Mr. Karkkipäivä, Nicky ja Zest

Vieraskynänä tänään Mr. Karkkipäivä, joka on taas tehnyt tuttavuutta uuden kosmetiikkatuotteen kanssa.

”Kädessäni on Lush:n toteuttama tukka-aine. Se on nimeltään Zest, joka tässä tapauksessa viitannee sitrushedelmän kuoreen, sillä tuotteessa on käytetty kolmea erilaista sitrusöljyä. Tai näin ainakin puteliin liimatussa lärpäkkeessä kerrotaan. Sitrusöljyjen vaikutuksesta hiukset jäävät raikkaiksi, hedelmäisiksi ja jämeröiksi. Purkissa ei kerrota, että mikäli kirjoittaa tuotearvostelua tai –kuvausta samalla kun kopeloi putelia, niin käytettävän läppärin näppäimistö muuttuu tahmaiseksi ja nuhjuiseksi.

   Lush_Zest

Suuri kansanosa tunnistaa Lush:n parhaiten kauppapaikkojensa voimakkaista tuoksuista, joiden ansiosta parranajo liikkeessä on vaivatonta ilman omaa partavaahtoakin. Vesi tulee silmistä ja vaahto suusta. Lush on myös englantilainen ja vaihtoehtoinen rock-yhtye, joka toimi aktiivisesti vuosina 1987-1998. Bändi oli yksi ensimmäisistä kenkiintuijottelijoista ja heidän soundinsa kerrotaan myöhemmin jalostuneen kohti perinteistä brittipoppia.

Zest jatkaa Lush:n tavaramerkiksikin muodostunutta tuoksullisesti korostunutta linjaa. Olen käynyt asioimassa Lush:n liikkeessä aikaisemmin myös täysin oma-aloitteisesti, mutta toisin kun monien muiden kohdalla, itselleni ei tule vastustamatonta himoa syödä esillä olevia tuotteita. Zest siis tuoksuu voimakkaasti. Se on pakattu semi-epäkätevään puteliin. Kuljetuksen aikana purkissa oleva tuote vyöryy kantensa sisäpintaan ja sitä kautta myöhemmin kierteisiin ja sormiin. Tästä miinus Nickylle.

idLush_Zest

Visuaalisesti kellertävänvihreä tukka-aine on oudolla tavalla miellyttävä. Mutta tätäkään ei tee mieli juoda. Jos sen joisi, kuvittelisin suuntuntuman muistuttavan osteria ohennettuna. Aineen sormituntuma on kaksijakoinen. Ensimmäisenä haasteena on saada sopiva määrä tuotetta tarttumaan purkkiin työnnettyyn sormeen. Tyypillisesti kertymä on turhan pieni ja seuraavalla yrityksellä liian suuri. Tämä on harmittavaa. Kokonaisuus jää kuitenkin plussan puolelle.

Ohjeen mukaan ainetta tulee ensin levittää takaraivolle ja sen jälkeen edetä määrätietoisesti kohti otsaa. Näin lopputuloksesta tulee varmimmin mieleinen. Koska tykkään ainakin välillä elää vaarallisesti, olen noudattanut päinvastaista menettelyä otsalta takaraivolle. Lopputuloksena on mukavan jämäkkä pito, jota voi hyödyntää maltillisen kostutuksen kanssa useamman kerran. Mikäli iltapesu jää väliin, ei aineen pito kuitenkaan seuraavana aamuna ole enää täysin tyydyttävä. Mikäli iltapesu ei jää väliin, lähtee aine hiuksista helposti yhdellä pesulla. Ja kas, hiukset ovat jälleen kuin uudet. Tästä plussa Nickylle.

Lush_Zest_inci

Kokonaisuutena Zest on yllätyksetön tuote ja pysyy uskollisena Lush:n tyylille. Yritys on kenties ajanut itsensä nurkkaan ja fanit odottavat siltä itsensä toistamista. Satunnaiselle käyttäjälle virkistävämpää olisi kohdata yllätys. Hyytelömäisenä hyllyvä ja jokseenkin tahmainen tukka-aine tekee minkä lupaa, pitää hiukset ojennuksessa, mutta sen syvällisempää suhdetta tuotteeseen ei pääse muodostumaan. Annan kuitenkin kokonaisuudesta plussan Nickylle.

Lush_Zest_Nicky

Kuka on Nicky? Hän on putelissa olevan lärpäkkeen mukaan tehnyt tämän tuotteen 17.4.2014. Näin.”

*

Zest on saatu Lushilta.

Sannin sananen: Pakkausvalinta geelissä tosiaankin on kaikkea muuta kuin käytännöllinen, ja purkki on muutaman käyttökerran jälkeen kauttaaltaan tahmea. Miehet etenkin kuljettavat tukka-aineitaan jatkuvasti mukanaan töistä harrastuksiin ja harrastuksista kotiin, ja tällaiseen käyttöön purkki on aivan onneton. Kannen jengat ovat tahmassa jo kun purkin avaa ensimmäistä kertaa – voitte kuvitella miltä purkki näyttää pyörittyään viikon treenikassin pohjalla. Ymmärrän kyllä ettei Lush käytä muovituubeja (vaikka muoviahan purkkikin on), mutta tällaisenaan pakkaus on harvinaisen epätoimiva. Itse tuote kyllä vaikuttaa hyvältä ainakin miehen kommenttien perusteella. (Itse en käytä geeliä.)

Kommentit (39)
  1. Hahahahahahahahahahahahahhahaha ” Vesi tulee silmistä ja vaahto suusta”,

  2. Aivan loistava arvostelu :’D oli pakko luke oikein omalle miehekkeelle tää ääneen, ku oli niin hulvaton :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *