Karkkipäivä
Karkkipäivä

Mitä biotiini tekee shampoossa? Arvostelussa Ogx

Arvioinnin kohteena Ogx Biotin & Collagen -shampoo sekä Ogx Macadamia Oil -hoitoaine.

Sain tuotteet lainaan kaveriltani, kun halusin testata jotain uutta mitä minulla ei itsellä ole kaapeissa odottamassa. Olen jo pitkään silmäillyt kivan näköisiä Ogx-tuotteita jenkkilehdissä, USAn matkoilla ja Sokoksella (kai näitä muuallakin myydään?). Kaverillani on näitä peräti kuusi (3 x eri linjan shampoo + hoitis).

Ogx_tuotteet_IMG_0705

Nappasin kokeiltavaksi tuuheutta lupaavan Biotin & Collagen -shampoon ja ultrakosteutusta lupaavan Macadamia Oil -hoitoaineen.

Olen käyttänyt viime viikot Cutrinin Colorismia jota yritän vihdoin saada loppumaan (sain sen blogin kautta jo kolme vuotta sitten ja pidin sen kun rakastuin vadelmakarkkimaiseen tuoksuun), mutta olen kyllästynyt sen jättämään lättätukkaan ja nyt kaipaan taas pesevämpää ja tuuheuttavampaa shampoota.

Olisiko Ogx Biotin & Collagen sellainen?

Ogx_BiotinCollagen_shampoo_IMG_0731

Ei ole, mutta älyttömän mukavan tuntuinen ja tuoksuinen shampoo joka tapauksessa. :)

Otetaanpa tähän väliin luupin alle biotiini ja kollageeni.

Biotiini on tuttu aine hiusten kasvua buustaavista lisäravinteista, mutta onko sillä mitään vaikutusta shampoon kautta päähän laitettuna? Ei tietenkään. (Lähde – vai tarvitseeko näin maalaisjärjellä pääteltävissä olevaan asiaan edes lähdettä? ^_^) Niinkuin ei kollageenillakaan, jota näkee usein etenkin anti age -ihovoiteissa. Sen molekyylikoko on liian suuri jotta se voi imeytyä ihoon, eikä se imeytyessäänkään kykenisi vaikuttamaan ihon omaan kollageenin tuotantoon. Tuuheuttavissa hiustuotteissa sen funktio on tuoda hiuksiin paksuutta kuorruttamalla hius kalvolla, jonka oletettavasti pitäisi lisätä hiusten volyymia. Toimiiko tämä sitten, on kyseenalaista ja jää kunkin yksilön todettavaksi. Itselläni vaikutusta ei ole havaittavissa.

Ogx_Biotin_shampoo_inci_IMG_0725

Biotiini ja kollageeni eivät tästä shampoosta tee tuuheuttavaa, mutta muuten shampoo on oikein kiva tuttavuus. Se tuoksuu mukavan pehmeälle jo koostumus on ylellinen.

Ja mitä biotiini siis ylipäänsä tekee shampoossa? Luo markkinointistooria. Te tiedätte jo nämä jutut :) Mutta kaikki kuluttajat eivät.

Ogx_Biotin_shampoo_IMG_0719

Shampoon viskositeetti on todella paksu, samaa luokkaa kuin Lh-Beautyn Oliivi-shampoossa. Tästä minä tykkään!

Ogx_Biotin_shampoo_IMG_0722

Ei valu maahan ihan hetkessä, vaikka kämmenen kääntää ylösalaisin :)

Ogx Biotin & Collagen -shampoo tuntuu hoitavalta, toisin kuin tuuheuttavat shampoot yleensä. Sen vahvistaa ainesosalistakin. Hiukset ovat huuhdellessa selvät ja sileät. Kuivuttuaan hiukset eivät tunnu tuuheilta vaan ovat yhtä littanat kuin aina. Itselläni hoitavat shampoot jättävät hiukset käytännössä aina litteiksi, sillä hoidetuilla ainesosilla kuorrutettu ja kalvotettu tyvi ei jaksa nousta.

Ogx_MacadamiaOilConditioner_IMG_0727

Kaverillani oli Biotin & Collagen -sarjan hoitoainekin, mutta kasviöljyjen ystävänä minua veti puoleensa enemmän öljyillä pakattu Macadamia Oil Conditioner.

Ogx_MacadamiaOilConditioner_inciIMG_0726

Dimetikoni heti incin alussa ei tosin kuulostanut hyvältä. Suurina pitoisuuksina sillä on taipumus jättää hiukseni muovisen tuntuisiksi, ja näen tämän ainesosan mieluummin latvoja suojaavissa, hiuksiin jätettävissä seerumityyppisissä tuotteissa kuin kauttaaltaan hiuksiin levitettävissä, poishuuhdeltavissa hoitoaineissa.

Muuten inci pursuaa hiuksia tehokkaasti pehmentäviä öljyjä ja rasvoja kuten makadamiaa, kaakaovoita, kookosöljyä, avokadoöljyä, safloriöljyä ja hydrattua keratiiniakin, joka sitoo kosteutta ja silottaa hiuksen pintaa. Tässä olisi siis potentiaalia erinomaisesti kosteuttavaksi, silottavaksi ja pehmentäväksi hoitoaineeksi.

Ogx_Macadamia_Conditioner_IMG_0716

Koostumus (kera kynsien, hehe :D Ne livahtivat kuvaan tilaisuuden tullen ^_^) on paksu ja vanukasmainen. Selvittää hiukset tehokkaasti ja hiukset ovat huuhdellessa silkkiset. Mutta – kuivuttuaan niissä on se tylsä muovisuus, josta syytän dimetikonia. Hiukset ovat siis sileät, kyllä, ja pehmeätkin, mutta ”kovalla” tavalla pehmeät, jos joku saa kiinni mitä tällä tarkoitan. Eivät karheat, vaan ”muovitetun pehmeät”.

Kasviöljyihin tai vaikka pelkkiin kvatteihin perustuvat hoitoaineet eivät jätä tällaista tunnetta, ja eri hoitoaineita vertailtuani olen rajannut tunteen aiheuttajan tähän tiettyyn silikoniin.

Hiukset ovat myös erittäin, erittäin sähköiset. Eli hyvän kuuloisesta incistä huolimatta hoitoaine ei toiminut minulla ihanteellisesti.

*

Kuluneen vuoden aikana olen muuten oppinut, että kasviöljyjen ohella nimenomaan kvatit (eli yleisimmin –monium-päätteiset yhdisteet) toimivat minun hiuksissani parhaiten (huomattavasti paremmin kuin silikonit) ja jättävät ne tosi hyvän tuntuisiksi. Esimerkiksi Yves Rocherin lempparihoitoaineeni Reparationin hoitoteho perustuu vain jojobaöljylle ja kahdelle kvatille, behentrimonium-kloridille ja guar hydroxypropyltrimonium-kloridille. Vain muutama ainesosa – ja NIIN pehmeä tulos! :)

Kommentit (56)

 1. Mira

  Ihana lakkaus; mitä sun kynsiltä löytyy? :D

  • Sanni

   IsaDoran Lilac Bikini ja sen päällä Rimmelin Sparkle Every Day -glitterlakka :)

   • Etusormi

    Aah, kynsistä kaipasinkin kuvaa, kun vilahti tuolla ylempänä niin herkullista lilaa. :)

    • Sanni

     Lilac Bikini on ihan täydellinen pastelliliila <3 Valitettavasti taisi kuulua johonkin kausikokoelmaan eli ei ole vakiovalikoimassa. Natural Codella on yksi lähes saman sävyinen mutta en tiedä kuuluiko sekin kausikokoelmaan.

 2. e

  Moikka! Voitin yhdestä joulukalenteriluukustasi palkinnon, osaatko sanoa milloin palkinnot toimitetaan? :)

  • Sanni

   Kukahan olet ja mitä voitit? :) Ip-osoite ei kerro. Laittaisitko asiasta sähköpostia? :)

 3. Memmuli

  Oijoi! En pystynyt lukemaan postausta ajatuksella kun selasin innolla vaan kuvia kynsistä :D

  • Sanni

   Hehe :D

 4. Rosa

  Moikka! Ovatko kaikki hiusten nopeaa kasvua lupailevat shampoot siis täyttä potaskaa? Esim nämä ennen jälkeen kuvat, joissa tukka kasvaa metrillä parissa kuukaudessa tietyn shampoon ansiosta :D Nimimerkillä mainosten uhri…

  • Sanni

   Ovatko kaikki hiusten nopeaa kasvua lupailevat shampoot siis täyttä potaskaa?

   No mun mielipide on että ovat :) Ja pitäydyn tässä mielipiteessä kunnes kuulen tarpeeksi päteviä todisteita päinvastaisesta ^_^ Kyllähän jokainen varmaan ymmärtää, ettei mikään hiuksen tai päänahan päälle laitettu asia voi vaikuttaa siellä mistä hiuksen kasvu ohjautuu, eli hiusjuuressa. Sisäisesti nautitut ravinteet taas voivat vaikuttaa hiusjuureen.

   • Heini L.

    ”Kyllähän jokainen varmaan ymmärtää, ettei mikään hiuksen tai päänahan päälle laitettu asia voi vaikuttaa siellä mistä hiuksen kasvu ohjautuu, eli hiusjuuressa.”

    Menee vähän off-topicin ja pilkunviilauksen puolelle :) Kaljuuntumisen hoitoon käytettävä minoksidiili lisätään päänahkaan ulkoisesti liuoksena, ja kuulemani mukaan aine ihan oikeasti toimii. (Ilmeisesti se ”avaa” päänahan verisuonia ja saa siten ravinteet tehokkaammin virtaamaan hiukseen.) Tämä ei liity tosin alkuperäisen kommentoijan asiaan mitenkään eikä oikeastaan myöskään tämän blogin aihepiiriin, koska minoksidiilivalmisteet kun ovat lääkevalmisteita eivätkä kosmetiikkaa. :) Ja toisin kuin shampoo, minoksidiililiuos on tarkoitus saada imeytymään päänahkaan. Mutta ajattelin nyt mainita tästä. Yleensä lupaukset siitä, että hiuksen tai päänahan pintaan laitetut aineet vaikuttaisivat jotenkin hiusten kasvuun, ovat varmasti humpuukia, mutta eivät ihan aina.

    Myöhäiset hyvän uuden vuoden toivotukset sinulle, Sanni! Terveisin eräs, joka aloitti taas vuoden induktiolla ;)

    • Sanni

     Kaljuuntumisen hoitoon käytettävä minoksidiili lisätään päänahkaan ulkoisesti liuoksena, ja kuulemani mukaan aine ihan oikeasti toimii.

     OK. :) En tullut ajatelleeksi vastausta kirjoittaessa tuollaisia lääkeliuoksia, joissa varmasti on potentiaaliakin toimia kun ne jätetään päänahkaan vaikuttamaan ja imeytymään, vaan pelkästään shampoita. Aiheellista muistuttaa, että lääkeaineet ovat eri asia kuin poishuuhdeltavat shampoot tai ylipäänsä kaupan hyllyillä myytävät reseptivapaat kosmetiikkavalmisteet.

     Hyvää induktiota :) Mitenkäs on alkanut? Olikos se niin että kokeilit viime vuonna ensimmäistä kertaa vai oliko sulla jo useampia takana?

     • Heini L.

      Oli mulla ennen vuoden takaista uudenvuodeninduktiota jo ainakin yksi induktio takana :) Mulle on tullut sellainen vuosirytmi, että pidän induktion aina noin puolen vuoden välein: kesäloman ja joulun jälkeen (koska jouluna & kesämenoissa tulee aina lipsuttua VHH-linjasta aika pahasti).

      Tämänkertainen induktio tuntuu helpommalta kuin mikään aiempi, mistä lie johtuu. On ollut yllättävän helppoa pitää hiilarit alle 20 gramman. Kai tähän alkaa syntyä jo rutiini :D Lisäksi olen saanut suuren tonnikalaan liittyvän oivalluksen. Aiemmin en ole oikein pystynyt syömään tonnikalaa, se maistuu sellaisenaan jotenkin liian ”vahvalta” ja ”lihaisalta”. Mutta munalettuohjettasi lukiessani keksin, että kun tonnikalan sekoittaa ranskankermaan, sehän alkaa maistua paljon paremmalta! Tonnikala-ranskankermasössöä onkin syöty tällä induktiolla joka päivä :)

      • Sanni

       Hehe, tonnikalasta on moneksi :) Tuollainen kermainen ”tonfiskröra” (tälle on ruotsinkielinen ilmaisu mutta ei ilmeisesti suomenkielistä?) on muuten hyvää vaihtelua täytteeksi salaattiinkin pelkän tonnikalan sijaan :) Sekaan voi vielä tujauttaa nokareen majoneesia jos tykkää majon mausta.

 5. Sara

  Hei!

  Olen menossa juhlavaan illallistilaisuuteen ja etsin kestävää kirkkaan punaista huulipunaa, osaisitko suositella jotain hyvää? Pääkriteerinä olisi lähinnä hyvä kestävyys, ettei kesken illan tarvitsisi ruokailusta huolimatta kovin montaa kertaa lisätä. Kiitos jo etukäteen!

  Sara

  • Sanni

   Mielestäni maailman paras huulipuna on Diorin Rouge Dior, mutta se on tietysti valitettavasti myös kallis. 999 Ara Red on yksi oikein klassinen punainen sävy joka on ollut Diorin valikoimassa iät ja ajat. Rouge Dior -laatu on kosteuttava ja kermainen ja sopii kuiville huulille. Se myös kestää hyvin, mutta ei ole ns. ”kestohuulipuna”, jonka laatu on aina kuivempi. Eli jos ykköskriteerinä on nimenomaan kestävyys eli että puna oikein tarraa huuliin ja kestää ruokailutkin, niin sitten suosittelen Diorific-laatua joka on mattaisempi ja selvästi kuivempi, eikä siis yhtä miellyttävä huulilla. Mutta kuivempi kestää aina paremmin.

   Jos haluat edullisen vinkin, niin Viva La Divan huulipunissa on hämmentävän hyvä kesto. Ne maksavat alle kympin ja koostumuksia on vain yksi. Koostumus on aika kermainen, mutta se kuivuu jänskästi huulilla niin ettei pinta jää ”rasvaiseksi”. Se on siis tavallaan kestohuulipunamainen, mutta ei kuitenkaan yhtä kuiva eikä mattainen. Sävyt Vampire Red ja Very Red ovat kirkkaanpunaisia. Viva La Divaa myyvät Kicksit – tai ainakin myivät ennen, toivottavasti merkki ei ole poistunut valikoimasta.

   • Sara

    Hei!

    Todella paljon kiitos vinkeistä! :) Viva la vidan käyn ehdottomasti katsomassa! Kysyisin vielä macin huulipunista. Monissa muotiblogeissa on kehuttu todella paljon niiden kestoa, mutta mitä mieltä itse olet?

    • Sanni

     MACillä on useita huulipunalaatuja, ja mä en ole tainnut vielä osua niistä sellaiseen ihan parhaimpaan, sillä MACin huulipunat eivät kuulu suosikkeihini. Minulla on muistaakseni kolme MACin huulipunaa joista nuden sävyinen 3N käytössä useinkin, mutta vain passelin sävynsä puolesta, koostumus voisi olla paljon parempi. Oman MAC-huulipunakokemukseni perusteella (joka siis tosiaan on niukka) olen pitänyt MACin punia sellaisina ”ihan tavallisina” keskivertoina jotka eivät ole huonoja mutta niissä ei ole mitään mikä nostaisi ne fanfaarien saattelemana valokeilaankaan. Peruskamaa. Mutta kannattaa kysyä joltain jolla on laajempi MAC-punakokemus :)

     • sara

      Okei! Hei kiitos todella paljon ja huikee blogi! :)

      • Sanni

       Kiva jos pystyin olemaan avuksi :)

 6. Tiia

  Onpa harvinaisen epäkäytännöllisen mallinen pakkaus. Tai ainakin näyttää siltä… Jos kuvittelee, että suihkussa märillä ja mahdollisesti vähän saippuaisilla käsillä koittaa saada märästä ja mahdollisesti vähän saippuaisesta pullosta otetta, pientä korkkia auki ja vielä kämmenelle kaadetuksi siitä…

 7. Karoliina

  Nätit on kyllä sekä purkit, että kynnet vaan harmi, että eivät toimineet ulkonäön ja inci-listojen odotusten mukaisesti, olisi ollut itsekin kiva talvitukkaan koittaa tota hoitsikkaa, mutta jos tosiaan jättää sähköiseksi ja muoviseksi hiukset niin ei kyllä pääsekään kokeiluun täällä. Minua hauskuutti tossa yhdessä kuvassa se, kuinka sun pikkurilli taipuu tosta viimeisestä nikamasta ylöspäin :D Itselläni, kun sormien nivelet ovat melko jäykät (suvussa on reumaa, mutta omat reumatestit eivät sitä ainakaan vielä ole mulle diagnosoineet) lukuunottamatta vasemman keskisormen ylintä niveltä, joka vähän vaurioitui samalla, kun siitä vierestä nimetön murskaantui leikkauskuntoon heppahommissa ja se taipuu vähän samaan tyyliin, kun toi sun pikkurilli :D

  • Sanni

   Minua hauskuutti tossa yhdessä kuvassa se, kuinka sun pikkurilli taipuu tosta viimeisestä nikamasta ylöspäin :D

   Missä kuvassa tällainen on? :D Ja tarkoittaako tuo ”ylöspäin” siis sitä, että sormi taipuu nikaman vastaisesti..? Mä en huomaa tällaista edes kättäni vääntelemällä ja katsomalla ^_^ Liekö kuvakulma tehnyt temput..?

   • Etusormi

    Hih, tarkoittaakohan peukaloa tuossa kuvassa, jossa roikotat sampoota alassuin? ;)

    • Sanni

     Mutta eikös peukalon taipuminen yli nivelen (tai tuolla lailla taaksepäin) ole normaalia? :D En ole kyllä koskaan kiinnittänyt huomiota taipuuko muidenkin peukalot, olen vain luullut sen olevan normaalia :)

 8. HanSu

  Jotkut tuotteet tosiaan tekee hiuksista kovat, mutta silti liukkaat. Ja koitapa laittaa sellainen tukka kampaukselle, letille, tai edes ponnarille. Jos oma hius on hyvin pumpulimainen, voisin kuvitella että efekti ei haittaa niin paljon… Ehkä? Oma paksu ja ennestään ”kova” hiukseni muuttuu liian jäykäksi. Mäkin välttelen dimetikon pommeja, vaikka se perustuu ihan mututuntumaan ja omaan kokemukseen. Ja pidän kanssa kovasti tuosta Yves Rocherin setistä! Hiukset ei lätsähdä ja ne tuntuu oikealta hiukselta:D Ja se tuoksuukin niiin hyvälle! YvesRokkeri<3

  • Sanni

   Ja koitapa laittaa sellainen tukka kampaukselle, letille, tai edes ponnarille.

   Niinpä…. ei hyvä pohja ollenkaan.

   Jep, YR:n hiustuotteiden tuoksut on tosi hyviä, etenkin noiden lähes 100-prosenttisesti luonnollisten :)

 9. buustia

  Hyvin pesevä ja tuuheuttava shampoo, jolla on ihme tuuheutusteho on Big Lushilta. Tulee niin paljon nostetta hiustyveen, että joudun taputtelemaan hiuksia alas. :)) En käytä joka pesussa, mutta aina kun haluan komeat hiukset.

  • Sanni

   Tuota Bigiä mun on pitänyt kokeilla jo vaikka kuinka pitkään. Ehkä vihdoin tänä vuonna? :) Mutta jo Fairly Traded Honey tekee tosi tuuhean tukan, se on mun shampoorakkaus numero yksi :) Luulen, että siirryn taas käyttämään sitä kun palaan kotiin täältä joululomalta.

   • buustia

    Bigissä on hyvä pesevyys, jota mainitsit kaipailevasi ja namiherkku mimosatuoksu, joka koukuttaa laakista :)

    • Sanni

     Mun ihanneshampoo on sekä pesevää ja samalla kuitenkin jättää pituudet selviksi ja koko hiukset ilmaviksi kuivuttuaan, siksi olen tosi rakastunut Fairly Traded Honeyyn :) Tällainen yhdistelmä shampoossa on valitettavan harvinainen, koska hoitavat ainesosat luonnollisestikin usein raskauttavat hiusta toimien ilmavuutta vastaan. Peseekö Big suortuvat narskuviksi vai onko shampoossa myös selvittäviä ainesosia?

     • buustia

      Ei kai kukaan pitkähiuksinen pese pituuksia hyvin pesevällä shampoolla? Tai ei ainakaan kukaan tuntemani :) Kunnon pesuteho on mun mielestä varattu päänahan lähellä oleville hiuksille.

      Tällä saa kunnolliset jenkkihiukset, megatuuheat ja upeasti juurista nousevat. Hoitis selvittää sitten pituudet tarpeen mukaan, sellainen on mun marssijärjestys :)

      • Sanni

       Ei kai kukaan pitkähiuksinen pese pituuksia hyvin pesevällä shampoolla? Tai ei ainakaan kukaan tuntemani :) Kunnon pesuteho on mun mielestä varattu päänahan lähellä oleville hiuksille.

       Heheh, hiuksiahan on päänahan lähellä meillä kaikilla joilla hiuksia ylipäänsä on ^_^ :D Sieltähän ne kasvavat :)

       Mä en hiero shampoota pituuksiin ollenkaan vaan ainoastaan päänahkaan, tämä on käsittääkseni myös yleinen suositus. Pesuveden mukana hiusten läpi valuva shampoo riittää useimmissa tapauksissa puhdistamaan pituudet. Eri asia tietysti jos hiukset on oikein tykitetty täyteen stydejä muotoilutuotteita :)

       En ylipäänsä ole koskaan oikein ymmärtänyt hiusten pituuksia hoitavia shampoita, muuten kuin väriä säästävässä ominaisuudessa, sillä shampoohan valitaan ennen kaikkea päänahan tilanteen mukaan. Totta kai on miellyttävän tuntuista jos hiukset eivät jää shampoovaahdotuksen jälkeen hirveään takkuun, mutta koska tuotteella puhdistetaan ennen kaikkea päänahka joka on usein rasvaisin ja likaisin, tulisi shampoon ominaisuuksien mun mielestä keskittyä tähän. Hoitikset ovat sitten sitä silotusta ja selvitystä varten, kuten sinäkin kirjoitit, ja shampoon hiusta kuorruttavat hoitavat ainesosat ovat suhteellisen turhia. Niiden funktio on vain tehdä pesuhetkestä kuluttajalle miellyttävä.

 10. Kemmy

  Mä katselisin mieluusti sun kynsiä useammin :) yritä ujuttaa niitä mukaan! Onko sulla nyt edelleen kirkkaat geelit, joiden päälle lakkaat itse? Kuin usein vaihdat lakat?

  • Sanni

   Jep, geelivahvistus jonka päälle lakkaan tavallisella kynsilakalla :) Tosin enää en pidä kirkasta geeliä vaan ”camo”-väristä, kun mun kynsienlaittaja sanoi että se tuo paremman pohjan esim. läpikuultaville kynsilakoille. Ja tottahan se on. Niinpä mulla on nykyään sellaiset ihan vaalean roosan väriset geelit.

   Vaihdan lakat hävettävän harvoin, kun ne pysyy niin hyvin. Laiskuus voittaa kynsilakkafriikkeyden… Lakkaus kestää moitteettomana parikin viikkoa. Yritän vaihtaa noin viikon tai 10 päivän välein mutta viime kuukausina olen ollut superlaiska ja joululakkauskin oli kynsissä melkein kolme viikkoa. :p Tylsää, kun sivussa odottaa jumalaton kynsilakka-armeija käyttöään. Eli tavallaan kynsilakan nopea kuluminen olisi hyvä juttu, niin saisin todellisen aiheen vaihtaa lakan useammin :)

   • Kemmy

    Sun kynnet on nykyään kyllä älyttömän hyvännäköiset! Toi mantelihko muoto sopii täydellisesti :)
    Ota joku kynsihaaste ja lakkaile vähän useammin ja erilaisia juttuja. Ja kuvia tietty kehiin. Joku kynsitaituri vois tehdä sulle vaikka ponikynnet ja sä sille kynsitaiturille vaikka vaihdossa meikkimuutoksen ;)

    • Sanni

     Sun kynnet on nykyään kyllä älyttömän hyvännäköiset!

     Hihi, siitä saan kiittää kynsienlaittajaani :) Mun omaan silmään nämä on vieläkin vähän terävähköt, mutta kyllä mä näistä tykkään ja pyöreämpi muoto saa pitkän kynnen helposti näyttämään vähän kömpelöltä. Aina kun lähden kynsihuollosta pitää hetki totutella vastaviilattuihin kärkiin ^_^

     Charming Nails on muuten kerran tehnyt mulle ponikynnet, herranjestas tuostakin on jo kuusi vuotta…! :-0

     http://karkkipaiva.indiedays.com/2009/12/30/an-evening-with-charming-nails/

 11. Jenni

  Kiitos ihanasta blogista! Toisaalta nuo tuotesuositukset jne on aina pahoja, kun tekee sitten mieli shoppailla ;) Osaisitko suositella melko herkälle, vääristä tuotteista tukkeutuvalle,varsinkin talvisin pintakuivalle iholle jotakin hyvää kasvovoidetta luonnonkosmetiikasta? Jotakin,joka imeytyy hyvin,eikä jätä iholle tahmeaa tunnetta ja sopii meikin alle :) kiitos :)

  • Sanni

   Moi Jenni! Sellaista voidetta en osaa valitettavasti suositella, joka ei varmasti tuki (ei varmaan kukaan voi :D), sillä ihon reaktiot ovat aina yksilöllisiä ja voiteen vaikutukset selviävät vasta kullakin tuotetta käyttävällä iholla.

   Mutta muiden kriteeriesi pohjalta suosittelen esimerkiksi Laveran Neutral-linjan Fluidia tai jos se tuntuu liian ohuelta, Estelle & Thildin BioCalm-voidetta. Kummatkin ovat hajusteettomia eivätkä jätä tahmeaa pintaa :) Jos etsit enemmän anti age -vaikutteista voidetta, suosikkeihini kuuluu Laveran ihana Firming (en itsekään kaipaa kiinteyttävää ominaisuutta voiteelta mutta nimestä viis, voide tuntuu iholla tosi hyvältä :)).

 12. Jenny

  Oon niin with you tossa hoitoainejutussa, oon kans huomannut se muovisen sileyden mikä silikonipohjaisista hoitsikoista tulee. Kuka sellaisia haluaa käyttää jos saa parempaa sileyttä ja pehmeyttä ja sähköisyyden poistoa luonnollisemmilla hoitoaineilla! Mulle on juuri tulossa Yvesiltä sun suosituksesta se Repair hoitoaine ja odotan jo innolla sen kokeilua, sun aiemmat hoitoainesuositukset ovat menneet nappiin :) Mulla on tällä hetkellä käytössä Tresemme Naturals, Garnier Fructis Nutri Repair (vanha versio, ei myydä enää :( ) ja viimeisenä muttei vähäisimpänä Lorkun legendaarinen Nutri Gloss naamio jota on bongattu taas Suomesta! Noissa kaikissa on incin alussa noita kvatteja, rasva-alkoholeja ja öljyjä ja rasvoja :) Ai niin, vinkkaanpa tässä samalla että Yves Rocher Kanadan sivuilta löytyy tuotteiden incit! Ihan loistava homma, tulisipa Suomenkin Yrkän sivuille niin pääsisi helpommalla :>

  • Sanni

   Ollaanpas Kanadan Yrkällä edistyneitä, wow! Tai pikemminkin niin päin, että Kanadan YR on viivalla, ja muiden maiden YR:t jäljessä tämän päivän vaatimuksista. Ei kai siitä ihan vielä lakia ole että inci täytyy olla netissäkin näkyvillä, mutta kyllä jokainen aikaansa seuraava firma ne laittaa esiin koska nykyajan kuluttaja ne haluaa nähdä :)

   Mä olen kuullut tuosta Nutri Glossista ristiriitaisia kommentteja, joku sanoo että se on se sama vanha naamio, joku toinen taas että se on eri kamaa. Miltä sun Nutri Glossin inci näyttää?

   • Pau

    Olen niin samaa mieltä tuosta ”kyllä jokainen aikaansa seuraava firma ne laittaa esiin koska nykyajan kuluttaja ne haluaa nähdä” -kommentistasi Sanni.

    Mä laitoin YR:lle meiliä joskus vajaa vuosi sitten ja kyselin tietoja inceistä. Sain kohteliaan vastauksen, etteivät julkaise niitä kotisivuillaan, mutta jos heille laittaa meiliä ja tiedot tuotteesta josta on kiinnostunut, niin kertovat asiakaspalvelusta sitten mielellään kyseisen tuotteen ainesosaluettelon.

    Arvatkaa kuinka monesta tuotteesta olen laittanut kyselyn? Arvatkaa kuinka monta tuotetta olen ostanut heiltä tämän jälkeen tai edes vieraillut heidän sivuillaan tai myymälöissä?

    YR ei varmasti ole ainoa yritys joka toimii näin, mutta toivottavasti tässä(kin) ollaan menossa YR:n ja niiden muiden kuurupiilon leikkijöiden osalta parempaan suuntaan :) Yritysten kannattaisi ehkä miettia sitä, että mitä oikeasti tarkoittaa asiakaspalvelu…

    • Sanni

     ”Kuurupiilon leikkijöiden” ^_^ Tuo oli hyvä ilmaisu! ^_^ Hihi. Mä en tajua miksi mikään firma jättäisi incit laittamatta sivuilleen, se on todellakin niin tätä päivää. Incien poisjättäminen tuo kuvan, että heillä on jotain salattavaa.

     Viimeinen lauseesi on niin totta.

   • Jenny

    Mun Nutri Gloss on melko vasta Ruotsista (Haaparannalta) ostettua enkä ole vielä itse nähnyt sitä Suomessa mutta ainakin purkki on kuulemma samanlainen! Mun version inci alkaa näin:
    Aqua, Behentrimonium Chloride, Stearyl alcohol, Cetyl alcohol, Elaeis Guineensis oil/ Palm oil, Glycerin, Cl 17200/ Red, Nacre powder jne, myöhemmin incissä vielä wheat protein ja jojobaöljy noin niinkuin mainitsemisen arvoisina :)

    Mäkin oon muuten Yvesiltä joskus kysellyt tuota inciasiaa ja mullekin vastasivat että eivät laita nettiin eivätkä sitten vastanneet kun kysyin miksi. Olen myös kysellyt joskus yksittäisten tuotteiden incejä ja olen ne saanut mutta kyllä ärsyttää joka tuotteen kohdalla alkaa kyselemään. Veikkaan että koska Yrkkä haluaa profiloitua oikein luonnollisena ja kasviperäisenä niin he eivät halua asiakkaidensa näkevän että tuotteissa on kuitenkin aika reilusti myös synteettistä kamaa, silikoneja sun muuta. Että ei ne Yrkän tuotteetkaan ihan mitään pelkkää kasviuutetta, kukan mettä tai jotain mahlaa ole :D

    • Sanni

     Veikkaan että koska Yrkkä haluaa profiloitua oikein luonnollisena ja kasviperäisenä niin he eivät halua asiakkaidensa näkevän että tuotteissa on kuitenkin aika reilusti myös synteettistä kamaa, silikoneja sun muuta.

     Tuossa voi olla perää, itse asiassa sama kävi aiemmin munkin mielessä. Tuo on kyllä hölmöä kun näkeehän kuluttaja sitten lopulta incin tuotteen saadessaan, mutta ehkä YR on miettinyt, että incin näkeminen jo ostopäätöstä tehdessä voisi jollain luomuihmisellä vaikuttaa negatiivisesti…

     Tuosta Nutri Glossista, Juurikasvu-foorumin mukaan tuo on (incin perusteella) uudistunut versio, mutta hyvältä kuulostaa joka tapauksessa jos ei ole silikoneilla ”muovitettu”. :) Tai siis kuulostaa hyvältä ainakin meille joiden kutrit ei niin innostu silareista :)

 13. Elise

  Itse pidän eniten argan öljy shampoosta ja hoitsikasta kyseiseltä merkiltä! Hoitoaineessa listan kärjessä ei löydy silikonia ja shampoo tekee mielyttävän ilmavan tukan, suosittelen. :)

  • Sanni

   Kiitos vinkistä :)

 14. Reetta

  Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta. Toi kyllä paljon uutta tietoa itselle ja antoi taas aiheen ajatella enempikin, mitä sitä ”hiuksiinsa oikein tunkee”

 15. Jonttu

  Ah, tämä on niin hyvä blogi, että kysymyksiä tulvii koko ajan päähän, kun tätä lukee.

  Mutta sitten erääseen vastikään mieleeni tulleeseen kysymykseen: kävin tällä viikolla pitkästä aikaa Body Shopin myymällä (olen muutenkin asioinut kyseisessä liikkeessä vain ehkä kaksi kertaa elämäni aikana), ja ihmeekseni huomasin, että ihan perustuotteiden kuten suihkugeelien ja vartalovoiteiden hinnat vaikuttivat todella korkeilta, vaikka niistä oli otettu ylimäärää pois alennuksinkin. Mitä mieltä sinä olet Body Shopin hinta/laatu-suhteesta? Itselläni tuli ainakin sellainen olo liikkeessä eri tuoksuja nuuhkiessani, että en viitsisi maksaa tuotteista ihan niin korkeaa hintaa, mitä niihin oli laitettu.

  Tämä toinen juttu ei sitten olekaan kysymys vaan kommentti. Muistelen taas sitä jalkojen sheivausta käsittelevää blogikirjoitustasi ja etenkin sen kommentteja, ja voin vain kertoa, että nyt maanantaina oli sellainen tilanne, jota varten sääriä piti hieman siistiä. Vaikka poistettavaa ei ollut paljon, on tuollainen erittäin harvoin toteutettu sheivaaminenkin näköjään tosi pahasta jalkojeni iholle, sillä ne eivät vain mene punaisille pilkuille vaan myös ovat ihan kipeät – siis koko viikon ajan suihkussa käydessä kosketus veden kanssa tuntuu todella ikävälle ja jopa illalla nukkumaan mennessä tunnen, että jalkojen iholla ei ole kaikki ok. Eli olisin kyllä aika onnellinen vähän paksummasta nahasta.

  • Sanni

   Mä olen aina pitänyt The Body Shopia kalliihkona merkkinä. Nuorempana se oli minusta kallis ja edusti semiluksusta joka oli kylppärini ylpeys. Nyt vanhempana ja alalla työskentelyn muutettua suhtautumistani hintoihin, TBS ei enää tunnu yhtä tyyriiltä, mutta tokihan tuotteissa on brändilisää, se on selvä. Minun mielessäni The Body Shop ja Yves Rocher ovat laadullisesti yhtä hyviä, eikä kumpikaan loista kirkkaampana pakkausdesignin, valikoiman laajuuden tai ainesosiensa puolesta. Ne vain on brändätty eri lailla, ja siksi TBS tuntuu ylellisemmältä merkiltä tai jos nyt ei ylelliseltä niin ainakin asteen hienommalta kuin markkinointityylinsä vuoksi halpikseksi mielletty Yves Rocher. Hinta-laadultaan YR hakkaa TBS:n mennen tullen, sillä sieltä saa aivan samanlaatuisia (ja mulle henk.koht. yhtä houkuttavia) tuotteita kuin TBS:ltä paljon edullisemmin.

   Otan osaa karvojen ajelun aiheuttamaan tilanteeseen :( Varmasti tosi kurjaa. Mitä karvanpoistotapaa käytät? Epiloinnin tai vahauksen jäljeltä iho varmasti voi kipeytyäkin jos ei ole siihen tottunut. Entä voidemaiset karvanpoistoaineet, tuleeko niistäkin yhtä ikävät jälkioireet?

   • Jonttu

    Ihan kolmiteräisellä otin suihkun jälkeen. Kosteusvoidetta en voi säärille edelleenkään laittaa. Pitänee ehkä siirtyä ajelemaan myötäkarvaan, jos vähän auttaisi (no muutenkin koko operaatio tulee harvenemaan minulla, se on ihan selvää). Olen joskus kokeillut karvanpoistovoidetta, ja toimi ihan hyvin, mutta mietin vain miten paljon epäympäristöystävällistä se on suhteessa niin helppoon ajeluun. Ja sitten myös se, että jalkoja joutuu vähän tarkistelemaan kuitenkin myös sheiverillä, ettei mitään pieniä hajakarvoja pääse vahingossa jäämään iholle.

    • Sanni

     mietin vain miten paljon epäympäristöystävällistä se on suhteessa niin helppoon ajeluun.

     Totta, hyvä pointti. En ole edes tullut ajatelleeksi mitä karvanpoistovoiteiden sisältämät kemikaalit tekevät luontoon päädyttyään…

     • Jonttu

      Tällä hetkellä sääret kuin kissan raapimapuu.:) :(

      • Elli A

       Sokerointi on aika hellävarainen tapa poistaa. En osaa selittää miksi, mutta ainakin mulla vahaus ja epilaattori sattuvat ja jälki on epätasainen, mutta sokerointi ei satu kuin murto-osan siitä ja jälki on tosi pitkäkestoinen. Vaikka kummassakin ihokarva poistuu juurineen, niin tunne on ihan eri. Ainoa huono puoli on, että sokerointi maksaa paljon enemmän koska sen tekee ammattilainen. Partahöylä itselläni raapii ihoa sen verran paljon, että ihoon tulee niitä punaisia jälkiä ajon jälkeen.

       • Jonttu

        Hyvä tietää. Pitää laittaa korvantaakse tämä.

 16. Tiia

  Pakko muuten kommentoida tähänkin, että olen nähnyt näitä tuotteita myös City Marketissa. Absoluuttisen satavarma en ole, mutta melko varma kuitenkin. City Marketeissa on muuten usein yllättävän laaja ja hyvä kosmetiikkaosasto.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.