Mun ensimmäinen shakshuka

Shakshuka! :)

Tällaista ruokaa haluaa tehdä jo pelkän nimen vuoksi! :)

Sain vinkin tähän israelilaiseen (ilmeisesti alkuperä onkin Tunisiassa) munaruokaan lukijalta viime kesän munaviikolla. Ja vasta nyt sain aikaiseksi kokeilla sitä.

Shakshuka2

Shakshukamakean-tulisessa tomaattikastikkeessa kypsennettyjä kananmunia. Niin helppoa, niin maukasta, ja perusraaka-aineista. Kiitos sinulle lukija, tästä tulee meidän talouteen vakiopöperöä!

Shakshuka ohje

Käyttämäni resepti tarkkoine raaka-ainemäärineen löytyy täältä (5-6 hengelle). Itse en tykkää laittaa määriä kun aineita voi kuitenkin laittaa sen mukaan montako syöjää tai kuinka suuri nälkä on kyseessä. :)

Tähän paistinpannulliseen käytin yhden keskikokoisen sipulin, pari valkosipulinkynttä, neljä keskikokoista tomaattia, yhden punaisen paprikan, pari ruokalusikallista tomaattipyrettä, hyppysellisen verran mausteita (oma maku kertoo mistä määrästä tykkää) ja viisi kananmunaa.

Pilko sipuli, paprika ja tomaatit. Pehmennä sipulit öljyssä paistinpannulla ja lisää murskattu valkosipuli. Lisää paprikapalat ja freesaa kunnes pehmentyneet. Lisää tomaatti tai tomaattimurska sekä tomaattipyree ja sekoittele. Lisää mausteet.

Kun seos on keittynyt kasaan, riko pinnalle kananmunat. Peitä kannella ja anna munien kypsyä haluttuun kiinteysasteeseen. Minä olisin halunnut keltuaisistani vähän juoksevampia. :)

Lisää päälle tuoretta persiljaa (tai muita yrttejä). Ja ei kun ääntä kohti! Minulla ei ollut tuoreita joten laitoin kuivattua rakuunaa. Rakuunahan toimii hyvin munaruokien kanssa! Nam!

idShakshuka

Andrew Scrivani / New York Times

Tässä kauniimpi kuva shakshuka-annoksesta.

Shakshuka3

Oli niin hyvää että söin kerralla puoli pannullista! :)

Shakshuka4

Seuraavana päivänä tuunasin jämäannosta smetana-majoneesi-valkosipuli-seoksella. Ja oli jos mahdollista vielä parempaa..!

Ei voi taas muuta sanoa kuin että kyllä munaruoat rules! Tai rule. Tai johtaa. :)

Kommentit (21)
  1. Tämä ON todella hyvää. Samasta blogista löysin reseptin ja tuota tulee tehtyä yleensä aamupalalle viikonloppuisin. Ja ateriaksi arkena. Ja, no, milloin vaan. Toimii aina!

    Minua tosin sivistettiin ulkomaalaisen ystävän toimesta, että cumin ei varsinkaan amerikkalaisissa resepteissä tarkoita kuminaa vaan juustokuminaa/jeeraa. En ollut tiennytkään, mutta ihan hyvin on kyllä löytänyt ruoka tiensä aina ääntä kohti kuminallakin maustettuna!

    1. Minua tosin sivistettiin ulkomaalaisen ystävän toimesta, että cumin ei varsinkaan amerikkalaisissa resepteissä tarkoita kuminaa vaan juustokuminaa/jeeraa.

      Minäkin kieltämättä vähän mietin, että juustokumina sopisi makumaailmaltaan hieman paremmin kuin kumina… Mutta kun reseptissä (muissakin kun tuossa linkittämässäni) puhutaan ’cumin’ista… Jos se viittaa jeeraan, niin mikähän sitten on se ”perus”kumina..?

      – No niin, löysin vastauksen itse samantien;

      ”Roomankuminasta käytetään Intiassa nimeä jeera ja englanninkielinen alue käyttää nimeä cumin, mikä suomennetaan usein ruokaohjeissa väärin kuminaksi (englanniksi caraway).”

      Onpas juustokuminalla tosiaan monta nimeä… tuota roomankuminaakaan en ollut ennen kuullut.

      Täytyykin korjata tuo ohje oikein! :)

  2. Ihanaa, pakko kokeilla…namm :)
    Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *