Karkkipäivä
Karkkipäivä

Miten menee Trind Nail Repair -kuurilla?

Olen nyt käyttänyt Trind Nail Repair -kynnenkovettajaa tasan kolme viikkoa.

Sanoisin, että vaikutus on ehdottomasti havaittavissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kynteni kasvavat todella hitaasti, ja kasvuunhan aine ei luonnollisestikaan vaikuta. Pituutta kynsiin ei siis ole hurjasti ehtinyt kertyä kolmen viikon takaisesta tilanteesta, mutta kynsien koostumus on täysin muuttunut.

Trindin Nail Repair’han toimii siten, että sen sisältämä formaldehydi ikäänkuin sulattaa yhteen kynnen eri kerrokset, jolloin ne eivät enää lohkeile. Formaldehydi muodostaa kynnen keratiinissa uusia kaksoissidoksia, minkä seurauksena kynnet kovettuvat.

Kyse on vahvasta ja helposti ärsyttävästä aineesta (ja myös herkästi allergisoivasta, käyttö oman harkinnan mukaan), ja lakkaa laittaessa on varottava ettei sitä osu kynsinauhoihin. Minä en ole saanut kolmen viikon aikana mitään reaktioita Nail Repairista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aloitettuani Trind-kuurin, ei yksikään kynteni ole lohjennut. Kuten kollegani Sara, jonka kynsimenestyksen inspiroimana päätin Trind Nail Repairia kokeilla, minäkin olen huomannut kynsien värin jotenkin vaalenneen, kynsistä on tullut ikään kuin kirkkaammat.

Ja siis… en tajua miten tämä voisi olla mahdollista… mutta jotkut liuskoittuneet/vaurioituneet kohdat, joita minulla oli kynsissä kuurin aloittaessani, ovat mystisesti…. kadonneet. Alla olevista kuvista näkyy (joten kuten) mitä tarkoitan.

Kynnet_oikeakasi_elokuu14_rd

Oikean käden kynnet 19. elokuuta. Keskisormen kynsi on liuskoittunut ja nimettömän kynnen kärjestä on lohjennut pala päällimmäistä kerrosta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilanne nyt. En ole leikannut keskisormen kynttä, vähän vain viilannut reunoista. Liuskat ovat kadonneet. Nimettömässä oleva repeämä on sekin jotenkin… hälvennyt…

En käsitä miten tämä ilmiö voisi mitenkään olla mahdollinen, eihän formaldehydi niitä jo olemassa olevia liuskottumia ja muita pinnan vaurioita voi kadottaa.

Jos joku keksii selityksen niin I’m all ears. :)

Kynnet080914

Kauniithan nämä ei ole (default! ^_^), mutta terveen näköiset. Todellakin ihan eri näköiset kuin kolme viikkoa sitten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heh – tämä ei liity kynsiin mitenkään, mutta olin eilen Koukounariesin rannalla, jossa hiekka kimalteli aivan mielettömästi. Kun hiekkaa hieroi käsiin ne kimalsivat kuin glitterpölyn jäljiltä. Sehän on micaa…! :) Meikeistä ja voiteista tuttu kiillemineraali. :) Rantahiekan mica-partikkelit olivat tosi isoja, juuri sellaisia glittereitä joita inhoan luomiväreissä kun ne varisevat ja lopputulema on aina se että itse luomilla kimalletta ei ole lainkaan, mutta muualla kasvoissa kyllä. Kosmetiikan tarpeisiin micaa jauhetaan eri kokoiseksi, ja esimerkiksi mineraalimeikeissä mica-hiukkaset ovat yleensä todella hienojakoista ”pölyä”.

Kuvaan tuota rantahiekan mican kimallusta ei oikein saanut tallentumaan… Livenä iho oli todella makean näköinen, en ole ikinä ennen sattunut näin ”micaiselle” rannalle..! ^_^

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pahoitteluni taas kynsikuvistani pahoinvoiville ihmisille, mutta halusin vielä liittää kuvan oikean käden peukalostani. Sen kärjessä oleva lohkeama on ”pysähtynyt” – Nail Repairin myötä se ei enää edennyt. Minulla on kummankin peukalon päässä tällaiset isot lohkeamat, ja niistä on erityisesti pystynyt näkemään tuon formaldehydin ”liimaavan” vaikutuksen.

Mun peukalon kynnet on muutenkin tosi kovat ja vahvat, nyt ne on niin kovat että (yökötys-varoitus…!) olen veitsen puutteessa kuorinut niillä porkkanoita…! :D (Tottakai pesin porkkanat sen jälkeen huolellisesti…!!)

Kynnet080914_vasen2

Tällä hetkellä jatkan Trindin käyttöä niin, että lisään sitä 3-4 päivän välein. Ensimmäiset kaksi viikkoa lakkakerros on uusittava päivittäin jotta formaldehydi pääsee kunnolla pureutumaan kynteen. Trind suosittelee pitämään näiden kahden intensiivihoitoviikon jälkeen viikon mittaisen tauon jolloin tuotetta ei käytetä ollenkaan. Sen jälkeen lakkaa voi käyttää aluslakan tavoin.

Koska formaldehydipitoiset tuotteet kuivattavat kynsiä todella paljon, on kuurin aikana muistettava myös kynnen kosteutus. Öljyäminen on siis ehdottoman tärkeää. Jos laiminlyö kosteutuksen, kynnestä tulee pian niin kuiva että se napsahtaa helposti poikki kuin kuiva oksa.

Otin mukaan reissuun Biodellylta saamani Benecosin kynsiöljykynän. Tai luulin sitä öljyksi, mutta aine on itse asiassa koostumukseltaan enemmänkin rasvamaista, kuin kynsisalvaa. Vähän niinkuin Badgerin Cuticle Balm.

BenecosOrganicNailCarePen

Ainesosat ovat jojoba-, kookos- ja manteliöljy, sheavoi, kamomilla ja e-vitamiini. Koostumuksen puolesta arvelisin, että sheavoita on tässä eniten, mutta ainesosat on mainittu kynässä tuossa järjestyksessä.

* * *

Laitan seuraavaa raporttia sitten, kun kynnet ovat saavuttaneet pituutta. :) Toivotaan että saavuttavat. ^_^

Kommentit (41)

 1. Myy

  Haha, porkkanoita :D

  Hitsiläinen, pitäisiköhän mun kokeilla tätä lakkaa uudestaan. Edellisellä kerralla kävi juuri niin, että kynnet napsahteli ihan mistä tahansa syystä katki. Jos nyt öljyäisi oikeen huolella.

 2. jazza

  Tänä aamuna päästelin pahoja ilmauksia, kun vaivalla kasvattamistani kynsistä yhden kärjestä napsahti pinnasta puolet pois. Siis kynsi ei katkennut vaan iso pintapala lohkesi irti. Siinä sitten pohdin noita sinun ja kollegasi kynnenkovettajajuttuja ja takaraivossa alkoi kaihertaa, että mulla pitäisi olla joku tuollainen jossain. Osaatko sanoa, onko tämä samaa tavaraa (kuva löytyi netistä, toivottavasti toimii):

  http://i412.photobucket.com/albums/pp202/heartcoreblogg/TrindNailRepairPurePearl.jpg

  Pulloni on vuosia vanha ja aineen väri on kuvan hentoa roosaa, ei tuollaista vaaleaa kuin sinulla. Voisiko se silti olla samaa? Takaetiketissä varoitellaan formaldehydistä ja kehotetaan suojaamaan kynsien ympäristö vaseliinilla ennen käyttöä.

  En tiennyt tuosta kuuriluonteisesta aloituksesta (kuka sitä nyt ohjelappuja lukee :D), siksi se ei kai aiemmin toiminut. Mulla kynsilakka voi kestää toistakin viikkoa, joten käyttöjen väli jäi tosi pitkäksi. Mutta jos tuo on samaa ainetta, mä pääsisin heti seuraavan lakanpoiston yhteydessä aloittamaan tuon oikeaoppisen käytön.

 3. Tiia

  Hei, mä ostin tätä. Ihan kokeilumielessä, kun kaikki ovat hehkuttaneet. Tulos(?!): yksi viikko, kaksi levityskertaa, kaksi juuresta katkennutta (ihanaa täydellistä)kynttä (sattu niin saa*anasti!!!). Annoin työkaverille kokeiluun, not my cup of tea. Ilmeisesti kynteni ovat riittävän vahvat luonnostaan…

  Toki saattoivat vaan sattumalta katketa juuri tälllä viikolla muuten vaan. Autolla oli osuutta asiaan…

  • Sanni

   Mulla on myös katkennut kaksi kynttä juurestaan menneellä viikolla…. :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.