Karkkipäivä
Karkkipäivä

Mr. Karkkipäivä, Nicky ja Zest

Vieraskynänä tänään Mr. Karkkipäivä, joka on taas tehnyt tuttavuutta uuden kosmetiikkatuotteen kanssa.

”Kädessäni on Lush:n toteuttama tukka-aine. Se on nimeltään Zest, joka tässä tapauksessa viitannee sitrushedelmän kuoreen, sillä tuotteessa on käytetty kolmea erilaista sitrusöljyä. Tai näin ainakin puteliin liimatussa lärpäkkeessä kerrotaan. Sitrusöljyjen vaikutuksesta hiukset jäävät raikkaiksi, hedelmäisiksi ja jämeröiksi. Purkissa ei kerrota, että mikäli kirjoittaa tuotearvostelua tai –kuvausta samalla kun kopeloi putelia, niin käytettävän läppärin näppäimistö muuttuu tahmaiseksi ja nuhjuiseksi.

   Lush_Zest

Suuri kansanosa tunnistaa Lush:n parhaiten kauppapaikkojensa voimakkaista tuoksuista, joiden ansiosta parranajo liikkeessä on vaivatonta ilman omaa partavaahtoakin. Vesi tulee silmistä ja vaahto suusta. Lush on myös englantilainen ja vaihtoehtoinen rock-yhtye, joka toimi aktiivisesti vuosina 1987-1998. Bändi oli yksi ensimmäisistä kenkiintuijottelijoista ja heidän soundinsa kerrotaan myöhemmin jalostuneen kohti perinteistä brittipoppia.

Zest jatkaa Lush:n tavaramerkiksikin muodostunutta tuoksullisesti korostunutta linjaa. Olen käynyt asioimassa Lush:n liikkeessä aikaisemmin myös täysin oma-aloitteisesti, mutta toisin kun monien muiden kohdalla, itselleni ei tule vastustamatonta himoa syödä esillä olevia tuotteita. Zest siis tuoksuu voimakkaasti. Se on pakattu semi-epäkätevään puteliin. Kuljetuksen aikana purkissa oleva tuote vyöryy kantensa sisäpintaan ja sitä kautta myöhemmin kierteisiin ja sormiin. Tästä miinus Nickylle.

idLush_Zest

Visuaalisesti kellertävänvihreä tukka-aine on oudolla tavalla miellyttävä. Mutta tätäkään ei tee mieli juoda. Jos sen joisi, kuvittelisin suuntuntuman muistuttavan osteria ohennettuna. Aineen sormituntuma on kaksijakoinen. Ensimmäisenä haasteena on saada sopiva määrä tuotetta tarttumaan purkkiin työnnettyyn sormeen. Tyypillisesti kertymä on turhan pieni ja seuraavalla yrityksellä liian suuri. Tämä on harmittavaa. Kokonaisuus jää kuitenkin plussan puolelle.

Ohjeen mukaan ainetta tulee ensin levittää takaraivolle ja sen jälkeen edetä määrätietoisesti kohti otsaa. Näin lopputuloksesta tulee varmimmin mieleinen. Koska tykkään ainakin välillä elää vaarallisesti, olen noudattanut päinvastaista menettelyä otsalta takaraivolle. Lopputuloksena on mukavan jämäkkä pito, jota voi hyödyntää maltillisen kostutuksen kanssa useamman kerran. Mikäli iltapesu jää väliin, ei aineen pito kuitenkaan seuraavana aamuna ole enää täysin tyydyttävä. Mikäli iltapesu ei jää väliin, lähtee aine hiuksista helposti yhdellä pesulla. Ja kas, hiukset ovat jälleen kuin uudet. Tästä plussa Nickylle.

Lush_Zest_inci

Kokonaisuutena Zest on yllätyksetön tuote ja pysyy uskollisena Lush:n tyylille. Yritys on kenties ajanut itsensä nurkkaan ja fanit odottavat siltä itsensä toistamista. Satunnaiselle käyttäjälle virkistävämpää olisi kohdata yllätys. Hyytelömäisenä hyllyvä ja jokseenkin tahmainen tukka-aine tekee minkä lupaa, pitää hiukset ojennuksessa, mutta sen syvällisempää suhdetta tuotteeseen ei pääse muodostumaan. Annan kuitenkin kokonaisuudesta plussan Nickylle.

Lush_Zest_Nicky

Kuka on Nicky? Hän on putelissa olevan lärpäkkeen mukaan tehnyt tämän tuotteen 17.4.2014. Näin.”

*

Zest on saatu Lushilta.

Sannin sananen: Pakkausvalinta geelissä tosiaankin on kaikkea muuta kuin käytännöllinen, ja purkki on muutaman käyttökerran jälkeen kauttaaltaan tahmea. Miehet etenkin kuljettavat tukka-aineitaan jatkuvasti mukanaan töistä harrastuksiin ja harrastuksista kotiin, ja tällaiseen käyttöön purkki on aivan onneton. Kannen jengat ovat tahmassa jo kun purkin avaa ensimmäistä kertaa – voitte kuvitella miltä purkki näyttää pyörittyään viikon treenikassin pohjalla. Ymmärrän kyllä ettei Lush käytä muovituubeja (vaikka muoviahan purkkikin on), mutta tällaisenaan pakkaus on harvinaisen epätoimiva. Itse tuote kyllä vaikuttaa hyvältä ainakin miehen kommenttien perusteella. (Itse en käytä geeliä.)

Kommentit (39)

 1. maake

  Hahahahahahahahahahahahahhahaha ” Vesi tulee silmistä ja vaahto suusta”,

 2. Arlene

  Aivan loistava arvostelu :’D oli pakko luke oikein omalle miehekkeelle tää ääneen, ku oli niin hulvaton :D

 3. Jazza

  Hauskaa, Mr. Karkkipäivän satunnaiset esiintymiset blogissa ovat aina ilahduttavia! <3 Samalla tulee miesnäkökulmaa tuotteisiin, joita et itse ehkä käytä ja niin ollen pysty "täysiverisen" käyttäjän näkökulmasta esittelemään. :)

  Voisitko Sanni kysyä häneltä (siis jos hän ei itse lue kommentteja), millainen tuoksu on, paitsi siis voimakas? Entä leijuuko se pään ympärillä kuinkakin pitkään? Lähinnä jos käyttää muuta tuoksua sellainen voisi olla hiukan häiritsevää. Kiitos Mr:lle ja sinulle!

  • Sanni

   Kiitos Jazza! :) Välitän kysymyksen miehelle kun näen hänet illalla. :) Itsekin olen purkkia nuuskutellut ja tuoksu on voimakas mutta aika mehevä ja kiva. Ei imelä. Mies osaa tietysti paremmin kommentoida tuohon että jääkö haju pyörimään pään ympärille.

   Edit. Haju ei kuulema tunnu hiuksissa enää päivän aikana.

   • Jazza

    Kiitos tiedosta teille molemmille! Tuo ’mehevä ja kiva tuoksu’ kuulostaa myös hyvälle. Ei kai tuosta tule sellainen kiiltävä (rasvaisen näköinen) hiuksisto niinkuin joistain geeleistä?

    • Sanni

     Ei kai tuosta tule sellainen kiiltävä (rasvaisen näköinen) hiuksisto niinkuin joistain geeleistä?

     Oman näköhavaintoni mukaan miehen hiukset ei ole näyttäneet kiiltäviltä geelin jäljiltä.

     • Jazza

      Haa, kiitos! Eipä kuulosta ollenkaan pöllömmältä.

 4. Sanna

  Taas kerran aivan hulvatonta settiä misteriltä! :DD

 5. Jonttu

  Osaisitko sanoa, vastaako esim. makeissa vhh-leivonnaisissa mantelijauhe mantelijauhoa. Kun minä en edes suuren kaupungin Prismasta onnistunut löytämään tuota mantelijauhoa, vain mantelijauhetta. Ja nyt yritän tehdä sinun ”perjantaipullaasi”. :)

  • Sanni

   Osaisitko sanoa, vastaako esim. makeissa vhh-leivonnaisissa mantelijauhe mantelijauhoa

   Mantelijauhe ja jauho on sama asia :)

   • Jonttu

    Itsekin pähkäilin, että kai kyseessä on sama asia. Mutta ehkä pakkauksessa lukee silloin todennäköisemmin ”jauho”, kun pakkaus on suuri, ja sitten taas ”jauhe”, kun tuotetta on pienessä pakkauksessa. :)

    Tein ”perjantaipulliasi”. Ovat kyllä tosi ihania. Laitoin marjoiksi mustikoita. Siemennäkkäristä taas tuli hieman liian suolaista, sillä jotkut siemenet taisivat olla jo valmiiksi suolattuja.

    • Sanni

     Mutta ehkä pakkauksessa lukee silloin todennäköisemmin “jauho”, kun pakkaus on suuri, ja sitten taas “jauhe”, kun tuotetta on pienessä pakkauksessa. :)

     Näin mäkin olen ajatellut :)

     Tosi kiva kuulla että ”perjantaipullat” onnistuivat :) Mun siemennäkkäri on muuten usein liian vähäsuolaista, taidan olla hieman ylivarovainen suolauksen kanssa. :p Koko pellilliseen saisi varmaan laittaa sen teelusikallisenkin, mutta mä vain sheikkaan muutaman ripauksen sirottimesta. Paljonko sä laitoit..?

     • Jonttu

      Laitoin suolaa tuon ohjeessasi olevan määrän, mutta tuosta näkkäristäsi tuli kyllä lähes sipsejä. Mutta tarkistin asian juuri, ja niinhän se oli, että nuo auringonkukansiemenet olivat paahdettuja ja reilusti suolattuja, argh. :/ Äiti ei ainakaan suostunut syömään. Tein muuten kaksinkertaisen annoksen heti kättelyssä. Mutta itse kyllä voin syödä.

      • Jonttu

       Siis minullahan ei ollut suuretsinnöistä huolimatta käytössä hampun- eikä kurpitsansiemeniä, joten jouduin korvaamaan ne noilla ylisuolaisilla auringonkukansiemenillä, jotka olivat siis enemmän kuin suolaisia.

       • Sanni

        No voi että… Ensi kerralla suolaamattomia sitten ;)

        • Jonttu

         Ehdottomasti. Uskon kyllä, että tuo näkkäri olisi aivan loistavaa ilman suolaa ja vielä noiden oikeiden siemenlaatujen kanssa.

 6. Eliisa

  Tämä oli NIIN hauska juttu! Aivan loistavaa verbaalista ilotulitusta :D Kauhea pidättää hihitystä kesken työpäivän, työkavereiden ympäröimänä :)

 7. Veppe

  Muistaakseni jossain mainittiin ohjeena, että koko Zest-köntti kannattaa pullauttaa ulos kiposta ja pyöritellä sitä hetki käsissä, jolloin käsiin jäisi (muka) sopiva määrä tuotetta. En sitten tiedä, toimisiko tämä, mutta tuskin siitä apua ainakaan siisteyteen kuitenkaan olisi… :p

  • Sanni

   Muistaakseni jossain mainittiin ohjeena, että koko Zest-köntti kannattaa pullauttaa ulos kiposta

   No mä tulkitsin kanssa Britti-Lushin sivulla olevasta ”ohjeesta” näin, mutta tuote on nestemäisyydessään niin juoksevaa, ettei ole mitään mahista että sitä voisi ”pullauttaa” ulos purkista ja laittaa sitten takaisin. Suomen Lushin sivuilla ei anneta mitään tuollaista pullautusvinkkiä, joten vähän ihmettelin mikä tuo Britti-sivun juttu on. Ja ymmärsinkö sen edes oikein, kun oli jotenkin hassusti kirjoitettu. ”To use, tip the wobbly lot into your hands.”

   • Veppe

    Kyllä se britti-sivujen ohje on ihan selkeä, ja käskee ottaa koko köntin ulos, pyöritellä hetken käsissä ja laittaa sitten takaisin. Liekö sitten kyseessä huono erä vai yleensäkin toimimaton tuote/ohje… Lushin Dirty Hair Cream on minusta muuten tuoksua lukuunottamatta paras muotoilutuote, mihin olen törmännyt. Monikäyttöinen tuote ja mahtava pito. Tosi ”terveellinen” inci kaiken lisäksi, siis hiusten kannalta. Harmi vain että tuoksu onkin sitten todellakin niin järkyttävä, että ei mitenkään kärsi käyttää. Se on sellainen laantumattomana hiuksiin jäävä oak moss -haju, tyyliä Body Shopin hampputuotteet – ympärillä vähintään pesuun asti. Harmittelen tätä jatkuvasti, eri tuoksulla tai tuoksuttomana käyttäisin tuota päivittäin.

    • Sanni

     Onpas jännä, kuuluisikohan Zestin siis oikeasti olla kiinteää… Hmmm. Tekee melkein mieli laittaa Suomen Lushille (joka tuotteen lähetti) kysymys asiasta. Ei sen puoleen, kyllähän mies tykkää tuotteesta tuollaisena perinteisen geelimäisen juoksevanakin, mutta kiinnostaa tietää onko tuotteen koostumus erilainen kuin sen olisi tarkoitettu olevan. :)

 8. Zepa

  Hei, tekninen kysymys. Ennen postauksesi näkyivät rss-lukijassa kokonaisina. Nyt niistä on vain osa, Eli nähdäkseen koko postauksen täytyy loikata tänne blogin puolelle. Onko tämä Indiedaysin vai sinun tekemä säätö? Tosi ikävä lukijan kannalta, mutta aiheuttaa tietysti enemmän klikkejä Indiedaysille.

  • Sanni

   Moi Zepa! Mä en tajua itse noiden rss-juttujen päälle ollenkaan, hyvä jos tiedän mikä se on ja miten toimii…! :D Siis tajuan, että sen kautta jotkut seuraa blogipostauksia, mutta mä en yhtään tiedä miten ne toimii :D Jos jotain on muuttunut niin säädösten takana on varmaankin Indiedays, itse en tiedä mistä tuollaisia edes hallinnoidaan.

   (Haluatko muuten kertoa blondille miten tuo homma toimii..? Missä ”lukijassa” sä oikein luet mun postauksia….?)

   • Nimetön

    Minä en tajua rss:stä myöskään mitään, mutta minulle on käynyt aivan sama kuin yllä kuvattu! En tiedä, onko muissa indie-blogeissa sama kun seuraan näistä vain sinua.

   • Zepa

    http://fi.wikipedia.org/wiki/RSS

    Kun pitää silmällä kaikkien seuraamiensa blogien päivityksiä rss-lukijassa, saa aina näkyviin uusimman postauksen heti tai ”heti”. Vain teksti ja kuvat – blogin hienot layoutit ei tule lukijaan. Näin mulla on aina vähintään parisataa uutta kiinnostavaa juttua luettavana per päivä. Olen kerännyt sinne myös Areenan tarjonnan ja kirjaston uutuushankinnat. Hienoa, että ne tarjoaa rss-syötteen!

    RSS-lukijoita (reader) on erilaisia mutta itekin käyttämäni Netvibes on hyvin suosittu. Eli sen täytyy olla myös helppo. Google varmaan kertoo lisää… search…

    • Sanni

     Parisataa kiinnostavaa juttua per päivä…! :-0 Miten sulla on aikaa lukea ne kaikki…? :D

 9. kinu

  Hei! Kommentti ei liity postaukseen mutta apua kaivathan! Ulkomaanreissulla iho kuivui auringonoton ja uima-altaassa lillumisen vuoksi ja nahka on kuin norsulla. Raaputtaessa ihosta irtoaa valkoisena pölynä kuollutta ihosolukkoa. :( Mikä olisi paras mömmö hoitamaan tätä extremekuivumista? Haaveilen uppoutumisesta saavilliseen Bebanthenia..

  • Sanni

   Osta joku kunnon Body Butter, kuten joku Body Shopin supersuosituista, esim. Shea Body Butter (tarkoitettu eritäin kuivalle iholle) tai jos tykkäät enemmän täysin luonnollisesta kosmetiikasta (Body Shopin tuotteissa on myös esim. silikonia) niin suosittelen esimerkiksi Laveran Macadamia-vartalovoita. Se on tosi hyvä ja ihaaaanan tuoksuinen!

   • kinu

    Kiitos! Mahdollisesti lähtee molemmat kokeiluun, kroppa huutaa kunnon tököttiä! :)

 10. strange

  Mr. Karkkipäivä on huikee! kerro terveisiä :)

  • Sanni

   Väijyin juuri sen lukemasta itsekin näitä kommentteja, terveiset siis perillä :D

 11. MinnaS

  Taas ihan huikee arvostelu! :D
  Paljonkohan tuo puteli maksaa? Pitänee hankkia pojalle tuota.

  • Sanni

   Purkilla on hintaa 19,95€.

 12. ylva

  Voiko nauruun kuolla..? :DDD

 13. juli.

  Liikenisköhän Mr. Karkkipäivältä kieliakrobatiavalmennusta? Sen verran taitavasti kuitenkin pyörittelee kieltä, että ihan kateeks käy.

 14. Sari

  Sanni, suo anteeksi vertailu mutta mä tykkään kyllä enemmän sun kirjoitustyylistä (ja huumorista), vaikka toki herrallakin on hauskat hetkensä :)

  • Sanni

   Tämä on tietystikin vain ilahduttavaa kuulla, kun tää on kuitenkin mun blogi..! :D ^_^

 15. Jazza

  Mun mielestäni teillä molemmilla on sana todella hyvin hallussa ja molemmilla yhtäläisen koukuttava tapa kirjoittaa aiheesta kuin aiheesta. Toki tyylinne poikkeavat toisistaan, mutta sehän on oletettavaa kun on kaksi eri ihmistä kyseessä! :) Mahtaa teillä olla kiinnostavia keskusteluja, kun molemmat ovat lahjakkaita ilmaisemaan itseään. Siis ei tietenkään kuulu minulle pätkääkään, kunhan vaan oletan niin. :D

 16. maria

  Hihii, minäkin aioin tulla kehumaan Mr. Karkkipäivää ja kiittelemään tämän satunnaisista esiintymisistä! Näkee mistä syystä Mr. Karkkipäivä on Mr. Karkkipäiväksi hyväksytty. ;)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.