Karkkipäivä
Karkkipäivä

Minä ja hiukset – lyhyt historia

Tämä juttu on taustatietoa tulevalle hiustuotepostaussarjalle. Olen kirjoitellut blogissa laajasti luonnonkosmetiikasta, ja nyt aihepiiri laajentuu vielä luonnonkosmetiikan hiustuotteisiin. Kattavasti tietoa luonnonkosmetiikannälkäisille lukijoilleni! :)

Organic_haircare

En ole kirjoitellut blogissa lainkaan hiustuotteista, koska tämä on ensisijaisesti meikkiblogi. Itsestäänselvä juttu siis. Harva täten arvaa, että hiustuotteet ovat itse asiassa olleet minulle se ensimmäinen friikahdusjuttu – ennen ensimmäistäkään kynsilakkaa, kosteusvoidepurkkia tai ripsiväriä. Hurahdin hiustenhoitoon jo alle teini-ikäisenä. Olin niin ylpeä kun sain joululahjaksi ensimmäiset omat shampooni ja hoitoaineeni – taisivat olla XZ:n Levä (!)-sarjaa.  Ei haitannut vaikka ne haisivat pahalle. Minusta tuntui mielettömän aikuiselta ja hienolta saada käyttää omia puteleita! Olin tuolloin varmaan joku 10-11-vuotias.

Sanninhiukset2

Siitä lähtien hiustenpesutuokiot ovat olleet minulle jotain Erityistä. Tätä on vaikea kuvailla kuulostamatta ihan tärähtäneeltä. Minusta on ihanaa pestä hiuksia. Vaikka pesen ne suhteellisen usein, joka toinen päivä, se ei koskaan muutu ”arjeksi”. Hiustenpesu on aina hemmottelua! Rakastan nuuhkia hiustuotteiden tuoksua, analysoida vaahdon koostumusta, tunnustella miten narskuvaksi hiuspohja peseytyy ja hypistellä hoitoaineen pehmentämiä latvojani. Hoitoaineen koostumus ja tuntu hiuksissa on erittäin tärkeää.

On mielenkiintoista seurata, miten eri hoitoaineet käyttäytyvät hiuksissa. Katoaako hoitoaine hiuksen sisään vai jääkö se pinnalle liukkaaksi massaksi? Miltä hiukset tuntuvat huuhdellessa? Ovatko ne selvät, sileät vai peräti silkkiset? Tuntuvatko ne raskailta vai kevyiltä? Entä kuivuttua? Jäävätkö hiukset pehmeiksi, vai ovatko ne vain muovisen sileät? Vai peräti karheat? Ovatko ne ilmavat vai lähmäiset? Tällaisia asioita pohtii hiustuotefriikki.

Minulla on luonnostaan vaaleat ja taipuisat hiukset. Vastapestyinä ne ovat melkeinpä kiharat. Ne ovat aina olleet hyvin kuivat ja huokoiset, mikä on tyypillistä luonnonkiharille hiuksille. Hiukseni ovat ohuet, ja niihin on lähes mahdoton saada volyymia. Pidän tuotteista, jotka jättävät hiukset ilmaviksi ja pehmeiksi. Sileys on tietysti myös hyvä asia, mutta liian liukkaaksi tekevät tuotteet saavat hiukset myös lässähtämään ja näyttämään entistä ohuemmilta.

Sanninhiukset

Rääkkäsin hiuksiani myös monta vuotta säännöllisillä permanenteilla, joita otin volyymin vuoksi. Kymmenisen vuotta sitten aloin myös vaalentaa tyveäni, joka on aina ollut pituuksia tummempi. Voi siis sanoa, että hiukseni ovat aikamoisen kärsineet perimän ja käsittelyjen ansiosta.

Koska halusin hiuksilleni parasta mahdollista hoitoa, aloin perehtymään hiustuotteisiin ns. pintaa syvemmältä. Olin huomannut, että kaikki kampaajien ”supermahtavina tehotuotteina” myymät aineet eivät tehneetkään hiuksilleni mitään. On siis ihan hiusten ansiota, että aloin aikoinaan tutustumaan incien (eli ainesosaluetteloiden) ihmeelliseen maailmaan, ja ottamaan selvää mitä heprean kuuloiset sanat purkkien kyljessä tarkoittavat.

Ilo oli suuri, kun sain päänahan hilseilyn kuriin ymmärtäessäni, että voimakkaita kalvonmuodostajia sisältävät, ns. ”ylihoitavat” shampoot eivät sovi minulle. Ja että niinkin yksinkertainen asia, kuin öljyn lisääminen hoitoaineeseen, parantaa hoitoaineen tehoa potenssiin 10.

Kaappeihin on tälle hiustuotehamsterille kertynyt sen verran purnukkaa, että olen ollut hiustuoteostolakossa vuodesta 2007. Lakko on pettänyt vain kahdesti, kun ostin jemmaan Tigin Oatmeal & Honey -hoitoaineen (kun niiden valmistus lopetetaan), ja kesällä kun ostin silkasta uteliaisuudesta paljon kehuja saaneen Mill Creekin keratiinihoitoaineen. Hiustuotteita on kaapeissa sen verran, ettei minun edelleenkään tarvitsisi ostaa yhtä ainutta shampoota tai hoitoainetta ainakaan kahteen vuoteen. Tämän vuoksi en olekaan voinut vielä vaihtaa hiustuotteita luonnonkosmetiikkaan, vaikka muiden hygieniatuotteiden osalta siirtyminen on jo tapahtunut.

Blogin kirjoitus on kuitenkin oiva tapa päästä kokeilemaan tuotteita, joita en muuten olisi vielä ostanut kahteen vuoteen. Tämä palvelee teitä lukijoita, joita mahdollisesti kiinnostaa kuulla, miten luonnonkosmetiikan tuotteet pärjäävät ”tavanomaiselle” hiuskosmetiikalle. Tulen tekemään kartoituksen useimmista Suomen markkinoilla myytävistä luonnonkosmetiikan hiustuotteista. Kaikkia en tietenkään ole kokeillut, mutta listaan sarjat joka tapauksessa. Koska listaus on parasta…! ;)

Te, joita hiuspostaukset eivät kiinnosta – älkää masentuko. En kirjoita hiusjuttuja putkeen, vaan niitä ilmestyy muiden postausten lomassa. Ensimmäisenä esittelyyn pääsee latvialainen merkki Mádara, josta juttua huomisessa postauksessa.

Kommentit (41)

 1. Pääsky

  APUA, meinasin kuolla tuon toisen kuvan kohdalla :D Ihanat hiukset!

  terveisin toinen luonnonkiharien kuivuvien hiusten kanssa elävä, joka on tullut varsin iloiseksi jo saavuttaessaan bsl-pituuden ^_^

  • Sanni

   Voi kiitos…! Pituuteen olen minäkin tyytyväinen, mutta latvat ovat järjettömän rispaantuneet. Olen hyväksynyt sen faktan, että jos haluan pitkät hiukset, en voi saada terveitä latvoja. Ja valitsen mieluiten pitkät hiukset. :)

 2. V

  Tavallaan tunnistin itseni tosta tekstistä. Minullakin kuivat kiharat. Mutta huomasin, kaikista purkeista, että vain luonnonshampoot auttaa. Ostelen lisää vaikka vanhoja on muillekin jakaa. Tällä hetkellä olen käyttänyt oliiviöljystä tehtyä shampoota, joka on yllätävän tuntunen. Se ei vaahtoudu niin helposti kun muut shampoot. Tuntuu kun päässä olisi vain öljyinen klöntti. Nyt ajattelin, että puolet putelista voisi laimentaa manteliöljyllä, jota tunnetaan sen hyvistä hius,kynsi ja ihonhoito ominaisuuksista. :) Katotaas sitte, että onko hiukset paremassa kunnossa sit!

  • Sanni

   Minkä merkkistä tuo oliiviöljyshampoo on? Vaahtoutuminenhan ei sinänsä ole mitenkään pakollista puhdistaville tuotteille, mutta itse olen jotenkin psykologisesti ”koukussa” vaahtoamiseen, en tykkää yhtään huonovaahtoisista shampoista. Mulle tulee väkisinkin sellainen mielleyhtymä, että huonosti vaahtoava shampoo ei puhdista hyvin, vaikka eihän se pidä paikkaansa.

   • V

    Prize Cosmeticsin Olive Line shampoo. En tiedä luokitellaanko oikeasti luonnonshampooksi, mutta töissä mulle neuvottiin kehumaan sitä luonnontuotteena. x) Kyllä itse tykkäsin kyseisesti shampoosta enemmän kuin näistä fructiksistä ja elvitaleista jotka tekevät hiuksistä rasvaklönttejä. :( Netistä en oikein mitään tietoja löytänyt siitä. Mutta voin suoraan putelista kopsata et mitä sisältää :)

 3. badbomben

  Tunnistan itseni. Ihanaa! Jos sinulla on kokemuksia Lushin shampoista niin olisi hauska lukea niistäkin. Hiustenpesu on ihanaa! En tiennytkään että O&H lopetetaan, krääh.

  • Sanni

   En ole kokeillut Lushin shampoita. Saakohan sieltä näytteitä…? Minusta on kivaa, kun paikoista kuten Ruohonjuuri ja The Body Shop saa aina näytteet pyytäessä. Ei tosiaankaan tarvitse ostaa kaikkea, mitä haluaa kokeilla! ^_^

   • Heidi

    Jos vain pääsee paikan päälle kauppaan, Lushin shampoita on helppo ostaa vain ihan pikkuinen pala kokeiluun, ei tule todellakaan maksamaan paljoa!

    Itsellä on melko nopeasti rasvoittuvat hiukset, ja hiuspohja kärsii monista shampoista: joko päänahka menee ihan ruvelle(?!!) tai sitten se ”möhnääntyy” todella nopeasti. Nyt olen löytänyt omalle päälle hyvät aineet: XZ:n silikonittomat shampoot. Olisin NIIN mielelläni halunnut alkaa käyttää Lushin shampoita, koska saippuoitakin rakastan, ja kiinteä pala nyt vaan on ekologisempi kuin muoviputeli. Valitettavasti molemmat shampoopalat joita olen kokeillut, Coolaulin(?) ja Blonde, aiheuttivat päässä tuota ”möhnääntymistä”, eli niitä käyttelen vain harvoin pois. Mieli tekisi kyllä kokeilla muitakin, mutta saapa nähdä, milloin pääsee taas seuraavan kerran kauppaan.

    • Verililjapuu

     Ei ainakaan minun täytynyt näytettäni ostaa kun kävin, kunhan pyysin vain. Ostin tosin muuta kyllä.

 4. Anu

  Mitäs öljyä suosittelisit lorautettavan hoitoaineen mukaan?Tuntuu, ettei minkään hoitoaineen teho riitä..:/

  • Sanni

   Mm. kookosöljy, jojobaöljy, manteliöljy ja avokadoöljy ovat erinomaisia. Niitä voi tilata vaikkapa Pienestä Tuoksukaupasta (pikkupullot maksaa vain pari euroa). Kerroin öljyistä Vuoden 2009 Parhaat Tuotteet -postauksessa.

 5. nipsuu

  Hiusjutut kiinnoistais kyllä enemmänkin! Myös tavallisen kosmetiikan puolelta :).

  • Sanni

   Ehkä niitä tulee…. joskus…. haluan kuitenkin pitää blogin meikkipainotteisena. :)

 6. Marika

  Jees, joku muukin on listafriikki! :D Itselläkin löytyy exceltaulukkoja, muistioita ja ties mitä listauksia koneen syövereistä, paperiversioista olen sen sijaan luopunut. Niiden laittamista blogiin olen pyrkinyt välttämäään, luonnonkosmetiikkamerkkilistausta (sanahirviö!) lukuunottamatta, etteivät ihmiset luule aivan tärähtäneeksi. Lähipiirikään kun ei ole aivan ymmärtänyt mun listausten määrää. :D Mutta miten sitä muuten kaiken muistaisi?

  • Sanni

   Listaus on elämä. :) Mun täytyy saada jäsentää, tilastoida ja ryhmittää kaikkea mikä vaan on mahdollista jäsentää, tilastoida ja ryhmittää. Se tuo järjestyksen tunnetta kaiken kaaoksen keskelle. :)

 7. Zepa

  Luonnonkosmetiikkaan siirtyminen hiustuotteissa ns. ”pelasti päivän” tai pikemminkin kaikki loputkin päivät. Tavallisissa hiustuotteissa oleva silikoni lätsäytti hiukset niin päätä myöten että epäilin, onko multa tukka lähtemässä vai miksi ei mitään enää näy yläpäässä. Kun aloin käyttää silikonittomia tuotteita, hiukset löytyivät taas – kaikki! Mitään ei ollutkaan lähtenyt! :-)) Ne oli vaan ”piilossa” silikonin alla… phöh.

  • Sanni

   Tätä olen kuullut muiltakin…. itse en kaihda täysin silikonia, muuten kuin shampoissa. Pieninä pitoisuuksina se on hoitoaineissa ihan ok, ja latvasuojassa tietysti välttämättömyys.

 8. Nana

  Mulla kaikkein parhaita hoitoaineita on ne hiusvärien mukana tulevat. :D Siis ne on ihan uskomattomia mun hiuksille. Ainakin se valkoinen joka tulee L’orealin recital preferencen (en edes yritä laittaa niitä heittomerkkejä) mukana. :D

  • Sanni

   Hahaa, kaverini M oli yhteen aikaan ihan koukussa Preferencen hoitsikkaan….. kyllä munkin mielestä hiusvärien hoitoaineet oli ennen ihan parhaita, mutta loppupeleissä ne jättää mun hiukset oikeastaan liiankin sileiksi ja lättäniksi. Nykyään tykkäilen enemmän ilmaviksi ja pehmeiksi jättävistä hoitoaineista.

 9. ongelmatukka

  Moikka, mainitsit postauksessa, että kärsit kuivasta hiuspohjasta, no niin minäkin! Osaisitko suositella jotain tuotteita, joilla itse pääsit tästä eroon? Omat hiukset ovat pitkät, vaaleat (värjätty), hiuspohja rasvoittuu nopeasti (pitäisi melkein pestä jokapäivä tai sitten vetää 2. päivänä tiukalle ponnarille), MUTTA silti on myös kuiva ja hilseilee paikoittain todella pahasti!? Jotain selvittävää vaikutusta pitäisi myös olla, sillä mun hiukset menee todella helposti takkuun, varsinkin pesun jälkeen päässä on yks iso harakan pesä… Onko tälläistä joka pulmaan auttavaa ihmeainetta edes olemassa? :D

  • Sanni

   Moi!

   Itse asiassa mun hiuspohja ei ole koskaan ollut kuiva, vaikka hilseilikin ennen. Hilse johtui päänahkaan kertyneistä shampoon jämistä. Kun vaihdoin kevyempiin, silikonittomiin shampoisiin niin johan lähti hilse!

   Voisit kokeilla ongelmaasi esim. L’anzan Remedy Shampoota. Tässä englanninkielinen kuvaus shampoolle:

   Replenish and restore wellness to your hair and scalp with this L’Anza Remedy Shampoo. Its powerful mixture of highly hydrating plant extracts and vitamins provide healing and deep hydration to your hair and scalp. L’Anza Remedy Shampoo emulsifies excessive sebum and creates an antiseptic atmosphere helping to ease symptoms of dandruff, psoriasis, eczema, seborrhea and cradle cap. This product has a pH factor of 5.0-5.5.

   Olen kuullut, että moni on saanut avun päänahan ongelmiin tästä shampoosta. Työkaverini mm. sai tällä lapsensa karstan kuriin. Remedy vaatii kuitenkin kaverikseen todella hyvän hoitoaineen, sillä se ei suoranaisesti jätä pituuksia silkkisiksi. L’anzalta tällainen voisi olla vaikka Healing Moisture Kukui Nut Conditioner.

 10. sari

  En tykkää luonnonkosmetiikasta ihonhoidossa, mutta hiustenhoidossa kyllä, tosin värjään joten käytän sävyttävää naamiota ihan normihoitsikkana. Mitä shampoota käytät? Tuntuu että päänahkani hilseilee vähemmän kun käytän Urtekramin shampoota, mutta edelleen hitusen.

  • Sanni

   Käytän tällä hetkellä montaakin shampoota, koska päällä on kokeilukausi. Käytössä luonnonkosmetiikan puolelta Mádaran, Logonan ja Tropicain shampoot, ja omasta kokoelmasta Nexxusta.

 11. Mau

  Osaisitko auttaa hiustenlähdön kanssa? Itellä on säälittävä ohut hiirenhäntä ja tuntuu että hiuksia lähtee enemmän kuin koskaan :/
  (Toisaalta ei tää nyt ehkä ihan niin ohut ole, ei vaan oo semmonen shakirapaksu millasen minä ainakin haluisin ja siihen verrattuna kaikki on aika ohkasia, nyyh.)

  • Sanni

   En valitettavasti tiedä paljoakaan hiustenlähöstä. :/ Siihen vaikuttaa enemmänkin muut tekijät kuin tuotteet, eli yleensä stressi, hormonit ja mahdollinen lääkitys. Ja tietysti toisilla harvenevat hiukset ihan perinnöllisistä syistä. En usko, että mikään shampoo voisi suoranaisesti aiheuttaa tai päinvastaisesti estää hiusten irtoilua. Apteekeista saa valmisteita kuten Priorin, ehkä siitä voisi olla apua?

 12. Ismi

  Mahtavaa! Itsellänikin on vaaleat, luonnonkiharat hiukset joita vastikään olen innostunut hoitamaan kunnolla (ainakin yritän) ja aion seurata tarkkana tyttönä hiusjuttujasi :) Kivaa!

  • Sanni

   Jee! :)

 13. Sissi

  Jes! Odottelen innolla. Rasvoittuvat hiukset kuivan(?) ja välillä kutisevan hiuspohjan kanssa saavat mut välillä hulluksi. En vaan tajua tätä tukkaa!

 14. Milla

  Moi! Mulla on vähän ongelmia mun silmänmuodon ja sille sopivien meikkien hahmottamisessa. Jostain syystä varjostus on vähän hankalaa tehdä, ja rajauksenkin kanssa on ongelmaa. Luomi tuntuu liian ”isolta” ja ulkokulmaan on vaikea laittaa mitään. Osaatko neuvoa? Kuva löytyy:
  http://tinypic.com/r/73hxts/7

  • Sanni

   Voi apua, silmäsi näyttää aivan mahtavalta ”meikkisilmältä”! Niin paljon tilaa eikä lainkaan syvää luomikuoppaa! Luomivako on käytännössä kokonaan näkyvissä – *kade*!! :) Tuollaiseen silmään on ehkä ihan helpoin tehdä meikkejä.

   Olen lukijoiden sähköpostikysymyksiin vastaillessa huomannut, että on kuitenkin lopulta hurjan vaikea antaa neuvoja kirjallisesti kuvan perusteella. Mun pitäisi päästä itse näyttämään. Menee hirveästi aikaa, kun yrittää laittaa ohjeita jonkinlaiseen kirjallisesti ymmärrettävään muotoon. En nyt siis sinullekaan ehdi/osaa alkaa kattavaa ohjeistusta antamaan. Pikaisena neuvona heitän, että saat kauniin varjostuksen luomivakoon käyttämällä pulleaa, pehmeää häivytyssivellintä, jolla teet luomivaossa edestakaista ”tuulilasinpyyhin”-liikettä. Rajauksen pitäisin yläluomipainotteisena, silmiisi sopisi kauniisti sellainen paksu, 60-luvun tyylinen rajaus tähän tyyliin: http://img.youtube.com/vi/ff6O-nlPv_c/0.jpg

   Varjostuksia en lähtisi ainakaan arkimeikissä vetämään kovin voimakkaasti yli ulkonurkan, koska silmäsi ovat jo niin kauniin tasapainoisen mantelin muotoiset ettei muoto tarvitse lähteä venyttämään, ja koska liikkuva luomesikin on jo niin näkyvissä niin meikistä tulisi helposti överi. (Bilemeikit on tietty asia erikseen. :)) Perus banaanivarjostus luomivaossa toimii siis hyvin. Voit jättää ulkonurkan varjostamatta kokonaan ja pitää banaanin ”avoimena” (katso varjostustutorial).

 15. maritus

  Tänään töissä selasin eilisin ma 4.10. Hämeen Sanomia ja mikäs muut sieltä pompahti silmään kuin sitaatti sinun blogista :)

  ”Laskin, montaako kosmetiikan tuotetta yhteensä käytän vuorokauden aikana. Sunnuntain kosmetiikkatuotesaldoksi tuli 38”

  En katsonut tarkkaan mikä osio oli, mutta itse jutussa ei ollut mielestäni mitään kosmetiikkaan jne liittyvää vaan oli varmaan joku ”netistä bongattua” tyylinen osio. :)

  • Sanni

   Hehheh…. Mikähän ihme tuossa kyseisessä sitaatissa on, kun se kuulema oli poimittu Aamulehteenkin?

   • maritus

    Samaa itsekin ihmettelin kun huomasin jonkun siitä tänne kommentoineen :) Todennäköisesti tuo sitaatti oli poimittu Aamulehdestä Hämeen Sanomiin :P

 16. syysviiru

  Olisi tosiaan jännä tietää, missä sävyssä ne lainaukset on julkaistu. Itse olen ammatissa ja työpaikassa, jossa todella harva nainen huolehtii ulkonäöstään, koska sitä pidetään niin bimbona. Rajat naisen ulkonäölle on tosi kapeat, ihanteena on kai se saunanraikas suomalainen nainen. Itse tietenkin olen rikkonut näitä vaatimuksia koko ikäni. Se vaatii rohkeutta ja lisäksi pitää koko ajan erikseen osoittaa, ettei varmasti ole tyhmä.

  Aiheesta olisi kiva keskustella enemmänkin, mutta nyt pitää vielä lakata kynnet että pääsee huomenna ärsyttämään ihmisiä ^_^

  • Sanni

   mutta nyt pitää vielä lakata kynnet että pääsee huomenna ärsyttämään ihmisiä ^_^

   *lol* :D Juuri näin.

   Kynsistä puheen ollen, esimieheni ja hänen tuttunsa kehuivat taas tänään kynsiäni. Kyllä he ihmettelivät kun kerroin, että saan jatkuvasti kuulla että kynteni ovat jotain aivan käsittämättömän hirveää. Livenä kukaan ei kiinnitä kynsien pituuteen tai johonkin viilaukseen/viilaamattomuuteen huomiota samanlaisella hartaudella kuin täällä blogissa. Sitä on varmaan joidenkin ”hyviä neuvoja” antavien kynsikommentoijien vaikea uskoa…. ;)

 17. Peppi

  Tosi mielenkiintoinen aihe tämäkin: luonnonkosmetiikkahiustuotteet. Odottelen innolla kokemuksia. Muistin tätä lukiessani, että se Aussien hoitoaine olikin vielä hommaamatta ja lisäksi nappasin vinkit noista L’anzan tuotteista, kiitos. Olen harkinnut siirtyväni ainakin osittain luonnonkosmetiikkaa käyttämään, etsiskelen nyt huulikiiltoa (tai värillinen huulivoidekin käy), mielellään putkilossa. Löysin Madaran, mutta molemmat värit näyttivät Ruohonjuuressa oudon ruskeilta testattaessa, tykkäisin enemmän pinkistä tai ”vadelmanpunaisesta”. Tulisiko sinulle joku merkki mieleen? Ja mistä saisi?

 18. Marja

  Todella kiva, kun esittelet luonnonkosmetiikkaa! :D Haluaisin ruveta käyttämään pelkästään luonnonkosmetiikkaa, mutta kun ne on niin hitsin kalliita… Opiskelija kun olen, niin ei olisi varaa käyttää koko omaisuutta kosmetiikkaan. Osaisitko kertoa onko olemassa yhtään edullista luonnonkosmetiikkasarjaa (hiusjuttuja, meikkejä, ihonhoitoa, edes jotain noista)?

  Kokeilin muuten eilen lisätä hoitoaineen joukkoon pikkasen öljyä ja toimi loistavasti! Kiitos vinkistä. :D
  Olen lukenut jostain sellaisenkin vinkin, jossa neuvottiin laittamaan kuiviin latvoihi pikkuinen palanen kookosrasvaa (ihan vaikka sitä, mitä saa ruokakaupasta). Eli hierotaan vaan käsiin, jolloin rasva sulaa ja siitä sitten latvoihin. Siinä pitää kuitenkin olla tarkkana, ettei tule liikaa, muuten tulee rasvaset hiukset. Ihan ihan pikkuisen vaan. :)

  • Zepa

   Halvimmalla pääsee kun tilaa puolen vuoden lastin kerralla Beauty Center Europasta Munchenistä. Siinä ei edes postimaksu paina enää mitään http://www.bce-europe.com/

 19. Sanni

  Zepa – kiitos paljon linkistä! Vaikuttaa tosi hyvältä tuo BCE! NeoBioltakin voisi tilata halpoja testikokoshampoita 50ml, mulle paljon käytännöllisempi koko kuin 250ml tai vielä suuremmat. Postaritkaan ei ole pahat.

  Marjalle – jos Suomesta haluat luonnonkosmetiikkasi ostaa, niin halvin merkki taitaa olla Urtekram. Urtekramin kosmetiikkavalikoima (ainakin Suomessa) vaan on aika suppea, ei taida juuri muuta löytyä kuin shampoota, hoitista, suihkugeeliä ja vartalovoidetta.

  Seuraavaksi edullisimmaksi veikkaisin Santea, kosteusvoide kasvoille irtoaa hintaan 9,90€, puhdistusmaito maksaa 10,50€ ja hiustenhoitotuotteet alkaen 7,90€. Santen valikoima on laaja ja kattaa kaiken dödöistä meikkeihin.

 20. Peippo

  Oioi, ihana postaus ja IHANAT hiukset!

  Mä olen viime aikoina enenevissä määrin alkanut innostua hiustenhoidosta, kun mulla on myös pitkät (ei tosin vielä tarpeeksi pituutta) hiukset. Käytän näihin siis kahta eri hoitoainetta ja myös hiusnaamiota tasaisin väliajoin. Hiukanko muuten kaikenmoiset hiusnaamiot tuoksuu ihanalta, voisin tuoksutella niitä päivät pitkät… :D Ennen mun hiukset olikin semmoset kuivat ja katkeilevat, mutta nyttemmin niistä on tullut paljon pehmeämmät ja hyväkuntoisemmat.

  Mutta hei, enkö mä oikeasti voi saada hyväkuntoisia latvoja jos haluan pitkät hiukset? :o Mua on huijattu! :D Niin ja miten toi öljyn lisääminen toimii? Mitä öljyä lisäät ja paljonko ja millaiseen hoitoaineeseen? Vai onko sillä väliä?

  • Sanni

   Älä huolestu, tottakai voit saada sekä pitkät hiukset että hyväkuntoiset latvat – mikäli perimä niin sallii! ^_^ Maailmassahan on vaikka kuinka paljon todella pitkähiuksisia ihmisiä, joiden kutrit ovat paksut, terveet ja silkkiset ihan viimeiseen latvaan saakka. Se, miten pitkäksi hiukset kasvavat (=hiusten kasvusykli ennenkuin ne irtoavat + niiden kasvu kuukaudessa) on ihan geenien määrittelemää, eikä sitä voi millään edesauttaa. Esim. mun hiukset ei voisi koskaan kasvaa peppuun saakka.

   Mun hiuslaatu on kuiva ja huokoinen, ja mulla on kaksihaaraisia aina, olivat hiukset sitten pitkät tai lyhyet. Mutta pitempinä ne hiirenhäntäytyvät ja rispaantuvat luonnollisestikin vielä enemmän. Sinulle ei välttämättä käy niin, jos hiuslaatusi on erilainen. :)

   Ainiin joo, tuo öljykysymys… Olen tilannut käyttämäni öljyt suomalaisesta Pieni Tuoksukauppa -nettikaupasa (linkki sivupalkissa). Kannattaa tilata pienet pullot, öljy on tosi riittoisaa. Pienestä nokkapullosta on helppo annostella tippoja, ja itse sekoitan kämmenelliseen hoitoainetta n. 10 öljytippaa. Oikean annostelun oppii kokeillessa. Liiian suuri määrä öljyä tekee hiuksista lähmäiset. Jos hiukset ovat todella paksut ja karheat, öljyä voi varmasti surutta lisätä vaikka ruokalusikallisen. Minun ohuisiin hiuksiini se olisi liikaa. Lisään öljyä kaikkiin mahdollisiin hoitoaineisiin. Jos joku hoitoaine tekee jo itsessään hiuksista täydellisen silkkiset, niin sitten jätän välillä öljyn lisäämättä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.