Mon Dior, miten tylsä syyslookki!

Tämähän on tietysti mielipideasia, mutta minuun ei oikein kolahda Diorin syksyn lookki. Mielikuvituksellisesti The Smoky -nimetty kokoelma pitää nimensä mukaisesti sisällään hyvin savuisia sävyjä, mutta ne eivät vedä vertoja viime syksyn upeille paleteille, smoky-teemalla nekin.

DiorFall2010Palettes

Lookkiin kuuluu kaksi viiden sävyn palettia, Designer-sarjaan kuuluva Pink Design ja tavallinen viisikko Misty Mauve. Designer-sarjan paleteissa on viiden luomivärin sijaan yksi semivoidemainen pohjustussävy, kaksi luomivärisävyä, voidemainen rajaussävy ja läpinäkyvä kimallesävy viimeistelyyn.

Kuvassa paletit näyttävät suhteellisen erisävyisiltä, vaikka kummassakin on violettia.

DiorMistyMauveSwatches

Swatchitkin näyttävät vielä erilaisilta.

DiorPinkDesign4

DiorPinkDesign3

Mutta katsokaapa meikkikuvaa. Kummalla luulisitte meikin tehdyn?

Minusta sävymaailma näyttää aivan Misty Mauvelta, mutta meikki onkin tehty Pink Designilla. Tulos: mustelman värinen meikki. En tykkää. Tai siis lue: ei sovi minulle. Hassua miten Pink Designin viileäsävyinen violetti, jossa olen näkevinäni vähän sinistäkin, muuttuu iholla ruskean luumun väriseksi.

DesignerApplication

Meikki on tehty Diorin Designer-kaavan mukaan. Alimmaksi semivoidemainen pohjustus (jolla ei tee käytännössä yhtään mitään, sillä Diorin kouluttajatkin sanovat että alle on silti laitettava ”oikea” pohjustus), keskimmäinen sävy luomen sisäpuolikkaalle, vasemman ylänurkan varjostussävy ulkonurkkaan ja luomivakoon ja kimallesävy — no, sitä en kyllä laittanut kulmaluulle sillä se on aivan liian läpikuultava toimiakseen varjostuksen häivyttäjänä. Muutenkin on vähän hassu ajatus laittaa kulmaluulle glitteriä. Koulutuksessa hilesävy neuvotaan laittamaan luomen keskelle tuomaan valotäplä ja viimeistelevä kimallekerros. Monen mielestä pohjustuksen ohella aivan turha sävy. Rajaus tehty oikean alanurkan voidemaisella sävyllä. Tämäkin tuntui kumman kuivalta ja huonosti levittyvältä normaalisti käyttämiini geelirajauksiin verrattuna. Jouduin vetämään rajauksen varmaan viisi kertaa saadakseni tarpeeksi siistin rajan.

DiorPinkDesign2

Koska paletista puuttuu kunnollinen häivytys- ja highlight-sävy, lainasin kulmaluulle vaaleaa Misty Mauve -paletista.

DiorPinkDesign

Huulilla lookkiin kuuluva huulipuna Serum De Rouge, sävy Smoky Pink Serum 580. Tästä mä ihan tykkäsin, on luonnossa paljon violetimpi.

Lookin hopeinen duoluomiväri Silver Screen vaikuttaisi kokoelman lupaavimmalta tuotteelta. Katsotaan ehdinkö tehdä silläkin meikin joku päivä. Misty Mauve -meikki on ihan selvä tapaus; jo swatchista näkyy ettei kolmen tummimman sävyn välillä ole juuri mitään kontrastia ja kaikki ovat samaa sävyperhettä joten tuskin erottuvat kovasti luomilla toisistaan. Varmasti moni tykkää tällaisesta paletista jolla saa takuuvarman harmonisen meikin, mutta minä en. :) Tylsää maksaa viiden sävyn paletista, jolla saa käytännössä vain yhdensävyisiä meikkejä.

Kommentit (16)
  1. Samaan tulokseen olen minäkin tullut tämän lookin osalta. Desinger-paletit ovat reippaasti ylihinnoiteltuja ja varsinainen paletti (MM) ei ainakaan minun värisilmääni hivele lainkaan. Kuvissa MM näytti ihan kivalta, mutta luonnossa värit eivät ainakaan minua imartele lainkaan, joten jätän väliin.

    Ihan taloudellinen veto minun kannalta kun keväällä ostin molemmat paletit. Nyt olen suunnannut ajatukseni jo joulupalettiin :)

  2. … ja minua taas useat ei-niin-imartelevat arviot Misty Mauvesta eivät ole onnistuneet vielä lannistamaan, jostain syystä mun on se vain saatava :) (tosin yritän kaivaa jostain internetin uumenista testerikappaleen ettei tarvitse täyttä hintaa paletista maksaa). Varsinkin tuo oikean alanurkan harmaanruskea näyttää hyvältä ja käyttökelpoiselta.

    Ehkä pitäisi ottaa mallia Ostolakossa -blogin Virveltä, ja hajottaa kaikki omistamansa paletit osiin ja koota niista se täydellinen tapaus.

    1. Aaa, onko muutkin antaneet MM:lle negatiivisia arvioita? Mun mielestä sävyt on kyllä ihan kauniit ja laadukkaat näin niinkuin yleisesti, mutta ei vaan mun makuun. Luovuin jo kauan sitten ruskeaan taittavista luumuvioleteista, kun ne eivät vaan pue minua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *