Karkkipäivä
Karkkipäivä

Mitä kuuluu brassille?

Lupasin raportoida elämäni ensimmäisen brassi-sokeroinnin ”seuraamuksista”, ja tässä tulee nyt pieni väliaika-update.

Käsittelystä on nyt 16 päivää ja voin kertoa seuraavaa:

– Mieto kuumottelu käsittelyalueella jatkui kaksi päivää, punoitus hävisi jo ensimmäisen päivän aikana.

– Alue pysyi täysin sileänä viikon, 7 päivän kuluttua oli pieni sänki havaittavissa tiheimmällä puutarhaosuudella.

– Bikinirajan ulkopuolinen alue on edelleen 16 päivän jälkeen täysin karvaton.

– Lievää kutinan tunnetta oli havaittavissa päivän 7 jälkeen, kun sänki alkoi puskea esiin. Tunne oli kuitenkin hyvin lievä ja sitä kesti vain pari-kolme päivää.

– Ei karvatupentulehduksia.

– Havainnoin muutamia sisäänkasvaneita karvoja ensimmäisen viikon jälkeen, mutta ne selvittivät itsestään tiensä ulos parin päivän sisällä, mahdollisesti säännöllisen kuorinnan edesauttamina.

 Oljyhoitotuotteet_IMG_6555

HOITO

Olen hoitanut aluetta tällä duolla: öljyseoksella ja omatekoisella suola-oliiviöljykuorinnalla.

Estelle & Thildin kasvoille tarkoitettu BioDefense Multi-Nutrient Youth Oil on liian täyteläistä sopiakseen minun kasvojeni iholle, mutta alakerran hoitoon se tuntuu sopivan mitä parhaimmin. Huolellinen kosteutus ja kuorinta ovat tärkeitä toimenpiteitä karvojen sisäänkasvun estämiseksi: pehmeäksi ravitun ja kuoritun ihon pinnan läpi karvat pääsevät punkemaan ulos helpommin kuin jos pinnalla on kerros kuivaa, kuollutta ihosolukkoa. (Mikä on siis ihan normaalia, mutta voi kuitenkin heikentää karvan ulospääsyä epiloidulla alueella.)

Millä muulla ihon saisi yhtä pehmeäksi kuin öljyillä? :) Siksi valitsin voiteen sijaan vedettömän öljyseoksen. Minua miellyttää myös ajatus hoitotuotteiden luonnollisuudesta, haluan käyttää herkällä intiimialueella mahdollisimman hellävaraisia tuotteita vailla pitkää litaniaa eri kemikaaleja. Olen käyttänyt öljyä joka päivä käsittelystä lähtien.

Oljy_suola_kuorinta_IMG_6557

Yksinkertaisin ja luonnollisin mahdollinen kuorinta syntyy sekoittamalla ruokaöljyyn (esim. oliivi) suolaa tai sokeria.

Olen kuorinut brassikäsittelyalueen noin joka toinen tai kolmas päivä. Koska suola-öljy-kuorinta on niin hellävarainen, iho ei rasitu ja kuorinta jättää ihon vieläpä kosteutetuksi. Öljykuorinnan jälkeen en enää laita Estelle & Thildin öljyä, jos olen suorittanut kuorinnan aamulla laitan E&T:n öljyä illalla.

En tiedä kuinka yleistä ihokarvojen sisäänkasvu ja karvatupen tulehdukset lopulta ovat epiloinnin yhteydessä (ainakin moni teistä raportoi karvapostausten kommenteissa tällaisista seurauksista sokeroinnin tai muun epiloinnin jälkeen), mutta tällä hoitokombolla olen ainakin itse säästynyt ongelmilta.

Noista kotitekoisista kuorinnoista puheen ollen…

Suosituimmat_postaukset_2016

Vuoden 2016 klikatuimmat sivut Karkkipäivässä

Siis ihan uskomatonta, vuonna 2012 julkaisemani juttu kotitekoisista kuorinnoista on edelleen koko blogin luetuimpia postauksia…! Tänä vuonna peräti ykkösenä! En vain pysty ymmärtämään. Olen tämän postauksen suosiota aiemminkin blogissa ihmetellyt ja se tuntuu nousevan yhä vain luetummaksi vuosi vuodelta. Voin kertoa että tällainen ilmiö on erittäin harvinainen blogimaailmassa, julkaisuvuonnaankin törkeän suositut postaukset vajoavat kyllä vääjäämättä klikkiunholaan ajan kuluessa.

Kai tuo kotikuorintajuttu sitten sijoittuu poikkeuksellisen hyvin Googlen hakutuloksissa kun jengi hakee kotitekoisia kuorintoja, muuta syytä en keksi. Hassua kun netti on kuitenkin täynnään vastaavia postauksia, mikä tässä mun (vieläpä aika lyhyessä) kirjoituksessa tekee sen että se sijoittuu hakutuloksissa niin korkealle? :D No, kivahan se vain on tietysti ^_^ Ja edelleen liputan kahvinporokuorinnan puolesta, se on kroppanahan kuorintaan IHAN parhautta! Intiimialueelle tai kasvojen iholle kahvinporot ovat kuitenkin liian karkeita joten suosittelen niitä pelkästään vartalon iholle. Jos ette ole vielä kokeilleet niin tehkääpä se viimein nyt; ruokalusikallinen aamukahvin poroja mukaan suihkuun, sekoitatte kämmenellä suihkugeeliin ja hierotte nahkaan antaumuksella… Lupaan että iho on pehmeä kuin se kuuluisa vauvan hipiä! ^_^

Kommentit (27)

 1. Tipi

  Näin sokeroinnin ja vahauksen osalta kokemattomana, onko niiden teho yhtä pitkä?
  Ajattelin vaan, että jos viikossa jo pukkaa sänkeä, niin taidan pysytellä edelleen höyläämisessä (vaikka sänki tuleekin nopeammin).
  Hyvä, kun teit aiheesta postauksen – paljon tietoa! :)

  • Sanni

   Näin sokeroinnin ja vahauksen osalta kokemattomana, onko niiden teho yhtä pitkä?

   Hei Tipi! En valitettavasti osaa sanoa kun kokeilin sokerointia nyt ihkaensimmäistä kertaa ja vahauksestakin on kokemusta vain säärien osalta, ja siitäkin alle 5 kertaa koko elämän ajalta :)

   • MJ

    Olin ensimmäistä kertaa brassissa viime viikon torstaina eli n. viikko sitten ja jopa kohta jossa karvankasvu on vahvinta ja tiheintä – on edelleen ihan sileä. Brassin aikana sain kuulla että jahka ensimmäisestä brassista selviää, on seuraavat jo paljon helpompia. Siitä myös sanottiin että jos ekasta brassista kahden kolmen päivän sisällä pukkaa ”mattimyöhäisiä” karvoja, voi ne nyppäistä pinseteillä juurineen, jotta ne pääsevät samaan ”sykliin” muiden karvojen kanssa. Nyt olen huomannut pari yksittäistä mattimyöhäistä mutta niitä ei saa nyt nyppäistä enää vaan pitää odottaa ensi kertaan, joka mulla on varattu kolmen viikon päästä. Ajattelin käydä koko kesän säännöllisesti brassissa ja kesän jälkeen päättää jatkaako vai siirtyäkö taas höylän kanssa puuhasteluun. Tosin sokerointi on iholle tavallaan hellävaraisempaa kuin höylän jatkuva mekaanin rasitus ja loppupeleissä lopputulos on brassilla kestävämpi. Omat suihkuhetket ovat mukavasti lyhentyneet kun ei tarvitse jok’ikinen ilta kyykkiä mitä omituisimmissa asennoissa saadakseen kaiken sängen pois :D

    • Sanni

     Brassin aikana sain kuulla että jahka ensimmäisestä brassista selviää, on seuraavat jo paljon helpompia.

     Jep, näin mullekin sanottiin, kipu on pahin (jos siis on ollakseen) ekalla tai parilla ekalla kerralla. Ja tosiaan höylän rasitukseen verrattuna sokerointi on ihon pinnalle hellävaraisempi käsittely, kivusta huolimatta :)

 2. Belle

  Tuohon kuorintapostaukseen liittyen, ollaan itse ihmetelty meidän blogissa samaa ilmiötä, nimittäin yhden postauksen selittämätöntä nousua blogin eniten luetuksi. Meillä jostain syystä pikkusiskon kirjoittama juttu porkkanaöljyistä on ihan tosi suosittu – siis meidän blogin mittakaavassa toki, mikä ei tosiaankaan tarkoita mitään tuhansia lukukertoja, mutta se on vaan niin paljon enemmän kuin mitä muita postauksia on luettu.

  Mutta miksi porkkanaöljy? Ilmeisesti sitä vaan googletellaan niin paljon ja eikö siitä sitten ole niin monissa blogeissa kirjoiteltu? Ollaan kyllä hämmästelty tuota.

  Sitten itse karva-aiheesta.. ;) Tässä ehkä on se syy, miksi karvanpoistelut yhtään millään keinolla intiimialueelta ei oikein minua houkuttele: ”Lievää kutinan tunnetta oli havaittavissa päivän 7 jälkeen, kun sänki alkoi puskea esiin. Tunne oli kuitenkin hyvin lievä ja sitä kesti vain pari-kolme päivää.” Minusta lieväkin kutina, jos se jatkuu oikeasti pari(!) päivää, on vaan jotain niin häiritsevää ja sietämätöntä, että koko hommassa ei ole mitään järkeä. En minä pysty oikein keskittymään sitten mihinkään muuhun ja elämänlaatu kyllä heikkenee. Ehkä tää liittyy jonkinsortin erityisherkkyyteen, olen toki huomannut, että olen monissa asioissa enemmän erityisherkkäkategoriaan menevä kuin ns. normaali, mutta silti tulee yllätyksenä, että eikö kaikkia vaivaa yhtä paljon samat asiat kuin minua. Minä en yhtään ymmärrä, miksi kukaan haluaisi kärsiä minkäänasteisesta kutinasta vapaaehtoisesti ikinä. Mutta ehkä se ei sitten kaikkia vaan samalla tavalla häiritse?

  Jos olisit kirjoittanut, että lievää kutinaa jatkuu vain 2-3 tuntia, niin oisin ehkä voinut olla sitä mieltä, että sana ”vain” sopii tilanteeseen. :D

  • Sanni

   Jännä tuo porkkanaöljyjuttu, mutta varmaan takana on sama onnekas Google-sijoittuminen kuin mun kuorintapostauksessa. Googlessa sijoittumiset on mulle kyllä edelleen aika lailla henkimaailman asioita vaikka kuinka olen lukenut mitkä kaikki vaikuttaa siihen. Tuo porkkanaöljyjuttu on kenties linkitetty jollain suositulla keskustelupalstalla, monet linkitkin kuulema nostaa sijoitusta vaikkei liikennettä välttämättä edes tulisi niin paljon linkkien kautta. Minäkään en näe että mun kuorintajuttuun olisi ohjautunut liikennettä nimenomaan keskustelupalstoilta mutta uskon että jonnekin se on pakosti linkitetty, ja monesti, ei se muuten voisi kerätä vuosia ilmestymisensä jälkeen enemmän lukijoita kuin itse julkaisuajankohtanaan. Hassua, ei voi muuta sanoa. :)

   Tuosta kutinasta – mun kohdalla oli kyse niin lievästä kutinasta että sen pystyi unohtamaan ^_^ Mutta varmasti kutinaherkkyys ja sänkeen liittyvät tuntemukset ovat yksilöillä erilaisia, niinkuin kipukynnyskin.

 3. NG

  Sokerointipostauksesi jälkeen keittelin omat sokerit (tosin, kylpylän kaapin perältä löytyi jo muinoin tehtyä massaa…), ja siistin sillä sääret ja bikinirajan. Tekniikka ei ollut ihan hallussa – mutta enimmät sain pois..
  Ulkonäkö näytti parin päivän ajan pelottavalta, sain aikaan melkoiset mustelmat ja verenpurkautumat, mutta ne haihtuivat yllättävän nopeasti.
  Olisko niin, että herkille alueille muodostuu mustelmiä normaalia herkemmin, niin ne myös paranevat pikavauhtia..? Joka tapauksessa, aion hioa tekniikkaa kesän aikana vielä sille tasolle, millä se on joskus ollut…

  • Sanni

   Ulkonäkö näytti parin päivän ajan pelottavalta, sain aikaan melkoiset mustelmat ja verenpurkautumat,

   Hui…! Mutta hyvä tosiaan että haihtuivat nopeasti.

   Kerrohan sitten miten tekniikka sujuu kesän lopussa :)

 4. J

  Heh kehtaakohan tätä edes ”ääneen sanoa”, mutta just yks päivä mietin että mitäköhän Sannin alapäälle kuuluu :DDD Ehkä hieman härskiä, mutta nämäkin ollut mielenkiintoisia postauksia!

  • Sanni

   just yks päivä mietin että mitäköhän Sannin alapäälle kuuluu :DDD

   XD :D

   On se kyllä itsestäkin kieltämättä jotenkin härskin rajoilla kirjoitella näitä alakerran juttuja… ^_^ Vaikka ei kai tässä mitään erityistä pitäisi olla, vaikka hiustenvärjäykseen tai kynsien lakkaukseen verrattuna, kauneudenhoitorutiineja kaikki tyynni… ^_^

 5. Tiia K

  Mahtavaa, että on mennyt noin putkeen, eikä tullut heh ”melonia” sitten. ;) Tuo kutina on valitettava osuus ajellessakin ja silloinhan se on peräti jatkuvaa ja kierteenomaista. Brassi saisi kyllä kestää täysin viikkoja, jotta sen kidutussession rohkenisi kokea. Mutta se, että biksurajat siistit, se on kyllä jo hieno homma.

  Kivaa viikonloppua. :)

  • Sanni

   Ihanaa viikonloppua sinnekin :)

 6. Karoliina

  Mä olen pari kertaa sun innoittamana kokeillut tota kahvinporokuorintaa ja kummallakin kerralla saanut siitä mahaan, käsivarsien sisäpuolelle ja dekolteelle/rintoihin ihan hirveän kolmisen päivää kestävän nokkosrokon (tietty piti testata uudemman kerran, kun en ekalla kerralla uskonut ihottuman johtuvan kuorinnasta). Harmi, sillä heti suihkun jälkeen lopputulos oli aivan ihanan pehmeä ja jopa kosteutetun tuntuinen (kiitos kahvipapujen sisältämän rasvan?) ja halpakin tuo olisi kuin mikä. Säärillä pystyn sitä kyllä käyttämään, mutta jostain syystä yläkroppa ei tykkää yhtään :(

  • Sanni

   Mä olen pari kertaa sun innoittamana kokeillut tota kahvinporokuorintaa ja kummallakin kerralla saanut siitä mahaan, käsivarsien sisäpuolelle ja dekolteelle/rintoihin ihan hirveän kolmisen päivää kestävän nokkosrokon

   No voi harmi :( Voiko tuollainen nokkosrokko tulla siis ihan mekaanisesta rasituksesta vai onko itse kahvinpuruissa jotain joka sen laukaisee..?

   • Karoliina

    En kyllä osaa yhtään sanoa tuliko itse kuorivasta vaikutuksesta vai onko se vaan joku yliherkkyysreaktio ihan vaan kahville. Yleensähän nokkosrokko tulee allergisen reaktion seurauksena eli luulisin, että varmaan sitten se oli ihan vaan se kahvi, joka ne näpyt aiheutti.. Ihmettelin sitä kyllä kovasti itsekin, koska millekkään en ole allerginen noin muuten ja hyvin harvoin mun iho reagoi mihinkään tuotteisiin, mutta silloin tällöin saan mm. taipeisiin tai silmäluomiin sellaisia violettisia/oranssisia pilkkuja ihottumaa, mutta niidenkään aiheuttajaa en ole saanut selville.

  • M

   Voisi olla mielenkiintoista kokeilla, tuleeko ihottumaa luomukahvia käytettäessä. Normikahvihan sisältää jonkin verran hyönteismyrkkyjä yms. säilöntäaineita.
   Toisaalta, jännä, ettei sääriin tullut reaktiota, olisiko siellä karaistuneempi iho :)

  • Myy / Nutturapää

   Mä veikkaisin ihan sitä mekaanista rasitusta. Mulla samat alueet punoittaa ja nousee helposti pienelle näpylle ihan normaalinkin kuorinnan jälkeen (käytti mitä tuotetta tahansa). Kahvinporot kuorii niin (ihanan) stydisti, että voivat tehdä reaktiosta voimakkaamman. Itsellä varsinkin decoltee vetää aivan tulipunaiseksi. Yritän vältellä näitä herkempiä alueita sitten kuoriessa :)

 7. Jessii

  Itselleni tulee aina erittäin kivuliaita ja ikäviä karvatupen tulehduksia. Karva kasvaa sisään ja saattaa olla 2cm pitkä, tulee sellaista rasvaista mätää jos puristaa. Sääriä epiloin ja kuorin viikon välein mutta silti tulee. Karvat ovat mustia ja paksuja niin voi johtua siitä.

  • Sanni

   Karva kasvaa sisään ja saattaa olla 2cm pitkä, tulee sellaista rasvaista mätää jos puristaa.

   Voikkamala :-(

   Karvan laatu varmasti vaikuttaa, mutta jotenkin sitä maalaislogiikalla ajattelisi, että vahvat karvat pääsevät punkemaan ihon läpi helpommin kuin hentoiset. Mulla on tosi hento karva eikä sisäänkasvuongelmia, joten logiikka ei näemmä kuitenkaan päde.

 8. Nimetön

  Uskallatko kertoa, mikä miehen mielipide oli/on? (Anteeksi… :) )

  • Sanni

   Hehheh… Nohh, sehän tykkää ^_^

 9. Minnis

  Jätän ensimmäisen ja ehkä viimeisen kommenttini blogiisi: tykkään ihan mielettömästi! Olet hauskan oloinen persoona ja kirjoitat kirjaimellisesti arkisista asioista, jotka saattavat joillekin nostaa punan poskille. Pisteet sinulle ja jatka samaan malliin

  • Sanni

   Kiitos Minnis <3 <3 Kommentointipakkoa tai -velvollisuutta en toivo kenenkään tuntevan mutta tokihan olisi mukavaa jos tämä kommentti ei kuitenkaan jää viimeiseksi jonka jätät ^_^ Ihanaa kesää sinulle :)

 10. Nimetön

  Moi! Ei liity aiheesen, mutta osaisitko suositella jotain silikonitonta kasvovoidetta pintakuivalle sekaiholle? :)

 11. Inga

  Karvanpoistotavasta riippumatta sisäänkasvaneet karvat ja tulehtuneet karvatupet ovat aina jossain määrin ongelmana, josta en kuorinnalla ja kosteuttamallakaan ole päässyt eroon. Epiloinnilla bikiniraja pysyy siistinä pidempään, mutta on sitten hetken aikaa todella ruma ja näppyläinen, kun karvat alkavat puskea ihon läpi. Sheivaamalla ja rfsu:n Nice n’cool intim after shavea käyttämällä toisinaan jopa välttyy näppylöiltä, mutta omalla karvankasvutahdilla sheivaamista saisi harrastaa jatkuvasti. Kuulisin todella mielelläni kuinka varsinkin tumman ja paksun karvoituksen omaavat ihmiset onnistuvat välttämään karvojen sisäänkasvua.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.