Mitä kauneudenhoitorutiinia laiminlyöt?

Näitä spontaaneita ”hei, tätähän olisi kiinnostava kysyä..!” -postausideoita :)

Mitä ihon- tai hiustenhoitorutiinia sinä laiminlyöt?

Jääkö naama välillä puhdistamatta iltaisin tai voiteet laittamatta? Laiskottaako kynsien leikkaus? Unohtuuko kantapäiden raspaus..? Jäävätkö hiusnaamiot toistuvasti odottamaan parempaa hetkeä..?

”Laiminlyödä”-verbin voi luonnollisestikin laittaa lainausmerkkeihin, sillä eihän mitään kauneusrutiinia voi pitää pakollisena eikä kaikkia edes tarpeellisina. Kysymyksellä tarkoitan, mikä sellainen hoitorutiini, jota yleisesti mielelläsi noudattaisit, kuitenkin usein unohtuu. Vain kun ei jaksa, huvita tai muista.

Itse olen tänä vuonna alkanut laiminlyödä vartalon ihon kosteutusta. Tämä on hämmentävää, sillä rakastan vartalovoiteita ja olen ennen ollut niiden suurkuluttaja. Vartalovoide on ollut ihan must, sillä ilman säännöllistä voitelua säärten iho alkaa hilseillä, reidet alkavat kiristää ja iho takamuksessa alkaa suorastaan karheutua. (Jep..!)

Tänä vuonna en ole saanut yhtäkään vartalovoidepulloa loppuun. Toisaalta – vartalon iho on myös tuntunut aiempaa vähemmän kuivalta, mikä on sekin omituista ottaen huomioon, että kasvojen iho puolestaan muuttuu joka vuosi yhä kuivemmaksi.

Syy laiminlyöntiin tuntuu yksinkertaisesti olevan laiskuus. Rehellisesti, suihkun tai saunan jälkeen on nyt yhtäkkiä jotenkin kovin, eh, vaivalloista alkaa levittää voidetta. Saatan käyttää vartalovoidetta nykyään kerran viikossa, joskus vielä harvemmin..! 🙈 Ihan hullua. Miten tällainen asia voi laiskottaa..? Niin vain on käynyt. Haluan vetää vaatteet päälle mahdollisimman nopeasti suihkun jälkeen, ja nopein tie tähän on skipata voitelu. Käsiä ja jalkoja sentään rasvaan joka ilta nukkumaan mennessä.

Muuten – olen saanut kyselyitä Korresin Santorini Vine -vartalovoiteesta ja onko se lopetettu. Kyseinen voide on tuoksultaan yksi kaikkien aikojen suosikkejani ja moni muukin on hurmaantunut siihen. Sitä ei ole lopetettu, mutta nimi on nykyään Santorini Grape ja pakkaus näyttää aivan erilaiselta kuin ennen. Tuoksu ja koostumus on kuitenkin sama. Yllä olevassa kuvassa näkyy nykyinen look kera viinirypäleiden, vierellään vanha sinisävyinen look minituubissa.

Korresista puheen ollen, ostin viime talvena innoissani kaksi pakkausta poistuvan lookin vartalotuotteita kun olivat alennuksessa, sekä vartalovoiteita että suihkugeelejä… Arvatkaa vain, olenko edes avannut pakkauksia. Avasin vartalovoidepakkauksen nyt tämän postauksen kuvia varten. 🙈 Pitäisiköhän antaa joululahjaksi…

No, vielä talvella en osannut arvata, että alan yhtäkkiä laiminlyömään vartalon rasvausta. Aiemmassa elämässä olen parhaimmillaan käyttänyt kokonaisen täysikokoisen Korres-vartalovoiteen yhden Kreikan matkan aikana, niin huolella olen vartaloa kosteuttanut.

Toinen laiminlyönti liittyy retinoliin.

Tiedättekö, mitä yhtäkkiä tajusin. Hullua, että en ollut tätä tullut aiemmin ajatelleeksi, ammattini huomioon ottaen. Eräänä iltana The Ordinaryn retinoliseerumia levittäessä kiinnitin huomiota sen lievästi tunkkaiseen tuoksuun. Hmm, onkohan tämä mennyt pahaksi..? No: ai olisikohan..?! Olen ostanut The Ordinaryn retinoliseerumit kolme vuotta sitten..!

The Ordinaryn retinoliseerumit ovat öljypohjaisia, ja käytän niitä vain silmienympäryksillä. Yksi käyttömäärä on minimaalisen pieni, kuten voitte kuvitella. Pullon koko on 30 ml, joten ei ole mitään mahdollisuutta käyttää pulloa loppuun sen ajan sisällä, kun aktiiviaineet säilyvät tehokkaina. En ole kuullut tarkkaa määritelmää sille, miten kauan retinoidien teho säilyy öljypohjassa (öljyssä säilyvyys on huomattavasti parempi kuin vesipitoisessa pohjassa), mutta tuskinpa näissä on enää paljonkaan poweria jäljellä sen jälkeen, kun pullo on ollut avattuna vuoden. Ja mun pullot on avattu kolme vuotta sitten..!

Tähän naurettavaan faktaan havahduttuani päätin heti hankkia uuden retinoliseerumin. (Olen tässä välissä toki käyttänyt muitakin, tuoreempia retinoidituotteita, mutta en yhtä tehokkaita. Kuten tätä.)

”Heti” ei sitten todellakaan toteutunut. Olen yhä ilman uutta seerumia. Olin päättänyt ostaa seuraavaksi Medik8’n retinoidituotteen, ja homma kaatui yksinkertaisesti tilanteeseen, jonka toin esiin myös edellisessä postauksessa: vaihtoehtojen runsauteen. Tämä asiakas ei nyt todellakaan osannut valita. Medik8’lla on ihan mieletön portfolio tehokkaita retinoidituotteita, ja käytyäni vaihtoehtoja läpi pari tuntia, väsyin ja koko homma on jäänyt sen jälkeen penkille.

Huokaus. Pitää ilmeisesti hakeutua jonkin retinoidigurun pakeille ja antaa hänen suositella.

*

Millaisia laiminlyöntejä teidän rutiineista löytyy…?

kauneus ihonhoito
Kommentit (74)
 1. Ne The Ordinaryn retinoli-seerumit säilyvät avattuna vain kolme kuukautta… tosi ärsyttävää, koska vaikka käytän sitä lähes joka ilta, niin siitä huolimatta saan käytettyä kolmessa kuukaudessa vain 1/3 pullosta. En pysty käyttämään kyseistä seerumia muualla kuin kasvojen iholla. Jostain syystä kyseinen retinoli ärsyttää vartalon iholla. Taidan seuraavaksi vaihtaa toiseen merkkiin. Ei viitsi heittää viemäriin sellaista määrää tuotetta, vaikka halpa onkin.

  1. Ne The Ordinaryn retinoli-seerumit säilyvät avattuna vain kolme kuukautta…

   Mun pulloissa on 6M-merkinnät, onkohan ne muutettu sittemmin..? Kolme kuukautta kuulostaa aika ”tiukalta”, mutta toisaalta, en sitä ihmettelisikään… altistuuhan a-vitamiini hapelle joka kerta pullon avatessa. Siksi airless-pakkaukset olisi kyllä ihan ehdottomia kaikille vitamiinituotteille.

   1. Tuo 3M ilmeistyi pulloihin ehkä pari vuotta sitten. Huomasin sen itsekin vasta äskettäin. Kuulemma sekä säilyvyyden että tehon kannalta pitäisi käyttää kolmessa kuukaudessa. Hinnan perusteella voisi hyvinkin ostaa uuden pullon kolmen kuukauden välein, mutta onhan se aika hassua heittää puolet pullosta pois.. Mielestäni heidän pitäisi lanseerata 15ml pullo niissä seerumeissä, joiden käyttöaika on 3 kk.

   2. On muutettu. Ilmeisesti testasivat tuotteen uudelleen ja totesivat, ettei retinolin vahvuus ole enää kolmen kuukauden jälkeen sitä, mitä pakkaus lupaa. Ja avattuna pitäisi vielä säilyttää jääkaapissa.

    1. Toisaalta erittäin ymmärrettävää ja odotettavaa. Hyvä, että ovat kuitenkin rehellisiä.

  2. Minuakin harmittaa tuo kolmen kuukauden säilymisaika. Pullo on mahdoton käyttää tuossa ajassa. Mitä aineelle tapahtuu 3kk:n jälkeen? Onko se ihan tehotonta?

   1. 3 kk:n jälkeen seerumin skvalaanipohja yhä pehmentää ja hoitaa ihoa, mutta itse a-vitamiinimolekyyli lienee hapettunut tehottomaksi.

    1. Onko mantelihappo miten helposti hapettuvaa?

     1. En osaa sanoa.

 2. Kääk! Nyt kun mietin, korona-aika toi moniakin laiminlyöntejä… ja ne ovat jääneet, vaikka maailma normalisoituu. Seerumit. Joo, puhdistuksen jälkeen vetäisen vaan rasvat naamaan enkä jaksa imeytellä seerumia. Käsivoide. Ennen rasvasin joka välissä, nyt (kunnolla) vain yöksi. Kuitenkin pesen kädet tuhat kertaa! Kaikki highlighterit yms. meikissä. Maski pyyhki kuitenkin kaiken pilalle ja nykyään (vaikka olisinkin ilman maskia) poskipuna yksinään riittää. Vartalovoide. Tämä mullakin! Eikä edes ole koronaselitystä, usein vaan skippaan. Yritän skarpata, kun talvi ja kuiva sisäilma tulevat. Ja ikuinen kynsilakka. En koskaan jaksa lakata sormenkynsiä. Ne ovat ohuet ja taipuisat, liuskottuvat ja katkeilevat. Lakka pysyy hyvänä ehkä pari tuntia. Kamala, olen lipsunut vaikka missä! :)

  1. Ja ikuinen kynsilakka.

   Hei – – mä oon myös laiskistunut tässä pahasti…! Käyn yhä huollattamassa kynnet neljän viikon välein, mutta saatan neljän viikon aikana laittaa kynsilakkaa yhden ainoan kerran – joskus en lainkaan..! (….ja omistan 100+ kynsilakkaa…. 🙈) Ei vain mua ole aikaa kynsien lakkailulle…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *