Miten olin missannut tämän: itseruskettava mineraaliaurinkopuuteri

Siis herranjestas, kaikkea ne keksiikin… Itseruskettava aurinkopuuteri..!

Sain joku aika sitten sähköpostiin tarjouksen kokeilla Vita Liberatan ”uutuutta”, Trystal Minerals -mineraaliaurinkopuuteria. Googlailtuani huomasin parin muun kauneusbloggaajakollegan vastaanottaneen tuotteen jo viime vuoden keväällä ja kesällä, eli ihan uutuudesta ei enää ole kysymys. Minun tietoisuuteeni tuote kuitenkin ennätti vasta nyt, olin kokonaan missannut viime kevään tuotearvostelut.

Oletteko te kuulleet Trystal Mineralsista aiemmin..?

Däämn, myöhästyin tänäkin vuonna, Virve oli juuri kirjoittanut kapistuksesta viime viikolla..! D’ough! ^_^

VitaLiberataTrystalMinerals

Kuva: Boots.com

Kyseessä on siis jauhemainen mineraaliaurinkopuuteri johon on lisätty DHA:ta eli itseruskettavaa ainesosaa. DHA vaatii kosteutta toimiakseen, joten iho olisi hyvä olla kosteutettu juuri ennen tuotteen levitystä. Puuterin voi myös levittää meikkivoiteen päälle, tällöin päivetysefekti on miedompi kuin suorassa ihokontaktissa.

Käyttöohje: ”Levitetään kabukisiveltimellä kasvojen varjostusalueille aurinkopuuterin tapaan tai koko kasvoille luomaan ruskettunut look. Voidaan käyttää useana päivänä peräkkäin jolloin lopputulos syvenee asteittain.”

Huomaan heti miettiväni, miten puuterin saa levitettyä kosteusvoiteesta kostealle iholle tasaisesti ja luonnollisesti..? Itseruskettavan tuotteen kanssa tasainen levittyvyys kuuluu tietenkin toivottuihin ominaisuuksiin.

Olisin toki voinut testata asian itse käytännössä mutta kieltäydyin puuterista koska itseruskettavat tuotteet eivät lopulta tuotetyyppinä niin kiinnosta minua. Käytän ainoastaan asteittain ruskettavaa kasvovoidetta silloin tällöin talvella. Vita Liberatan mineraalipuuterista teki mieli kirjoittaa sen kuriositeettiarvon vuoksi, on niin erikoinen tuote.
HowTo_TrystalTan

Kuva: Vita Liberata

TrystalMinerals_bronzer

Kuva: Amazon.com

Mitä kollegat tykkäsivät tuotteesta?

Nude-blogin Erikan mukaan Trystal Minerals -puuterilla ”ei voi mitenkään saada rajoja aikaiseksi, jauhemainen koostumus leviää ihanasti ja häivyttämällä silmienkään alle ei saa kirveelläkään vaaleita rinkuloita”.

Saara Sarvas kirjoittaa arvostelussaan, että pitää puuterin ideaa ”todella kreisinä”, mutta mainitsee plussina mm. sen ettei puuterilla ole itseruskettaville ominaista DHA:n hajua eikä käyttöön liity odottelua ja kuivattelua, niinkuin voidemaisen itseruskettajan kanssa.

No, löytyyhän tuotteelle joitain kivoja etuja voidemaiseen itseruskettajaan nähden, ainakin sellaisen käyttäjän näkökulmasta joka hakee nimenomaan hyvin mietoa itseruskettajaa ja pelkää rajoja. Myönnän kuitenkin, vaikka jännistä ja elämyksellisistä kauneusinnovaatioista tykkäänkin, että tuote tuntuu itsestäni aika hullulta etenkin varjostusten kannalta. Miksi joku haluaisi kasvoilleen pysyvät varjostukset..? Kuulun selvästi täysin väärään kohderyhmään kun en saa tästä kiinni :D

VitaLiberataTrystalMinerals2

Kuva: FeelUnique

Hintaa Trystal Minerals -purkilla (9g) on 43,90€ ja puuteria saa kahdessa sävyssä, 01 Sunkissed (vaalealle tai keskivaalealle iholle) ja 02 Bronze (keskivaalealle tai päivettyneelle iholle). Trystal Mineralsia myyvät ainakin Sokokset.

Ainesosaluettelo: CI 77019 (MICA), CI 77891 (Titanium Dioxide), Dihydroxyacetone, +/- CI 77491 (Iron Oxides), CI 77492 (Iron Oxides), CI 77499 (Iron Oxides), CI 77489 (Iron Oxides)

Herättikö puuteri jonkun kiinnostuksen? Käyttäisittekö? :) ”Good or dud?”

Kommentit (10)
  1. Minä käytän tätä ihan tavallisen aurinkopuuterin tavoin, toimii siinä oikein hyvin! Eikä siis jää iholle, ei rusketa mua ollenkaan (koska en levitä kosteusvoiteen päälle).

  2. Ei liity mitenkään tähän postaukseesi, mutta ehdottaisin tuotteita testaukseen :) Nelliina hehkuttaa juuri omassa blogissaan Linna-shampoota, ja olisi mielenkiintoista kuulla sinulta, joka ymmärrät näiden tuotteiden sisältöjen päälle enemmän, arvio näin perinteisestä suomalaisesta tuotteesta. Muistelen myös että Hienot suomalaiset shampoot ovat voittaneet sokkotestejä, ja varsinkin mustikkaa kehutaan paljon, joten myös ne kiinnostaisivat. Nämä ovat monelle sellaista ”mökkikamaa” joten ajankohtaisia ostoksia nyt kesällä, joten olisi mielenkiintoista kuulla löytyykö näistä epämuodikkaista perinnetuotteista helmiä hintaansa nähden :D

    1. Linna-shampoota en ole testannut mutta EHS:ää (Vehnänalkioöljy & Omena) kyllä, siitä löytyy juttua täällä (ja tykkäsin kovasti):

      http://karkkipaiva.indiedays.com/2015/12/19/kotimainen-kosmetiikka-erittain-hieno-suomalainen/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *