Karkkipäivä
Karkkipäivä

Misellivesi?

Haha, olin tekemässä tätä postausta otsikolla ”Mikä ihmeen misellivesi?” kun huomasin, että Nude-blogin Erika oli kirjoittanut postauksen täsmälleen samalla otsikolla lokakuussa ^_^

Olin kirjoittamassa postausta vastauksena muutamiin viime viikkoina kommenttilaatikossa esitettyihin kommentteihin, joissa ihmeteltiin, mitä misellivedet oikein ovat. Kommentoipa muutama ettei ole koskaan kuulutkaan niistä aikaisemmin. No, eipä kirjoiteta samaa stooria uudelleen, joten jos haluatte lukea miselli- tai misellaarivesien (sama asia) toimintamekanismista yksityiskohtaisemmin, käykää lukemassa Erikan postaus. :)

Misellivesi

Omasta puolestani voisin heittää tähän yksinkertaistetun vastauksen:

misellivesi on kuin voimakkaampi kasvovesi, all-in-one-tuote joka poistaa lian ja meikin.

Sitä annostellaan vanulappuun, pyyhitään kasvot ja valmista. Ei huuhtelua. Misellivedet poistavat myös huuli- ja silmämeikin.

Toiset tykkäävät älyttömästi, ”Onpa helppoa ja nopeaa, ei vettä, ei tarvetta erilliselle kasvovedelle”, toiset taas eivät yhtään.

.

Itse en kuulu misellivesien ystäviin. Äitini puhelu viime keväältä tiivistää aika hyvin omankin suhtautumiseni misellivesiä kohtaan.

Äiti oli tilannut Yves Rocherilta misellivettä. Hän tilailee aina kaikkea uutta innoissaan, eikä aina ihan tajua mitä edes tilaa. ”Kaksi yhden hinnalla”, jee :)

No, äiti sitten soitti.

”Sanni, tiedätkö sinä mikä juttu tällaisissa misellivesissä on..? Teenköhän minä jotain väärin? Miten näiden pitäisi toimia?”

”Miten sinä sitten oikein teet?”

”No pullossa lukee että tämä poistaa meikin ja että pitää vain pyyhkiä kasvot vanulapulla. Mutta– mutta, kun eihän tämä poista kaikkea meikkiä..? Ja iho jää ihan sellaiseksi…. ihmeellisen tuntuiseksi. Nahkeaksi, tekee mieli huuhdella. Mutta tätä ei sitten kuitenkaan kuulu huuhtoa..?”

”Aivan. äiti. Juuri noin sitä kuuluu käyttää. Ja ei, se ei lupauksistaan huolimatta poista kaikkea meikkiä. Olisit kysynyt multa ennenkuin tilasit, mä olisin niin tiennyt ettet sä tykkää tuollaisesta tuotteesta.”

Korostan, että tämä on tosiaankin oma kokemukseni. En itse saa ihoani puhtaaksi ja raikkaan tuntuiseksi pelkällä misellivedellä, ja näen sen käyttöympäristönä ihanteellisimmin myymälöiden meikkipisteet joissa asiakkaan meikki täytyy saada poistettua nopeasti ilman vettä. Tällöin aivan totaaliperusteellinen puhdistus ei ole niin tarpeenkaan.

Toiset kuitenkin rakastavat misellivesiä. Ne ovat tällä hetkellä hurjan suosittuja. Jotkut käyttävät niitä meikinpoiston viimeistelyyn juurikin yllä esittämälläni ”kuin voimakkaampi kasvovesi” -ajatusmallilla. Toiset taas poistavat tyytyväisinä koko meikkinsä pelkällä misellivedellä.

Oletko sinä kokeillut misellivettä? Ystävä vai ”vihamies”? :) Vai ”no jaa…”?

Kommentit (68)

 1. Hopsan

  Pakko kertoa: luin postaustasi misellivedestä eilen aamulla poikaystävän istuessa vieressä. Hän päätyi lukemaan samalla mukana ja kun siirsin huomaamattani tekstiä eteenpäin jo luettuani sen hän pyysi palaamaan, sillä ei ollut ehtinyt lukemaan loppuun. Loppukommentti oli hämmentyneeseen sävyyn ”siis… Miksi kukaan käyttää näitä misellivesiä jos ne on tollasia?” :D Äärimmäisen yllättävällä intensiteetillä herra onnistui kiinnostumaan tästä misellivesien maailmasta ^_^

  • Sanni

   Ohoh,wow! :) *otettu* ^_^

 2. Anna

  Minäkin pyyhin aamuisin ihoni misellivedellä. Pintakuivuus on helpottanut, kun olen jättänyt vesipesun pois. Olen käyttänyt vain luonnonkosmetiikan misellivesiä; Iroisie, Alorée, Mia Höytö ja Absolution. Kaikki hyviä!

 3. Ulpu

  Mun eka misellivesi on nyt käytössä oleva Gamarden-vesi, jota käytän kasvoveden tapaan. Eli illalla putsarin jälkeen ja aamulla pyyhkäisen vedellä kasvot, joskus laitan käsien kautta, harvemmin suihkuttelen. En osaisi käyttää pelkkänä putsarina.

 4. Tarja

  Minä käytän misellivettä kaksoipuhisyikseen illalla, meikinpoistoon ja aamulla ainoana puhdistuksena.
  Tykkään sen helppoudesta.
  Käytössä on ollut monenlaisia, joista bioderma ylivoimaisen paras. Sillä lähtee myös vedenkestävä simärajaus. Kannan sitä ulkomailta apteekista, nyt huomasin että sitä on myös Tallinnassa.
  Nivea oli ihan ok myös.
  Aamukäytössä on Cattier, se tuntuu lempeämmältä kuin tuo bioderma ja on hyväntuoksuinen.
  En kyllä rehellisesti sanoen huomaa ihon kunnossa eroa, käytinpä miselliä tai kasvovettä. Meikinpoiston helppous on mulle se juttu.

 5. hellunen

  Käytän misellivettä silmämeikin poistoon, toimii muuten ihan törkeän hyvin! Ei ärsytä silmiä, meikki irtoaa nopeasti ja hyvin. Joskus reissussa saatan pestä sillä koko naaman meikit, mutta ihoon jää inhottava tunne joten koitan päästä vesipesuun aina kun mahdollista :d

 6. Katriina

  Täällä ilmoittautuu yksi monivuotinen misellaariveden ystävä :) Ihmetellen luin kommentteja joissa sanotiin ettei meikki lähde pelkästään sillä tai että jää iholle sellainen tunne että pitäisi huuhdella. Itse olen käyttänyt Biothermin misellaarivettä vuosia ja se on itselleni toiminut mahtavasti. Ripsivärit kyllä poistan ensin silmämeikinpoistoaineella mutta muuten pelkkää misellaarivettä käyttäen muut meikit. Ja tosiaan käytän ihan normisti meikkivoidetta ja peitevoidetta eli puhdistettavaa tosiaan löytyy. Minulle misellaarivedestä jää ihanan raikas tunne kasvoille, ei ollenkaan kiristävä niinkuin kaikista putsareista jotka joutuu huuhtelemaan vedellä pois. Olen kokeillut muitakin merkkejä, mutta Biothermiin palaan aina koska se vain itselleni sopivan miedosti hajustettuna sopii parhaiten (ja minulla on herkät silmät jotka eivät tähän reagoi mitenkään kun pyyhin sillä silmämeikinpoistoaineen jäämät pois).

 7. Erika

  Voi ei veinkö mä sun postausaiheen! :D No mutta mielenkiintoinen juttu tää koko misellivesi vaan on. Mä käytän tuota Cattieria aina niin, että pesen ensin meikit ja sitten vanulapun kanssa käyn kasvot vielä läpi. Eli vähän kuin kasvovesi :)

  • Sanni

   Voi ei veinkö mä sun postausaiheen! :D

   Heheh, et tietenkään :) Mulla vain syttyi sama lamppu myöhemmin…! :D

 8. Orchard

  Bioderman misellivesi toimii aivan loistavasti, löytyy ranskalaisista apteekeista! On muutenkin erilaisissa vlogeissa ylistetyin :)

  • Sanni

   Kylläpäs tää Bioderma kerää kehuja..! :) Itse en ollut koko merkistä aiemmin kuullutkaan.

 9. salli eväste

  Tää on vähän myöhässä, mutta kerron silti.
  Sain jostain Madaran misellivettä pullollisen. Se sai olla kaapissa yli puoli vuotta, kun en tiennyt, mitä se oli. Pari kuukautta sitten jouduin syömään antibioottikuurin, joka aiheutti nokkosihottuman naamaan. Naama turposi ja iho oli kuiva ja kutisi. Epätoivoisena ajattelin että kokeillaanpa nyt tuota, ei voi ainakaan pahentaa tilannetta. Se toimi ihan täydellisesti. Herkkä iho ei kestänyt vettä, mutta misellivesi helli ja kosteutti. Nyt käytän misellivettä aamuin illoin ja pyyhin naaman sillä treenien jälkeen. Iho on kirkas, pehmeä ja voi selvästi tosi hyvin. Enkä oo mikä tipunen enää vaan jo 53 vee. Muita merkkejä en o kokeillut, tämä ei kirvele eikä jätä naamaa tahmeaksi.

  • Sanni

   Onpas hienoa kuulla, kiitos kun jaoit tämän! :)

 10. tuulimarita

  Ostin eilen hetken mielijohteesta tuota garnierin versiota. Vasta kotona googlasin mikä tuo oikeastaan edes on, ja kuulosti kyllä pirun hyvältä. Ja pakko todeta että tää on kuivan, rasvasen, herkän ja akneihon paras kaveri. Olen kokeillut putsareita aivan järjettömiä määriä, kertaakaan 18 vuotisen elämäni aikana en ole ostanut samaa putiloa kahdesti, monia jäänyt jopa käyttämättä. Vesipesua ei naama kestä mitenkään päivittäin, suihkustakin saa juosta rasvapullolle kun naama alkaa kuoritua. Jokaikinen putsari tähänmennessä on siis joko kuivattanut ihan järjettömästi, tai aiheuttanut kamalan kirvelyn. Mutta misellivesi. Pyyhin naaman tällä, ja aloin odottaa kuivumista ja kirelyä jota ei koskaan tullutkaan. Päälle riitti yksi kerros rasvaa, kun normaalisti rasvaan neljä viisi kertaa vesipesun jälkeen jotta kirvely lakkaa. Nyt on ihanan kimmoisa ja pehmeä iho. Tää on maailman paras tuote ever.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.