Karkkipäivä
Karkkipäivä

Mitä kuuluu kynsille?

Osa lukijoista varmaan muistaa kuinka surin pitkien kynsieni menetystä joulukuun alussa kun poistatin geelipinnoitteet kynsistäni. Tarkoitus oli antaa kynsille pieni hengähdystauko lähes puolentoista vuoden geelikauden jälkeen, ja katsoa mihin kuntoon ne saisin tehokkaalla hoidolla.


Kynnet joulukuussa geelien jälkeen. Hauraat, lohkeilleet ja ohuet.

Tammikuussa hankin paljon ylistystä saaneen OPIn Nail Envy -hoitolakan. Mm. Ostolakko-Virve on kehunut saaneensa tällä kynnet ennennäkemättömän pitkiksi. Aloitin kuurin tunnollisesti ohjeiden mukaan; ”levitä lakkaa kaksi kerrosta, ja lisää sen jälkeen uusi kerros joka toinen päivä. Poista lakka viikon jälkeen ja aloita alusta.”
.
Ensimmäisten viikkojen jälkeen en jaksanut enää olla ilman värilakkaa, enkä sitten pystynyt enää kerrostamaankaan Nail Envyä joka toinen päivä. Niin Nail Envy siirtyi tavalliseen aluslakkakäyttöön. Olen kylläkin vaihtanut lakat omien standardieni mukaan tosi usein, eli n. 5-7 päivän välein. (Olen siis erittäin laiska lakkaaja, ja siksi geelit sopivatkin minulle niin hyvin kun lakka pysyi moitteettomana parikin viikkoa.) Olen myöskin hieronut kynsiin China Glazen kynsiöljyä joka ikinen päivä, joskus jopa 2-3 kertaa päivässä. Ennen muistin kynsiöljyn ehkä kaksi kertaa viikossa.

Olen käyttänyt Nail Envyä tauotta kohta kolme kuukautta, ja mikä on tulos?

Tämä.(Kynsinauhat oli juuri öljytty ennen kuvan ottoa.)

Tässä vasemman käden kynnet. Huomaatte mitä tarkoitan kun olen puhunut niiden vääntymisestä. Omat kynteni ovat siis yksinkertaisesti hirvittävän ruman näköiset ja muotoiset.
Joo. Eli kynnet ovat lähestulkoon yhtä huonossa kunnossa kuin joulukuussa. Muutama on jaksanut kerätä pituutta, mutta suurin osa murenee heti kun on pässyt jonnekin 4mm pituuteen. Voin siis surutta sanoa että Nail Envy ei tehnyt näille kynsille yhtään mitään.
.
Minullahan on muinoin ollut omasta takaa todella pitkät ja vahvat kynnet, enkä käyttänyt minkään sortin hoitolakkoja tai kynsiöljyjä. Sitten jotain tapahtui, eivätkä kynteni enää ole palautuneet entiselleen. :/ Joudun näköjään luottamaan geelien apuun mikäli enää koskaan haluan saada pitkät kynnet takaisin.

No, olen kuitenkin oppinut jopa vähän tykkäämäänkin lyhyemmistä kynsistäni. Kunhan saisin ne vaan pysymään tasapitkinä, mutta siinä olen vähän laiska. (Kun joku kynsi kasvaa, annan sen vaan kasvaa, ja kun joku kynsi katkeaa, en jaksa leikata kaikkia kynsiä samaan pituuteen.)

Nyt kun katson jotain geelivahvisteisten kynsieni aikaisia kuvia niin osa näyttää kyllä kertakaikkiaan järkyttäviltä. Silloin sitä oli ihan sokeutunut sille pituudelle.

Esimerkiksi tämä pituus on minusta ihan kaunis ja tällaisesta tykkään.

…mutta tämä näyttää jo aika kauhealle!

Laitetaanpas loppuun vielä pari tuoretta Make Up Store -lakkakuvaa.Henric on tosi kaunis shimmerinen kellanvihreä. Paula on persoonallinen creme-vihreä, näyttää ehkä vähän tylsälle pullossa mutta on kynsillä yllättävän upea. Mä en muuten osaa sanoa minkä sävyinen vihreä tuo Paula on, en keksi mitään kuvaavaa sanaa. Luonnossa vähän tummempi kuin kuvassa.Minusta on jotenkin hassua kun MUSilla on miesten nimisiä lakkoja! Niitä on kokoelmassa vain muutama, ja niitä on hauska bongailla. Yksi lakka on tietysti itseoikeutetusti Mika (perustaja Mika Liiaksen mukaan), mutta joukosta löytyy myös Nicklas, Stig, Jerry ja kuvan Henric. Onkohan nuo nimetty mahdollisesti Mikan kaveripiirin tai Make Up Storen henkilökunnan mukaan…? :)

Kommentit (22)

  1. Jenni

    Tervetulos indiedaysiin. Olenkin joskus aiemmin lukenut blogiasi satunnaisesti ja pitänyt kovasti. Nyt tulen varmasti lukemaan yhä useammin. Rakastan värikkäitä meikkijäsi vaikka itse en koskaan uskaltaisi käyttää niitä arkena (tai edes juhlassa).

    Tuossa Paula-lakkaa esittelevässä kuvassa kyntesi ovat mielestäni juuri täydellisen mittaiset. Itse en pidemmistä kynsistä pidä lainkaan. Pitkät ovat jotenkin pelottavat ja luonnottomat :)

  2. Bella

    Sinkkiä syömällä sain kynnet kasvamaan ja kestämään.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.