Mitä tuotteita kaipaan nyt + esittelyssä uusi retinoli-silmänympärysvoide

Väliin vähän kevyempi postaus… :)

Välillä kun lähden reissuun (tällä hetkellä tietysti vain Suomen sisällä), en tiedä, kuinka kauan viivyn. Tavallisesti ihminen pakkaa reissuunsa ne tuotteet, joita tietää tai arvelee matkan aikana tarvitsevansa. Minä pakkaan sen lisäksi työvälineet, eli kullakin hetkellä testissä olevat kosmetiikkatuotteet tai tuotteet, joista tiedän olevani tuottamassa lähiaikoina sisältöä.

Lähdin tuossa 11 päivää sitten Kuopioon, ajatellen viipyväni maksimissaan viikon. No, en ole vielä halunnut palata. :) Kuopiossa on niin mukavaa.

Mukaan ottamani kosmetiikkaa riittäisi ilman muuta vaikka puolen vuoden tarpeisiin tai pidemmällekin, mutta silti kotiin jää aina tuotteita, joita huomaa kaipaavansa.

Viikon jälkeen huomasin erityisesti kaipaavani lisää kasvovesiä. :D Ne ovat minulle paljon enemmänkin kuin ihonhoitoa, ja rakastan vaihdella niitä samaan tapaan kuin joku tykkää vaihdella koruja tai kampausta.

Minulla on mukana kaksi kasvovettä: Cattierin Rosée Florale aamuun ja Novexpertin hyaluronihappokasvovesi iltaan, ja vaikka nämä ovat erinomaisia, ai että haluaisin käteen jo muitakin vaihtoehtoja :D (Kuka samaistuu…? Ehkä hyvä jos kukaan ei samaistu…)

Lisäksi kaipaan näitä:

Dermosilin Karbamidivoide – että pitikin unohtaa..! Olen alkanut käyttää karbamidivoidetta jalkojen lisäksi myös käsiin sekoittamalla sitä käsivoiteeseen, ja iho on ollut sen jälkeen todella hyvässä kunnossa. Karbamidi jäi kotiin, ja nyt sormien iho on taas karhentunut.

Teepuuöljy – otsaan on tullut vähän näppyä ja ne nitistyvät hetkessä sekoituksella jojoba- & teepuuöljyä.

Hajuvesi – käsittämätöntä, mutta unohdin kokonaan pakata hajuveden. Mulla kulkee aina lompakossa Uniquen pieni Ingrid roll-on-tuoksu, joten sellainen on mukana, mutta ei muita. En ole ihminen, joka käyttää joka päivä samaa tuoksua, joten tuntuu tosi kummalliselta kun ainoa vaihtoehto on Ingrid.

C-vitamiiniseerumi – jep, tämäkin jäi. Mulla on kyllä mukana kuusi muuta seerumia… Mutta aamuisin kaipaan Novexpertin Ceetäni. 🧡

Hiuksiin jätettävä hoitoaine – D’oh! Tämä oli paha unohdus. Mulla on testissä uusi hoitoaine jonka tehot eivät ihan riitä kosteuttamaan mun hiuksia, ja kuivat kutrini todellakin ikävöivät kotikylppärissä majailevia leave-in-tököttejä…

Hiusväri – Khadin Shikakai-jauhe haalisti mun hiusväriä niin tehokkaasti, että korallin värin freesaus olisi tosiaan ollut paikallaan Kuopiossakin.

Esittelenpä tässä samalla myös yhden uusista mukaan tulleista tuotteista.

Kicksin ”kotisarja” päivittyi kokonaan viime syksynä, ja on nyt nimeltään Beauty Act. Valitettavasti ne älyttömän hyvät silmänalus-hydrogeelilaput eivät palanneet uudistettuun sarjaan, mutta löysin hyllystä muutamia muita kiinnostavia tuotteita.

Yksi niistä, tai ehkä kiinnostavin, oli Retinol Renew -silmänympärysvoide.

Retinolipitoisia silmänympärystuotteita on markkinoilla hämmentävän vähän. Minusta se on todella outoa kun ottaa huomioon, että juuri silmänympärykset ovat useimpien kasvoissa se kaikkein ”ryppyisin” alue. Ja retinoli, tai retinoidit, ovat kosmetiikan paras aine juonteiden silotukseen.

Itsehän kyllä holvaan silmänympäryksilleni vahvojakin retinoliseerumeita, koska oma ihoni niitä kestää. Kaikki eivät varmaan kuitenkaan näin tee, enkä neuvo tekemäänkään, ainakaan ilman varovaista totuttelua miedoista retinolituotteista alkaen.

Bongatessani Kicksin Beauty Act -hyllyssä silmänympäryksille kehitetyn retinolituotteen, ostin sen heti testiin. Harmi kyllä tuotteessa ei mainita retinolipitoisuutta, joten voimme vain toivoa, että pitoisuus on tehokas.

Itse asiassa Kicksin tuotteessa ei ole retinolia, vaan toista a-vitamiinijohdannaista, joka tunnetaan kauppanimellä Granactive Retinoid. Inci-nimi on hydroxypinacolone retinoate.

Granactive Retinoidia pidetään joidenkin tutkimusten mukaan retinoliakin tehokkaampana, ns. uuden sukupolven retinolina, mutta mene ja tiedä :) Ainakin sitä mainostetaan vähemmän ihoa ärsyttävänä, ja olen ehdottomasti siinä käsityksessä, että tämä johdannainen on ainakin superyleistä retinyylipalmitaattia paljon tehokkaampi. Monelle Granactive Retinoid voi olla tuttu The Ordinaryn retinoidituotteista.

Tuotteen koostumus on jännä; se on vesipohjainen ja näyttää geelimäiseltä, mutta tuntuu kevyesti öljyiseltä. Se on ikäänkuin raikas ”vesiöljygeeli” :) Rehellisiä öljyjä tuotteessa ei ole lainkaan, joten lievästi öljymäinen tunne tulee jostain muista ainesosista.

Ensin ajattelin, että en pidä koostumuksesta, mutta se on ikäänkuin ”grown on me”, ja nyt olen varsin ihastunut siihen :) Vaikka inci ei  vakuuta ulospäin kosteuttavuudellaan, geeli todellakin tuntuu kosteuttavalta sekä myös pehmentää. Geeli myös asettuu iholle erittäin kiitettävästi, se ei ole liian vetistä eikä liian tahmeaa, ja tuntuu hyvin hoitavalta.

En edes tarvitse tämän päälle toista silmänympärystuotetta, mitä en olisi geelistä uskonut. Mutta kuten todettua, jokin tekee tästä tuotteesta ravitsevan tuntuisen, kuin mukana olisi jotain lipidejä.

Inci on hyvin synteettinen, mitä voi retinolituotteelta odottaakin. Mukaan on nakattu kaksi kasviuutetta: himalajalainen lääkekasvi Swertia chirata joka kosteuttaa, sekä ihoa uudistava rohtoraunioyrtti. En nyt tiedä, onko näillä varsinaisesti mitään oleellista vaikutusta tässä tuotteessa, tuntuvat aika hassulta lisäykseltä.

Glyseroli ja hydroxypinacolone retinoate ovat tuotteessa ne aineet, joilta voi odottaa vaikutusta. Joo, ja onpa mukana adenosiiniakin, joka on sekin anti-age-hyvis. :)

Tuote on muuten valmistettu Etelä-Koreassa.

Voide maksaa 27,90€. Vaikka retinolin pitoisuutta ei kerrota, minusta tuote vaikuttaa oikein hyvältä silmänympärysihon anti-age-tuotteelta. Ainakin se tuntuu miellyttävältä ja sisältää uskottavan teknologian 👍

kauneus ihonhoitotuotteet
Kommentit (33)
 1. Olispa kiva joskus lukea juttu kiinteistä/ roll on-hajuvesistä. Googlaamalla en ole löytänyt kuin ruohonjuuren stickit. Kiitos mukavasta blogista ja valoa päiviisi 🙂

  1. Mulla oli tekeillä pari vuotta sitten juttu kiinteistä hajuvesistä, merkki oli Sabe Masson:

   https://www.ruohonjuuri.fi/collections/sabe-masson

   Olin jo ottanut kuvatkin juttua varten, mutta sitten inspraatio kuivahti täysin. Yhtäkkiä totesin vain, että aihe ei kiinnostanut minua riittävästi, että olisin saanut jutun valmiiksi :D Joskus käy näin.

   Ehkä inspiraatio aiheeseen palaa vielä joskus..?

   Innostuin Sabe Massonin tuoksuista ennen kaikkea niiden ulkonäön vuoksi, pakkaukset olivat mielestäni aivan über-söpöjä. <3 Ostin kaksi tuoksua (toisessa vielä pöllön kuva… olen heikkona pöllöihin..!), mutta käytössä huomasin, että tuoksut eivät lopulta vedonneetkaan. Toinen oli liian voimakas ja toinen ei muuten vain puhutellut tavalla, jota olin liikkeessä tuoksuja testatessa toivonut.

   Hajuvedet ovat jänniä… Kemia niiden kanssa selviää vasta tuoksua käyttämällä. Vaikka jokin tuoksu tuoksuisi tosi ihanalta myymälässä, se voi osoittautua pidemmässä käytössä itselle ihan ”vääräksi”.

   Siksi tein ihan parhaita hajuvesiostoksia niinä vuosina, kun olin töissä kosmetiikkaliikkeessä :) Tuoksuja tuli testattua työpäivien aikana perin pohjin omalla iholla, ja ostaessa tiesi varmuudella, että tämä toimii mulla! :)

 2. Tuo kuvassa esillä oleva näkymä on tuttu näin kuopiolaiselle! 🙂 Voi melkein ajatella, että se on kaupunkialueen yksi jalokivi 🤗

  1. Todellakin on ❤️🙏🏻 Rakastan Valkeisenlammen aluetta syvästi ❤️ Kunnostamisensa jälkeen Valkeisesta tuli kuin Kuopion ”Dawson’s Creek”…!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *