Karkkipäivä
Karkkipäivä

Mun ensimmäinen kynsi”koristelu”!

Ei saa nauraa. :D Tai nojoo, nauranhan mä itsekin. :)

Mutta näistä tuli ihan kivat ollakseen ensikertalaisen käsialaa. Minähän en harrasta kynsien koristelua tai muutakaan kynsitaiteiluita, mutta inspiroiduin tuossa viikonloppuna työkaverini kynsistä. (Jotka oli hänelle tehnyt toinen kollegani, terkkuja vaan!)

Tein vapaalla kädellä huterat vinokärkilakkaukset IsaDoran Hot Coral -lakalla, ja vedin päälle valkoisia viiruja Dependin ArtLiner-lakalla. Valkoviivojen päälle vedin Goshin Rainbow-hippulakkaa.

Työkaverini kynsissä oranssit kärjet oli tehty ranskalaiseen malliin ja valkoiset viirut oli tietty erittäin kapeita ja siistejä. :) Rainbow’n tilalla työkaverini kynsissä oli käytetty kultaglitteriä, joka sai kokonaisuuden näyttämään siltä kuin kynsien kärjet olisivat leimunneet tulessa. Upea lakkaus! Minun imitaationi on vain kalpea aavistus siitä, mutta olen silti vähän innoissani.

Ostin Dependin koristelulakan ihan tätä manikyyriä varten. Saas nähdä, tuleeko viiruja piirreltyä nyt vähän joka lakkaukseen. :)

Pariin kynteen, kuten vasemman käden etusormeen, kokeilin China Glazen kultakimallelakkaa. Kimalteet pääsevät kuitenkin oikeuksiinsa vain sähkölampun valossa, jossa ne hohtavat monivärisinä.

Vasemman käden nimetön meni ihan ruttuun kun innostuin annostelemaan hippulakkaa liian paksun kerroksen.

Mitähän blogikollegani, kynsiguru Charming Nails tuumaa tästä liikuttavasta lakkauksesta! :)

Kommentit (83)

 1. Sissi

  Hienothan nuo ovat. :) Oranssi on mun makuun yleensä liian kirkas, mutta pieninä annoksina näköjään ihan jees.

 2. heidi

  Tosi makeet! :)

 3. Nipa

  Ihanan kesäiset ja trendikkäät kynnet, oot pitäny hyvää huolta sun kynsistä! :) ps. rakastuin tohon oranssinkoralliin kynsilakkaan

 4. Salla

  Noi on ihanat, oikeesti!! Heti tuli itsellekin kynsienkoristeluvimma ;D Onko tuossa Dependin lakassa siis ohut kärki, että koristelut onnistuu?

  Kysyisin myös osaatko suositella hyviä voidemaisia luomivärejä? Sain silmälääkäriltä ”kiellon” käyttää puuterimaisia luomivärejä ja mineraalipuutereita jne (eli kaikkea silmiin varisevaa pitää välttää..NYYH). Mulla on pari M.A.C:in voidemaista luomiväriä, mutta kokoelmaan olis kiva kasvattaa :)

  • Sanni

   Dependin ArtLinerissa on ihan ohuenohut kärki, sellainen, jolla saa tehtyä vain viivoja tai koukeroita.

   Hyviä voidemaisia luomivärejä on Indeliblellä;
   http://madminerals.org/item_969/Indelible-Crease-Proof-Waterproof-Smudge-Proof-Creme-Eye-Shadows.htm

   Ovat hyvin samantyyppisiä kuin MACin Paint Potit, mutta halvempia. :) Ja siitähän me tykkäämme. Itse omistan noita monta. Tummia sävyjä voi käyttää myös rajauksena.

   Ihan marketista saatavista voidemaisista luomiväreistä hyviä ovat Max Factorin superkestävät Masterpiece-luomivärit (tosin sävyvaihtoehtoja on vain neljä, mööö), tai sitten tyyriimmältä puolelta YSL:n vaahtomaiset luomivärit. Ne pysyvät ihan sairaan hyvin.

   • Salla

    Kiitti vinkeistä! :) Menenkin heti tonne nettiputiikkiin ihmettelemään!

 5. Tietämätön

  Onko tuo IsaDoran Hot Coral samanvärinen kuin Mavalan Waikiki Orange?

  • Sanni

   Mielestäni Waikiki Orange on oranssimpi, ja se on hohtava. Hot Coral on creme, ja punaisempi.

 6. Elisa

  Kiitos ihanasta ja inspiroivasta blogista!! Olen kuukauden päivät hengannut mukana ja saanut monta vinkkiä sinulta kauneudenhoitoon. Jatketaan tästä :)

  • Sanni

   Jee! :) Ihana kuulla.

 7. Panda

  No hei meikäläinen yritti vääntää Hanamijuhlaan ihanat ja herkät kirsikkakukkaset, mutta niistä oli herkkyys kaukana kun ne näyttivät kirsikkakukkien sijaan Pokemoneista tutulta Unown-pokemonilta :’).

  http://1.bp.blogspot.com/_IFm1hgkoNQo/S8yfy8CrgMI/AAAAAAAAABc/mEFc455w4iE/s1600/zu+Unown+Alphabet.jpg

  Onneksi mukana oli kaveri kuka pelasti naisen hädästä ja taiteili käsivarteeni kirsikkakukat mitkä veivät huomion pois pokemon-kynsistäni :’D (http://tinyurl.com/62l79so)

  • Sanni

   Voi Panda… ^_^

   Joo, meistä kaikista ei ole Charming Naileiksi…. :D

 8. milipili

  Hyvän värinen on tuo Isadora. Ostin sen Dazzling Oceanin, oikein hyvä sivellin tällä kertaa, mutta lakka ei näytä mulla yhtään niin kivalta kuin sulla.

  Mää nään kiiltoa vain Rainbown takia.

  • Sanni

   Mites se Ocean nyt sillä lailla…? Eikö se levittynyt hyvin, vai onko sävy vaan tylsempi kuin kuvittelit? Mun mielestä se on varmaan ihanin turkoosi lakka jonka omistan. <3 Niin kaunis kimallus.

   • milipili

    Ehkä se ei vain tule oikeuksiinsa mun töpökynsissä, siis tylsempi kuin pullossa ja sulla.

 9. Jenna

  Hei taas, ponien asialla ollaan vieläkin ! Kyselin siis jonkun aikaa sitten Jazzien ja Cloverin arvosta. Omien googletuksien mukaan Jazzie ja Clover ovat aika tavallisia poneja, edes vähän harvinaisia pelkästään jenkeissä kun kerta euroja ovat, enkä jaksaisi ruveta e-bayailemaan ”pelkkien ponien” takia, joten voisitko sinä antaa näille kahdelle kaunokaiselle hienon kodin ? :) Lähettäisin ne mielelläni sinulle pelkän postimaksun hinnalla, kun pyörivät täällä nurkissa eivätkä pääse loistamaan, varmasti toivoisivat kovasti pääsevänsä sinun kokoelmaasi joku päivä :) pistä sähköpostia jos kelpuutat :)

  • Sanni

   Moi Jenna! Eller ska det hellre vara hej Jenna! ^_^ (Man måste ju ha användning till sina svenska kunskaper ibland, hehe…)

   Ovatko Jazzie ja Clover nämä yksilöt:
   http://mlpland.com/?l=1&p=bekijk_pony&id=473
   http://mlpland.com/?l=1&p=bekijk_pony&id=448

   Ja kovasti anteeksi etten ilmeisesti vastannut aiempaan kysymykseesi. Kyllä mun nyt täytyy luovuttaa tämän ”vastaan kaikkiin kysymyksiin” -luuloni kanssa, kun näköjään missaan useinkin kysymyksiä. :/ Tarkoituksella en jätä vastaamatta, mutta kun esim. joinain päivinä tulee kymmeniä kommentteja, niin silloin kysymyskommentit saattavat ”kadota” enkä muista enää palata niihin. Mun pitäisi ehkä ottaa käyttöön sellainen juttu, että jätän hyväksymättä (=julkaisematta) ne kysymyskommentit, joihin en heti ehdi vastaamaan, niin ne jäävät blogin hallintapaneelin in-boxiin odottavien listalle pendaamaan. Näin ollen ne eivät katoa ja unohdu, ja voin julkaista ne sitten kun vastaan. Tämä tosin saattaisi aiheuttaa sen, että kysymyksen jättäneet ihmettelevät miksei heidän viestiään ole julkaistu, ja luulevat mun deletoineen sen….

   Men jag ska mejla dig angående ponnyerna! Ger gärna ett hem till dom! :)

   • Jenna

    Hej hej ;)
    Japp, det är de där ponnyna, Clovers kam saknas tyvärr men annars är de båda i gott skick :) Ei hätää, kyllähän sitä ymmärtää, ettei kaikkiin ehdi vastaamaan ja tajusin fiksuna tyttönä googlata itse ;D

 10. Miu

  Mitäs tuumaat tästä jutusta liittyen aiempaan aurinkopostaukseen:

  http://www.terveydenjuuri.fi/?p=996

  Olisi kiva kuulla kommenttejasi ja se, että esittäisit mielipiteesi miksi se aurinko on niin kamalan vaarallinen (muiden kuin aurinkorasva- ja lääkekauppiaiden mielestä.)

  • Sanni

   Omaan tietopohjaani (ja etenkin haastateltuani kahta ihotautilääkäriä ja Allergiayhdistyksen kosmetiikka-asiantuntijaa) nojaten en usko tuohon, mitä Jarkko Viitakangas on tuolla kirjoittanut. Juttu ei ole edes kirjoitettu kovin vakavasti otettavaan sävyyn.

   ”Eli rohkeasti vain aurinkoon! Aurinkovoiteet kannattaa muuten jättää kaupan hyllyille, sillä ne estävät luontaisen D-vitamiinin tuotannon auringosta ja ovat muutenkin vähintään epäilyttäviä kemikaalimössöjä.”

   Ei hyvää päivää. Jarkolle tiedoksi, että riittävän d-vitamiinin muodostumiseen riittää jo 3 x 15 minuutin oleskelu auringossa (ilman suojavoiteita) per viikko. Eli d-vitamiinin takia ei tarvitse kenenkään polttaa itseään, mikä vääjäämättä tapahtuu vähintään I- ja II-ihotyypeille runsaassa aurinkoaltistuksessa ilman korkeaa suojakerrointa. Ihon palaminen on fakta, mitä eivät mitkään tutkimukset voi kumota. Mitä melanoomaan tulee, vaikka nyt joskus pystyttäisiin todistamaan, ettei UV-säteily lisää melanoomariskiä, on UV-säteilyllä muitakin negatiivisia vaikutuksia kuten soluvauriot ja ihon vanheneminen.

   Miksi aurinko on niin kamalan vaarallinen? Siis haluatko minun esittävän mielipiteeni siitä, miksi aurinko on vaarallinen muiden mielestä? En ehkä ihan ymmärtänyt tätä. :) Scorchio! -postauksen kommenttilaatikossahan tuli esiin kymmenittäin kommentteja siitä, miksi auringonotto on ihmisten mielestä vaarallista. Ne varmaan puhuvat puolestaan. :) UVB-säteily polttaa ihoa, ja toistuva palaminen lisää melanoomariskiä. UVA-säteily taas aiheuttaa ihon vanhenemista; se paksuuntuu, veltostuu ja rypistyy. Nämä ovat faktoja, eikä niistä oikein voi olla niin kovin montaa eri mieltä. :) Siitä sitten voi olla eri mieltä, kuinka perusteellisesti UV-säteilyltä haluaa suojautua. Jokaisen kannattaa suojautua, sehän on selvä, mutta kaikki ihotyypit eivät tarvitse sitä korkeinta mahdollista suojakerrointa. Auringolla on myös kiistattomia terveyshyötyjä, joten kohtuullinen määrä aurinkoa on meille hyväksi. Jokainen päättää itse, kuinka tasapainoilla auringon hyötyvaikutusten ja riskivaikutusten välillä.

   • Miu

    Ok, kiitos paljon hyvästä ja perusteellisesta vastauksesta. Pointtini oli lähinnä, että aurinko on paistaa möllöttänyt taivaalta koko ihmislajin olemassa olon ajan, joten miten se olisi nyt yht’ äkkiä muuttunut niin tappavaksi kuin mitä tunnutaan väitettävän. Totta kai esim. otsonikerros on ohentunut ja vaikkapa suomalaiset eivät ole evoluutiossa tällaiseen sopeutuneet. Tarkoitin lähinnä, että omasta mielestäni on hupsua pitää jotain luonnollista ja terveellistä vaarallisena. Viitakankaan kirjoitus oli hieman kehnosti valittu esimerkki sillä se ei tosiaan tunnu kovin faktoihin nojautuvalta, mutta kuitenkin edustaa silti ajattelutapaa joka käy minun järkeeni paremmin kuin tällainen, että suojautumisajattelu joka tuntuu minusta samalta kuin ”hengittäminen on vaarallista” -väite… En toki ole asiantuntija, mutta en luota sokeisti kyllä lääkäreihinkään… Tiede muuttuu koko ajan.

    • Sanni

     Pointtini oli lähinnä, että aurinko on paistaa möllöttänyt taivaalta koko ihmislajin olemassa olon ajan, joten miten se olisi nyt yht’ äkkiä muuttunut niin tappavaksi kuin mitä tunnutaan väitettävän.

     Koska UV-säteilyn vaikutuksia iholla ei varmaan tutkittu vielä vuonna 1590? :) Aikaisemmasta puhumattakaan. Eli ei aurinko ole muuttunut yhtään sen ”tappavammaksi” kuin antiikin aikoihinkaan (mitä nyt toki otsonikerros on ohentunut), mutta tutkimustieto on lisääntynyt.

     Ja olet ihan oikeassa siinä, että tiede elää koko ajan. Samoin asiantuntijoilla voi olla toisistaan hyvinkin pikkkeavia näkemyksiä, eli mitään kokonaisvaltaista absoluuttista totuutta auringon haitoista ei ole olemassakaan. Siksi en itsekään stressaa auringosta, vaan pidän sitä sallittuna paheenani kun en kerran polta tupakkaa tai juuri ryyppääkään. ^_^

     Ehdoin tahdoin en tietenkään itseäni polta, mutta rusketuksen aion edelleenkin hankkia joka kesä.

 11. Pimpula

  Kirjoitin tuossa ylempää näistä meikinpohjustus ongelmista.
  Diorin Total sävystä minulla on käytössä 010, joka näin kesällä tietysti on liian vaalea.
  Tilasin Lily Lolosta kasan näytteitä ;) katsotaan miltä näyttää. Olen kyllä ikionnellinen jos vihdoinkin löytäisin hyvän sävyn ja laadun.

  • Sanni

   Voi, toivotaan että löytyisi! :) Pidän peukkuja.

 12. Emma

  Nyt hirmukynsien tarinan luettuani mä ymmärrän mihin se mahdoton kynsilakkojen määrä perustuu! :D Mutta tutkielman kirjoittaminen kuvailemallasi tekniikalla on kyllä aika uskomaton suoritus. Musta tuntuu, että mä olen näiden nykyaikaisten kosketusnäytöllisten kännyköidenkin kanssa jo pulassa omine max puolen sentin kynsineni, ne kun on suunniteltu niin, että paras kosketus tulisi sormen päällä.

  • Sanni

   Mutta tutkielman kirjoittaminen kuvailemallasi tekniikalla on kyllä aika uskomaton suoritus.

   Meitsi on niin pro kynsikummajainen. ^_^ Tai olin, eihän nämä enää sellaiset sapelit ole. :P

  • CN

   Mulla on kosketusnäytöllinen puhelin ja siinä on se suojakalvo. Onnistuu se käyttö hyvin yli sentin pituisella kynnellä :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.