Karkkipäivä
Karkkipäivä

Miten valitset ihonhoitosi?

Nyt seuraa paljon kysymyksiä! :)

Liittyen viimeisimpään sivupalkkikyselyyni, ajattelin tiedustella teiltä millä perusteella valitsette ihonhoitotuotteenne.

Kyselyyn tähän mennessä vastanneista 1307 ihmisestä peräti 70% vastaa olevansa merkkiuskollisia jonkin verran tai jopa ehdottomasti. Olisin kiinnostunut kuulemaan, miten olette päätyneet lempimerkkeihinne ja millä perusteella olette jääneet niitä käyttämään? Missä määrin valintoihinne vaikuttavat brändin imagolliset seikat (esim. eläinkokeettomuus, kotimaisuus, selektiivisyys, parabeenittomuus, ”apteekkisuus” tai muut vastaavat) versus tuotteiden antamat tulokset (iho pysyy hyvässä kunnossa, rasvoittuu vähemmän, juonteet pehmenevät jne)? Saattaako jonkun merkkifaniuden taustalla olla jopa pelkkä pakkaus-design, riippumatta siitä tuoko tuote kaivattuja tuloksia vai ei?

Rakkaat_Purkit

Teiltä erityisen merkkiuskollisilta haluaisin kuulla, miten löysitte merkin jota olette jääneet käyttämään? Oliko se ihan sattuman kauppaa, vai suositteliko merkkiä teille esimerkiksi kosmetologi, kaveri tai kaupan myyjä? ”Uskotteko” ihonhoitoasioissa ylipäänsä ensisijaisesti ammattilaista (esimerkiksi juurikin kosmetologi) vai yleisön ääntä (esim. nettipalstojen suositukset)?

Entäpä te 30%, jotka valitsette merkkinne miten sattuu – millä perusteella te tartutte uuteen purnukkaan? Suunnitteletteko jo etukäteen mihin tuotesarjaan tekisi seuraavaksi mieli tutustua, vai tapahtuuko valinta umpimähkään? Ostatteko esimerkiksi herkästi paljon mainostettuja uutuuksia tai muuten vain tuotteita joista puhutaan?

Viimeiseksi minua kiinnostaisi kuulla ”rakkaustarinoita” niistä The Parhaista Tuotteista, sarjoista tai merkeistä joiden nimeen vannotte vuodesta toiseen. Onko joku tuote todella merkittävästi parantanut ihonne tai hiustenne kuntoa? Onko tiellenne osunut kosmetiikkaa, joka toimii niin loistavasti että teidän tekisi mieli kiljua ja toitottaa kaikille näiden ihanien puteleiden ilosanomaa? :)

Nyt olisi tilaisuus jakaa näitä kokemuksia tuhansien kosmetiikkafriikkien luettavaksi!

Omalla kohdallani läpi elämän on säilynyt uskollisuus Yves Rocherille (tämän tarinan kerroin aikoinaan täällä), ja nyt myöhemmin, kun vaihdoin luonnonkosmetiikkaan, ovat rakkaimmiksi merkeikseni muodostuneet Estelle & Thild ja Lavera. Jos en bloggaisi, ja saisi jatkuvasti uusia tuotteita kokeiltavaksi, jäisin todennäköisesti käyttämään pääsääntöisesti näitä kahta merkkiä.

indelible-gel-eyeliner

Yksittäisiä tuotteita, joiden erinomaisuudesta huudan mielelläni kaikille :D, ovat mm. Urban Decayn Primer Potion, IsaDoran Inliner Kajal sävy Blonde, OPIn Nail Envy -hoitolakka, Indeliblen geelirajaukset, Blistexin valkoinen purkkihuulirasva, MACin ja Diorin luomivärit, Estelle & Thildin vartalovoide, Lily Lolon mineraalipohja ja poskipunat sekä nyt viimeisimpänä löytönä Viva La Divan huulipunat. Lisääkin varmaan tulisi mieleen, voisin tehdä näistä joskus oman koontipostauksen.

Kommentit (102)

 1. sarppa01

  Varsinaisesti en ole merkkiuskollinen, senkään takia, etten ole vielä löytänyt mistään tuotesarjasta sitä ”ainutta ja oikeaa” tuotetta. Ehkä olen jokseenkin toivoton tapaus, mutta tuntuu, että ihotyyppini on hankala ja näin ollen vaikea löytää mitään sopivaa. Olen kokeillut kaikkia merkkejä maan ja taivaan väliltä, kalliista halpoihin. Mineraalimeikit houkuttaa, mutta ainakaan vielä en ole löytänyt sellaista, joka kasvoillani pysyisi. Ihoni on kuiva, mutta kiiltelee heposti t-alueelta. Jonkin verran tulee epäpuhtauksia, lähinnä ohimoille. Yleensä mineraalimeikit kasaantuvat päivänmittaan otsalle silmienväliin ja muutenkin kaikkiin pieniin ryppyihin. ja mineraalimeikit jonkin ajan päästä levittämisestä alkaa kirvellä ja kiristellä iholla. Työni on jo itsessään haastava meikkien suhteen, sillä ihoni altistuu hikoilulle, joten meikin pitäisi pysyä paikoillaan olematta pakkelimainen.

  Lemppari meikkivoide oli Lancomen Teint idole Ultra jota käytinkin pitkään. Nyt meikkivoide on uusiutunut ja sille on tapahtunut jotain ja enää se ei tunnu niin hyvälle iholla.
  Toinen hyvä on Clarins everlastin meikkvoide, pysyy hyvin, iho ei rasvoitu, mutta on ehkä hieman jauhoinen iholleni.
  Olenkin miettinyt, kuinka hyvin Laveran meikkivoide pysyy iholla?

  Arvostan hyvää asiakaspalvelua ja yleensä tuotteni ostankin myyjän avustuksella. Toki myös ystävien ja esim.nettisuositusten perusteella saatan innostua jotain tuotetta kokeilemaan.

  Jotain lemppareita minullakin toki on. Blistex purkkihuulirasvata en varmaan luovu ikinä =) Montaa muuta olen hädän hetkellä kokeillut, mutta muuta yhtä hyvää ei vain ole löytynyt.
  Tigin Masterpiece lakka on ehdoton. Darphinin kasvovoiteet ovat sopineet minulle hyvin, varsinkin näin kolmekymmppisen iholle sopiva Ideal Resource voide on hyvä!
  Make Up Storen luomiväreistä ole tykännyt, varsinkin sellaisesta ”kimalleluomiväristä”.
  Vielä minulla ei ole mitään muita meikkilemppareita.

 2. Sssanni

  Kuulun niihin, jotka ovat jonkin verran merkkiuskollisia. Tuotteet jotka löytyvät aina kaapeista ja ovat ellei päivittäisessä niin ainakin useammankin kerran viikossa käytössä; jälleen mainitsemasi UDPP, Madaran paljon kehuttu puhdistusvaahto, Estelle&Thildin Neroli -kasvovesi/tai vaihtoehtoisesti Dr Hauschkan kasvovesistä jompikumpi, BareMineralsin original meikkipohja, The Body Shopin meikkipuuteri (kiireaamut ;)). Myös Isadoran Big Bold -maskaraan palaan yhä uudelleen kyllästyttyäni siinä välissä milloin mihinkin uutuusmaskaraan, joka ei omiin vaatimuksiini sovi. Madaran puhdistusvaahto on aina kaapissa, mutta yleensä sen rinnalla on vaihtelun vuoksi joku toinenkin puhdistustuote (Nyt Laveran Basis -sarjan 2 in 1 puhdistusemulsio jonka paksu koostumus tasapainottaa tänä talvena poikkeuksellisesti kuivuvaa ihoani…)

  Ylipäänsä brändin valinnassa vaikuttaa hyvin paljon tuotteen ekologisuus. Madara, Lavera, Hauschka ja Weleda ovat lempimerkkejäni ihonhoidossa.

  Meikkipuolella taas olen melko kaikkiruokainen -semiselektiivisessä hintaluokassa kuitenkin pysyttelen ja mineraalipohjan ja UDPP:n tilaan jo useamman vuoden kestäneenä vakiona BeautyBaystä :)

 3. satu p

  Vitalis voidetta en vaihtaisi pois huulilta! Testaappa Sanni joskus ja kerro mielipiteesi tästä klassikosta :)

  • Sanni

   Olen käyttänyt Vitalista huulilla paljonkin joskus ”menneisyydessä”. Tykkään kyllä, mutta ei imeydy niinkuin Blistex. ;) Vitalishan onkin käytännössä pelkkää mineraaliöljyä, joten se ei oikein pystykään imeytymään. Jättää vain suojaavan kalvon.

   • satu p

    Voisitko tehdä huulirasvavertailun jossa olisi näitä perustuotteita joita ihmiset suosii, ja varsinkin niistä sisällöistä :)

    • Sanni

     Hmmm…. laitetaan korvan taakse :)

 4. Utelias

  Uskon yleensä muiden ihmisten kokemukseen, jos itse en ehtinyt tutustua vaikka johonkin uutuuteen. Esimerkiksi tuttavallani -hiussalongin omistajalla on käytössä FAIPAn hiusvärit, jotka eivät sisällä ammoniakkia. Hän on ollut tosi tyytyväinen laatuun, kiiltoon ja väriin. Hänen kokemuksensa perusteella uskallan itsekin kokeilla uusia hiushoitotuotteita. Lisäksi totesin, että tämän FAIPAn tuotteet ovat edullisia ja helppokäyttöisiä (esim. City Life-kotihoitosarja shampoo +hoitoaine vain 14 euroa). Tuotteiden tuoksukin on kevyt ja miellyttävä, eikä liian terävä tai makea kun joissakin hiustuotteissa. Eli lopputulos on kaikin puolin loistava.

 5. Satu

  Moi Sanni! Mistä itse tilaat UD:n Primer Potionin? Olen sitä metsästänyt jo pari viikkoa ja se on aina loppu lookfantasticilta ja Beauty Bay ei toimita Suomeen… Oma purkki on pian lopussa ja pian iskee paniikki =)

  • Sanni

   Mistä itse tilaat UD:n Primer Potionin?

   En tilaa enää mistään, viimeiset kappaleet olen ostanut suoraan kaupasta ulkomailla :)

   Jos maltat odotella elokuuhun niin silloin Urban Decayta alkaa saada Suomestakin ;)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.