Karkkipäivä
Karkkipäivä

Minä. Edelleen Kauneusbloggaaja.

Minua pyydettiin vähän aikaa sitten kirjoittamaan blogistani esittelyteksti.

Syy: Karkkipäivä on valittu ehdolle A-Lehtien järjestämään The Blog Awards -kilpailuun.

Uteliaana avasin ehdokkuudesta kertovan sähköpostiviestin miettien, mihin kategoriaan minut on laitettu. Lasketaanko Karkkipäivää edelleen kauneusblogeihin..? Olenko mahdollisesti siirtynyt blogigenressä lifestyle-osastoon..?

TheBlogAwards_Kauneus_ehdokkaat

Kyllä, Kauneus-kategoriassa ollaan.

Tunsin suurta ilahdusta, mutta niukkaa ehdokaslistaa katsellessa minut valtasi myös vääryyden tunne. Kussakin kategoriassa on vain viisi ehdokasta. Suomessa on valtavasti laadukkaita kauneusblogeja jotka keskittyvät pelkästään kauneuteen ja kosmetiikkaan. Karkkipäivä on iloisenkirjava sillisalaatti raejuustoa, ripsiväriä ja reppureissailua. Vien paikan joltakulta joka ansaitsisi olla täällä. Miksi minä olen täällä edelleen..?

Pronssimeikki_iho

Kauneus-kategoria määritellään näin:

”Suomen parhaana palkittavasta kauneusblogista lukija löytää vinkkejä niin kampaajalle, kauneusostoksille kuin kylpyhuoneeseenkin. Bloggaajalla on tekemiseen opettavainen ja inspiroiva ote. Hänen vaiheittaisista meikkiohjeistaan, lookit hyvin vanginneista valokuvistaan sekä perinpohjaisista, omakohtaisista tuotesuosituksistaan löytyy uutta kokeiltavaa niin arkeen kuin juhlaankin.

 • opettavainen ja inspiroiva ote tekemiseen
 • monipuolinen sisältö: hiukset, meikki, ihonhoito
 • vinkkejä tuoteostoksiin / tuotetestaukset ja -suositukset
 • helppotajuinen, selkeät ohjeet
 • hyvät valokuvat”

Suomessa on vaikka kuinka monta upeaa ja inspiroivaa kauneusblogia joka täyttää tämän määritelmän. Soisin, että palkintogaaloissa alettaisiin nostaa esiin muitakin kuin meitä vanhoja tuttuja. Karkkipäivä on sielultaan kosmetiikkafriikin blogi, se on selvää. <3 Mutta antaisin paikkani mielelläni uusille, freeseille tulokkaille. Sellaisille, jotka eivät kirjoita raejuustosta ja roskiin menevästä ruoasta. :)

idPronssimeikki

Niin, se blogiesittely.

Tällainen siitä tuli:

(The Blog Awards -sivulla siitä karsittiin pois kaikki muihin aihepiireihini liittyvä)

”Karkkipäivä aloitti taipaleensa keväällä 2009 pesunkestävänä meikkiblogina jonka keskeisin sisältö painottui värikkääseen meikki-ilotteluun. Blogin nimikin tulee siitä, että koin jokaisen päivän olevan kuin karkkipäivä, kun sen saa aloittaa hauskoilla meikkileikeillä.

Työllistyttyäni kauneusalalle laajeni blogin sisältö pikkuhiljaa  ihonhoidosta tuote-esittelyihin ja tuotelupausten ja markkinointiväittämien kriittiseenkin arviointiin. Karkkipäivä ei ole koskaan halunnut olla pelkkä ihanien tuotteiden hehkutusblogi vaan tutkia kauneusbisnestä pintaa syvemmältä ja kertoa siitä, mitä markkinointitekstien takana oikeasti on. Ote on kuitenkin rento ja humoristinen itseironiaa unohtamatta. Vaikka kirjoittajan otsalla ryppyjä jo näkyykin, ei tässä blogissa suhtauduta asioihin otsa rutussa!

Viime vuosina blogin aihepiiri on laajentunut entisestään lifestyle-tyyliseksi pitäen sisällään matkailua sekä terveellisiin elämäntapoihin ja ravintoon liittyviä juttuja. Blogi on oma hyvän mielen paikkani jossa saan yhdistää kaikki elämäni inspiroivimmat asiat. Jos saan hymyn jonkun huulille, olen onnistunut! :)”

 Pronssimeikki_IMG_8116_2

Kuvituksena tämän päivän meikkilookkini. Pahoittelen, että en ehdi vastata tänään kommentteihin, sillä vietän koko päivän Indiedaysin vuositapaamisessa Helsingissä.

Palaillaan huomenna! :) Vielä on kesää myös iholla…! ;)

P.S. Niin se äänestys… :D The Blog Awards Finland -ehdokkaita voi käydä äänestämässä täällä.

Kommentit (22)

 1. M

  Aivan ihanan raikas silmämeikki! :) Olisiko mitenkään mahdollista saada jonkinlaisia ohjeita tämäntyyppisen (tai tällaisen) meikin tekemiseen?

  Ja onnea kisaan, vaikka oletkin itse sitä mieltä että siellä olisi hyvä olla joku uudempi tulokas :)

  • Sanni

   Olisiko mitenkään mahdollista saada jonkinlaisia ohjeita tämäntyyppisen (tai tällaisen) meikin tekemiseen?

   Hahaa, itse asiassa tästä meikistä on tutorial…! ^_^ Indiedays tilasi minulta loppukesään sopivan pronssisen meikin tutorialin, ja tein jutun juuri tästä meikistä. :) Tulossa ulos varmaankin ihan lähipäivinä portaalin etusivulla, voin sitten laittaa vaikka tänne linkin kun se julkaistaan.

 2. Mulan

  Ajatuksia herättävä postaus! Kun huomasin, että blogisi oli ehdokkaana ajattelin, että no mutta kai. Se on monipuolinen, perusteellinen, pohdiskeleva, inspiroiva ja hyvin ja elävästi kirjoitettua. Eipä olisi käynyt mielessä, että joku ehdokas voisi olla harmissaan ehdokkuudestaan. :D

  Mutta on totta sekin, että kaikki kauneusblogeja lukevat jo tietävät Karkkipäivän. Tuollaiset kilpailut voisivat mahdollistaa myös ei-vielä-niin-tunnettujen blogien pääsyä ihmisten tietoisuuteen, jos jätettäisiin ”vanhat konkarit” sivuun. En tosin väitä, etteivätkö pitkään blogganneet ansaitsisi tunnustusta, mutta ymmärrän Sanni pointtisi, että uusillekin olisi kiva antaa tilaa. Eikö kuitenkin enempi ole parempi? Vaikka tykkään Karkkipäivä -blogista, haluan silti sen lisäksi lukea muitakin saman genren blogeja, eikä se yhtään vähennä tykästymistäni Karkkipäivään.

  Minustakin olisi kiva, ettei blogimaailma jäisi ns. paikalleen, vaan uudet näkökulmat ja persoonat ovat aina tervetulleita. Oman uuden blogini, jossa on äitini ja siskoni, pääidea juuri on, että yhdestä blogista saisi jo kolmen ihmisen näkökulman. Sellainen idea, että mahdollisimman moni lukija saisi jotain omakohtaista ja itselleen kiinnostavaa luettavaa. Minulla on akne ja tulen kirjoittamaan paljon siitä, siskollani on kuiva iho ja äidillä yllättäen kypsän ihmisen iho. Samojen tuotteiden vertailu kolmella eri iholla antaa jo lukijallekin monipuolisemman kuvan tuotteesta -kosmetiikasta kun kirjoitetaan. Oman blogini ideologia yltää samalla lailla muihin blogeihin, monipuolisuus on rikkaus.

  Tuo sinun kyseenalaistaminen omasta kisapaikastasi antaa ajattelun varaa sille, että viekö tuo gaala blogimaailmaa eteenpäin vai antaako se meille enemminkin jotain tuttua ja turvallista.

  • Sanni

   Eipä olisi käynyt mielessä, että joku ehdokas voisi olla harmissaan ehdokkuudestaan. :D

   En mä harmissani ole :D Mutta myönnän, että tunnen hieman kiusaantuneisuutta siitä, että joku oikeasti henkeen ja vereen kosmetiikasta bloggaava ihana kauneusbloggaaja jää tällaisten kilpailujen ulkopuolelle vain koska siellä roikkuvat vuodesta toiseen ehdokkaina samat ”vanhat parrat” jotka, kuten totesitkin, ainakin useimmat ko. genren blogeja lukevat jo tietävätkin.

   Toki olisin voinut myös kieltäytyä ehdokkuudesta. Otin sen vastaan koska samalla olin kuitenkin aidosti otettu ja iloinen siitä, että Karkkipäivä ylipäänsä nähdään vielä kauneusblogina. Vasta ehdokkaat ja niiden vähäisen määrän nähdessäni koin pienimuotoista harmia ulkopuolelle jääneiden ansioituneiden kauneusbloggaajien puolesta.

   • Mulan

    ”Harmissaan” oli ehkä kehno ilmaisu, mutta sen kaltainen käsitys ensin tuli, jos olet ollut ”vääryyden tunteen valtaamana”. Tai no, omalla kohdallani se olisi merkinnyt jo harmistumista tai jos heitän ilmoille uuden termin: empatiaharmitusta; harmittaa vähän niiden muiden puolesta (osuiko tämä lähemmäs?).

    Sen toki ymmärsin, että ehdokkuus oli sinulle myös erittäin mieleinen asia -ja syytä ollakin kuten yllä jo mainitsinkin, blogissasi on paljon hyviä puolia ja on hienoa, että siitä saa tunnustusta.:)

    • Sanni

     Tai no, omalla kohdallani se olisi merkinnyt jo harmistumista tai jos heitän ilmoille uuden termin: empatiaharmitusta; harmittaa vähän niiden muiden puolesta (osuiko tämä lähemmäs?).

     Jes, tuo on parempi ilmaisu :)

     En ole koskaan kokenut palkintogaaloja tai ylipäänsä ”kuka on paras” -asetelmia itselleni luontevaksi tai mielekkääksi tavaksi markkinoida blogiani, mutta ehdokkuus on kuitenkin kiistatta aina tunnustus ja osoitus jostain saavutetusta blogiscenessä, ja siitä olen tietenkin nöyrästi iloinen.

 3. kertakäyttöananas

  Itse hassua kyllä, linnoittauduin blogisi lukijaksi juurikin noiden reseptien ja ”raejuustohöpinöiden” takia, kauneuspostauksia luenkin sitten vähän valikoivammin. Olen saanut täältä loistovinkkejä siirtymisessäni luonnonkosmetiikkaan, tuotearviosi ovat aina ihanan perusteellisia :) Olet ansainnut sun paikkasi ehdokkaana, onnea siitä!

  • Sanni

   Kiitos :) Ja hei – sulla on ehkä paras nimimerkki mihin olen aikoihin törmännyt…! ^_^

 4. Nefer

  Pakko kysyä näin yleisesti, että oletko lahjakas esimerkiksi piirtämisessä tai maalaamisessa?
  Itseltä ei meinaa luomivärien levitys onnistua tarpeeksi siistiksi kokonaisuudeksi, mietin että onkohan sillä yhteyttä siihen, että en osaa piirtää ollenkaan. :D

  • Sanni

   Mä en ole ollenkaan taitava piirtämisessä tai kuvaamataidossa ylipäänsä, en lainkaan :) Ainoa mitä osaan suhteellisen hyvin on piirtää mallista. Ehkäpä siksi oli helppoa opetella meikkaamaan netin tutorialeiden ja inspiskuvien kautta :D Olen kyllä meikannut päivittäin 14-vuotiaasta saakka ja käyttänyt aina myös luomivärejä, mutta erilaisia tyylejä, rajausmalleja ja värien käyttöä opin vasta netin kautta. Mineraaliluomivärikuvia nähtyäni ei enää ollut paluuta vanhaan meikkityyliin… :) Muistan vieläkin kuin eilisen kun tein ensimmäisen kunnon smoky-meikkini katsomalla mallia jonkun julkkiksen silmistä ja oivalsin, mikä merkitys on tummalla sisärajauksella ja rohkean savuisella häivytyksellä… ^_^ Ne karkkipäivät, oijjoi… <3 <3

   Parhaat meikkitaiteilijat ovat yleensä aina myös kuvaamataidollisesti lahjakkaita. Arkimeikeissä ja perusjuhlameikeissä pärjäämme hyvin me ei-niin-kuvaamataidollisetkin, mutta lahjakkaiden jäljen huomaa etenkin fantasiameikeissä ja maskeerauksissa.

 5. JenniK

  Mun mielestä Karkkipäivä kuuluu ehdottomasti kauneusblogien alle, vaikka paljon lifestylemäistä henkeä bloggauksiin tuppaa enemmän tai vähemmän. Itse olen vielä ”tuore” lukija, vasta pari kuukautta sitten alkanut seurata blogiasi ja ihan siitä syystä, että etsin TIETOA kauneustuotteita. Nimimerkillä olen jo 27 ja vasta blogisi löydettyäni aloin käyttämään kasvojenpuhdistusAINEITA enkä siis vain vettä ja saippuaa mitä olen nämä 27 vuotta tosiaan tehnyt.. Oh my. Tähän järkyttävyyteen lisään vielä sen, että mulla on kaikenlisäksi erittäin herkkä ja pintakuiva iho :D Hirvittää ajatellakin kuinka paljon kärsimystä olen naamaparalleni aiheuttanut..

  Mutta siis jostain syystä luen uusimmat kirjoituksesi silmät säihkyen oli aihe sitten valmiiksi paistetut kananmunat tai joku uusin ripsari eli tän bloginhan on vain pakko olla hyvä :) Ja kyllä mua ehkä nolottaa myöntää, että mun kosmetiikkaostokset on valitettavasti vähän lähteneet käsistä tän parin kuukauden aikana..

  Enivei, KIITOS blogista ja onnea ehdokkuudesta. Olet sen ansainnut. Karkkipäivä on niin hyvänmielenlifestylekauneusblogi ;)

  • Sanni

   Kiitos JenniK :) <3 Onpa ihanaa kuulla tällaista palautetta myös ihan tuoreelta lukijalta. Monet vanhemmat lukijat varmaankin assosioivat Karkkipäivän vielä voimakkaasti meikkeihin, mutta usein mietin, millainen kuva uusille lukijoille muodostuu… Kokevatko uudet Karkkipäivän sivuille eksyvät tämän lifestyleblogina jossa höpötellään välillä myös kosmetiikasta? Tai jos joku sattuu osumaan tänne mun reissun aikana, tulee varmaankin kuva matkablogista. Toisaalta, sillä on ihan toissijainen merkitys mihin genreen lukija blogini sijoittaa. :) Sehän on pääasia, että sisällöstä tykätään :)

 6. anu

  Kävin kurkkaamassa kaikkia ehdolla olevia blogeja. Muutamaa olen ennenkin epäsäännöllisesti lukenut. Se mikä miellyttää ja minkä pariin palaa uudestaan on monen asian summa. Ekalla kerralla vaikuttaa ulkoasu, kuvat ja yleinen fiilis. Itse käytän vain luonnonkosmetiikkaa, joten sekin vaikuttaa. Tärkeää on myös se, että bloggaajan kirjoitustyyli, ajatusmaailma sopii omaan. Mielelläni tutustuisin uusiinkin blogeihin, mutta jos voisin lukea vain yhtä, se olisi ehdottomasti karkkipäivä!

  • Sanni

   Kiitos anu :) <3

 7. Jonttu

  Viimeisen päälle kaunis meikki kauniin mallin kasvoilla.

 8. Elli A

  Olen Anun kanssa samaa mieltä! :) Luen itse asiassa vain kahta blogia, joista toinen on Karkkipäivä ja toinen sellainen sisustusblogi, jossa on lähinnä fiiliskuvia. Eli käytännössä LUEN vain karkkipäivää. :)

  Taas aiheesta toiseen :) Ostin mielenkiinnosta Santen suihkukosteusvoiteen, eli sen joka pestään pois suihkussa ja sitä ennen levitetään kostealle iholle. Jotenkin se tarttui kaupassa käteen ja kuulosti kivalta ajatukselta. Tuoksu ja koostumus olivat ihan hyvät, mutta lopputulos hyvin erikoinen. Tuo voide nimittäin jätti loppupeleissä ihon kuivemmaksi kuin pelkkä suihkugeeli.. Oikeasti. Kokeilin sitä kolme kertaa ja kolmannella kerralla huuhtelin sen ihan tosi viitteellisesti, eli ihan vaan nopea suihkautus, mutta lopputulos oli sama. :) Tosi erikoinen ilmiö. Mietin jopa, että voiko ne öljyt jotenkin viedä ihon omia öljyjä mukanaan viemäriin, mutta ei kai se niin voi olla. Olen tosin sen jälkeen kehittänyt oman suihkukosteusvoiteen. Laitan kostealle iholle Madara iho-öljyä (joka on normikäytössä liian tuju itselleni) ja suihkutan hyvin nopeasti päälle. Sitten kun ihon on kuivannut, niin siitä jää just sopivasti kosteutta iholle ilman öljistä tunnetta:)

  • Sanni

   Jännä juttu tuon Santen In-showerin kanssa..! En minäkään pitänyt sen kosteutustehoja kummoisina, mutta ei se tokikaan ihoa kuivemmaksi tehnyt kuin normaalisti. Minun kokemukseni oli että aika yhdentekevä tuote – kivan näköinen, mutta vailla lupaamaansa vaikutusta.

   Onpas hyvä kikka tuo ihoöljy + vesi :) Voisi kokeilla joskus kesällä (tai no, vaikka parin viikon kuluttua Kreikassa :D) kun iho on kuivimmillaan. Ostan paikan päältä jonkun pikkuöljyn.

   Ja kiitos Elli sinullekin lukijuudesta ^_^ On kyllä oikeasti suuri kunnia jos on onnistunut muodostumaan jollekulle suunnilleen ainoaksi blogiksi jota henkilö lukee :) Mieletöntä! :)

 9. anna

  Mä lukisin vaikka kirjoittaisit matonhapsuista, koska olet kertakaikkiaan aivan ihana <3
  En tiedä montaa bloggaajaa genrestä riippumatta, jotka samalla lailla suhtautuvat asioihin älykkäästi pohdiskellen, selvittäen, asioihin paneutuen. Kriittisesti, myötätuntoisesti, intohimoisesti ja tunteella.
  Mä olen ikuinen fani. Halipus :)

  • Sanni

   Aaaw, miks te jätätte näin ihania symppiskommentteja kun tääällä ihan häkeltyy.. ^_^ Ihan mahtavaa jos mun pähkäilyt munakkaista kainalokarvoihin voi saada jonkun tuntemaan noin :) <3 Kiitos anna, halipusit täältäkin!

 10. tiippa

  Mä aloitin blogien lukemisen loppuvuodesta 2011 tai 2010, en ole ihan varma, ja Karkkipäivä oli ensimmäinen blogi, mitä aloin lukemaan säännöllisesti. Sitä ennen olin eksynyt satunnaisiin blogeihin vain google-haun kautta. Tänne löysin etsiessäni opastusta silmämeikin tekoon :) Nopeasti löysin muitakin mielenkiintoisia blogeja, mutta Karkkipäivä on ainoa blogi, jota olen lukenut näihin päiviin saakka ja luen mielelläni niin kosmetiikasta kuin lifestylestakin. Luonnonkosmetiikkajutut usein skippaan, koska oma kokemus on ollut, että ne eivät sovi mun herkälle ja akneen taipuvalle iholle. Mutta en ole vielä kyllästynyt kertaakaan tähän blogiin. Karkkipäivä on lisäksi korvannut täysin tarpeeni lukea naistenlehtiä ja kosmetiikkajutut on laadukkaampia kuin aikakauslehdissä <3

  • Sanni

   Uuu-mai mitä suitsutusta…! ^_^ Kiitos tiippa <3 <3

   Itsekin kyllä ehdottomasti allekirjoitan tuon, että kauneusblogeissa (ei siis suinkaan vain minun) on paljon selkeämmät ja informatiivisemmat jutut kuin lehdissä ainakin mitä meikkaukseen tulee. Lehtien vinkit ovat useimmiten aivan liian ympäripyöreitä jotta niistä saisi konkreettista apua tositoimiin. En minä ainakaan koskaan oppinut meikkaamaan lehtien "levitä luomiväriä luomivakoon ja rajaa luomi" -ohjeilla.

 11. Titu

  Sun blogissa on sopivassa tasapainossa kaikkea :) Itse en jaksaisi lukea blogia jossa käsitellään vain pelkkää kosmetiikkaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.