Karkkipäivä
Karkkipäivä

Muhkurat veks eli kokemuksia selluliittivoiteista

Joku lukija saattaa muistaa, kun mainitsin reissusta palatessa vartaloni ihon menneen kamalan tuntuiseksi ja reiden syrjät näyttivät raejuustolta. Alkoi projekti ”kropan iho kuntoon!”

Antiselluliittiaineet

Olen nyt kahdeksan viikon ajan tehohoitanut ihoani erilaisilla selluliittivoiteilla ja normaalia tiheämmillä kuorinnoilla, ja ajattelin kirjoittaa niistä muutaman sanan. Tai no, kuorinnasta haluan sanoa vain tämän; sillä on todella väliä.

Kuinka moni teistä käyttää peseytymiseen karheapintaista sientä? Sekin nimittäin kuorii ihoa. Itse olen lapsesta saakka käyttänyt pelkästään noita karheapintaisia, mutta nyt matkalla peseydyin koko kolme kuukautta pehmosienellä (kun en karheaa kreikkalaiskaupasta löytänyt). En myöskään kuorinut vartalon ihoa kertaakaan. Tuloksena sen tuntuinen nahka kuin se kuuluisi jollekulle toiselle; epätasainen, nihkeä ja jotenkin samean sävyinenkin. Meni useampi viikko kuoriessa ennenkuin iho palautui entiselleen, mutta nyt se on taas sileä ja pehmeä.  Normaalisti kuorin kropan vain kerran tai pari kuussa, mutta jo karhea pesusieni pitää ihon hyvässä kuosissa. Syrjähyppy pehmosienen kanssa sen todisti.

Mutta sitten ne selluliittitökötit. Kuulkaas, olin suunnitellut alustavani tämän postauksen kertauksella siitä, miten selluliitti ylipäänsä syntyy ja millä hoitokeinoilla siihen voi vaikuttaa. Luulin tienneeni suunnilleen, mistä selluliitissa on kyse, mutta uuvuin lääketieteelliseen jargoniin lähdeaineistoni kolmannella sivulla. Vai kuinka moni on ihan viivalla siitä, että:

Selluliitin_synty

Niinpä.

Oletettavasti myös teitä alkaisi kutsua nukkumatti, jos yrittäisin tiivistää selluliitin syntymekanismia tähän postaukseen. Tyydyn siis vain sanomaan, että selluliitti on tila, jossa ihonalaiseen sidekudokseen on kertynyt liikaa rasvaa, nestettä ja kuona-aineita. Selluliitin asteita on kolme; I-asteessa selluliitti näkyy ”appelsiini-ihona” vain kudosta puristaessa, II-asteessa muhkurat näkyvät myös seistessä ja III-asteessa myös makuultaan ihon ollessa selvästi muhkurainen ja jopa kosketusarka.

Voiko selluliittiin vaikuttaa kosmetiikalla? Pakkaustekstit antavat ymmärtää, että erilaiset geelit, öljyt ja seerumit kykenisivät hajottamaan rasvaa ja jopa estämään selluliitin muodostumista. Tieteellistä tukea näille lupauksille ei kuitenkaan ole saatavilla. Selluliittivoiteet voivat kyllä silottaa ja napakoittaa ihon pintaa, ja saada näin appelsini-ihon vaikuttamaan vähemmän muhkuraiselta. Mutta itse selluliittia ne eivät voi poistaa.

Liikunta

Säännöllinen liikunta, raffinoitujen ruoka-aineiden välttäminen, riittävä uni ja rentoutuminen ovat tunnetusti parhaat aseet selluliittia vastaan. Koska selluliittimuhkurat koostuvat rasvasta, on rasvan polttaminen luonnollisestikin tehokkain tapa vähentää selluliittia. Ja rasvahan palaa liikunnalla sekä lipolyysiä vauhdittavalla ruokavaliolla.

Kosmetiikan keinoilla voidaan ikäänkuin ”viimeistellä” selluliittihoito. Mikään selluliittivoide ei toimi ilman liikuntaa ja oikeaa ruokavaliota, se mainitaan jokaisessa tuotteessakin. Tällöin voidaan jo maalaisjärjellä ymmärtää, miten pinnallinen kosmetiikkavalmisteen teho oikeasti on. Mutta liikuntaan ja terveelliseen ruokaan yhdistettynä selluliittivoiteilla voi saada kauniimman ihon. Sen uskallan allekirjoittaa.

Reiden_ulkosyrja

Kahdeksan viikkoa kroppaprojektin aloituksen jälkeen ”ratsupaikkojeni” löysä raejuustoiho on nyt aivan eri tuntuinen ja näköinen – kuoppaisuus on kadonnut lähestulkoon kokonaan ja kudos tuntuu kiinteältä ja napakalta. Matkalta tullessa reisipalasta sai kunnolla kiinni, nyt siitä on vaikea saada otetta. Reiden ympärysmitta on kutistunut projektin aikana vain sentillä, mutta jäljellä oleva ”rasvapala” on huomattavasti kiinteämmän tuntuinen kuin joulukuussa.

Olen käyttänyt kahdeksan viikon ajan kolmea eri tyyppistä tuotetta; edullista markettihyllyn Lumenea, luonnonöljyihin pohjautuvaa keskihintaista Weledaa ja huipputeknologiallaan mainostavaa kallista Biothermia. On vaikea sanoa, toimiko joku näistä paremmin kuin muut, kun taustalla vaikutti liikunta. Biotherm-viikolla iho alkoi tuntua silminnähden kiinteämmältä, mutta tällöin takana oli jo 6 viikkoa liikuntaa ja muiden selluliittiaineiden säännöllistä käyttöä.

Lumene_selluliittigeeli

LUMENE Body Aktiva -selluliittiseerumi. Lumenella varmaan puistellaan päätä jos joku siellä sattuu tämän huomaamaan, kun puteli on varmaan 3-4 vuotta vanha…! ^_^ Nyt sille sitten tuli vihdoin käyttöä.

Body Aktiva -seerumi lupaa saada ihon tuntumaan ”sileämmältä, heleämmältä ja pehmeämmältä”. Se kertoo myös koivun mahlan, mäntyuutteen, kofeiinin ja karnitiinin edistävän kehon nestekiertoa ja auttavan hajottamaan rasvakertymiä. Kaikkia näitä aktiiviainesosia on tuotteessa kuitenkin vain alle yhden prosentin pitoisuutena (sijaitsevat säilöntäaine phenoxyethanolin jälkeen, ja phenoxyethanolin pitoisuus kosmetiikassa saa olla korkeintaan 1%).

Tämä seerumi koostuu pääasiallisesti vedestä, alkoholista, silikonista ja glyserolista. Denaturoitua alkoholia käytetään joissain tuotteissa edistämään aktiiviaineiden imeytymistä ihoon, mutta kun aktiiviaineita on tässä tuotteessa vain joku prosentin murto-osa niin sillä ei liene juuri merkitystä. Silikoni pehmentää ja sileyttää, glyseroli kosteuttaa.

Weleda_selluliittioljy

WELEDA Birch Cellulite Oil, eli kotimaisella kielellä koivu-selluliittiöljy.

Tästä tuotteesta on lehdissä säännöllisesti positiivisia arvioita. Koivunlehtiuutetta sisältävä öljy hajottaa itse selluliittia yhtä vähäisellä todennäköisyydellä kuin muutkin kosmeettiset tuotteet, mutta ihonhoidollisesti Weledan tuote painii omassa sarjassaan testikolmikossa. Tuote lupaa ”parantaa ihon elastisuutta ja sileyttä” ja ”vaikuttaa stimuloivasti edistäen ihon joustavuutta ja tasaisuutta”. Siinäpä oli sama asia sanottu kahteen kertaan. :)

Mutta siis – aivan epäilemättä Birch Cellulite Oil parantaa ihon elastisuutta, sitähän öljyt tekevät. Tehokkaasti pehmentävän hoitococktailin muodostavat aprikoosinkiviöljy, jojobaöljy sekä vehnänalkioöljy ja anti-selluliittista vaikutusta tuomaan on mukaan sekoitettu koivunlehti-, rautamyrtti- ja rosmariiniuutteita. Koivunlehdillä on kofeiinin tavoin diureettinen vaikutus, ja selluliittituotteissa niiden on tarkoitus poistaa kudoksesta nestettä.

Öljy on aivan ihastuttavan tuoksuista enkä koskaan pane pahakseni pientä aromaterapiaa ihonhoidon yhteydessä. :)

Biotherm_selluliittigeeli

BIOTHERM Celluli Laser Slim Code. Otin tätä töistä testiin ja näyte riitti 10 päiväksi (käsittelen vain ”ratsupaikat”).

Porukan kallein beibi, tällä tuubilla on hintaa melkein 70 euroa. Slim Code on kehitetty ”geneettistä ja elintavoista johtuvaa selluliittia vastaan”. Se lupaa ”vähentää senttejä ja ihon epätasaisuutta”. Aktiiviaineina Slim Code mainostaa kofeiinia (”polttaa rasvaa in vitro”), yerba mate’ta (”estää rasvan varastoitumista in vitro”), lootus-uutetta (”silottaa ihoa”) ja biofibrineä (”kiinteyttää ihoa”). Huomatkaa ’in vitro’ -termi, joka kertoo että tulokset on saatu laboratoriossa keinoiholla, ei oikealla ihmisiholla.

Incin kärjestä löytyy vettä, alkoholia, silikonia, propyleeniglykolia ja glyserolia (eli hyvin samanlainen pohja kuin Body Aktiva -seerumissa), ja kuudentena kofeiini. Loput yllämainituista aktiiviaineista ovat kauempana incin keskikohdan jälkeen. Sieltä löytyy myös Weledan öljystä tuttu rautamyrttiuute.

TBS_sellulapanen

Olen levittänyt selluliittiaineita reisiini iltaisin ennen nukkumaanmenoa, ja käyttänyt apuna tällaista nyppylähanskaa joka vilkastuttaa pintaverenkiertoa. En osaa sanoa onko siitä mainittavasti lisähyötyä, mutta tällainen on tullut joskus hankittua joten käytetään pois.

Vaikka uskon, että liikunta ja ravinto ovat omalla kohdallani vaikuttaneet merkittävimmin selluliitin vähenemiseen, tulen jatkossakin käyttämään kosmetiikkaa kohentamaan ihon ulkonäköä selluliitin palatessa. Sillä valitettavasti uskon, että se palaa taas eräänä päivänä. Selluliitin hoito on ikuista. Toistaiseksi ei tunneta keinoa, millä siitä pääsisi lopullisesti eroon.

.

Millaisia kokemuksia lukijoilla on selluliitin hoidosta?

Kommentit (40)

 1. ccc

  Meidän anatomian ja fysiologian opettaja sanoi koulussa, että rasvakudoksen hierominen saa aina aikaan rasvan liikettä pois alueelta. Että jos oikein hieroo vaikka reisiään, voi ylimääräistä rasvakudosta periaatteessa saada liikkeellee. Sitten jos ei urheile tai kuluta tätä rasvaa, se kulkeutuu vain jonnekin muualle.

  Mietin, että tästä voisi olla kyse noissa kuivaharjauksissa ja kaikissa selluliittihierojissa! :)

  • Sanni

   rasvakudoksen hierominen saa aina aikaan rasvan liikettä pois alueelta.

   Tuota jotkut tahot väittävätkin yhdeksi selluliittivoiteiden toiminnan ”salaisuudeksi”, eli kun sellualuetta voidetta levittäessä hieroo, niin se itsessään laittaisi rasvoja liikenteelle säännöllisesti toteutettuna. Eli itse asiassa sama vaikutus pitäisi olla käytti hieronnassa sitten mitä tahansa voidetta tai öljyä. ;)

   Minua kiinnostaisi hurjasti ihon kautta levitettävän diureetin toimivuus ja että voiko se oikeasti olla mahdollista. Kofeiinihan toki poistaa nesteitä sisäisesti nautittuna, mutta voiko se tosiaan tehdä niin myös iholle levitettynä…? Voiko kofeiini ylipäänsä imeytyä niin syvälle että se vaikuttaisi nestekertymiin? Rasvasta puhumattakaan… Vaikka kuinka googlaan, en löydä mitään tieteellisiä artikkeleja kofeiinin tai muiden nestettä poistavien aineiden toimivuudesta ihon kautta imeytettynä. Silti kauneusteollisuus on ilmeisesti aivan vakuuttunut kofeiinin toimivuudesta, sillä sitähän on käytännössä kaikissa selluliittituotteissa.

   • MM

    Eikö se ole niin, ettei ne aineet edes SAA imeytyä ihon uloimpia kerroksia syvemmälle, koska jos ne tekisivät niin, ne olisivat lääkeaineita ja sekös vaatis vuosien testit ja kontrollit? Siis eikö tää koko kosmetiikkahuijaus perustu ihan ensisijaisesti siihen, ettei ne aineet saa imeytyä sinne minne ne väittää vaikuttavansa? :D

    • Sanni

     Eikö se ole niin, ettei ne aineet edes SAA imeytyä ihon uloimpia kerroksia syvemmälle, koska jos ne tekisivät niin, ne olisivat lääkeaineita ja sekös vaatis vuosien testit ja kontrollit?

     Jepss… Niinhän sen tosiaan pitäisi olla. Kuitenkin olen jatkuvasti eri (luotettavina pitämissäni) yhteyksissä saanut kuulla, että jotkut kosmetiikan ainesosat todellakin imeytyvät jopa dermikseen (muuan merkin kouluttajan mukaan hypodermikseenkin..!!!) saakka. Eli ilmeisesti homma ei mene niin, että markkinointipuheet aina suoranaisesti valehtelevat, vaan syvälle imeytyviä ainesosia sisältävät tuotteet sotivat sitten kosmetiikkalakia vastaan. Yritin löytää kosmetiikkalaista sitä nimenomaista kohtaa, jossa puhutaan aineiden vaikutuksen ulottuvuudesta, mutta en löydä sitä. Itseäkin kiinnostaisi tarkistaa, millä sanamuodolla tuo asia ilmaistaan. Sanotaanko siinä kirjaimellisesti, että aineet saavat imeytyä vain epidermikseen? Vai pelkästään niin, että kosmetiikka ei saa imeytyä verenkiertoon…? Voiko kosmetiikan ainesosa imeytyä dermikseen imeytymättä kuitenkaan verenkiertoon? Kysymyksiä, kysymyksiä….

 2. Meow

  Tämä postaus sattuikin tulemaan juuri oikeaan aikaan! Viime aikoina olen huomannut että oikeassa reidessäni oleva selluliitti on ruvennut ”tuntumaan” eli ihan kun olisi vähän puutunut olo. En ole aikaisemmin selluliittia mitenkään hoitanut, mutta nyt olisi varmaan aika aloittaa! Kuivaharjauksen hyödyistä olen lukenut, mutta en raaskisi ostaa uutta kapistusta kaappeja täyttämään. Karhealla pesusienellä yritin kerran kuivaharjata, mutta iho meni selluliittikohdasta naarmuille, ainakaan karhea pesusieni ei siis ilmeisesti oikein sovellu kuivana käytettäväksi. :/ Ajattelinkin nyt tyytyä siihen, että pesisin/hieroisin sienellä reidet suihkun yhteydessä niin usein kun vaan muistan.

  • Sanni

   ainakaan karhea pesusieni ei siis ilmeisesti oikein sovellu kuivana käytettäväksi. :/

   Juuei! Se on kuivana aivan liian ”raju” ja rikkoo varmasti ihon pintaa.

  • marski!

   Osta kuivaharjaushanska? Saa ihan vaikka ginasta tai henkkamaukasta ja hinnat on jotai 1-3 e. :) karkea froteepyyhe toimii kyllä myös mut ei oo ehkä niin käytännöllinen.

 3. Bemu

  Kiinnostavimmalta tuntui tuo Weledan voide. Minä en usko että yksikään voide auttaa selluliittia poistumaan, mutta voiteen tuomat ”lieveilmiöt” kuten liikunta, ruokavalio ja vartalon ihon kuorinta ja hierominen auttavat varmasti jonkin verran. Ja eipä tuo haittaa vaikka vartalon hieronnassa käyttäisi mukavan tuoksuista öljyä :D

 4. Satu

  Näin nuorella iällä (18 v.) ei vielä onneksi pahemmin selluliitit vaivaa, mutta oli pakko tulla kertomaan, että minä jopa oikeasti ymmärsin tuon jargon-lainauksen, ja vielä ihan lukiobilsapohjalta. ^_^

  • Sanni

   * respect *

 5. Kissis

  Niin, kyllä se totuus taitaa vaan olla se, että selluliitista jos eroon haluaa, niin kannattaa LAIHDUTTAA. Ja nimenomaan sitä rasvaa. Itse kun laihduin vuosi sitten viisi kiloa, lähti myös selluliitit. Pysyivät poissa vähähiilarisella ja muutenkin terveellisellä ruokavaliolla, mutta kun siitä lipsahdin, tuli rasvaa takaisin ja sitä myötä selluliittia.

  Selluliittivoiteet tosiaan tekevät ihoa napakamman näköiseksi ja tuntuiseksi, mutta eivät ne kyllä mitenkään itse selluliittiin vaikuta, joka on siellä ihon alla. Itse en jaksa enää selluliittivoiteilla ja kaikenmaailman harjoilla kikkailla, jos haluan selluliitista eroon, laihdutan.

  • mm

   Itselleni asia ei kyllä oo näin yksinkertainen, valitettavasti. Kesällä olin paremmassa kunnossa (painon ja lihasten suhteen) kuin koskaan aiemmin, mutta selluliittia ilmestyi silti jostain – yllättäen ja paljon. Kuivaharjaus ja venyttely täysin sokerittoman ruokavalion kanssa sai vasta tuloksia aikaan.

  • Miia

   Laihduttaminen ei ole aina oikea vastaus selluliitin poistamiseen.
   Olen ollut koko elämäni ajan perin hoikka, mutta silti minulla on selluliittia. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän sitä on. Laihduttaa en halua, kun painoindeksini on tälläkin hetkellä vain 18.

   • Sini

    Laihduttaminen ei tosiaan aina auta. Itselläni painoindeksi on 16,5 (olen nostamassa painoa, no worries!) ja selluliittia löytyy minultakin. Ei sitä paljon ole, mutta puristamalla saa ulkoreisistä näkyviin.

  • anonyymi

   Miten laihdutetaan rasvaa? :D Laihoillakin ihmisillä on selluliittia. tai siis voi olla

 6. Kati

  Käytin joskus tuubillisen jotain selluliittivoidetta, ehkä Lancôme? Toimi ihan hyvin, eron huomasi kyllä, mutta kumpi oli sitten tehokkaampaa, voide vai päivittäinen hieronta?

  Anna pesusienivinkki! Mulla on ikivanha karhea Body Shopin pesusieni, joka vetelee viimeisiään. En ole missään nähnyt vastaavaa enkä muutakaan mikä näyttäisi lupaavalta. Minkälaista sä käytät?

  • Sanni

   Höm, mun pesusienet on aina jotain halvimpia mahdollisia Pirkan tai vastaavan…

   Suosikkini on kylläkin sellainen ”kokokarhea” sieni jossa ei ole erikseen pehmeää puolta ja sitten sellaista päälle liimattua karheaa osiota. Ne päälleliimatut karheat puolet on mun mielestä liian karheita ja kovia ja satuttaa ihoa. (Tokihan ne pehmenee käytössä, mutta ekat viikot on yhtä tuskaa ja iho helottaa punaisena suihkun jälkeen… se ei liene kovin terveellistä…)

 7. Nimetön

  Itse luotan säännölliseen kuorintaan, kuivaharjaukseen sekä sellaisella rullajutulla hieromiseen. En käytä muutenkaan mitään rasvoja, vaan vaihtelen avokado-, vehnänalkio- ja manteliöljyjä ihonhoidossa. Kuorinnassa suihkussa on käytössä joko kahvinpurut tai kuorintahanskat.

  Pitäisi muistaa myös VENYTTELY, koska sekin kaiken muun hyvän lisäksi parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa ja auttaa myöskin siksi hyvin selluliitin hoidossa ja ehkäisyssä :)

  Kiva postaus jälleen!

 8. jenni

  kiitos informatiivisesta postauksesta joka silti oli mielenkiintoinen. hyvin järjestelty myös. lisää :)

  omasta selluliittihoidostani voin sanoa että se on vähäistä mutta suosittelen nk. kuivaharjausta karhean suihkukintaan lisäksi. riippuen suihkuharjasta tai kintaasta, samaa voi käyttä kuivaharjaukseen tai ostaa halvan siihen tarkoitetun kintaan. kuivaharjaus kuorii myös ihoa ja elävöittää verenkirtoa – iselläni on jo paikoin luokan III selluliittia joten muhkurakinnas tekee paikoin kipeää :(

 9. Nunnu

  mielenkiintoinen juttu. Itselläni on jaloissa jonkun verran selluliittia. Kunhan tästä innostun oikeasti kuntoilemaan voisin ostaa jonkun selluliittirasvan testiin.

 10. Elviira

  Millainen sieni/harja on hyvä kuivaharjaukseen? En ole ikinä kokeillut.

  • Sanni

   Itse käytän tämän tyylistä:
   http://tinyurl.com/bhuxx2f

   Mutta en väitä että tuo olisi ”paras mahdollinen”, tosin en juuri tunnekaan muunlaisia. Tai nojoo, olen joskus kokeillut luffa-sientä mutta se tuntui liian karkealta mun iholle.

 11. eev_a

  Mulla on karsea selluliittiongelma. Lisäksi reisissäni (ja käsivarsissa) on keratosis pilaris, joten reidet ovat aika kammottavan näköiset, ja niiden ihoa on tuon keratosiksen takia aika vaikea hoitaa! (kuorinta tuntuu vain pahentavan tilannetta…) joskus tuli hankittua kuivakuppaus-kupit. niillä luodaan alipaine joka laittaa kudoksessa aineet liikkeellee ihan kunnolla. se tuntui aivan supertehokkaalta, mutta harmi vain olen liian laiska ja muka-kiireinen, että sittemmin niiden käyttö vähän jäi. lisäksi selluliittiongelmani on aika paha, joten hoito oli aika kivuliastakin… Mutta noita kuppeja uskallan kyllä suositella kenelle tahansa selluliitin tehokkaaseen hoitoon. voimakas alipaine kun pilkkoo ne rasvoihin kiinnittyneet sokerit (vai mikä ikinä se selluliitin koostumus sitten onkaan :D). ja ruokavalio ja liikunta ovat totta kai kaikkein tärkeimmät, mutta eivät itselläni ainakaan auta ihan hirveästi (tosin terveellisemminkin voisi syödä).

 12. M

  Tekisi kyllä mieli kuoria ihoa useammin mutta minulla on ongelmana selluliitin lisäksi raskausarvet :( Niitä on jo risteilemässä sinnetänne reisissä ja takapuolessa ja vaikka laihdun treenin myötä, niitä ilmestyy koko ajan uusia! Ja ovat kivuliaita, varsinkin jos niitä hankaa tai venyttää ihoa :S En siis uskalla sienellä hangata niiden kohdalla…

  • mmm

   Anna arpien vaaleta rauhassa äläkä tosiaan turhaan venyttele niitä. Ne on alunperinkin tulleet ihon venyessä. Jonkun verran voi ehkäistä uusien tulemista ja edesauttaa vanhojen paranemista hyvällä voiteella 1-2 x päivässä. :) kuivaharjaus jämäköittää ihoa, joten sitä kannattaa harrastaa mutta skippaa ne kipeimmät kohdat. Sinulla on ehkä paino pudonnut, mutta ota huomioon että myös lihasten kasvaessa voi tulla raskausarpia.

  • ella

   Olen aikanani kasvanut alaselkäni ja yläreiteni täyteen ”raskausarpia”. Arvet ovat huomattavasti ihoani vaaleampia ja niin leveitä/syviä, että muodostavat myös pintakuviota. Melkoinen ”käänteistiikeri” siis. Olen lohduttautunut sillä, ettei selluliitti ainakaan niin helposti erotu noista, kun arpia menee ristiin rastiin niin pituus kuin leveyskasvunkin mukaan… :D

 13. Suvi

  Ei se että ei ymmärrä jotain tekstiä tee siitä tieteellistä jargonia! Ihan ymmärrettävähän tuo lause on, mutta ei ehkä aukea keskivertotallaajalle ja ei toki kannata lähteä kirjoittamaan blogijuttua lähteiden perusteella jos ei niitä lähdetekstejä ymmärrä. Mm. hesarin tiedejutuista paistaa usein läpi se että toimittaja ei yksinkertaisesti ole lukenut sitä usein englanninkielistä lähdetekstiä kunnolla, tai sitten ei vaan ole ymmärtänyt mitä lähdetekstissä sanotaan mikä johtaa siihen että hesarin tiedejutuissa on usein räikeitäkin virheitä.

  • Sanni

   ja ei toki kannata lähteä kirjoittamaan blogijuttua lähteiden perusteella jos ei niitä lähdetekstejä ymmärrä.

   Siksipä en näin tehnytkään. :)

   Ei se että ei ymmärrä jotain tekstiä tee siitä tieteellistä jargonia!

   Näkemys tuokin. :) Minun mielestäni nuo adenosiini-jutut eivät todellakaan ole mitään perusyleissivistystä. Ja jos ovat, niin siinä tapauksessa otan rehellisesti häpeäni ja totean että sivistyksessäni on aukko.

   • opiskelija

    pakko tulla kommentoimaan tätäkin aihetta :D

    Mutta adenosiini-jutut mun mielestä ovat melko lailla perusyleissivistystä. onhan se perusymmärtämystä solun, kehon ja sitä kautta elämän ymmärtämisestä. tai ainakin minun aikanani kuului olennaisena osana lukion pakolliseen biologiaan. hyödyllisyydestä en tiedä, mutta eipä aika moni muukaan koulussa yleissivistyksen nimissä opetettava ole sitten elämän kannalta niin huisin tärkeää, mutta hauskaa silti ymmärtää asioita :D

    • Sanni

     OK, turhan monta vuotta kulunut meikäläisen lukiovuosista..! ^_^

    • anonyymi

     Voisitko sitten ystävällisesti selittää tuon?

    • heidi

     Joo ”Suvi” tai ”opiskelija”, pätekää nyt loppuun asti niin, että selitätte muille selkokielellä mitä nuo adenosiinihommat on ja miten ne toimii. Ehkä ootte vielä lukiossa tai juuri sieltä päässeet. Veikkaan, että (muillakin kuin itselläni) solubiologia tuppaa unohtumaan lukion jälkeen. Kenties teilläkin aikanaan. Hohhoijjaa.

    • Santtu

     Voi jeesus mitä leuhkimista, eivät TODELLAKAAN kuulu ns. yleissivistykseen tällaiset asiat, haloo! Mene sinä ihailemaan itseäsi peilistä kun olet niin ylivertaisen viisas kaikkiin muihin verrattuna (NOT!!!!). :D

 14. Lissu

  Onko muuten kukaan kokeillut kavitaatiota? Itse olen kerran käynyt ja vielä 5 kertaa olisi jäljeöllä. Olen kokeillut myös lipolyysia eli rasvanliotusta injektiolla. Ei auttanut yhtään. Toiv. kavitaatio tepsii! Kiitos hyvistä vinkeistä! Mitä muuten nuo lipolyysiä edistävät mainistemasi ruoat ovat? Nestettä poistavia ruokia ja juomiako? Ananas, kahvi??

 15. Lissu

  Lisättäköön vielä, että en minäkään ymmärrä em. lausetta vaikka olen ylioppilas ja sekä terveys- että kauneus alan ammattilainen.

 16. aliina

  ”Karkkipäivä on kosmetiikkablogi jossa herkutellaan ihanilla luomiväreillä ja makeilla huulipunilla, ihmetellään kosmetiikkamaailman ilmiöitä ja tutustutaan kauneusteollisuuteen ja purkkien sisältöön vähän pintaa syvemmältä.”

  Voisiko tämän luonnehdinnan päivittää? Olen lukenut tätä blogia ja nykyään teksti kuuluu tavallisen lukija tältä:

  Karkkipäivä on VHH-blogi, jossa ei herkutella, vaan laihdutetaan itsensä kuivan näköiseksi hypertiukalla ruokavaliolla, ihmetellään selluliittia, jota todellisuudessa ei ole ja tutustutaan vielä lisää karppauksen ja VHH-ruokiin pintaa syvemältä. Meikkiartikkeleja on turha etsiä täältä, laihdutus menee kauneuden edelle.

  Nyt loppuu minun osaltani tämän lukeminen, siirryn OIKEIDEN kosmetiikkablogien lukijaksi. Vihastuttaa tämmöinen jatkuva laihdutusvouhkaus.

  • Sanni

   Ikävä kuulla, mutta hyvää jatkoa :) Kaikkia ei voi miellyttää, osa tykkää ruokajutuista ihan kybällä ja osa ei.

   Ja minähän en siis laihduta. ;) VHH-ruokavalio ei ole yhtä kuin laihdutus.

   Tämäkin artikkeli muuten koskee ihonhoitoa. Selluliittivoiteet ovat kosmetiikan alue joka kiinnostaa monia. Omista ”matkatuliaisistanikin” puhun lähinnä pilke silmäkulmassa. ;)

 17. aliina

  korjaus: tavallisen lukija tältä = tavallisen lukijan korviin tältä

 18. Sanna

  Olipa läpinäkyvä kirjoitus aliinalla. Ottaahan se varmasti päähän kun itse ei onnistu ruokavaliotaan muuttamaan terveellisempään suuntaan, vaan on sokeri- ja hiilarikoukussa ja siitä johtuen ylipainoinen ja huonovointinen (jotka molemmat heijastuvat valitettavan räikeästi myös kirjoittamiseen). Sanni, kiitos LOISTAVASTA terveellisiin elämäntapoihin keskittyvästä blogista. Olemme mieheni kanssa kumpikin pudottaneet ylimääräiset kilot nimenomaan vhh-ruokavaliolla SINUN inspiroiminamme, ja tällä tiellä jatkamme. Älä välitä hölmöjen ihmisten hölmöistä kommenteista. Mukavaa kevättä sulle!

  • Sanni

   Ihana kuulla, voi kiitos paljon kommentista Sanna! :) <3

   Kaunista kevättä teillekin! Toivottavasti se aurinko alkaisi pian paistella…!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.