Mineraalipohja ja pintakuivuus

Aina välillä kuulee kyselyitä ja epäilyjä mineraalimeikkipohjan sopivuudesta kuivalle ja pintakuivalle iholle. Mineraalipohja kun on jauhemaista, on helppo ymmärtää miksi kuivaihoinen saattaa epäillä sen toimivuutta. Jauheenhan ajatellaan perinteisesti aina korostavan kuivuutta.

Haluankin nyt demonstroida miltä kaksi eri meikkipohjaa, mineraalimeikki ja luonnonkosmetiikan mousse-meikki, näyttävät pintakuivalla iholla. Idean juttuun sain testatessani sisarelleni Laveran moussemeikkivoidetta. Sisareni iho on normaalisti pintakuiva, mutta tällä hetkellä jopa kuiva. Ihan hätkähdin meikatessani häntä, niin karhealta iho tuntui. (Off topic mutta syy taitaa löytyä voiteesta – sisareni on jumittunut käyttämään hyvin ohutta ja vesimäistä Erisanin voidetta koska pitää sen koostumuksesta – mutta voide ei todellakaan riitä kosteuttamaan siskon ihoa sen nykykunnossa. *kosmetiikkaisosisko tuhahtelee närkästyneenä ja yrittää kampanjoida täyteläisemmän voiteen puolesta*)

Pintakuivuus_meikkipohjavertailu

Kuten Lavender Couture –postauksessakin totesin, Laveran Mousse-meikkivoide ei näytä sopivan kuivalle iholle. Siskoni iholla tulos oli samankaltainen kuin Milillä, kuivat kohdat korostuivat eikä voide levittynyt tasaisesti. Myös BB-voiteella (kokeilin Terre D’Ocia), joka on sentään paljon kosteampi kuin Laveran Mousse, tulos oli suorastaan hirveä – ihon pinta näytti röpelöiseltä ja voide ”karahti” kuiviin kohtiin.

Pintakuivuus_mineraalipohja

Mineraalimeikkipohjalla kuivat kohdat eivät tule esiin läheskään niin selkeästi. Täytyy sanoa että itsekin hämmästyin kun tarkastelin siskoni ihoa mineraalin levityksen jälkeen. Siskoni ei edes käytä alla kosteusvoidetta…! Hän laittaa voidetta vain iltaisin kasvojenpuhdistuksen jälkeen. *kosmetiikkaisosisko yrittää jälleen mutista ihonhoidollisia oppeja – turhaan :p*

Pintakuivuus_moussemeikki

Kun kuivaihoinen siirtyy käyttämään mineraalipohjaa, voi ihon pinta alussa näyttää kuivalta ja jauhoiselta. Iholle täytyy kuitenkin antaa aikaa tottua mineraalipohjaan, muutamassa viikossa kuivuuden pitäisi helpottaa. Sisareni on käyttänyt mineraalipohjaa jo monta vuotta.

En edelleenkään väitä että mineraalipohja toimii kaikilla, mistään tuotteesta ei voi sanoa sellaista. Varmasti on niin kuiva- kuin rasvoittuvaihoisiakin jotka eivät millään saa mineraalipohjalla onnistunutta tulosta. Tällä postauksella halusin kuitenkin näyttää, että mineraali todella VOI toimia kuivaihoisellakin – tätä epäilyä kun kuulee kaikkein eniten. :)

 

Kommentit (55)
  1. Itse melko rasvaisella iholla pidän mineraalipohjaa (Lily Loloa juurikin) täydellisenä talveen. Pintakuivuus ei missään nimessä korostu, toisin kuin hyvälläkin meikkivoiteella. Vielä kun suihkasee meikin kiinnittäjää, tai itse tykkään TBS:n vaaleanpunaisesta kasvovesisuihkeesta. Pohja peittää punoittavan talvi-ihon, ja, tiedä onko vain kuvittelua, mielestäni suojaa pakkaselta samalla termari-efektillä kuin tavallinen puuteri meikkivoiteen päällä! En luovu!:)

  2. Minulla on myös pintakuiva iho ja käytän everydaymineralsin pohjaa. Tykkään suihkauttaa valmiin pohjan päälle favoran kosteuttavaa kasvosuihketta niin pohjasta tulee vielä kauniimpi vaikka ei pintakuivuutta muutenkaan korosta :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *