”Miten sama aine sopii päähän ja pohkeeseen?” a.k.a ACO For Men

Nyt on sitten sellainen historiallinen päivä koittanut Karkkipäivässä, että tämän päivän postausta en ole kirjoittanut minä.

Talouteemme tarjottiin testiin ACOn uusia miesten tuotteita, ja paketti saapui tuossa kuukausi takaperin minun jo lähdettyä Ahvenanmaalle. Sanoin miehelle, että sinähän voit kirjoittaa jutun vaikka itse, kun mä en tule tuotteita näkemään vielä kahteen kuukauteen. Yllätyksekseni mies otti haasteen vastaan, ja lupasi ottaa kuvatkin. Arvostelu kolahti sähköpostiini tuossa eilen illalla. Hyvin on näköjään opiskeltu miten kosmetiikka-arvioita kirjoitetaan…! :D ^_^

(…ja panostus kuviin sulatti mun sydämen!)

Pitemmittä puheitta, Aco For Men by Guest Blogger; Mr Karkkipäivä.

AcoMan_tuotteet3

Paketissa, joka saapui posti-Lassen toimittamana, luki Sanni, mutta koska omaan erinomaisen vainun, päätin avata lähetyksen. Kuplamuovit pakkauksesta paukuteltuani, havaitsin varsinaiseen sisältöön kuuluvan shampoon, partageelin ja jonkun kosteusvoiteen. Mietin hetken aikaa, miten näitä juttuja on tarkoitus esitellä/käsitellä/kokeilla ja päätin purskauttaa pienet nökäreet tuotteita kämmenselälle ja räpsäyttää niistä kuvat. Näinhän se homma toimii.

Olin siis onnistunut hankkiutumaan tilanteeseen, jossa kiertely ja kaartelu eivät enää auttaneet. Apotekens Composita (suom. apteekin sekoitus) (ACO) oli päättänyt toimittaa minulle kokeiltavaksi kolme putelia(!) erilaisia tuotteita. Kyseessä on uusi ACO for Men –tuotesarja, joka on lanseerattu apteekkeihin 7/13.

 

AcoMan_tuotteet

 

Tilannetta ei helpottanut se, että kaikki putelit(!) olivat samanvärisiä, erikokoisia tosin. Eikä myöskään se, että olin lupautunut toimimaan ”vieraskynänä” Karkkipäivässä.

Kotikoulutuksen perusteella aloin tietenkin heti miettiä, että koskahan nämä mahtavat loppua ja pitääkö minun listata käyttökertani erilliseen vihkoon. Ihan vaan tilastoidakseni tottumukseni sekä tuotteiden riittoisuuden. Samalla mietin mitä mielikuvia tuotteet minussa herättävät ja miltä ne kädessä tuntuvat.

Apotekens Composita syntyi ruotsalaisten apteekkarien tultua siihen tulokseen, että ihmiset tarvitsevat aikaisempaa parempia ja hellävaraisempia ihovoiteita. Ja jos joku kuvittelee, että merkki on minulle etukäteen tuttu, niin erehtyy pahemman kerran. Käytin kaikki tietotekniset taitoni ja löysin tieni sivustolle www.aconordic.fi, josta voikin käydä lukemassa tarkemmat yksityiskohdat.

AcoMan_shavegel2

 

TUOTE 1 – ACO for Men shave gel

Kyseessä on pääasiassa miehille suunnattu partageeli. Itse arvostan partageeleissä suhteellisen neutraalia, mutta kuitenkin tunnistettavaa tuoksua, runsautta, helppoa levitettävyyttä sekä mystistä kemiallista vaikutusta, joka pehmentää ihon juuri otolliseksi partahöylälle tai -veitselle. Mikään ei nimittäin koettele miehen leukaa kuten parranajo tai naisen avokämmen. Useimmiten levittelen partageelit käsin, mutta ehkä jossain vaiheessa pitäisi siirtyä takaisin partasaippuaan ja -sutiin.

Saatteessa kerrotaan partageelin helpottavan parranajoa ja estävän ihon ärtymistä tämän helpottuneen prosessin aikana. Vaikutus saadaan aikaan luonnollisilla kosteuttavilla ainesosilla sekä pantenolilla ja allatoniinilla. Geelin kerrotaan lisäksi sopivan kaikille ihotyypeille. Tutkittuani inkilistaa(!) huomasin kuitenkin ensimmäisenä listattuna ainesosana olevan veden, jonka jälkeen erinäinen määrä muita kemiallisia yhdisteitä. Pantenoli ja allatoniini esiintyvät luettelossa puolivälin huonommalla puolella.

Aco_Man8shavegel

Partageelin tuoksu ei ole apteekkimainen. Se on toisenlainen, siedettävän mieto muttei mitenkään erikoinen. Tuoksu on jopa marketti-vartaloshampoomainen. Geelin koostumus on omaan makuuni hieman vetelä. Aineen levittyminen on koostumuksensa vuoksi puutteellista ja sitä kuluu melkoisesti. Geeli ei myöskään muodosta tuttua vaahtoa naamaan, joten jos sellaisen haluaa, niin on parasta kuolata itse. 2-4 minuutin vaikutuksen jälkeen leuka on valmiina höylättäväksi. Tai en minä oikeasti tiedä, koska se on valmis höylättäväksi, mutta kun ei ole enempää aikaa odottaa. Ajokokemus on keskinkertainen. Iho tuntuu riittävän pehmeältä eivätkä verisuihkut pilaa paitaa. Ajelun päätteeksi ei ole havaittavissa liekkimeren aiheuttamaa tunnetta kaulalla ja naama on lisäksi nuortunut 2-5 vuotta sängen poistumisen ansiosta.

AcoMan_shavegel

 

Tätä kamaa on siis saanut apteekeista 7/13 alkaen. Puteli(!) maksaa vaivaiset noin kuusi euroa ja siinä 175 millilitraa. Nähtäväksi jää miten pitkään riittää.

Yhteenveto:

* Putelin(!) ulkonäkö – 7

* Geelin koostumus – 6

* Geelin levittyvyys ja vaahtoavuus – 6

* Ajotuntuma – 7

* Jälkitunnelmat – 7

 

Kyseessä on siis erittäin perustuote. Ja nyt kun alan miettimään, tuoksu on jopa vähän pistävä. Ei tämän partageelin hankkiminen ketään haittaa.

idAcoMan_showergel

 

TUOTE 2 – ACO for Men hair and body wash

Suihkuaineen kohdalla on kysymys ns. 2 in 1 -tyyppisestä tuotteesta. Ja näitähän en siis käytä oikeastaan koskaan. Miten sama aine muka voi sopivia päähän ja pohjelihakseen? Suihkugeelien osalta olen ilmeisesti leimaantunut AXE-mieheksi, mutta pidän tätä itse muunneltuna totuutena. Käytän arkena käteenosuvaa suihkugeeliä ja erityisen peseytymisen päivinä sitten niitä parfymoituja tuoksugeelejä, jotka voi myös parittaa muiden päälle tulevien hajusteiden kanssa. Tukka-aineen on syytä olla helposti vaahtoava ja mielellään myös nopeasti käytettävä, koska ei minulla välttämättä ole aikaa olla suihkussa kolmea minuuttia. Aikaisemmin käyttämieni hoitoaineiden jämät lojuvat kaapissa ja niiden käytöstä olen näköjään luopunut.

AcoMan_tuotteet2

ACO:n kaksi-yhdessä -peseytymisaine muistuttaa tuoksultaan partageeliä. Aineen koostumus on myös sen verran vetelä, että se valuu helposti sormien välistä lattialle, josta sitä sitten voi uittaa varpaiden väliin tai kaapia takaisin käteen. Käytännössä peseytyminen vaatii kolme annostelua. Ensimmäinen hiuksiin toinen menee osittain lattialle ja kolmas vartaloon. Hiuksissa aine tuntuu ohuelta, eikä muodosta kohtuullisen puhtaissakaan hiuksissa vaahtoa merkittävästi. Pesun jälkeen hiukset ovat melko pehmeät, eivätkä ne narsku. Inkilistassa on taas ensimmäisenä vettä. Ja sen jälkeen sodium laureth sulfate, eikä silti vaahtoa tarpeeksi. Pesutulos on riittävä. Iholla tunne ei ole mitenkään erityisen miellyttävä. Iho jää vähän nahkeaksi, eikä tuote vaahtoa iholla niin paljon kuin haluaisin.

Saatteessa kerrotaan shampoon sopivan kaikille ihotyypeille ja hiuslaaduille.

 

Yhteenveto:

* Putelin ulkonäkö – 7

* Aineen koostumus – 6

* Aineen levittyvyys ja vaahtoavuus – 7

* Pesutulos ja tunnelma – 6

* Jälkitunnelmat – 7

 

Samat sanat kuin partageelistäkin. Ei mitään, mikä herättäisi tunteita tai intohimoa. Toimiva perustuote siis. (Ja juuri samalla hetkellä televisiosta tulee ACO:n mainos.)

AcoMan_facelotion

 

TUOTE 3 – ACO for Men face lotion.

Onneksi tämä pullo on sen verran pieni, ettei sitä voi sekoittaa kahteen edellä esiteltyyn tuotteeseen. Olen hyvin laiska käyttämään mitään kasvovoiteita. Jostain syystä olen kokenut niiden huonontavan ihon laatua. Nykyisin saatan kuitenkin parranajon jälkeen laittaa iholle jotain kosteuttavaa tuotetta. Ellei partageeli sitten toimi jo valmiiksi tällaisena.

ACO:n naamarasvan kerrotaan olevan tehokas ja hellävarainen. Nämä kaksi asiaahan eivät tunnetusti sovi kovin hyvin yhteen. Ainesosat naama-aineessa ovat hyvin samankaltaiset kuin partageelissä ja suihkuaineessa. Pehmentävä vaikutus saadaan aikaan Canola-öljyllä. Tuote on mattapintainen, joten jos pitää enemmän kiiltävästä naamasta, niin kannattaa valita joku muu tuote.

Koska kokemuspohjani naamarasvoista on hyvinkin puutteellinen, niin en osaa tästä sanoa mitään yksityiskohtaista. Toki näen, että tuote on valkoista, melko kiinteää ja sitä on helppo levittää. Rasvan väri auttaa kivasti hahmottamaan kohdat joihin rasva levittyy. Ei tarvitse siis arpoa jäikö joku oleellinen kohta lärvistä voitelematta.

Loppuvaikutelmaksi jäi varsin neutraali kuva. Yllätyin hieman partageelin tuoksusta sekä tuotteiden (pl.naama-aine) viskositeetin puutteesta. Heikohko vaahtoavuus ei nosta tuotteiden pisteitä silmissäni. Pakkaukset ovat apteekkityyliin hyvin perus. Alhainen hinta kuitenkin nostaa tuotteiden arvosanaa, sillä hinta-laatusuhde on ihan kohdallaan. Kyllä nämä loppuun tulee käytettyä, mutta en kuitenkaan aio tilastoida kulutustani.

 

Meinasin tähän loppuun vielä laittaa kuvan päivän asusta ja kysyä, että mitäpä olette siitä mieltä, mutta tulin toisiin ajatuksiin.

– Mr Karkkipäivä

* * *

Vastauksena otsikon kysymykseen, kultaseni: sama aine sopii niin hiuksille kuin kropallekin, koska puhdistavat ainesosat (eli esimerkiksi juurikin se sodium laureth sulfate) ovat kumpaisissakin tuotteissa ihan samoja. ;) Hiusten ja vartalon puhdistustuotteet eroavat käytännössä ainoastaan hoitavuudeltaan; hiustuotteisiin lisätään antistaattisia ja selvittäviä ainesosia joita kroppatuotteissa ei tarvita. Shampoota voi mainiosti käyttää suihkugeelinä ja suihkugeeliä myös hiusshampoona. Eli sinänsä ne ovat jo valmiiksi 2 in 1 -tuotteita. Selvisikö, muru? :)  – Sanni

Kommentit (134)
 1. Äni (ent. SaraJana)
  9.8.2013, 14:18

  Loistavaa, Mr. Karkkipäivä! Erittäin hienosti selätit tämän haasteen, tyylipuhtaasti. Erityiskiitosta hurmaavista kuvista etkä selkeästi ole ensimmäistä kertaa kynän varressa. Olet ansainnut 10 pistettä ja papukaijamerkin! :)

  Taisi jopa olla ensimmäinen kokonaan (ja vieläpä ilolla!) lukemani postaus näistä miesten tuotteista. :D (Sori vain, Sanni! ;D)

 2. aliina susanna
  9.8.2013, 14:29

  ”Tuote on mattapintainen, joten jos pitää enemmän kiiltävästä naamasta, niin kannattaa valita joku muu tuote.”

  aivan mahtavaa tekstiä ja nauroin varmaan jokaiselle tuotekuvalle :D harvemmin sitä näkee hevoisia kosmetiikkablogien tuotekuvissa!

  ehdottomasti lisää Mr. Karkkipäivän kokemuksia tänne itse kirjoitettuna jos luukusta jotain miehekästä kolahtaa, jos ei vaikka naikkoset tekisi kamalasti hutiostoja miekkosilleen :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *