Karkkipäivä
Karkkipäivä

Mineraalimeikkipohja

Tämän postauksen tarkoituksena oli esitellä helppo kikka, miten muuttaa kuivan näköinen mineraalimeikkipohja samettisen tasaiseksi, mutta koska en saanut millään otettua ihostani sellaista kuvaa, missä kuivat kohdat ja röpelöt olisivat näkyneet, niin tein sitten yleisen postauksen mineraalimeikkipohjastani. No, esittelen sen kikan joka tapauksessa. :) Se on varmasti monelle aktiivimeikkaajalle ja meikkiblogien lukijoille tuttu, mutta jospa se tavoittaisi nyt vielä muutaman uuden kohteen.

Lily Lolo

Siirryin käyttämään mineraalimeikkipohjaa vuonna 2007, ja löysin kerralla itselleni täydellisesti sopivan pohjan ja sävyt; Lily Lolo Foundation, talvella sävy Blondie ja kesällä sävy In The Buff. Minulla oli tuuria, sillä monet ovat kahlanneet läpi useita eri merkkejä ja pussikaupalla sampleja ennenkuin se sopiva mineraali on osunut kohdalle. Lily Lolon lisäksi olen kokeillut vain Meowin pohjaa, joka tuntui minulle liian kuivalta, sekä Bare Mineralsin, joka toimi oikein hyvin, mutta pidän Lolosta enemmän koska se on vähemmän hohtava ja on paljon edullisempaa.

Ennen mineraalipohjaa käytin varmaan 10 vuotta meikkipuuteria. En ole siis koskaan ollut liiemmin nestemäisten meikkivoiteiden ystävä, sillä olen mukavuudenhaluinen ja tahdon saada meikkipohjan levitettyä mahdollisimman nopeasti ja vähällä vaivalla. Mineraalimeikkipohja on meikkipuuterin kaltainen tuote, jonka päälle ei tarvitse erikseen levittää kiinnittävää puuterikerrosta, ellei iho ole rasvaisuuteen taipuvainen (tai haluaa muuten vain mattaisemman tai peittävämmän tuloksen). Mineraaleista puhutaan usein hoitavina tuotteina, ja itsekin huomasin välittömästi ihoni kunnon paranevan mineraalimeikkipohjaan siirryttyäni. Näppyjä ja muita epäpuhtauksia ilmestyy vähemmän, ja iho pysyy siistinä ja kiillottomana aivan selkeästi pitempään kuin tavallisella meikkipuuterilla (nestemäisistä meikkivoiteista puhumattakaan). Näillä havainnoilla olin tietenkin aivan myyty, eikä ihoni ole kyllästynyt Lily Loloon kolmen vuoden tauottoman käytön aikana. Yksi purkki maksaa n. 14 euroa ja kestää mun käytössä reilun vuoden, ensimmäinen purkki taisi kestää 1,5 vuotta. Talk about economical!

Ihmisiä tuntuu usein kiinnostavan mineraalimeikkipohjan peittokyky, ja tässä on oman naamavärkkini esimerkki. Valitettavasti WordPress taas laimensi kuvien sävyjä, ja ihoni on vasemmanpuoleisessa kuvassa oikeasti reilusti punoittavampi ja laikullisempi.

Mineraalipohja

En pidä täyspeittävästä, naamiomaisesta pohjasta, joten heleän, hieman läpikuultavan tuloksen tuova mineraalipohja on minulle onnen omiaan. Mineraaleilla saa myös täyden peiton, mutta sanoisin että Lily Lolo ei siihen ehkä pysty. Tai ehkä en ole vain kerrostanut tarpeeksi. :) Pyörittelen kasvoille yleensä kaksi kerrosta.

Mineraalin_laitto_pieni

Pyörittelyä. Ah, tämä on niin  ihana aamurutiini!

Mineraalimeikkipohjaa käyttäessä on huolehdittava ihon hyvästä kosteuttamisesta ennen pohjan levitystä, sillä jauheessa itsessään ei tietenkään ole mitään kosteuttavaa. Joinain aamuina iho on tavallista kuivempi, ja kosteusvoiteesta huolimatta ihon pinta jää hilseisen kuivaksi mineraalipuuterin levityksen jälkeen. Tämä on varmasti tuttua monille mineraalien käyttäjille.

Tähän väliin olisi pitänyt tulla se kuva hilseisestä ihon pinnasta. Levitin yksi aamu Lily Lolon tahallaan kosteuttamattomalle iholle, ja pintahan oli ihan kauhea. Yritin ottaa kuvia, mutta ei niistä saanut mitään selvää. Kuvitelkaa nyt tähän kuitenkin sellainen jauhoinen ihon pinta! :)

XZMuumi

Kosteussuihke apuun!! Tähän tarkoitukseen on monilla firmoilla ihan omat tuotteensa, esim. MACillä Fix+, mutta omatekoinen sekoite toimii yhtä hyvin. Itse olen sekoittanut kasvovettä ja raanavettä vanhaan XZ:n selvityssuihkepulloon. (XZ Muumi -suihke on muuten ihan ehdoton takkujen selvittämiseen! Ei lätsäytä hiuksia koska ei sisällä silikonia. Olen käyttänyt jo vaikka kuinka monta pulloa!)

Ota suihkepullo käteesi, ja suihkauta kasvoille muutama suihkaus. Vain muutama, ettei kasvoista tule märät, tarkoitus on vain kevyesti kostuttaa meikkipohjan pinta. Mahdollisimman hienojakoinen suihke olisi tietenkin paras tähän tarkoitukseen, mutta ”isokokoisempi” suihkekin käy, kunhan muistat suihkuttaa tarpeeksi kaukaa. Muumi-pullosta tulee aika tanakka suihke, joten suihkautan melkein käsivarren mitan päästä.

Mineraali_kosteutus

Iho näyttää nyt tältä. Älä taputtele ihoa, vaan anna kosteuden kuivua itsestään. Huomaat, kuinka kuiva puuteripinta sulaa, ja kuivat kohdat katoavat taianomaisesti!

Mineraalin_jalkeen_pieni


Tässä tulos!

Oliko tämä kaikille lukijoille jo tuttu vinkki?

P.S. Katso myös videopostaukseni mineraalimeikkipohjan levityksestä.

Kommentit (190)

 1. Mira

  Oletko kokeillut Dermosilin mineraalipuuteria? (Tällä hetkellä tosin valikoimissa ei ole kuin medium, deep ja dark mutta syksyllä kai fair-sävykin tulossa..)

  P.s. Sinun kauttasi innostuin tilaamaan itselleni LL:n samplet ja tähän mennessä olen ainakin ihan supertyytyväinen!

  • Sanni

   Moi Mira! En ole kokeillut Dermosilin mineraalipuuteria, mutta sen verran tiedän, ettei se ole 100-prosenttista mineraalia vaan sisältää muitakin aineita.

   Kiva kuulla että olet tykännyt Lolosta :)

 2. Rullus

  Ostin Lily Lolon peitejauheen silmien alle, aluksi se toimi mutta nyt se jää näkyviin ihon pinnalle ja kerääntyy juonteisiin, olisiko syynä huono kosteutus vai mikä?

  • Sanni

   Ihon kuivuus voi olla syynä, kokeile kosteuttavampaa silmänympärysvoidetta. Toisilla kuitenkin jauhemaiset peiteaineet käyttäytyy aina noin, vaikka mitä tekisi :/

 3. Ida

  Moikka!

  Tilasin Lilyltä Mineral Foundation testerin, ja vaikka tuote tuntuu jo nyt kivemmalta ja varsinkin kevyemmältä kuin nestemäiset peiteaineet, korostaa se harmillisesti ihokarvojani. Onko tähän jotain niksiä vai pitäisikö minun vain käyttää sekä nestemäistä että tätä Lilyn jauhemaista? Vaikka ihokarvani ovat hyvin vaaleat ja (onneksi) lyhyet, on niitä kuitenkin runsaasti kasvojen ja poskien alaosissa.

  Kiitos vastauksesta etukäteen! :)

  • Sanni

   Hei Ida!

   Olen itsekin huomannut että jauhemainen meikkipohjatuote korostaa ihokarvoja enemmän kuin nestemäinen, enkä ole löytänyt siihen muuta kikkaa kuin tuon kosteussuihkeen käytön, joka vähän ”sulattaa” ihokarvoihinkin jääneitä jauhepartikkeleita häivyttäen näen kuivuuden vaikutelmaa.

   Esimerkiksi huultenympärysten hyperpigmentaation peittoon käytän kuitenkin aina nestemäistä peiteainetta, juuri tuon ihokarvajutun takia.

  • Sirja

   Mistä näitä testereitå voi tilata?

 4. Tuuli

  Toinen,vähän vastaava (tai ainakin veteen liittyvä :) niksi, mitä kannattaa kokeilla on levittää mineraalipuuteri meikkisienellä, joka on kostutettu ja puristettu vain vähän nihkeäksi. Tämä on itselläni vähentänyt myös sitä, että meikkipuuteria löytyy pitkin lavuaareja sen laittamisen jälkeen…

 5. Jessica

  Ihanaa kiitos näistä mineraalimeikki postauksista, minäkin innostuin kokeilemaan Loloa :)
  Tilasin blondien testaerin (joka tuntuu olevan täydellinen) sekä barely buffin. Buffi oli ehkä hieman liian tumma eli tod.näk kesäisin voisi olla sopiva.

  Eilen sitten tilasinkin rankalla kädellä isot purkit, aurinkopuuterit, poskipunat, bb voiteet, sudit…………… Rahaa palaa, mutta naama tuntuu meikittömältä ja lolo peittää juuri sopivasti jättämättä epäaitoa naamiota. Itsellä näppyjä on muutamia ja Lolo peittää ne juuri sopivasti (ei ehkä niin peittävää kuin edelliset litkut) mutta ainakin parempi vaihtoehto kuin kaupan myrkyt.

  • Sanni

   Kivaa lukea ilostuksesta :) Mineraalit <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.