Mun hiukset ei enää rasvoitu

Tämä juttu oli alun perin P.S. eilisessä Bruns-postauksessa, mutta sitten tajusin taas jaarittelevani ”off-topiccia”vähän turhan pitkään ihan eri aiheen postauksessa, ja siirsin peeässän omaksi postauksekseen.

Olkoonkin vähän tynkä, mutta mulle joka tapauksessa sen asteen huomio että kaipasi nousta blogiin. 👍

Mun hiuspohja on käytännössä kokonaan lakannut rasvoittumasta.

Olen pessyt hiukseni teinistä saakka 1-2 päivän välein, joskus onnekkaina lyhempinä kausina hiuspohja on sinnitellyt kolmanteen päivään ennenkuin rasvaisuus otti vallan. Olen pessyt koko elämäni hiukset tällä välillä.

Kunnes rasvoittuminen joskus toissa kesänä lähti pysyvästi hidastumaan. Se venyi kolmeen päivään, ollen joskus neljäkin.

Curly Girliin siirtymisen ja sulfaateista luopumisen jälkeen rasvoittuminen alkoi hidastua entsestään. Neljä päivää, viisi päivää…

Nyt hiukseni eivät oikeastaan rasvoitu lainkaan, tai jotain pientä ”nahkeutta” on tunnettavissa 7-8 päivän jälkeen, mutta tuo nahkeus lienee ihan hikeä, kuollutta ihosolukkoa, pölyä ja muuta likaa.

Rasvoittumisen hiipumisella on ollut se varsin mieluisa seuraus, että hiukset ovat nyt koko ajan aika lailla kuohkeat ja pysyvät koholla päänahasta. Natural dry shampoo effect. 

Mutta… sillä on ollut sekin seuraus, että hiukset ovat nyt ennenkokemattoman kuivat.

Hiuspohjan erittämä tali voi tuntua ja näyttää ikävältä kun sitä erittyy liikaa, mutta hiukset myös tarvitsevat sitä, ja normaalilla eritysmäärällä hiuksen oma tali hoitaa, kiillottaa ja liukastaa hiusta ja muodostaa sen pinnalle kosteuden haihtumista hidastavan kalvon.

Vasta nyt, kun hiuspohjani ei enää rasvoitu, ymmärrän, miten tärkeä hoitoaine tuo tali itse asiassa hiuksille on. Mikään kaupan hoitoaine, -öljy tai -kosteussuihke ei voi täysin korvata hiuspohjan oman seebumin suojaavaa ja hoitavaa vaikutusta hiuksessa.

Geeli-cast-hiukset tältä aamulta

Niinpä hiustyylini on nyt osa-aikainen Curly Girl, osa-aikainen Beach Look Girl.

Pesen hiukset shampoolla kerran viikossa ja pelkällä vedellä kerran viikossa (tai kutsuisin tätä ”freesaukseksi”, en miellä että vesi oikeastaan pesee mitään). Shampoopesun ja sitä seuraavan Curly Girl -hoidon sekä vesi & kosteuttava suihke -freesauksen jälkeen hiukset pysyvät noin päivän ajan kiharina. Nukutun yön jälkeen tilalla on kuvissakin näkyvä räjähtänyt ”beach look”.

Miten paljon hiukseni ovatkaan muuttuneet vuodessa…

Aloitin Curly Girlin tasan 11 kuukautta sitten. Hiusten kunto koheni silmissä ja jo kahdessa viikossa hiusteni kosteustasapaino ja kiharajäntevyys oli niin vahvistunut, että kiharat pysyivät hiuksissani yön yli. Se oli kerrassaan ihmeellistä…

Ja nyt hiukset ovat vähemmän kiharat, mutta ilmavammat kuin koskaan ikinä. En olisi ikinä osannut uneksiakaan tällaisesta – että hiukset vain pysyvät irti päänahasta päivästä toiseen, ja päänahka tuntuu – kuivalta. Huh. Seuraava askel on kenties se, että alan kärsiä pölyävän ja hilseilevän kuivasta hiuspohjasta. Toivottavasti ei… mutta en enää hämmästy mistään.

Onko kellään muulla hiukset ja hiuspohja muuttuneet näin radikaalisti ilman mitään ilmeistä selitystä..?

kauneus hiusten-hoito
Kommentit (18)
 1. Mulle on taas käynyt päinvastoin. Hiukset rasvoittuu yhdessä päivässä sietämättömäksi. Muutos johtunee siitä, että lopetin hiusten värjäämisen. Käytän edelleen sulfaatittomia tuotteita ja välillä pesen syväpuhdistavalla. Olen kokeillut tyvirautaakin, joka ei ole auttanut tähän ongelmaan.

  1. Sama täällä! Koko ikäni ollu puhkivärjätty vetyperoksidiblondi sekä kuivilla hiuksilla että kuivalla päänahalla, kunnes kuutisen vuotta sitten lopetin täysin hiusten värjäämisen. Nyt on enää pelkkää värjäämätöntä tukkaa pää täynnä, tervehtyneet ovat huomattavasti ja kasvavat järkyttävää vauhtia, mutta tuo rasvoittuminen tekee mut kohta hulluksi.. >_< Mikään ei auta, _kaikki_ on kokeiltu ja rasvoittumisen tahti vain tuntuu kiihtyvän. Nyt ei meinaa riittää edes joka toinen päivä hiusten pesu, kun kutina ja lähmäisyys on ihan hirveä heti yhden välipäivän jälkeen.

  2. Pirkko land
   6.4.2020, 13:15

   Sama juttu ei pysy kuin hetken ja taas on päätä myöten latistunut rasvaletti

 2. Mulla alkoi hiukset ja hiuspohja aika äkisti kuivua. Samoin kävi kynsille ja iholle. Muitakin oireita ilmaantui. Vajaa vuosi myöhemmin minulla todettiin kilpirauhassairaus, joka aiheuttaa kilpirauhasen vajaatoimintaa.

  1. Mulla alkoi joulukuussa päänahka kuivua ja pesuväli muuttui jokapäiväisestä joka kolmanteen. Meni helmikuulle, kunnes olo oli muutenkin outo. Kilpirauhaslääkitys oli pielessä, annostusta lisättiin ja nyt päänahka ja iho tuntuu normaalilta ja olo on hyvä. Sairastan kilpirauhasen vajaatoimintaa, ja usein kuulemma lääkitystä pitää lisätä talvikaudella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *