Karkkipäivä
Karkkipäivä

Mom-makeover!

Vietin viikonloppuna kulttuurilauantain äitini kanssa ja päätin meikata hänet teatteriin. Äitini on perinteinen perusmeikkailija joka käyttää vain puuteria ja ripsiväriä ja silloin tällöin ruskeaa luomiväriä ja punaista huulipunaa.
Sävyvalikoima rajoittui matkalla mukana olleisiin tuotteisiin, joten en saanut valita ihan niitä parhaiten äidilleni sopivia värejä. Mutta ihan hyvä siitä tuli! Ryppyistä ja hieman veltostunutta 60+ -vuotiasta ihoa ei muuten olekaan mitenkään hurjan helppo meikata. Vähän surettaa tulevatko omatkin silmäluomeni näyttämään tuolta kun olen 60… Meikeillä on leikittävä ahkerasti nyt kun iho vielä antaa siihen mahdollisuuden..! ^_^


Noniin, mutta tässä siis äiti ilman meikkiä.

Ja tässä meikattuna.

Käytin silmiin ja huuliin Lumenen muutaman vuoden takaista violettisävyistä The Colours I Love -meikkipalettia. Meikkipohjan tein Kauneusmessuilta saadulla bareMinerals -näytteellä jonka sävy ”Light” on itselleni liian tumma. Äidilleni se sopi todella hyvin. Jopa niinkin hyvin, että äiti innostui mineraalipohjasta aivan valtavasti ja aikoo nyt itsekin hankkia sellaisen..! ^_^ Minua huvitti, kun äiti ei tosiaan koskaan ole ollut yhtään kiinnostunut meikeistä. Poskipunana mulla oli mukana Yves Rocherin ”Pehmeä Roosa” joka ei oikein sovi äitini väreihin, mutta muutakaan tuotetta ei ollut poskille laittaa.

Olen välillä niin huolestunut vanhenemisesta, mutta kun vertaan kasvojani äitiin niin näytän vielä ihan pikkutytöltä…! Ihanaa..! ^_^ Mutta on äitikin siis ihana!

Tämä kuva ei sinällään enää liity äiti-makeoveriin, mutta halusin näyttää miten söpö pikku-kabuki bareMinerals-näytteen mukana tuli..! Terotin on kuvassa antamassa kokoperspektiiviä. Mitään huikean upeaa jälkeä tuolla minikabukilla ei tietenkään saa, mutta matkasiveltimenä se on täydellinen! Kiitokset koulukaverilleni M:lle joka kehtasi pyytää mullekin tuon näytepakkauksen, aika nihkeästi näkyivät niitä tiskin takaa jakavan… ;)
Meikkaavatko teidän äidit? Löytyykö jonkun kotoa joku ihan kunnon meikkifriikkimamma?

Kommentit (30)

 1. Anonymous

  Äitini on meikkifriikki osittain, osittain ei.
  Eli; arkena laittaa tyyliin puuteria ja ripsaria, mutta juhlaan tuleekin kunnon rajaukset, luomivärit, meikkipohjat, huulipunat ja kaiken kruunuksi vielä poskipunaa. Itse olen melkein samoilla linjoilla; arkena luonnnollisempaa, juhliin sitten kunnon meikki!:)

 2. Happy Place

  Teissähän on hurjasti yhdennäköisyyttä (ei, älä käsitä tätä väärin, positiivisesti meinasin ;) )
  Suloinen postaus :)

 3. Anonymous

  Ei meikkaa meidän äiti.. Ei siis koskaan. Mutta äidin äiti eli mumma oli saannut joskus kohteliaisuuden että näytti Elisabeth Taylorilta ja käytti kaikenlaista kosmetiikkaa. Opetti minuakin käyttämään naamioita ja oil of ulau pinkkiä voidetta. Navettaan meni lypsylle punaisin pitkin kynsin ja oli tosi hieno. Ja minusta tuli samanlainen purnukkafriikki. Harmi ettei kukaan minua vertaa Elisabethiin…;)

 4. Anonymous

  Mun mielestä äitisi rypyt tekee hänestä vain mielenkiintoisemman ja persoonallisemman näköisen. Noin arvokkaan naisen tulee vanheta! :)

 5. Inkivääri

  Bompula – mulla on kaksi Cliniquen palettia ja olen ollut niihin tosi tyytyväinen. Cliniquen värimaailma on aika turvallinen, eikä sävyillä oikein voi tehdä mitään ylilyöntejä. Laatu on erinomainen ja pigmenttiä juuri tarpeeksi! :)

  I am a citizen – ei, en käsitä väärin! :) Äiti oli nuorena tosi kaunis ja näyttäisin mielelläni samalta kuin hän 60-luvulla.

  Anonyymi – wow, ihana mummu sinulla…! Tyylillä navettaan!

  Anonyymi – voi, toivon että äiti tosiaan eksyy lukemaan näitä kommentteja…! :)

 6. Fantome

  Saanko törkeästi udella, minkä ikäinen äitisi on? Esim. 70+, ei tarkkaa ikää. Joka tapauksessa teidät tunnistaisi sukulaisiksi, vaikka et olisi maininnutkaan yhteisiä geenejä postauksessasi. Hienot geenit on tosiaan molemmilla.

 7. Inkivääri

  Fantome – en tiedä oliko tuo kettuilua, sillä ei äitini minusta ihan 7-kymppiseltä näytä… ;) Ja ikä on tosiaan mainittu jo tekstissä, 60+.

 8. Lux

  Hienoa, näyttää sulta sujuvan kypsään ikään ehtineenkin naisen meikkaaminen! Äitisi on kaunis, ja teillä on mielestäni hyvinkin samantyyppist piirtet.

  Oma äitini ei meikkaa ollenkaan enkä minäkään. Kuitenkin, osittain tämän blogin inspiroimina, kävimme eilennä opettelemassa perus silmämeikin tekoa eräässä kosmetiikka-alan liikkeessä, joka järjestää ilmaisia opetustuokioita pienille naisporukoille – ja oli hauskaa! Eli kiitos vaan inspiraatiosta sinulle! Luultavasti tulee itsekin laittauduttua hieman useammin nyt, kun sain kädestä pitäen opastusta ja jotain perusvälineitäkin tuli hankittua, mulla kun ei aiemmin ollut juuri mitään.

 9. Mia

  Hieno juttu Inkivääri ja kiitokset ja terveiset äidillesi rohkeasta esiintymisestä blogissasi. Näin asioita tulisi esitellä, mainostaa jne. Ei vain aina nuorta ja nättiä mallia vaan myös erilaisia ja elämää pidempää katselleita malleja. Ja kaunishan tämä malli oli, en tarkoita sitä suinkaan. Seuraava haaste voisi olla jonkin arven tms. peittäminen? Jotain, jolla voisi parantaa jostakin ns. kauneusvirheestä kärsivän ihmisen elämää ja edesauttaa mukavapaa arkea ja parempaa itsetuntoa. Sillä voisi jakaa sitä oikeaa joulumieltä helpolla, eikös vaan?

 10. fredu

  Tosi mukavan näkönen äippä sul:)
  Mun äiti meikkaa harvoin mutta ihan hyvin sillon kun meikkaa. Joskus se haluaa että mä meikkaan sen ja kyl tykkää lopputuloksesta :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.