Karkkipäivä
Karkkipäivä

Minullakin on!

Kuva-arvoitus:

Sannin_joulukalenteri_IMG_2554

Mitä tässä on?

Sannin_joulukalenteri_IMG_2544

No siinähän on minun OMA kosmetiikkajoulukalenterini! :)

Arvon teille joka päivä ihania kosmetiikkaherkkuja, mutta pääsenpäs itsekin availemaan yllätysluukkuja pussukoiden muodossa. :)

Sannin_joulukalenteri_IMG_2516

Kosmetiikkajoulukalenterin on minulle lahjoittanut Yves Rocher. Sympaattinen idea. :) Ja ei – en ole mikään Yves Rocherin ”special-lellikki” :D vaan kalenterin sai moni muukin kauneusbloggaaja.

Sannin_joulukalenteri_IMG_2550

Sannin_joulukalenteri_IMG_2527

Tällaisia namusia on pusseista paljastunut tähän mennessä.

 Sannin_joulukalenteri_IMG_2538

Sannin_joulukalenteri_IMG_2563

Onko tarpeeksi monta kuvaa? ^_^

Sannin_joulukalenteri_IMG_2543

Ajattelin tehdä kalenterituotteiden kanssa niin, että lahjoitan ne joululahjaksi Facebookin Jouluapua-sivun tai jonkun muun vastaavan tahon kautta. Niin ihana kuin kalenteri onkin, itselläni on kosmetiikkaa jo yllin kyllin.

Ja onhan minulla myös suloinen, perinteinen paperikalenterini, josta olen avannut luukkuja yhdessä teidän kanssanne. :)

Sannin_joulukalenteri_IMG_2574

Sannin_joulukalenteri_perinteinen

Vanhoissa kunnon adventtikalentereissa kuuluu olla juuri tällainen ohut kuvapaperi, jonka ansiosta kuvat valaistuvat kauniisti kun kalenterin laittaa ikkunaa vasten. Minun joulukalenterini on lapsesta saakka ollut aina ikkunassa. :)

Kommentit (27)

 1. Alisa

  Vitsit mitä kaikkea kivaa oot tuolta kalenterista saanut! Mun olisi ihan hirveesti tehnyt mieli ostaa Kicksin joulukalenteri, mutta tänä vuonna se jäi vielä kauppaan. Ehkäpä ensi vuonna otan sen kotiin asti enkä vain ihaile hyllyssä! ;)

  • Sanni

   Mulla olisi varmaan ollut erilainen suhtautuminen kosmetiikkakalentereihin siinä vaiheessa elämää kun kosmetiikasta ei vielä ollut tullut työtä. :) Joskus 21-vuotiaana jokainen uusi tuote oli suuri arvokkuus, mutta nykyään suhtaudun kosmetiikkaan eri tavalla. Ihaniahan kaikki kosmetiikkahärpäkkeet ovat edelleen, mutta kaikkea saatua ei tee mieli pitää. Ihanaakin voi olla liikaa. ;)

 2. Elli

  Noi iki ihanat vanhat kuvakalenterit, joissa kuvat jatkuvat!! <3 Näissä on kaksi koulukuntaa: jätetäänkö avatun luukun kansi paikoilleen vai revitäänkö se pois? Itsekin kuulun ensimmäisiin:-)

  • Sanni

   Meillä ei kanssa koskaan revitty luukkuja irti – jo senkin takia koska kalentereja käytettiin uudelleen ^_^ Meillä oli lapsuudessa sellainen ehkä 10 kalenterin kokoelma, ja näitä sitten vaihdeltiin vuodesta toiseen. :) Oikein kuluneita luukkuja teippailtiinkin jo…. :D Kaikki kalenterit ovat edelleen tallella.

 3. T

  Ihana lukea, että aiot lahjoittaa kosmetiikat :) Ei se toki yllätä, olet muutenkin niin symppiksen oloinen persoona. On varmasti paljon ihmisiä, joille tällainen tulee ihan oikeasti tarpeeseen. Arvostan.

  • Sanni

   Kiitos :) Ei tämä mikään iso juttu sinällään ole, kun en mitenkään saisi kaikkea sitä kosmetiikkaa käytettyä itse, jota saan blogin kautta. On siis paljon ilahduttavampaa ja järkevämpää antaa sitä eteenpäin muille :)

 4. Jonttu

  Aikas sympaattinen sana tuo spesiaali-lellikki. :)

  • Sanni

   :)

 5. S

  Oi, onpa ihana idea! ja kaunis teko sinulta tuo ”turhien tuotteiden” lahjoittaminen :)

  • Sanni

   Käytännössä lahjoitan eteenpäin 80-90% kaikesta blogin kautta saamastani kosmetiikasta ystäville, perheelle ja blogin lukijoille, mutta nyt jouluna tuli mieleen että miksipä ei lahjoittaa myös muuta kautta :)

 6. Paula

  Todella kaunis perinteinen joulukalenteri sinulla.
  Hieno ja lämmin ele antaa Yves Rocher tuotteet toisten iloksi.
  Oikein ihanaa joulun odotusta Sinulle.

  • Sanni

   Kiitos Paula :) Samoin sinne :)

 7. Aurinkoinen

  Kaunis idea sinulta lahjoittaa joulukalenterisi edelleen, kuten myös meille lukijoille järjestetty päivittäinen arvonta. Hyvää mieltä ei jaeta koskaan liikaa tässä maailmassa, kiitos :)

  • Sanni

   Kiitos Aurinkoinen :)

 8. Helmi

  Ihana idea lahjoittaa tavarat pois :-) Varmasti mukava yllätys ihmisille.

  • Sanni

   Aivan varmasti tuovat enemmän iloa toisille kuin minulle jolla on jo enemmän kuin riittämiin :)

 9. Elina87

  Niin kaunis tuo sinun paperikalenteri.:) Ihan uusi juttu minulle joulukalenteri ikkunassa.

  • Sanni

   Monissa uusissa paperikalentereissa ei ole tuollaista ohutta kuvapaperia, jolloin ikkuna ei valaise kuvia. Olen tämän havainnut kun olen uudempiakin kalentereita elämässä ostanut, tylsää. Nuo vanhalla perinteellä toteuteutut näyttävät todella kauniilta ikkunaa vasten…! <3

 10. Kuorotipu

  Toi Yvesin kalenteri on saletisti mahtava. Mä odotan että pääsen kotiin oman joulukalenterin luo (ja muutenkin). Onnistuin perjantai-illan riennoissa astumaan nilkkani rikki; 3 kohtaa murtuma. Lauantaina se leikattiin, eilen sain kipsin ja kotiin pääsen toivottavasti tänään kun fyssari ehtii paikalle. Päivittelen sitten muutaman luukun kerralla ;)

  • Sanni

   Voi eiii Kuorotipu…! :-o Tänä aamuna ei ollutkaan niin kiva ”päivitys” sinulta…! Toivotan paranemisia – ja että se TBS’n kalenterikin vähän parantaisi tasoa loppukuuta kohden ;)

   • Kuorotipu

    Joo ei mennyt viikonloppu ihan putkeen :D Pakko kuitenkin etsiä positiivisia asioita; vahasin jalat keskiviikkona ja kipsin värin sai itse valita. Pinkkihän se sitten tietty on :)

    • Sanni

     ^_^

 11. JohannaL

  Kommenttini menee nyt hieman väärään postaukseen, mutta ajattelin laittaa sen tähän, jos vaikka huomaat nopeammin :)

  Kun kirjoitit postauksen siitä, miksi luonnon kosmetiikka on iholle parempaa, minun oli välittömästi kysyttävä asiaan mielipidettä sukulaiseltani, joka on orgaanisen kemian tohtori. Hän vastasi minulle näin:

  ”En tiedä kumpi on parempaa, luonnon vai synteettinen kosmetiikka, koska en kumpaakaan käytä…
  Etsisin kuitenkin syitä luonnon ja synteettisen kosmetiikan välille jostain muualta kuin isomeriasta.

  Isomerialla on iso merkitys lääkeaineissa ja eri tuoksu- ja aromiaineissa. Sen sijaan kosmetiikkapuolella isomeerien eristäminen ei ole koskaan ollut ”hot topic”, koska esim. perusvoiteiden molekyyleillä ei esiinny avaruusisomeriaa, eikä isomerialla siten ole merkitystä. Toinen juttu sitten on, jos voiteeseen lisätään esim. hunajaa, jolla on antibakteerista ja antioksidanttista vaikutusta. Tai jos tuotteessa tavoitellaan aitoa tuoksua, jolloin luonnontuoksut hakkaavat keinotekoiset tuoksut mennen tullen. Tämä johtuu siitä, että luonnontuoksut sisältävät kymmeniä yhdisteitä (myös isomeerejä), ja cocktail kokonaisuutena vaikuttaa halutun tuoksun. Siksi tuoksua on myös hankala jäljitellä. Tällöin siis isomeria voi astua kuvaan mukaan.

  Kokonaisuutena luonnon- ja synteettisen kosmetiikan eroja ei voi isomerian piikkiin laittaa.”

  • Sanni

   Mielenkiintoista, kiitos tästä, JohannaL :)

   Sen sijaan kosmetiikkapuolella isomeerien eristäminen ei ole koskaan ollut “hot topic”, koska esim. perusvoiteiden molekyyleillä ei esiinny avaruusisomeriaa, eikä isomerialla siten ole merkitystä.

   Joo, tämän ymmärrän mainiosti sen perusteella, miten Lotte minulle isomeriaa selitti. Isomerialla on merkitystä kosmetiikassa vain silloin, kun pyritään luomaan synteettisesti luonnossa esiintyvä yhdiste. Perusvoiteethan esimerkiksi ovat melkein 100-prosenttisesti synteettisiin ainesosiin perustuvia, siis sellaisiin aineisiin jotka on alunperinkin luotu synteettisesti ja joita ei esiinny luonnossa sellaisenaan. Näin niissä ei voi ollakaan luonnollisen yhdisteen synteettisessä toistamisessa syntyviä isomeereja.

 12. Sanna V.

  Ihana idea Yves Rocherilta! :)

 13. Nimetön

  Oletko kuullut että Yves Rocher lopettaa kivijalkamyymälät Suomessa?

  • Sanni

   Tähhhh??? En ole, herranjestas..! Mistä tuollainen tieto? Toivottavasti ei pidä paikkaansa :-0

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.