Karkkipäivä
Karkkipäivä

Mon Dior, miten tylsä syyslookki!

Tämähän on tietysti mielipideasia, mutta minuun ei oikein kolahda Diorin syksyn lookki. Mielikuvituksellisesti The Smoky -nimetty kokoelma pitää nimensä mukaisesti sisällään hyvin savuisia sävyjä, mutta ne eivät vedä vertoja viime syksyn upeille paleteille, smoky-teemalla nekin.

DiorFall2010Palettes

Lookkiin kuuluu kaksi viiden sävyn palettia, Designer-sarjaan kuuluva Pink Design ja tavallinen viisikko Misty Mauve. Designer-sarjan paleteissa on viiden luomivärin sijaan yksi semivoidemainen pohjustussävy, kaksi luomivärisävyä, voidemainen rajaussävy ja läpinäkyvä kimallesävy viimeistelyyn.

Kuvassa paletit näyttävät suhteellisen erisävyisiltä, vaikka kummassakin on violettia.

DiorMistyMauveSwatches

Swatchitkin näyttävät vielä erilaisilta.

DiorPinkDesign4

DiorPinkDesign3

Mutta katsokaapa meikkikuvaa. Kummalla luulisitte meikin tehdyn?

Minusta sävymaailma näyttää aivan Misty Mauvelta, mutta meikki onkin tehty Pink Designilla. Tulos: mustelman värinen meikki. En tykkää. Tai siis lue: ei sovi minulle. Hassua miten Pink Designin viileäsävyinen violetti, jossa olen näkevinäni vähän sinistäkin, muuttuu iholla ruskean luumun väriseksi.

DesignerApplication

Meikki on tehty Diorin Designer-kaavan mukaan. Alimmaksi semivoidemainen pohjustus (jolla ei tee käytännössä yhtään mitään, sillä Diorin kouluttajatkin sanovat että alle on silti laitettava ”oikea” pohjustus), keskimmäinen sävy luomen sisäpuolikkaalle, vasemman ylänurkan varjostussävy ulkonurkkaan ja luomivakoon ja kimallesävy — no, sitä en kyllä laittanut kulmaluulle sillä se on aivan liian läpikuultava toimiakseen varjostuksen häivyttäjänä. Muutenkin on vähän hassu ajatus laittaa kulmaluulle glitteriä. Koulutuksessa hilesävy neuvotaan laittamaan luomen keskelle tuomaan valotäplä ja viimeistelevä kimallekerros. Monen mielestä pohjustuksen ohella aivan turha sävy. Rajaus tehty oikean alanurkan voidemaisella sävyllä. Tämäkin tuntui kumman kuivalta ja huonosti levittyvältä normaalisti käyttämiini geelirajauksiin verrattuna. Jouduin vetämään rajauksen varmaan viisi kertaa saadakseni tarpeeksi siistin rajan.

DiorPinkDesign2

Koska paletista puuttuu kunnollinen häivytys- ja highlight-sävy, lainasin kulmaluulle vaaleaa Misty Mauve -paletista.

DiorPinkDesign

Huulilla lookkiin kuuluva huulipuna Serum De Rouge, sävy Smoky Pink Serum 580. Tästä mä ihan tykkäsin, on luonnossa paljon violetimpi.

Lookin hopeinen duoluomiväri Silver Screen vaikuttaisi kokoelman lupaavimmalta tuotteelta. Katsotaan ehdinkö tehdä silläkin meikin joku päivä. Misty Mauve -meikki on ihan selvä tapaus; jo swatchista näkyy ettei kolmen tummimman sävyn välillä ole juuri mitään kontrastia ja kaikki ovat samaa sävyperhettä joten tuskin erottuvat kovasti luomilla toisistaan. Varmasti moni tykkää tällaisesta paletista jolla saa takuuvarman harmonisen meikin, mutta minä en. :) Tylsää maksaa viiden sävyn paletista, jolla saa käytännössä vain yhdensävyisiä meikkejä.

Kommentit (16)

 1. Eiko

  Samaan tulokseen olen minäkin tullut tämän lookin osalta. Desinger-paletit ovat reippaasti ylihinnoiteltuja ja varsinainen paletti (MM) ei ainakaan minun värisilmääni hivele lainkaan. Kuvissa MM näytti ihan kivalta, mutta luonnossa värit eivät ainakaan minua imartele lainkaan, joten jätän väliin.

  Ihan taloudellinen veto minun kannalta kun keväällä ostin molemmat paletit. Nyt olen suunnannut ajatukseni jo joulupalettiin :)

 2. Supermess

  … ja minua taas useat ei-niin-imartelevat arviot Misty Mauvesta eivät ole onnistuneet vielä lannistamaan, jostain syystä mun on se vain saatava :) (tosin yritän kaivaa jostain internetin uumenista testerikappaleen ettei tarvitse täyttä hintaa paletista maksaa). Varsinkin tuo oikean alanurkan harmaanruskea näyttää hyvältä ja käyttökelpoiselta.

  Ehkä pitäisi ottaa mallia Ostolakossa -blogin Virveltä, ja hajottaa kaikki omistamansa paletit osiin ja koota niista se täydellinen tapaus.

  • Sanni

   Aaa, onko muutkin antaneet MM:lle negatiivisia arvioita? Mun mielestä sävyt on kyllä ihan kauniit ja laadukkaat näin niinkuin yleisesti, mutta ei vaan mun makuun. Luovuin jo kauan sitten ruskeaan taittavista luumuvioleteista, kun ne eivät vaan pue minua.

 3. siiira

  Minusta nuo näyttää kivalta, etenkin misty mauve näyttää siltä että sopisi minulle, mutta jos on oikeasti violetti tuskin sopii…

 4. Mirri

  Kuinka usein Dior oikein pukkaa uuden paletin markkinoille?

  • Sanni

   Neljä kertaa. :) Useimmiten niitä ilmestyy vielä kaksi tai useampia kerralla. Eli paletteja riittää.

 5. Ruu

  juu, ei tule löytämään tietään minunkaan meikkivarastooni, en maksa noin ”tylsistä” paleteista sitä hintaa mitä niistä pyydetään..

 6. milipili

  Minusta yhden sävyn takia ei koko palettia saisi nimetä Pink Desingniksi =)

  Misty Mauve on taasen i-h-a-n-a! Uusi syyssuosikki ehdottomasti, sillä saa aikaan vaikka mitä variaatioita.

  Töihin olen levittänyt oikean alakulman toffeeta liikkuvalle luomelle ja mattaa luomivakoon viuhkamaisesti. Vaaleanpunaista keskelle ja valkoista kulmaluulle, veri nais.

  Tummempana olen laittanut liikkuvalle luomelle keskus-sävyä, luomivakoon mattaa ja viel toffeensävyä sen yläpuolelle, ihana smoky.

  • Sanni

   Vaaleanpunaista ja valkoista…? Mun iholla noilla ei ollut juuri mitään eroa. Vaaleita molemmat. :)

   Se on kyllä ihan totta että on aika harhaanjohtava veto kutsua palettia, jossa on yksi hyvin haalea vaaleanpunainen, Pink Designiksi.

 7. Nimetön

  Onko huulilla oleva Serum de Rouge -sävy siis Smoky Pink Serum?

  • Sanni

   Sorry, nimi tosiaan on Smoky Pink Serum, eka sana jäi pois. Korjaan. :)

 8. dfsdf

  Oon yleensä tosi laiska kommentoimaan mutta nyt on pakko sanoa että ihana meikki :D sopii upeesti sulle.

 9. Charming Nails

  Sanni Sanni Sanni, kurkkaa huomenna minulta Misty mauve meikkikuvat ja kommentoi saako sillä eri värisiä meikkejä aikaan :) itse en lyttää MM:ää, se on kaunis paletti jolla saa eri tyyppisiä meikkejä. Komppaan Miliä, vaaleanpunainen ja valkea siinä on :) hyvä ostos oli, ostin ihan kokeilematta. Ei joutunut pettymään, laatu on mieletön.

  Edelleen Secret charm on ykköspaletti kuitenkin, en usko että mikään sitä ikinä voittaa!

  • Sanni

   Okei, mä tuun tsekkaan kuvat ja katson joudunko olemaan eri mieltä…! ^_^ Kaunishan tuo Misty Mauve on, sitähän ei käy kiistäminen, mutta swatchin perusteella sävyt eivät mene yhteen oman suosikkisävymaailmani kanssa.

 10. saphiira

  Minustakin tuo meikki on parhaimpia mitä sinulla on nähty. Ei liian värikäs, eikä tunkkainen ruskea.

  • Sanni

   Oho…! Hauska kuulla että meikin voi nähdä niinkin. :) Minusta tuo oli hurjan tylsä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.