Karkkipäivä
Karkkipäivä

Mineraalipohja ja pintakuivuus

Aina välillä kuulee kyselyitä ja epäilyjä mineraalimeikkipohjan sopivuudesta kuivalle ja pintakuivalle iholle. Mineraalipohja kun on jauhemaista, on helppo ymmärtää miksi kuivaihoinen saattaa epäillä sen toimivuutta. Jauheenhan ajatellaan perinteisesti aina korostavan kuivuutta.

Haluankin nyt demonstroida miltä kaksi eri meikkipohjaa, mineraalimeikki ja luonnonkosmetiikan mousse-meikki, näyttävät pintakuivalla iholla. Idean juttuun sain testatessani sisarelleni Laveran moussemeikkivoidetta. Sisareni iho on normaalisti pintakuiva, mutta tällä hetkellä jopa kuiva. Ihan hätkähdin meikatessani häntä, niin karhealta iho tuntui. (Off topic mutta syy taitaa löytyä voiteesta – sisareni on jumittunut käyttämään hyvin ohutta ja vesimäistä Erisanin voidetta koska pitää sen koostumuksesta – mutta voide ei todellakaan riitä kosteuttamaan siskon ihoa sen nykykunnossa. *kosmetiikkaisosisko tuhahtelee närkästyneenä ja yrittää kampanjoida täyteläisemmän voiteen puolesta*)

Pintakuivuus_meikkipohjavertailu

Kuten Lavender Couture –postauksessakin totesin, Laveran Mousse-meikkivoide ei näytä sopivan kuivalle iholle. Siskoni iholla tulos oli samankaltainen kuin Milillä, kuivat kohdat korostuivat eikä voide levittynyt tasaisesti. Myös BB-voiteella (kokeilin Terre D’Ocia), joka on sentään paljon kosteampi kuin Laveran Mousse, tulos oli suorastaan hirveä – ihon pinta näytti röpelöiseltä ja voide ”karahti” kuiviin kohtiin.

Pintakuivuus_mineraalipohja

Mineraalimeikkipohjalla kuivat kohdat eivät tule esiin läheskään niin selkeästi. Täytyy sanoa että itsekin hämmästyin kun tarkastelin siskoni ihoa mineraalin levityksen jälkeen. Siskoni ei edes käytä alla kosteusvoidetta…! Hän laittaa voidetta vain iltaisin kasvojenpuhdistuksen jälkeen. *kosmetiikkaisosisko yrittää jälleen mutista ihonhoidollisia oppeja – turhaan :p*

Pintakuivuus_moussemeikki

Kun kuivaihoinen siirtyy käyttämään mineraalipohjaa, voi ihon pinta alussa näyttää kuivalta ja jauhoiselta. Iholle täytyy kuitenkin antaa aikaa tottua mineraalipohjaan, muutamassa viikossa kuivuuden pitäisi helpottaa. Sisareni on käyttänyt mineraalipohjaa jo monta vuotta.

En edelleenkään väitä että mineraalipohja toimii kaikilla, mistään tuotteesta ei voi sanoa sellaista. Varmasti on niin kuiva- kuin rasvoittuvaihoisiakin jotka eivät millään saa mineraalipohjalla onnistunutta tulosta. Tällä postauksella halusin kuitenkin näyttää, että mineraali todella VOI toimia kuivaihoisellakin – tätä epäilyä kun kuulee kaikkein eniten. :)

Kommentit (55)

 1. Niina

  Omalla pintakuivalla ihollani toimii hyvin Flow-kosmetiikan mineraalipohja.Peittävämpi kuin Lily lolo, hyvä sävyvalikoima+ iso plussa kotimaisuudesta.

  • Sanni

   Minä tykkään kanssa Flow’sta ja ostin itse asiassa juuri uuden purkin :) Ihan yhtä hyvää kuin Lolo. Itse en näe eroa peittävyydessä, mutta toisaalta olen huono sitä arvioimaankaan kun on minulle riittää aika kevyt peitto.

   • Mari

    Hei Sanni, mitä sävyä Flow’sta käytät näin talvella?

    • Sanni

     Sävyä Peach :) Muita sävyjä en ole merkiltä itse asiassa kokeillutkaan.

 2. Tiia

  Mä olen edelleen vahvasti sitä mieltä (huom mieltä on erisuuri kuin absoluuttinen totuus), että mineraalipohja ei vaan yksinkertaisesti voi olla toimimatta. Jos käyttäjä kokee, että se ei toimi, on vika jossain muualla eli käyttäjässä, ihossa, ihon hoidossa ja muissa siihen käytetyissä tuotteissa tai välineissä.

  Yksinkertaisesti siitä syystä, ettei mineraalimeikillä nähdäkseni ole mitään toiminnallista funktiota iholla. Se ei imeydy ihoon, eikä muodosta ihon pinnalle mitään kalvoa, eikä kertakaikkiaan tee iholle yhtään mitään.

  Itsekin olin pitkään sitä mieltä, ettei mineraali toimi ihollani. Oikeasti se toimimaton elementti oli liian kova kabuki. Koin, että mineraali kutittaa ja ärsyttää ihoani, mutta ei vika silti ollut itse meikissä.

  Mulla on myös, erityisesti talvella, kuiva ja kiristävä iho. Erityisesti poskista. Ja mineraali näyttää varmasti kamalalta ja jauhoiselta, jos sitä pistää iholle ”raakana” tai huonon kosteutuksen päälle.
  Erittäin pahoina päivinä laitan iholle kunnolla kosteusvoidetta ja sen sekaan kookosöljyä ja annan olla riittävän pitkään. Tämän päälle laitan mineraalipohjan, vaikka sitten kostealla kabukilla, tai kosteutan pohjan kunnolla yhden kerroksen jälkeen. Sen kuivuttua voi päälle laittaa vielä toisen ohuen kerroksen. Tällöin öljyn vuoksi iho jää kiiltäväksi, jolloin käytän päälle Lolon matta viimeistelypuuteria. Mattapuuteria voi myös laittaa alimmaiseksi, jos iho on kovin kiiltävä.

  Aikaa tässä menee. Mä en mene aamuisin töihin tai kouluun, joten saatan puhdistaa ja kosteuttaa ihon aamulla, käydä sen jälkeen ulkoilemassa tai tehdä jotain muuta ja meikata vasta useamman tunnin kuluttua. Ymmärrän, ettei kaikilla ole sellaisia aikoja. Kyllä minunkin naamani näyttää kamalalta, jos sudin kiireessä, mutta silloin vika on oikeasti siinä, ettei aikaa ole ollut tarpeeksi. Ei käytetyissä tuotteissa.

  Huom, käyttäjä voi toki kokea, ettei mineraali sovi omalle iholle. Täysin riippumatta siitä, missä vika oikeasti on. Ja jos löytää jonkun mun tuotteen, joka sopii paremmin, niin silloin kannattaa ehdottomasti käyttää sitä!

 3. Sanna

  Alan pikkuhiljaa tottua Flow’n Porcelain mineraaliin.. Kokeilin kaverilta tuota Barefaced Beautyn meikkipohjaa, mutta ainakin ne näyttivät ihan puhtaalta glitteriltä omalla iholla ja kuitenkin kaverilla toimivat hyvin. Pintakuivuus on ihan kirous. Yleensä selviydyn siitä sillä sinun vinkilläsi suihkauttaa pullosta vettä(+kasvovettä) hieman mineraalin päälle. Toisaalta nyt tuntuu, että pahin pintakuivuus saattaisi olla takana päin, kun otin Weledan Iris Hydrating Facial Lotionin käyttöön.

  Melkein aiheesta, mutta mitä suosittelisit mineraalimeikkipohjan kiinnitykseen? Flow ei meinaa millään pysyä paikallaan koko päivää, vaan mystisesti haihtuu päivän mittaan. Olen toistaiseksi käyttänyt Lumenen mineraalikivipuuteria, mutta se on omiaan lisäämään pintakuivaa fiilistä..

  • Sanni

   Melkein aiheesta, mutta mitä suosittelisit mineraalimeikkipohjan kiinnitykseen?

   Tähän en valitettavasti osaa vastata. :/ Muuta kuin että kokeile meikinpohjustusvoidetta. Jotain erityisesti mineraalimeikin kanssa toimivaa pohjustajaa en valitettavasti osaa mainita sillä tästä probleemasta ei ole omakohtaista kokemusta. Käsittääkseni monet käyttävät ihan tavallista synteettistä silikoniprimeria kuten Lumenen tai L’orealin.

 4. Tiitu

  Mineraalipohja (Lily Lolo) on ihan paras ja kiitos siitä, että sen löysin, kuuluu sinulle Sanni!! Itse sotken yhteen meikkiin tulevan jauheen purkin kannella muutamaan tippaan vettä ja laitan meikkisienellä naamaan nestemäisen(/vaahto) meikkivoiteen tapaan. Johtuen siitä, että pöllyäminen häiritsee minua ja haluan nopeasti peittävän lopputuloksen. Peittävyyttä voi säädellä veden määrällä. Jos on pintakuivaiho niin voi sotkea ”mössöön” myös tipan jojobaöljyä ja/tai glyseriiniä niin tulee kosteuttavampi ja vähän notkeampi. :)

  • Sanni

   Kiitos loistavan vinkin jaosta Tiitu! :) Enpäs ole itse tuollaista vesitippa/meikkisieni-levitysversiota ikinä kokeillut, täytyy ehdottomasti testata jo silkasta uteliaisuudesta!

 5. kaisu

  Joku tuossa kommentoi, ettei Lololla saa tarpeeksi hyvää peittävyyttä. Minulla on kuiva iho, mutta ajoittain kasvoihini puskee hormonaalisista syistä epäpuhtauksia. Parhaimman peittävyyden itse saan niin aikaiseksi, että käytän näppyjen päälle Lolon peitejauhetta ja normaalisti riittää ihan mineraalipohjan laitto kabukilla päälle, mutta välillä tarvitsen vieläkin paremman peittävyyden tiettyihin kohtiin. Jostain luin vinkin Lolon sivuilla myytävästä ns. puuterivipasta. Päätin kokeilla sitä ja meikkejä tilatessani tilasin myös sen vipan. Sepä vasta hyvä olikin. Vipalla levitetään ongelmakohtiin(miksei myös koko kasvoihin) mineraalipohja(varovasti, ettei tule liikaa)ja tällä saa huomattavasti paremman peittävyyden. Yllätyin positiivisesti tästä vipasta.
  Minulla mineraalipohja aiheuttaa kutinaa jos kabuki on liian karhea,pehmeällä ei tätä ongelmaa ole(eco tools on hyvä).Myös jo aika iäkäs äitini käyttää samaa mineraalipohjaa ja ongelmana on ollut juurikin tuo kutiaminen hikoillessa.Hänellä on niin herkkä ja kuiva iho. Tämä vaiva loppui kun hän käyttää pohjan levittämiseen vain tuota Lolon vippaa..eli siis monella tuo kutiaminen johtuu juurikin siitä karheasta sudista.

  Mutta tosiaan, mineraalipohjalla ainakin minä olen saanut parhaimman luonnollisen näköisen peittävyyden kuivalle iholleni. Meikkivoiteiden kanssa käy juurikin niin kuin tuossa kuvassa, kuivat kohdat oikein hyppäävät esiin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.