Miten kävi luonnollisen kynsilakan kanssa?

Kokeilin eilen ensimmäistä kertaa täysin luonnonmukaista kynsilakkaa.

Muistatteko, kun kerroin aiemmin keväällä Logonan kehittäneen maailman ensimmäisen luonnollisen kynsilakan?

No, nyt kyseinen lakka pääsi vihdoin testiin.

Kyllä, lakka käyttäytyy eri tavalla kuin ei-luonnollinen. Se selvisi testipäivän iltaan mennessä.

Mutta ensin….

idLogonaPinkBlossom_IMG_6987

Oooo…!! Välitön ihastuminen.

Sävy, koostumus, peitto, kuivuminen… kaikesta kiitettävä arvosana!

Logona_lakat_IMG_7178

Sain maahantuojalta sävyt Deep Berry ja Pink Blossom sekä päällyslakan. Päällyslakka on kynnellä keltaisesta väristään huolimatta täysin sävytön.

LogonaPinkBlossom_IMG_6980

Lakan koostumuksesta ei välttämättä arvaisi, että kyseessä on luonnonmukainen lakka. Se ei ole vetisen ohutta niinkuin jostain syystä itse odotin, vaan paksuus on juuri sopiva; ei kökköisen tanakkaa eikä myöskään vesimäisen lirua.

Lakka tekee tasaisen peittävää jälkeä jo yhdellä kerroksella.

Lakan sanottiin kuivuvan hitaasti ja jäävän kiillottomaksi, mutta minusta lakka kuivui päinvastoin jopa vähän nopeammin kuin mihin olen tottunut. (Minulla lakat kuivuvat aina keskimääräistä hitaammin.)

Pinta?

LogonaPinkBlossom_IMG_6990

Ei mattainen, vaan kauniin himmeä. On tietysti makuasia miten kiiltävästä pinnasta lakkauksessaan tykkää, mutta minusta pinta oli kauniimpi ilman päällyslakkaa. Etenkin Pink Blossomin suloinen vanhan roosan sävy on minusta nätimpi himmeänä kuin kiiltävänä.

LogonaPinkBlossomIMG_6997

Tässä lakkaus päällyslakalla.

LogonaPinkBlossom_IMG_7006

Olin todella positiivisesti yllättynyt luonnollisen lakan suorituksesta. Myös sävy on aivan ihastuttava, voin jopa todeta ettei minulla ollut entuudestaan juuri tämän sävyistä roosaa. ^_^

Ajattelin: huomenna voin julistaa Logonan uudet lakat blogissa ällistyttävän hyviksi. Nämähän ovat yhtä hyviä kuin mikä tahansa muu laatulakka..!

Mutta. Mutta.

Päivän aikana lakka paljasti eronsa tavanomaiseen kynsilakkaan.

LogonaPinkBlossom_IMG_7182

Iltaan mennessä pinta näytti tältä.

Jätin toisen käden kynnet päällyslakkaamatta testimielessä, ja tässä päällyslakaton puoli.

LogonaPinkBlossom_IMG_7186

Päällyslakallinen puoli ei kestänyt sen paremmin.

Jokaisesta kynnestä oli irronnut lakkaa kärjistä ja palasina keskeltä kynttä, varmaankin kohdista joihin oli osunut jotain. Minulla ei ole ikinä tapahtunut minkään kynsilakan kanssa tällaista.

.

Tiedän, että joillain ihmisillä kaikki kynsilakat käyttäytyvät näin, ja lakan kesto on suuri ongelma. Minulla tätä ongelmaa ei ole, etenkään nyt, kun kynsissäni on geelipinnoite. Tavallinen kynsilakka pysyy geelipinnalla moitteettomana vaikka kaksikin viikkoa, kuluen vain kärjistä. Geelittömälläkin kynnellä lakan pinta pysyy siistinä vähintään viisi päivää.

Siksi Logonan lakan irtoaminen jo yhden päivän aikana kertoi laadusta paljon. Tässä siis on täysluonnollisen kynsilakan heikko puoli; kesto.

Vähän harmillinen juttu. Näin huonolla kestolla lakkaus on uusittava jo seuraavana päivänä, ja 4 millin lakkapullo kuluu todella nopeasti. Hintaakin kun pullolla on 19,90€, niin ei tule luonnollinen lakkaus halvaksi.

Mutta – sille kuluttajaryhmälle, joka ei synteettisiä lakkoja kynsilleen laita ”suurin surminkaan”, on tarjolla nyt vihdoin vaihtoehto. Kynsilakat ovat hiusvärien ohella yksi eniten haitallisia aineita sisältäviä ja allergisoivimpia kosmetiikkatuoteryhmiä, ja pidän erittäin hyvänä asiana sitä, että vihdoin on pystytty kehittämään täysin luonnollinen vaihtoehto vailla ”myrkkyjä”. Joku tästä vaihtoehdosta varmasti mielellään maksaa. Ja saahan kynsilleen ainakin yhdeksi illaksi mitä kauneimman lakkauksen…!

Aion testata Logonan lakkoja vielä tavallisella, synteettisellä päällyslakalla ja katsoa, josko se lisäisi lakan kestoa. Toisaalta myönteinen tulos ei merkitsisi mitään lakkojen kohderyhmälle; mitä järkeä olisi käyttää luonnollista lakkaa ja kuorruttaa se synteettisellä tuotteella?

Onko kukaan muu ehtinyt testaamaan Logonan lakkoja? Millainen pysyvyys on ollut teillä?

Kommentit (28)
 1. Luin alkukeväästä postauksesi jossa kerroit näistä, ja viivana rynnistin tutkimaan lakkojen inci-listaa. Allergisoiduin nimittäin kynsilakasta erittäin pahasti teini-iässä, eikä allergiatestitkään tuoneet selvyyttä asiaan (en siis ole allerginen niille tyypillisimmille allergianaiheuttajille). Inci näytti lupaavalta, joten uskaltauduin suolaisesta hinnasta huolimatta tilaamaan yhden lakan testiin. Ja voi pojat, en saanut allergista reaktiota! Ensimmäisen kerran yli kymmeneen vuoteen voin lakata kynteni! Voisin tikahtua ilooni, olin jo menettänyt kaiken toivon! :D

  Lucky me, myös kokemukseni lakoista ovat positiivisemmat kuin sulla. Mulla tuo Pink blossom pysyy hyvänä kynsissä noin viikon, kunnes se alkaa kärjistä repsottamaan. Ihan ilman päällyslakkaa. Käsittämätöntä miten se on sulla noin pahasti lohkeillut ja vieläpä päivässä! Tilasin hiljattain myös Soft rosen ja sen päällyslakan, neljä päivää ne ovat olleet nyt kynsissä ja hyvin ovat muuten pysyneet, mutta päällyslakka tuntuu kadonneen parista kynnestä. Täytynee tässä vielä hankkia ne loputkin sävyt…

  Summa summarum, jään leijumaan Logonan kynsilakkapilven päälle ja odotan kieli pitkällä lisää sävyjä sekä muiden merkkien mukaanlähtöä! Anteeksi kun venähti mutta olen niin innoissani! :D Ja iso kiitos kun vinkkasit näistä lakoista! <3

  1. Hei, mahtavaa kuulla kokemuksistasi! Olen tosi iloinen jos lakka pysyy muilla paremmin kuin minulla, tykkään lakasta muuten niin paljon ja mielelläni tätä hehkuttaisin. :)

   1. Maijastiina
    14.5.2015, 17:53

    Voisiko olla niin, että tämä lakka ei pysy geelikynnellä?

    1. Tätä ehdotti toinenkin lukija, ja siinähän saattaa vaikka olla perääkin. Täytyy kokeilla Logonaa varpaankynsiin.

 2. Ihania nämä kaikki luonnonkosmetiikkapostauksesi (kuten kaikki muutkin tietenkin). :)

  Olisin kysynyt sellaista, että oletko koskaan piirtänyt aarrekarttaa niistä asioista, jotka haluaisit elämässäsi toteuttaa. Tämä ei ehkä ole paras kysymys sinulle, kun näyt elävän unelmaasi todeksi joka päivä esim. matkustamalla vaikka sitten kengännauhabudjetilla. Mutta teitkö tuollaisen esim. ennen kuin toteutit unelmiasi niin suuressa mittakaavassa kuin nyt?

  1. Olisin kysynyt sellaista, että oletko koskaan piirtänyt aarrekarttaa niistä asioista, jotka haluaisit elämässäsi toteuttaa.

   Hmmm, en oikeastaan. Olen sellainen hetkessä eläjä. Vaikka minulla toki on haaveita, niin ne eivät ole mitään suuren luokan tavoitteita liittyen isoihin asioihin kuten uraan, menestykseen ja perheeseen. Minun aarrekartassani lukisi varmaankin vain; ”haluan elää elämääni niin että perusasiat ovat kunnossa ja olen onnellinen, ja voin vaikuttaa myös ympärillä olevieni hyvinvointiin”. :)

   Esimerkiksi matkoihin liittyvät haaveetkin ovat aina olleet olemassa, mutta ne eivät ole lopulta niin merkittäviä, että laatisin jonkun ”viide-vuoden-suunnitelman” niiden saavuttamiseksi. Ajattelen, että kyllä ne toteutuvat, kun niiden aika on. :) Kaikkea ei tarvitse suunnitella. Syksyn 2012 pitkää reppureissuakaan en lopulta suunnitellut kovinkaan pitkään, aloin säästää ja valmistautua vasta saman vuoden keväällä. Ja päätös irtisanoutumisesta tuli lopulta vain pari viikkoa ennen h-hetkeä.

   Mun mies on vähän sellainen ettei se ymmärrä miksei mulla ole tavoitteita ja kunnianhimoa. Joidenkin ihmisten mielestä elämä ilman tavoitteita ja menestyksen janoa ei oikein ole mitään elämää. Minulle tavoitteeksi riittää ylläpitää hyvää, taloudellisesti riippumatonta (siis ettei elä toisen lompakosta) ja mahdollisimman stressivapaata elämää. Minulla on kai sellainen naiivi luottamus elämään, uskon, että elämä kyllä kantaa ja hyville ihmisille tapahtuu hyviä asioita. Päinvastaisestakin on paljon kokemusta, mutta silti – perusvireeni optimistinen ja ”lasini on aina puoliksi täynnä” :)

   1. Voi kun kirjoitin siis jotenkin hieman väärään sävyyn: en missään nimessä tarkoittanut pyrkyryyttä tai kunnianhimoisuutta tuolla aarrekarttajutulla, vaan sellaisia pieniä unelmia, jotka haluaisi vielä toteuttaa, vaikka elämää ei olisi edes paljon jäljellä (siis esimerkiksi vaikka ”tahdon käydä vielä joskus Karhunkierroksella ja Tallinnassa”). Siis tarkoitin lähinnä pienten unelmien listaa, joka voi olla vaikka sitten matkailulista. Itselläni on tuollainen pienten unelmien haavelista olemassa, ja ne unelmat eivät siis ole mitään ”haluan juristiksi ja miljoonatalon” vaan pieniä elämän iloja, jotka pitää joskus pyrkiä toteuttamaan.

    1. Siis tarkoitin lähinnä pienten unelmien listaa, joka voi olla vaikka sitten matkailulista.

     Aaa, okei :) No sen tapainen minulla on, siellä on mm. artisteja joita haluan nähdä ^_^ Tulevana kesänä saan toivon mukaan vedettyä Beckin vihdoin listalta :)

     1. Juuri tuollaisia unelmia hain. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *