Karkkipäivä
Karkkipäivä

Miten kävi luonnollisen kynsilakan kanssa?

Kokeilin eilen ensimmäistä kertaa täysin luonnonmukaista kynsilakkaa.

Muistatteko, kun kerroin aiemmin keväällä Logonan kehittäneen maailman ensimmäisen luonnollisen kynsilakan?

No, nyt kyseinen lakka pääsi vihdoin testiin.

Kyllä, lakka käyttäytyy eri tavalla kuin ei-luonnollinen. Se selvisi testipäivän iltaan mennessä.

Mutta ensin….

idLogonaPinkBlossom_IMG_6987

Oooo…!! Välitön ihastuminen.

Sävy, koostumus, peitto, kuivuminen… kaikesta kiitettävä arvosana!

Logona_lakat_IMG_7178

Sain maahantuojalta sävyt Deep Berry ja Pink Blossom sekä päällyslakan. Päällyslakka on kynnellä keltaisesta väristään huolimatta täysin sävytön.

LogonaPinkBlossom_IMG_6980

Lakan koostumuksesta ei välttämättä arvaisi, että kyseessä on luonnonmukainen lakka. Se ei ole vetisen ohutta niinkuin jostain syystä itse odotin, vaan paksuus on juuri sopiva; ei kökköisen tanakkaa eikä myöskään vesimäisen lirua.

Lakka tekee tasaisen peittävää jälkeä jo yhdellä kerroksella.

Lakan sanottiin kuivuvan hitaasti ja jäävän kiillottomaksi, mutta minusta lakka kuivui päinvastoin jopa vähän nopeammin kuin mihin olen tottunut. (Minulla lakat kuivuvat aina keskimääräistä hitaammin.)

Pinta?

LogonaPinkBlossom_IMG_6990

Ei mattainen, vaan kauniin himmeä. On tietysti makuasia miten kiiltävästä pinnasta lakkauksessaan tykkää, mutta minusta pinta oli kauniimpi ilman päällyslakkaa. Etenkin Pink Blossomin suloinen vanhan roosan sävy on minusta nätimpi himmeänä kuin kiiltävänä.

LogonaPinkBlossomIMG_6997

Tässä lakkaus päällyslakalla.

LogonaPinkBlossom_IMG_7006

Olin todella positiivisesti yllättynyt luonnollisen lakan suorituksesta. Myös sävy on aivan ihastuttava, voin jopa todeta ettei minulla ollut entuudestaan juuri tämän sävyistä roosaa. ^_^

Ajattelin: huomenna voin julistaa Logonan uudet lakat blogissa ällistyttävän hyviksi. Nämähän ovat yhtä hyviä kuin mikä tahansa muu laatulakka..!

Mutta. Mutta.

Päivän aikana lakka paljasti eronsa tavanomaiseen kynsilakkaan.

LogonaPinkBlossom_IMG_7182

Iltaan mennessä pinta näytti tältä.

Jätin toisen käden kynnet päällyslakkaamatta testimielessä, ja tässä päällyslakaton puoli.

LogonaPinkBlossom_IMG_7186

Päällyslakallinen puoli ei kestänyt sen paremmin.

Jokaisesta kynnestä oli irronnut lakkaa kärjistä ja palasina keskeltä kynttä, varmaankin kohdista joihin oli osunut jotain. Minulla ei ole ikinä tapahtunut minkään kynsilakan kanssa tällaista.

.

Tiedän, että joillain ihmisillä kaikki kynsilakat käyttäytyvät näin, ja lakan kesto on suuri ongelma. Minulla tätä ongelmaa ei ole, etenkään nyt, kun kynsissäni on geelipinnoite. Tavallinen kynsilakka pysyy geelipinnalla moitteettomana vaikka kaksikin viikkoa, kuluen vain kärjistä. Geelittömälläkin kynnellä lakan pinta pysyy siistinä vähintään viisi päivää.

Siksi Logonan lakan irtoaminen jo yhden päivän aikana kertoi laadusta paljon. Tässä siis on täysluonnollisen kynsilakan heikko puoli; kesto.

Vähän harmillinen juttu. Näin huonolla kestolla lakkaus on uusittava jo seuraavana päivänä, ja 4 millin lakkapullo kuluu todella nopeasti. Hintaakin kun pullolla on 19,90€, niin ei tule luonnollinen lakkaus halvaksi.

Mutta – sille kuluttajaryhmälle, joka ei synteettisiä lakkoja kynsilleen laita ”suurin surminkaan”, on tarjolla nyt vihdoin vaihtoehto. Kynsilakat ovat hiusvärien ohella yksi eniten haitallisia aineita sisältäviä ja allergisoivimpia kosmetiikkatuoteryhmiä, ja pidän erittäin hyvänä asiana sitä, että vihdoin on pystytty kehittämään täysin luonnollinen vaihtoehto vailla ”myrkkyjä”. Joku tästä vaihtoehdosta varmasti mielellään maksaa. Ja saahan kynsilleen ainakin yhdeksi illaksi mitä kauneimman lakkauksen…!

Aion testata Logonan lakkoja vielä tavallisella, synteettisellä päällyslakalla ja katsoa, josko se lisäisi lakan kestoa. Toisaalta myönteinen tulos ei merkitsisi mitään lakkojen kohderyhmälle; mitä järkeä olisi käyttää luonnollista lakkaa ja kuorruttaa se synteettisellä tuotteella?

Onko kukaan muu ehtinyt testaamaan Logonan lakkoja? Millainen pysyvyys on ollut teillä?

Kommentit (28)

 1. Minde

  Luin alkukeväästä postauksesi jossa kerroit näistä, ja viivana rynnistin tutkimaan lakkojen inci-listaa. Allergisoiduin nimittäin kynsilakasta erittäin pahasti teini-iässä, eikä allergiatestitkään tuoneet selvyyttä asiaan (en siis ole allerginen niille tyypillisimmille allergianaiheuttajille). Inci näytti lupaavalta, joten uskaltauduin suolaisesta hinnasta huolimatta tilaamaan yhden lakan testiin. Ja voi pojat, en saanut allergista reaktiota! Ensimmäisen kerran yli kymmeneen vuoteen voin lakata kynteni! Voisin tikahtua ilooni, olin jo menettänyt kaiken toivon! :D

  Lucky me, myös kokemukseni lakoista ovat positiivisemmat kuin sulla. Mulla tuo Pink blossom pysyy hyvänä kynsissä noin viikon, kunnes se alkaa kärjistä repsottamaan. Ihan ilman päällyslakkaa. Käsittämätöntä miten se on sulla noin pahasti lohkeillut ja vieläpä päivässä! Tilasin hiljattain myös Soft rosen ja sen päällyslakan, neljä päivää ne ovat olleet nyt kynsissä ja hyvin ovat muuten pysyneet, mutta päällyslakka tuntuu kadonneen parista kynnestä. Täytynee tässä vielä hankkia ne loputkin sävyt…

  Summa summarum, jään leijumaan Logonan kynsilakkapilven päälle ja odotan kieli pitkällä lisää sävyjä sekä muiden merkkien mukaanlähtöä! Anteeksi kun venähti mutta olen niin innoissani! :D Ja iso kiitos kun vinkkasit näistä lakoista! <3

  • Sanni

   Hei, mahtavaa kuulla kokemuksistasi! Olen tosi iloinen jos lakka pysyy muilla paremmin kuin minulla, tykkään lakasta muuten niin paljon ja mielelläni tätä hehkuttaisin. :)

   • Maijastiina

    Voisiko olla niin, että tämä lakka ei pysy geelikynnellä?

    • Sanni

     Tätä ehdotti toinenkin lukija, ja siinähän saattaa vaikka olla perääkin. Täytyy kokeilla Logonaa varpaankynsiin.

 2. Jonttu

  Ihania nämä kaikki luonnonkosmetiikkapostauksesi (kuten kaikki muutkin tietenkin). :)

  Olisin kysynyt sellaista, että oletko koskaan piirtänyt aarrekarttaa niistä asioista, jotka haluaisit elämässäsi toteuttaa. Tämä ei ehkä ole paras kysymys sinulle, kun näyt elävän unelmaasi todeksi joka päivä esim. matkustamalla vaikka sitten kengännauhabudjetilla. Mutta teitkö tuollaisen esim. ennen kuin toteutit unelmiasi niin suuressa mittakaavassa kuin nyt?

  • Sanni

   Olisin kysynyt sellaista, että oletko koskaan piirtänyt aarrekarttaa niistä asioista, jotka haluaisit elämässäsi toteuttaa.

   Hmmm, en oikeastaan. Olen sellainen hetkessä eläjä. Vaikka minulla toki on haaveita, niin ne eivät ole mitään suuren luokan tavoitteita liittyen isoihin asioihin kuten uraan, menestykseen ja perheeseen. Minun aarrekartassani lukisi varmaankin vain; ”haluan elää elämääni niin että perusasiat ovat kunnossa ja olen onnellinen, ja voin vaikuttaa myös ympärillä olevieni hyvinvointiin”. :)

   Esimerkiksi matkoihin liittyvät haaveetkin ovat aina olleet olemassa, mutta ne eivät ole lopulta niin merkittäviä, että laatisin jonkun ”viide-vuoden-suunnitelman” niiden saavuttamiseksi. Ajattelen, että kyllä ne toteutuvat, kun niiden aika on. :) Kaikkea ei tarvitse suunnitella. Syksyn 2012 pitkää reppureissuakaan en lopulta suunnitellut kovinkaan pitkään, aloin säästää ja valmistautua vasta saman vuoden keväällä. Ja päätös irtisanoutumisesta tuli lopulta vain pari viikkoa ennen h-hetkeä.

   Mun mies on vähän sellainen ettei se ymmärrä miksei mulla ole tavoitteita ja kunnianhimoa. Joidenkin ihmisten mielestä elämä ilman tavoitteita ja menestyksen janoa ei oikein ole mitään elämää. Minulle tavoitteeksi riittää ylläpitää hyvää, taloudellisesti riippumatonta (siis ettei elä toisen lompakosta) ja mahdollisimman stressivapaata elämää. Minulla on kai sellainen naiivi luottamus elämään, uskon, että elämä kyllä kantaa ja hyville ihmisille tapahtuu hyviä asioita. Päinvastaisestakin on paljon kokemusta, mutta silti – perusvireeni optimistinen ja ”lasini on aina puoliksi täynnä” :)

   • Jonttu

    Voi kun kirjoitin siis jotenkin hieman väärään sävyyn: en missään nimessä tarkoittanut pyrkyryyttä tai kunnianhimoisuutta tuolla aarrekarttajutulla, vaan sellaisia pieniä unelmia, jotka haluaisi vielä toteuttaa, vaikka elämää ei olisi edes paljon jäljellä (siis esimerkiksi vaikka ”tahdon käydä vielä joskus Karhunkierroksella ja Tallinnassa”). Siis tarkoitin lähinnä pienten unelmien listaa, joka voi olla vaikka sitten matkailulista. Itselläni on tuollainen pienten unelmien haavelista olemassa, ja ne unelmat eivät siis ole mitään ”haluan juristiksi ja miljoonatalon” vaan pieniä elämän iloja, jotka pitää joskus pyrkiä toteuttamaan.

    • Sanni

     Siis tarkoitin lähinnä pienten unelmien listaa, joka voi olla vaikka sitten matkailulista.

     Aaa, okei :) No sen tapainen minulla on, siellä on mm. artisteja joita haluan nähdä ^_^ Tulevana kesänä saan toivon mukaan vedettyä Beckin vihdoin listalta :)

     • Jonttu

      Juuri tuollaisia unelmia hain. :)

 3. Lurjus

  Mitä mieltä olet Kure Bazaarin lakoista? Värivalikoima ainakin on kivan laaja.

  • Sanni

   En ole kokeillut. Ovat sellaisia semi-luonnollisia, kuten kaikki luonnonkosmetiikan lakat tähän mennessä, ennen Logonan innovaatiota.

 4. Sms

  Mitä jos päälle laittaisi normaalin päällyslakan?! Pysyisikö paremmin.., Eihän ne päällyslakan kemikaalit enää siitä luomulakan läpi mihkään imeydy…

  • Sanni

   Mitä jos päälle laittaisi normaalin päällyslakan?! Pysyisikö paremmin..,

   Tuota kirjoitin tekstin lopussa kokeilevani ;)

  • Elli A

   Jos olen oikein ymmärtänyt, niin kynsilakan ja esim. hiuslakan suurin ärsytystekijä on ne ilmaan haihtuvat (ja ilmasta hengityksen kautta keuhkoihin) yhdisteet. Liuottimia mm. Ei kai se kynsilakka enää kuivuttuaan imeydy kynnen kautta mihinkään. Eli tuon luonnonlakan päälle laitettava normilakka hieman kumoaa luonnonlakan hyödyt tuossa mielessä. :-)

   Itseäni kyllä harmittaa kovasti tuo huono pysyvyys.. Odotinkin tätä postausta, kun tuo lakka kiinnosti kovasti erityisistä syistä juuri nyt. Itse pesen käsiä usein ja ihan normilakkakin kuluu nopeasti. Parin päivän välein joutuu tuunaamaan kärkiä. Paras pysyvyys on ollut Opi:lla ja Lumenen Gel Effect -lakoilla. Tosin nekin himmenevät muutamassa päivässä.

 5. Sasse

  Voisiko olla että juuri geelatulla pinnalla lakka ei pysyisi yhtä hyvin kuin normikynnellä since pinta on niin sileä? Tuli näin mieleen kun ensimmäisen kommentin luin.

  • Sanni

   Hyvä pointti. En tullutkaan ajatelleeksi, että kenties geelipinta voisikin vaikuttaa päinvastaisella tavalla luonnollisen lakan pysyvyyteen. Hmm. Voisikohan tuossa olla perää..? Täytyy kokeilla Logonan lakkoja varpaankynsiin ja katsoa, mitä tapahtuu. :)

 6. Tuuli

  Voisikohan olla niin, että toi kynsilakka reagoi jotenkin sun kynsien geelipinnoitteeseen?

  • Sanni

   Muutama muukin ehdotti tätä, hyvä pointti jossa kenties voi olla perääkin. Täytyy tutkia :)

   • eini

    Mulla on nykyään aina geelilakakkaus kynsissä ja normilakat pysyy ainakin mulla geelin päällä ihan uskomattoman huonosti. Ei kestä lakkaus yhtään liukkaalla pinnalla ja mun kynnet on tosi pehmeät ja taipuvaiset myös geelien kanssa. Sääli, koska noita lakkoja kyllä löytyisi! :)

    • Sanni

     Ei kestä lakkaus yhtään liukkaalla pinnalla ja mun kynnet on tosi pehmeät ja taipuvaiset myös geelien kanssa.

     Jännä…! Mun kynnet tosin on kovat ilman geelaustakin, geeli auttaa vain niiden muotoon –> pysyvät suorempina :) Lakka pysyy päällä kuin tauti.

 7. Charming Nails

  Nätin värinen lakka mutta harmi jos lähti lohkeilemaan noin äkkiä. Kiva kyllä kuulla että Mindellä on toiminut ja pääsee lakkaintoilemaan vuosien jälkeen :) Kure Bazaarin lakat ovat ihania, eivät tuoksu kynsilakalle ja ovat tosiaan 85% luonnon raaka-aineista tehtyjä. Kannattaa tutustua :)

 8. anneli

  Tätä voisi testata siitä ilosta, että pienet tytöt saisi lakkaa kynsille. Tahtoisivat niin kovasti lakkaa mutta äiti ei suostu ostamaan niitä myrkynhajuisia taviksia. :)

  • Lurjus

   Katsos Anneli tätä: Markkinoiden luonnollisimpia kynsilakkoja on Suncoat vesipohjaiset kynsilakat, myrkyttömiä, lähes hajuttomia, 100% VOC-vapaita eli ei sisällä lainkaan höyrystyviä kemiallisia liuottimia, Suncoat lakat vapauttavat ilmaan ainoastaan vettä, vesiohenteinen lakka kuivuu nopeasti ja lähes hajuton tuote on miellyttävä käyttää.

   Sopii hajusteyliherkille ja allergisille ja myös lapsille.

 9. sara

  Minuakin kiinnostaisi tietää, että liukeneeko kynsilakasta jotain kynnen läpi? Olen aina ajatellut, että lakkojen ongelma on kemikaalit, joita joutuu hengittämään.
  Noin paljon irtoavan lakan kanssa ei varmaan viitsisi laittaa ruokaa, jossa on paljon kosketuksissa ruoka-aineisiin… Joskus oli tutkimus siitä kuinka paljon ihmiset ”syövät” huulipunaa, kun sitä irtoaa ruokaillessa/juodessa/suudellessa. :) Tosin määrät eivät tietenkään yllä haitallisuudesa esim. sille tasolle miten paljon hengittää pienhiukkasia kävellessään kaupungilla.

  • Elli A

   Mulla ei ole linkittää mitään tutkimuksia tähän, mutta olen aikaisemmin raskauksien aikana selvitellyt asiaa hieman. Kerran jopa kysynyt lääkäriltä. Normikäytössä suurta vaaraa ei ole oikein missään, mutta muistan, että nimenomaan kynsilakka ja hiuslakka olivat ikävimpien listalla juuri hengitettävien höyryjen vuoksi. Eli jos niitä halusi käyttää, niin kannatti välttää kaasujen hengittämistä ja käyttää niitä hyvin tuulettuvassa tilassa. Kuivuttuaan kumpikaan ei ollut kai kovin vaarallinen. Vähän kuin esim. maali. Maalaus vahvoilla maaleilla aiheuttaa niiden liuottimien hengittämistä, mutta kuivuttuaan maali on ok.:-)

 10. jenppa

  Huvittavaa että ihminen jolla on järkyttäviä myrkkyjä täynnä olevat geelikynnet yrittää leikkiä ”luonnollisten” kynsilakkojen kanssa. Pysyhän edelleen samoissa myrkkylakoissa kun kyntesi on joka tapauksessa vuorattu myrkky geelillä. :)

  • Sanni

   Hahhah :D Kuules minä käytän erittäin tyytyväisenä ”myrkkylakkojani”, mutta kaikki muut kuluttajat eivät. :) Heille voi varmaan esitellä olemassa olevan luonnollisemmankin vaihtoehdon ;)

 11. Outi

  Ennen kynsilakoissa oli mm. formaldehydia, jolle itse olin tietämättäni allerginen. Seurauksena 20 vuoden lakkaustauko, kunnes itseni oli allergiatestettu ja lakkoihin tuli allergiatiedot. Itse olen iloinen vesiliukoisista lakoista. Tavallinen allergialakkakaan ei minulla kestä, joten vesiliukoinen tai lasten kynsilakka on hyvä ratkaisu satunnaiseen käyttöön.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.