Karkkipäivä
Karkkipäivä

Monipuolinen Madeira hurmaa maisemillaan

Tänään säästän teidät paljolta lukemiselta ja lataan sen sijaan joukon kuvia upealta Madeiralta.

Madeira kuvia_IMG_1757

Parin viikon takainen yllätysmatka Madeiralle oli minulle kolmas vierailu saarella.

Olen viettänyt siellä ikimuistoisen 18-vuotisjuhlapäivän ja käynyt myöhemmin ”aikuisena” kiertämässä saarta Mr. Karkkipäivän kanssa patikoinnin ja luontoelämysten merkeissä. Madeira tunnetaankin erityisesti upeasta luonnostaan ja ikivehreydestään. Tähän paikkaan jos mihin sopii englannin kielen sana lush.

Madeira kuvia_IMG_1709

Mutta Madeira on myös paljon muuta. Pääkaupunki Funchal on yksi eleganteimmista saaripääkaupungeista joissa olen koskaan käynyt, kaupunki hurmaa tyylikkäällä tunnelmallaan joka matkailijoiden suuresta suosiosta huolimatta on säilynyt hyvin epäturistimaisena. Täällä ei kohtaa Kanaria-meininkiä. :)

Pääsette tänään kierrokselle Madeiran ympäri viehättävästä Funchalista Sao Vicenten luoliin ja vuorenhuipuilta Praia Da Machicon hiekkarannalle. Moni ei edes tiedä että saarella hiekkarantoja onkaan. Ne muutamat harvat ovat kylläkin tehtyjä, Madeiralla ei ole lainkaan luonnonhiekkarantoja ja saarelaiset uivat merivesialtaissa. Lähimmät aidot hiekkarannat sijaitsevat lyhyen laivamatkan päässä Porto Santolla – ja siellä sitä hiekkaa sitten on Madeiran edestäkin :)

Tervetuloa Madeiralle :)

Funchal

Madeira kuvia_IMG_1714

Madeira kuvia_IMG_4783_2

Madeira kuvia_IMG_4773

Madeira kuvia_IMG_4779

Madeira kuvia_IMG_4781

Madeira kuvia_IMG_4796

Madeira kuvia__IMG_1596

Jyrkillä rantakallioilla hieman keskustan ulkopuolella sijaitsevat saaren fiineimmät luksushotellit.

Madeiralla on muuten harvoin täysin kirkasta ja pilvetöntä. Alhaalla kaupungissa voi olla aurinkoista samalla kun pilvet roikkuvat itsepintaisesti kiinni ylhäällä vuoren rinteissä. Pilvet voivat myös tulla ja mennä ihan hetkessä. Sää on ympäri vuoden lämmin (keskilämpötila on jossain 20 asteen tienoilla) mutta se on epävakaampi ja yltää harvoin yhtä kuumiin lukemiin kuin ”naapuri”saarilla Kanarialla.

Madeira kuvia_IMG_4888

Madeira kuvia__IMG_4363

Ensimmäinen ja varmaankin myös ainoa kerta kun koskaan majoitun viiden tähden hotellissa. Kokemushan se oli sekin paatuneelle couchsurfaajalle… ;)

Madeira kuvia__IMG_1604

Madeira kuvia_IMG_4895

Kun jatkaa Funchalin keskustasta lähtevää, rantaviivaa (tai välillä kalliopudotusta) seuraavaa katua  hotellialueelle, voi kävellä pitkän, ihastuttavan kävelyreitin rantaa pitkin aina Camara de Lobosin kylään saakka.

Madeira kuvia_IMG_4901

Tähän Funchal päättyy: Camara de Lobos.

Madeira kuvia_MonteGarden_IMG_1688

Monte Gardens Funchalin yläpuolella.

*

Saaren ympäri

Madeira kuvia_IMG_5050

Täällä kelpaa vaellella :)

Nämä kuvat ovat helmikuun 2012 reissulta. Tästä kohtaa näki muistaakseni saaren kummallekin puolelle.

Madeira kuvia_IMG_4815

Madeira kuvia_IMG_4818

Madeira kuvia_IMG_4823

Madeira kuvia_IMG_4985

Madeira kuvia_IMG_4961

Madeira kuvia_IMG_5024_2

Madeira kuvia_IMG_4997

Madeira kuvia_IMG_4957

Madeira kuvia_IMG_5015

Sao Vicenten laavakiviluolat.

Madeira kuvia_IMG_5007

Madeira kuvia_IMG_4998

Madeira kuvia__IMG_2007

Tässä säässä ei tehnyt pari viikkoa sitten mieli pulahtaa uimaan Porto Monizin merivesialtaisiin.

Madeira kuvia_IMG_4825

Sen sijaan helmikuussa 2012 sää oli mitä suotuisin rantaelämälle.

Madeira kuvia_IMG_4827

Madeira kuvia_IMG_4869

Madeiran lentokentän kiitorata on rakennettu osittain mereen ja on maailman lyhimpiä.

Madeira kuvia_IMG_4807

Funchalin vanhankaupungin ravintolakadulla eivät sisäänheittäjät ahdistele niinkuin Teneriffalla ja Rhodoksella :)

*

Jos etsii rauhallista,  ja monipuolista lomakohdetta ns. ”aikuiseen makuun” joka yhdistää luontoelämyksiä ja eleganttia kaupunkitunnelmaa, Madeiraa voi suositella mitä lämpimimmin.

Ruoka täällä ei pärjää kreikkalaiselle mutta se on halpaa ja kalan ystävillä on jokapäiväiset juhlat ^_^

Kommentit (24)

 1. mononoke

  ihania kuvia, joskus olisi hienoa nähdä tuokin paikka :) matkavinkeistä puheenollen (:D), voisitko suositella Tampereelta (puhut usein Tampereen seudusta niin oletan että tunnet kaupungin hyvin :)) ravintolaa, mistä saisi täyttävää kasvisruokaa kohtuulliseen hintaan? :)

  • Sanni

   Hei mononoke!

   Syön itse aika harvoin pelkkää kasvisruokaa (kala on valintani #1), joten valitettavasti tunnen kasvisruokapaikkoja tai eri ravintoloiden kasvisruoka-annoksia aika huonosti. Tamperettakaan en tunne kovin hyvin, täytyy myöntää :D Olen siellä edelleen aika turisti ^_^ Silloin kun haluan nimenomaan kasvisruokaa, suuntaan Tampereella Gopaliin. Siellä on älyttömän hyvää intialais-henkistä kasvisruokaa (myös vegaaniruokia) mutta hintatasoltaan paikka ei ole mikään erityisen halpa. Ruoka hinnoitellaan painon mukaan: 2,05€ / 100 g. Riippuu tietysti ihan nälkätilanteesta kuinka paljon ruokaa tulee otettua, mutta mun ruokahalulla Gopal-ruokailu ei tule kovin halvaksi :D

   Sellaista kasvisruokapaikkaa kuin Zeytuun on suositeltu mulle vuolaasti, mutta koska menu rajoittuu vain falafeleihin, salaatteihin ja falafel-painotteisiin meze-annoksiin, ei ole tullut vielä käytyä. Tykkään kyllä falafeleista mutta sellaista suosikkiruokaa ne eivät ole että lähtisin pelkästään niiden takia johonkin ravintolaan :)

   Kyllä mä kaiken kaikkiaan suosittelen ehdottomasti visiittiä Gopaliin jos vain intialainen maustaminen yhtään kolahtaa, siellä on aina tosi monipuoliset vaihtoehdot salaateista lämpimiin ruokiin, lämpimiä vaihtoehtojakin useita tofusta soijasuikaleisiin ja kikherne/linssimuhennoksiin. Joskus olen tainnut nähdä siellä seitaniakin.

   • mononoke

    kiitos tosi, tosi paljon! :) täälläpä sitä kököttelen ja mietin, mihin suuntaisin :) gopal olisi lähellä mutta olen heikkona lähi-idän keittiöön joten pitää ehkä mennä sinne.

    • Sanni

     Menitkö Gopaliin? :) Toivottavasti oli extrahyvät sapuskat juuri eilen ^_^ Ruoat vaihtuu joka päivä :)

 2. Annika

  Oi, Madeira on kyllä ihana! Jotenkin niin erilainen :) Näistä kuvista tunnisti niin paljon upeita ja tuttuja paikkoja <3

 3. Jonttu

  Ihana nude pikkulaukku. :) Nämä postaukset on parhaita, mistä saa asuinspiraatiota. :)

  Muuten tuo EkoPharman aurinkosuojakertoimellisen voiteen pullo on mielestäni yksi epäkäytännöllisimpiä, joita olen nähnyt. Lasilla on toki puolensa materiaalina, mutta kun pullo on niin kapea ja korkea, se kaatuu ja tippuu helposti (ja sitten särkyy).

  • Sanni

   Olen vähän samaa mieltä tuosta EkoPharman pullosta.

   (Olet muuten kommentoinut tuota mun halpislaukkua jo pari kertaa aiemminkin… ^_^ Söpöä että tykkäät siitä :) Olet varmasti ainoa ihminen joka kommentoi tällaista halpis-laukkua ihanaksi :) Minäkin tykkään laukusta, yksinkertaisuus ja logottomuus kunniaan :) :)

   • Jonttu

    Muistaakseni viimeksi kommentoimani oli sellainen kassityylinen enemmän, nude kylläkin. :) Olen aivan ihastunut sinun laukkukokoelmaasi, joten se saa pään niin pyörälle, etten enää pysy laskuissa mukana, mitä laukkua olen kommentoinut. Suonet anteeksi. :)

    • Sanni

     Muistaakseni viimeksi kommentoimani oli sellainen kassityylinen enemmän, nude kylläkin. :)

     Olet kommentoinut kumpiakin, kassia sekä pienempää :D Ostin ne silloin samaan aikaan vuosi sitten kesällä. Ei mulla muita laukkuja tällä hetkellä käytössä olekaan :) Ei kun onpas, Marimekon ja Lumin nahkaiset, ne on mun ainoat ns. paremmat laukut :)

     • Jonttu

      Marimekkokin saisi vilahtaa mielellään jossakin postauksessa. :) Se sininen on minulle puolestaan tuttu. :) Ja tykkään myös niistä ei-niin-hyvistä laukuista!

      • Sanni

       Sininen? Ai niin se pikkuinen vaaleansininen, ”poninsininen”, herranjestas, mä olin ihan unohtanut sen..! Mitenkäs näin on päässyt tapahtumaan? :D En ole tainnut käyttää sitä pariin vuoteen.

       Marimekko on Matkuri, tällainen. Eli käytännössä saman mallinen kuin se ”halpiskassi”, mutta vetoketjulla ja tietysti nätimmän näköinen ja tuntuinen kun on laadukkaampaa materiaalia.

       • Jonttu

        Aa tuo Marimekon laukku. Muistelin, että jossain ihan alkuaikojen Karkkipäivän postauksessa oli päätön kuva sinusta jossakin illanvietossa jonkun kuuluisuuden vieressä, ja siinä oli sellainen pieni kankainen iltalaukku. Luulin sen olevan Marimekkoa. Sitä olisi kiva nähdä isompanakin. :)

        • Sanni

         Jonkun kuuluisuuden vieressä? :D Olenko mä tavannut kuuluisuuksia..? ^_^ Nojoo, toissapäivänä tuli vietettyä päivä kahden Miss Suomen seurassa mutta muuten en muista julkkiksia kohdanneeni… Vai lasketaanko André Wickström? :D

         Yhteen aikaan käytin tosi paljon Marimekon kankaisia laukkuja mutta nyt en enää ollenkaan. En tiedä miksi mutta enää ne ei ole ”minua”, mieluummin käytä tekonahkaisia tai nahkaisia.

        • Jonttu

         Hän juurikin. Et siis enää ulkoiluta sitä (ruskeahkoa?) laukkua? Ja tarkoitin päättömällä sitä, että olit poistanut kasvot kuvasta, en mitään sellaista, että olisit ollut ihan päättömissä meiningeissä. :)

        • Sanni

         Juu, en käytä enää tuota laukkua. Mutta on se vielä tallella :) Tykkään nykyään enemmän yliolan-hihnaisista laukuista kuin tuollaisista lyhythihnaisista joita kannetaan kädessä tai ahtaasti olalla (niin että laukku sijoittuu suunnilleen kainaloon, ihan tyhmän näköistä :D))

        • Jonttu

         Itsellänikin oli nuorempana yksi sellainen ahtaasti kannettava, ja sitä oli ärsyttävä käyttää. Nyt tykkään itsekin sellaisista kunnolla laskeutuvista laukuista.

         Ja onpa missit päässeet arvoiseensa kauneusseuraan, kun ovat kanssasi olleet. :)

 4. Petra

  Madeiraa monet ovat kehuneet, ja näyttäähän se kauniilta paikalta! :)

 5. Maarette

  Oi, ihania kuvia ja maisemia. Tulikin kuin tilauksesta, miehen kanssa ollaan menossa Madeiralle kesällä. Onko tuo laskeutuminen/nousu kovin kamala tuolla, lievää lentopelkoa itsellä ja hieman huolestuttaa tuo lentäminen ja tuolla nimenomaan lasku ja nousu? Asiaa ei helpota yhtään, että olen piinannut itseäni Youtuben Landing in Madeira-videoilla.. :D

  • Sanni

   Onko tuo laskeutuminen/nousu kovin kamala tuolla

   Ei ole kamala, sellainen nopeasti ”tyssähtävä” vain, kun kone täytyy pysäyttää tosi paljon nopeammin kuin tavallisilla kentillä. Riippuu myös paljon pilotista. Esim. tän kuun matkalla lentäjä laskeutui niin sulavasti että tössähdys tuntui vain hyvin mietona, mutta aiemmilta kerroilta muistan sen äkillisen ”jarrut pohjaan” -tuntemuksen. Mutta ei se kamalaa ollut :)

   • Maarette

    Huh, tää hiukan lohdutti, ainakin tässä vaiheessa vielä :)

 6. Kaarina Silventoinen

  Olen käynyt Madeiralla 2 kertaa, aina tammikuussa. Lähden nyt tammikuussa 2018 taas sinne.
  Madeiraa ei turhaan kehuta. Siellä on rauhallista, turvallista, ihmiset kohteliaita ja sivistyneitä.
  Ruoka hyvää, paljon syödään kalaa, joka on tuoretta.
  On mahdollista tehdä erilaisia ohjattuja retkiä vuoristoon. Olen matkustellut muissakin paikoissa, mutta mielestäni Madeira on ollut antoisin paikka.
  Helmi 62v

  • Sanni

   Kiitos kommentistasi, Kaarina. Ihanaa matkaa tammikuussa, voi kun itsekin pääsisin taas pian :)

   • Nimetön

    Hei !
    Oli taas onnistunut 10 päivän matka Madeiralla. Aurinkoa ja lämpöä yli 20 astetta joka päivä. Siistiä ja rauhallista. Kyllä kannatti lähteä. Asuin taas Pestana Grand hotellissa, jossa kaikki toimi !
    Kaarina

    • Sanni

     Ihana kuulla :) <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.