Mr. Karkkipäivä yllättää

Minun samoillessani metsässä oli Mr. Karkkipäivä humppaamassa Ruotsin laivalla. Ja hyvin epätyypillisesti – hän oli tuonut minulle lahjan! Ja mikä vielä epätyypillisempää – kosmetiikkalahjan. (Jos olisin Sanni Karkkipäivän puoliso, minusta tuntuisi hyvin lannistavalta yrittää keksiä emännälle mitään kosmetiikkaan viittaavaakaan lahjaksi. ;))

Givenchy_Bloom2

No, Mr. Karkkipäivä päätti kumminkin yrittää, ja oli kuulema laittanut laivan tax freen myyjän hommiin. Hän oli jopa (ja tämä kohta kyllä nolotti minua kun kuulin siitä) kysynyt, tunteeko kyseinen myyjä sellaista blogia kuin Karkkipäivä. Kun myyjä oli vastannut myöntävästi, oli misteri ilmoittanut, että nyt sitten pitäisi löytää jotain sen blogin pitäjälle. ”Mitä suosittelette?”  – ”Nyt menee kyllä vähän vaikeaksi”, oli myyjä kuulema vastannut.

Lopulta myyjä ja karkkiherra olivat päätyneet tuoksulahjaan, ja myyjä oli suositellut Givenchyn Bloom EdT:tä. Minun tuoksumaustani ei herralla ole oikein aavistustakaan, eli hän ei ole varmasti osannut kuvailla myyjälle minkä tyyppisestä tuoksusta saattaisin pitää. Ihan niin suuria en itsestäni kuvittele että olettaisin kyseisen myyjän tuntevan tuoksumakuani blogini perusteella, mutta joka tapauksessa hänen valintansa oli aika……hyvä! :)

Givenchy_Bloom_ad

Bloom on Givenchyn tämän kevään ”travel retail limited edition” -tuoksu, eli tuoksu, joka ilmestyy myyntiin ainoastaan lentokenttien ja laivojen myymälöihin. Jotkut merkit harrastavat tällaisia erityisiä travel retail -lanseerauksia. Kun asiaa miettii, se on kaupallisesti hyvin looginen ”kikka”. Sillä missä voisikaan pyöriä eniten tuliaislahjaa etsiviä miehiä ja naisia kuin juuri lentokentillä? Ja mitä nämä tuliaisen etsijät yleensä ensisijaisesti hakevat? Tietysti jotain, jota lahjan vastaanottajalla ei ole ennen ollut.

”Voitteko auttaa minua? Mitä voisin tuoda vaimolleni, hänellä on aina kaikki uusimmat tuoksut enkä yhtään muista mitä kaikkea hänellä on jo ollut…” Tällaisen kysymyksen kuullessaan myyjän on helppo tarjota esimerkiksi juurikin Givenchyn Bloom EdT:n kaltaista tuotetta. ”Ei hätää, herra, tätä tuoksua rouvanne ei ole voinut ostaa ainakaan kaupasta. Se on myynnissä vain rajoitetun ajan ja ainoastaan lentokentällä/laivalla.” :)

Givenchy_Bloom

Bloomin punakukkainen pakkaus saa minut ensin ”pelästymään”, että kyseessä on ruusuinen tuoksu. Ruusu kun ei ole koskaan kuulunut ykkössuosikkeihini tuoksumaailmassa.

Ensimmäinen testisuihkaus kertoo kuitenkin, että Bloomissa ei tuoksu ruusu. En katso heti virallista tuoksukuvausta netistä vaan yritän itse arvailla mitä Bloom kätkee sisäänsä. En todellakaan ole hyvä tuoksunyanssien tunnistamisessa, ja tälläkin kertaa pieleen menee. Olen haistavinani raikkaan kirpeässä alkutuoksussa greippiä ja ilahdun (rakastan greippiä), mutta kirpeyden tuo joku ihan muu. Jota minulle ei tosin paljasta edes tuoksukuvaus.

”Bloom, a fresh and juicy, delicate and bewitching fragrance, will take you on a journey full of femininity and elegance”.

Ensituoksu: kaviaari (!!), vadelma

Sydän: orvokki, iiris, tiaré-kukka

Pohja: puu, suitsuke, myski

Minulla ei ole aavistustakaan miltä kaviaarin pitäisi tuoksua hajuvedessä, ja etenkin yhdistelmä vadelma-kaviaari kuulostaa todella erikoiselta. Fragrantica-sivulla vadelman ja kaviaarin liittoa kuvataan ”mehukkaaksi ja kevyen suolaiseksi gourmand-tuoksuksi”.

Oli miten oli, pidän Bloomista. Se ei ole mielestäni erityisen tyylikäs tai elegantti hajuvesi, eikä kovin persoonallinenkaan, mutta sopii iloisen kirpeässä makeudessaan loistavasti kesän sesonkituoksuksi. Miinusta siitä, että tuoksu ei kestä iholla kauaa eikä juurikaan kehity, voimakkaan ensituoksun haihduttua loppukompositio jää iholle aika vaimeana, vaikkakin miellyttävänä.

Tämä oli muuten vasta kolmas tuoksu, jonka Mr. Karkkipäivä on minulle lähes 10-vuotisen taipaleemme aikana antanut. :) Siksi se tuntuukin niin erityiseltä ja ilahduin kyllä vilpittömästi herran rohkeasta eleestä ostaa minulle kosmetiikkaa..!

Mr. Karkkipäivän (paikoin hieman erikoisia) kommentteja tuoksukokoelmastani voi muuten lukea täältä (osa 1) ja täältä (osa 2). Tuoksuja on kertynyt tuon jälkeen aika liuta lisää, ja aikeissa onkin tehdä lähitulevaisuudessa osa 3. :)

Kommentit (10)
  1. Kuulostaa aika mielenkiintoiselta tuoksulta. Kaviaari… enpä ole ennen tuota ainesosaa nähnyt hajuvedessä :)

  2. Nuuhkin tuota juuri viikko sitten Pariisissa CDG:n tax freessa. Yleensä pidän Givenchyn tuoksuista, mutta valitettavasti Bloom tuoksui minusta aivan käsisaippualta eikä kehittynyt siitä mitenkään positiivisemmaksi. Hyllyyn jäi, ja uuden kevyehkön kesätuoksun etsintä jatkuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *