Mistä ostat kosmetiikkaa ja millä perusteella valitset ostokanavan?

Tein viime viikolla Instagramissa kyselyn liittyen kosmetiikan ostopaikkoihin. Minua kiinnosti tietää, ostatteko kosmetiikkaa eniten tavarataloista, marketeista, erikoismyymälöistä, verkosta vai kenties apteekeista. Hoitoloita ja kosmetologeja unohtamatta.

Lähes tuhat ihmistä vastasi kyselyyn, ja aika lailla odotetusti verkkokaupat veivät voiton.

Vastausten jakautuminen näytti tältä:

(Jouduin vaihtamaan prosentit, koska Instagramissa yhteen kyselyyn saa max. neljä vaihtoehtoa, ja jouduin jakamaan kyselyn kahteen osaan saadakseni mukaan kaikki vaihtoehdot.)

’Erikoismyymälä’ tarkoittaa mitä tahansa erikoistuneen valikoiman kivijalkamyymälää, näihin kuuluvat kosmetiikan osalta mm. ketjut Kicks, Emotion, Ruohonjuuri, Life sekä yksittäiset liikkeet kuten Twistbe, Jolie ym, joilla on verkkokaupan ohella myös palveleva kivijalkaliike.

Mihin ostopaikkaryhmään te kuulutte? :)

Mä kuuluin ennen verkkokauppa-joukkoon ja ostin lähes kaiken kosmetiikan yksinomaan netistä, mutta nykyään ostan eniten kivijalasta, ihan vain mukavuuden vuoksi. Tykkään hypistellä tuotteita ja minusta on kiva nähdä kosmetiikkahyllyjä livenä.

Eniten ostan tavarataloista, mutta myös marketteja tulee hyödynnettyä. Erikoismyymälöistä asioin eniten Ruohonjuuressa.

Nuorempana hinta oli suurimpia vaikuttavia tekijöitä ostopaikan valinnan suhteen, nykyään hinnan merkitys on vähentynyt ainakin edullisemmissa tuotteissa, eikä parin euron säästöllä ole niin väliä. Ostan sieltä, mistä minun on helpointa ostaa.

Tähän liittyen kysyin myös Instagramissa, millä perusteella valitsette ostopaikkanne ja mikä syy vaikuttaa eniten valintaan.

Vastaukset olivat seuraavat:

Näiden jakautuminen hieman yllätti minut. Hinta-perusteen päätyminen ykköseksi oli aika lailla selvä juttu, mutta olisin odottanut asiantuntevuuden sijoittuvan korkeammalle.

Siksi halusinkin laajentaa keskustelun myös tänne blogin puolelle, jossa teitä seuraajia on enemmän. Mitä te vastaisitte?

Millä perusteella te valitsette paikan ja kanavan, josta ostatte kosmetiikkanne? Onko asiantuntevuudella todella näin vähän merkitystä?

Toisaalta vastaukset heijastavat tottumuksia sellaiselta kuluttajaryhmältä, joka on jo lähtökohtaisesti keskivertoa tiedostavampi ihonhoitotuotteiden suhteen, eikä ehkä kaipaa niin paljon apua. Uskoisin, että Karkkipäivän kanavia seuraa juuri tällaisia ihmisiä. Jos kyselyn olisi tehnyt vaikka Savon Sanomien somessa, vastausten jakaantuminen olisi saattanut olla erilainen. :)

Myymälöissä tuotteiden hipelöinti on ihanaa, ja teen selvästi enemmän spontaaneja mielijohdeostoksia kuin verkossa.

Minulla myyjä-taustaisena on tietysti toive, että ihmiset hyödyntäisivät enemmän myyjien asiantuntemusta (ja työllistäisivät meitä..! 😄❤️), mutta samalla ymmärrän todella hyvin nettikauppojen helppouden ja verkkotilaamisen ilon. Olenhan myyjän ohella myös se entinen postimyyntiaddikti…

Kertokaa, onko teillä lempimyymälää? Jopa lempimyyjää? Vai onko henkilökohtaisella palvelulla mitään väliä..?

 

 

kauneus ihonhoito
Kommentit (71)
 1. Itse ostan eniten kosmetiikka nettikaupoista ensisijaisesti käytännön syistä, asun kaukana isoista tavarataloista, ja käytän ihonhoidossa luonnonkosmetiikkaa ja meikeistä todella vähän ”tokmannikosmetiikkaa”, eli vähän spessumpia tuotteita, joita ei kivijaloista pahemmin saa. Esim. Danessa myrics, nabla, moira, suva..

  Toinen syy on hutiostosten välttäminen, sillä liikkeissä, joissa nimenomaan on palvelua ja asiantuntemusta, oma paine ostamatta jättämisestä kasvaa niin suureksi, että tulee monesti hätäpäissään otettua sitten joku (mikä tahansa) tuote, jotta pääsee tilanteesta pois 😞 Sitten kotona harmittaa, että miksi ostin jotain mitä en todellakaan tarvitse. Nettikaupoissa tämä paine puuttuu, ja ostoksia saa harkita rauhassa vaikka useiden päivien ajan ennen päätöksentekoa.

  1. Hyviä pointteja!

   oma paine ostamatta jättämisestä kasvaa niin suureksi, että tulee monesti hätäpäissään otettua sitten joku (mikä tahansa) tuote, jotta pääsee tilanteesta pois 😞 Sitten kotona harmittaa, että miksi ostin jotain mitä en todellakaan tarvitse.

   Tämä on kyllä kurja juttu, mutta voin jollain tapaa ymmärtää ilmiön – siis että jotkin asiakkaat saattavat hädissään ostaa jotain heille suositeltua vaikkeivat tuotteesta niin innostuisikaan, kun eivät kehtaa/osaa kieltäytyä tarjotuista neuvoista. Verkossa tällaista ei tosiaan pääse sattumaan.

 2. Ruohonjuuri on lempimyymälä, pelkästään jo tuoksu ja tunnelma on niin ihana. Tykkään myös tuoksutella, hypistellä ja testailla.
  Sen lisäksi tilaan verkkokaupasta, mistä halvimmalla saan. Raha ratkaisee köyhänä. Ellei raha ratkaisisi ostaisin vain kivijalkamyymälästä. Mutta verkkokaupasta myös sen tähden, että on vaivattomampaa koska asun maalla ja saatavuus olisi muuten ongelma.

  1. 🙂👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *