiva, jouduin hankkimaan ainakin nyt väliaikaisesti suihkuverhon, etteivät kylppäri ja allaskaappi kastu joka suihkun yhteydessä.

Instagramissa sainkin jo paljon vinkkejä saranallisista tuplaovista, joilla voisin rajata suihkutilan – ja sisään taittuvina ne voisi taittaa suihkun jälkeen seinää vasten tilaa viemästä. Täytyy tarkastella tätä vaihtoehtoa, jos se toimisi tässä tilassa..! Haluan ehdottomasti välttää koppimaisuutta suihkussa, en halua suihkutella ahtaassa kopissa. Tulevan ratkaisun tulisi siis olla ei-koppimainen.

Mikä uudessa kylppärissäni on kiva uusi ”feature” verrattuna aiempiin asuttamiini kylppäreihin on WC-pöntön yläpuolella oleva taso. WC:n vesisäiliö on muurattu piiloon ja muurauksen päälle jää laskutilaa – sopii erinomaisesti purkkimonsterille :D Tällä tasolla säilytän tiheimmässä käytössä olevia kosmetiikkatuotteita sekä kulloinkin testattavana olevaa työkosmetiikkaa.

Ensin pidin seinään muurattua vesisäiliötä outona juttuna, mutta nyt se on alkanut tuntua aika siistiltä ominaisuudelta. WC-pönttökin on irti lattiasta ja kiinnitetty seinään, joten sen puhtaana pitäminen käy helpommin kuin perinteisen lattiaan kiinnitetyn WC-pöntön.

Kurkataanpa sitten Godmorgon-kaapiston laatikoihin :) Nämä ovat todellakin ihanan tilavat..! Ja syvät – näihin mahtuu korkeitakin pulloja kuten hiuskiinne – jota tosin en enää käytä mutta näköjään säilytän yhä..! 😅

Alemmassa vetolaatikossa säilytän hiusten- ja vartalonhoitotuotteita sekä hygieniatuotteita. Muuton yhteydessä karsin täältä paljon pulloja ja nyt laatikossa on jopa hieman väljää..! (Sinne mahtuisi uusiakin tuotteita… 🙈🤔)

Kylppärissä asuvat ainoastaan ne kosmetiikkatuotteet, joita käytän suhteellisen usein, sanotaan ainakin kerran kuussa. Muuten valtaosa kosmetiikastani asuu työhuoneellani sekä kylpyhuoneen ulkopuolella olevassa kaapissa, jonka olen omistanut hajuvesille, vähemmällä käytöllä oleville meikeille sekä lähiajan testausta odottavalle työ/blogikosmetiikalle. Työhuoneeni on käytännössä ultimaattinen kosmetiikkavarastoni sekä -kirjastoni, jonne ammattiini liittyvät kosmetiikkatuotteet siirtyvät täytettyään primääritehtävänsä (eli ne on kuvattu ja testattu).

Ylemmässä vetolaatikossa asuu meikkejä. Näistäkin itse asiassa vain pieni osa on tiheässä käytössä – tuon yhden meikkipussin sisältö on se jota käytän lähes päivittäin, mutta silti haluan pitää näitä lähelläni. Ehkä jo pelkästään vanhojen aikojen kunniaksi ja muistolle… ❤️

Meikkivoiteista tulee usein kyselyjä ja olen halunnut pitää muutamat normikosmetiikan suosikkimeikkivoiteeni tässä laatikossa nopeaa referenssiä varten, vaikka käytänkin niitä enää aniharvoin. Nyt kun mietin, niin miksihän mun luonnonkosmetiikan meikkivoiteet eivät asu täällä… Hmmm. Epäloogista, sillä niitä käytän säännöllisesti. Tällä hetkellä ne asuvat kylppärin ulkopuolella olevassa kosmetiikkakaapissa. Täytyykin järjestää niille siirto pikimiten..! :D

(Mun asunnossa on sellainen erikoisuus kuin kylppäriin johtava ”minikäytävä”, ja tämän käytävän reunassa on kaapit jotka on nyt vihitty kosmetiikalle. Eteisen käytävästä menee minikäytävä kylppäriin. Todella kummallinen arkkitehtoninen ratkaisu, kun tuo minikäytäväkin olisi toki voinut olla osa kylpyhuonetta. Nyt se on käytännössä hukkaneliöitä. Ilmeisesti tämä on 60-luvulla tuntunut hyvältä idealta.)

Mitä pyykkikoneeseen tulee, se on vielä kysymysmerkki. Olen pyykkitupaihmisiä, ja käyttänyt suuren osan elämästäni tyytyväisenä taloyhtiöiden pyykkitupia. Nykyisessä taloyhtiössäni ei sellaista ole, ja olen pakotettu hankkimaan oman pesukoneen. (Toistaiseksi pesen pyykkiä sisareni luona..! :D)

En rehellisesti pidä ajatuksesta, että jo valmiiksi pienikokoiseen kylppäriin ahdetaan vielä pesukone. Siksi olenkin miettinyt pesukoneen  laittamista keittiön puolelle keittiöremontin yhteydessä. Mietiskelen tätä vaihtoehtoa edelleen.

Vaikka pesukoneelle tarkoitettua nurkkaa kylppärissä tuskin tulee käytettyä mihinkään, tyhjänä se luo kuitenkin tilan tunnetta joka pienessä huoneessa on tärkeää. Jos/kun sen täyttää koneella, huoneeseen tulee täyteen ahdettu tunnelma. En pidä koppimaisista paikoista. Tyhjälläkin tilalla on tarkoituksensa – kaikkea ei tarvitse täyttää.

Hei – tämä oli kiva ja oleellinen hankinta kaikessa yksinkertaisuudessaan: pieni kylppärin jakkara! Silkkaa laiskuuttani tämä oli jäänyt hankkimatta edelliseen asuntoon.

Miksi se on niin hyvä juttu? No – sen päällä voi istua kun levittää vartalovoiteita…! :D (Tai vaikka ajaessaan säärikarvoja.) Ihan totta, edellisessä kämpässäni aina harmittelin, kun minulla ei ollut kylppärijakkaraa ja jouduin istumaan lattialla vartalonrasvaus-sessioiden aikana. Vartalon voitelu on pientä ihon hemmottelua ja jos vain on aikaa, en tykkää tehdä sitä kiireessä seisten. Pieni jakkara tekee voitelusta paljon mukavampaa..! Uskokaa pois..! :D

Lopuksi, erikoisuus. (Josta en tiennyt, että se on erikoisuus ennenkuin alan ihminen kertoi minulle siitä.)

Kylpyhuoneeni ovi avautuu sisäänpäin. Nykyään se ei enää ole rakennusteknisesti sallittua – kylppärin oven tulee turvallisuussyistä avautua ulospäin. Jos joku kaatuu ja loukkaa itsensä kylppärissä, ja huone sattuu olemaan pieni ja ahdas, kaatunut ihminen ei välttämättä saa ovea auki kun makaa lattialla. Siksi oven täytyy avautua ulos päin.

Minun asuntoni on vuodelta 1963 jolloin tällaisia säännöksiä ei vielä ole ollut. Silti – vanhoissakin taloissa sisäänpäin avautuviin kylppärin oviin törmää kyllä harvoin. Ainakin mun kokemuksella.

*

Tällainen on mun ”uusi”, arkinen kylppäri! :) Ei hienoa sistustus-blingiä mutta mulle toimiva ja todella tykkään siitä..!

Mikä teille on tärkeää kylppärissä?

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (52)
 1. Pyykkikone pitää sitten yllättävän kovaa meteliä, joten jos keittiön ovea ei saa suljettua, on ihan turha kuvitella katsovansa esim. telkkaria, samalla kun pyykkää.

  1. Keittiön oven saa suljettua joten en usko että meteli häiritsisi, en ylipäänsä ole herkkä tuon tyyppiselle (huriseva kodinkoneiden ääni) metelille.

 2. Vitsit toi allas ja allaskaappi näyttää hyvältä yhdistelmältä! Tykkään myös tuosta muuratusta vesisäiliöstä, kätevää säilytystilaa.
  Ikeasta saa muuten avattavia suihkuovia myös yksittäin. Siinä jäisi varmaankin tuo yksi nurkka auki, mutta ei tulisi koppimaista oloa ja suojaisi pesualtaan.
  Itsekään en erityisesti pidä boordeista, mutta olen samaa mieltä kanssasi että tuo kokonaisuus on niin neutraali etteivät ne haittaa. Ja kaakeleitakin voi kai maalata :)
  Kiva seurata asuntosi edistymistä ja pohdintojasi ratkaisuihin liittyen!

  1. Täällä samanlaisia ajatuksia. Yksittäinen avattava suihkuovi voisi olla toimiva. Allaskaappiyhdistelmä on todella kaunis ja sopii hyvin tilaan. Mielenkiintoista seurata miten asuntosi muovautuu :)

  2. Ikeasta saa muuten avattavia suihkuovia myös yksittäin. Siinä jäisi varmaankin tuo yksi nurkka auki, mutta ei tulisi koppimaista oloa ja suojaisi pesualtaan.

   Aion tutustua näihin erilaisiin avattaviin, saranallisiin suihkuseiniin. Ehkä niistä löytyisi minun tilaani sopiva ratkaisu :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *