Karkkipäivä
Karkkipäivä

..milloinkahan viimeksi ostin uuden kasvovoiteen..?

Kun tekee sitä työtä mitä minä teen, ei koskaan enää tarvitsisi ostaa yhden yhtä naamarasvaa. Tai oikeastaan paljon mitään muutakaan kosmetiikkaa. Kun tähän lisää vielä bloggauksen kautta saamani testituotteet, on tilanne se, että en ehtisi käyttää kaikkia haltuuni saamia purkkeja vaikka rasvaisin niillä itseni päästä varpaisiin joka päivä.

Minulle tämä aiheuttaa hieman ristiriitaisia tunnelmia. Rakastan kosmetiikkaa, sehän ei ole mikään salaisuus, mutta en ole koskaan ollut kasvovoiteiden suurkuluttaja. Ihoni ei ole kuiva, enkä esimerkiksi kesäisin välttämättä käytä lainkaan päivävoidetta (aurinkovoide ajaa saman asian ulkoilupäivinä). Yövoidetta olen käyttänyt joka ilta jo monta vuotta, mutta sellainenkin purkki kestää minulla n. 8 kuukautta.

Ennen alalle tulemista kasvovoiteiden ostotahtini oli yksi Aqualan L -tuubi parin vuoden välein (!!! ) ja pari yövoidetta n. puolentoista vuoden välein. (Ostin usein lemppariani Yves Rocherin Pure Calmillea kaksi yhden hinnalla :)) Ei siis voida suoranaisesti väittää, että minulla olisi mennyt hurjasti rahaa nassuni rasvailuun elämäni aikana.

Nyt olen kahden ja puolen vuoden aikana saanut enemmän voiteita kuin pystyn laskemaan. Minun ei enää koskaan tarvitse miettiä, että ”mitähän voidetta sitä ostaisi seuraavaksi”… Se on toisaalta vähän tylsääkin.

Myyntipalkkioiden, koulutuslahjojen ja blogin kautta saatujen tuotteiden lisäksi minun pitäisi mielellään vielä kokeilla säännöllisesti myymälässämme myytäviä voiteita. Se on työnantajan näkökulmasta erittäin suositeltavaa. Yhteen näytepurkkiin mahtuu n. 5 ml voidetta. Tällainen näyte kestää minulla 1-2 viikkoa koostumuksesta riippuen. Koska myymälässä on satoja voiteita, voisin siis halutessani hoitaa naamaani pelkästään näytteilläkin, ilman että minun tarvitsisi koskaan kajota omiin purnukoihini.

A-p-u-a.

Tilanne on luonnollisestikin se, että joudun laittamaan suurimman osan saamistani tuotteista eteenpäin. Niiden käyttö säilyvyytensä aikana ei vain ole mahdollista. Mietin usein, mitä muut alan ihmiset tekevät purkkijemmoillaan..? Ehtivätkö he käyttää kaikki..? Ehkä. Olen käsittänyt, että monen normaali-ihoisenkin ihmisen hipiä imaisee yhden kosteusvoidepurkin n. kolmessa kuukaudessa. Ehkä joku todella saa käytettyä neljäkin päivä- ja yövoidetta vuodessa…. Jopa enemmänkin…?

Suurinta osaa töiden kautta saaduista voiteista en edes avaa, sillä ne ovat pääsääntöisesti ei-luonnonkosmetiikkaa. Blogin kautta saamani voiteet testaan kaikki. Tosin tässä on se etu, että saan kokeiltavakseni ainoastaan minua jo valmiiksi kiinnostavia tuotteita, joten niiden testaus on mielekästä. Siksi harmittaakin usein ihan vietävästi, kun kaapissa on avattuna monen monta tosi ihanaa voidetta, joista tietää ettei niitä ehdi mitenkään käyttää loppuun testauksen jälkeen. Tällä hetkellä minulla on vajaa 20 kasvovoidetta.

Joskus kuulee puhuttavan, että bloggaajien saamat ilmaistuotteet tai palvelut herättävät kateutta. Ymmärrän, jos muoti- ja lifestyle-bloggaajille tarjotut matkat, kauneushoidot ja vaatteet saavat jonkun toivomaan, että saisi itsekin ilmaiseksi tällaisia etuja. Minun kohdallani ei varmasti kenenkään tarvitse tuntea kateutta. :) Kulutustahdillani ei voi väittää, että mitenkään hurjasti hyötyisin taloudellisesti saamistani kosteusvoiteista.

Ainiin – mikä on vastaus otsikon kysymykseen? Vuosi sitten. Ostin helmikuussa 2011 tarjouksesta Dr. Hauschkan sävyttävän päivävoiteen ja Estelle & Thildin päivävoiteen. En siksi, että olisin tarvinnut niitä. Vaan koska tarjous houkutti. Ja nyt näyttää siltä, että en näitäkään voiteita saa käytettyä. Hauschkan parasta ennen pvm on syyskuu 2012.

Kysymys alalla olijoille: onko teillä samankaltaisia tuntemuksia ”purkkikarusellista” vai saatteko kaiken töiden kautta kertyvän hyödynnettyä? Tuleeko teidän koskaan enää ostettua mitään itse?

Mitenkäs te muut, montako ”naamarasvaa” tulee ostettua vuodessa?

Kommentit (72)

 1. Mari

  Voi ei… :D Itse kulutan kasvovoiteen n. 4-6 viikossa! Tuo 6 vkoa jos käytän erikseen päivä- ja yövoidetta. Joskus käyttelen samaa voidetta aamuin illoin, silloin menee voiteessa tuo nelisen viikkoa. Mutta tästä syystä ostan niitä aina (vähän liikaakin) varastoon. Onpa erilaiset tottumukset jokaisella! En ole alalla mutta toisinaan toivon että olisin…. ;)

  • Mari

   Minulla siis normaali, talvisin kuivahko iho.

  • Sanni

   Ei siis huhhuh….. ^_^

 2. Tiuhti

  Ostin vuoden 2011 keväällä semmoisen 400ml Aqualan L-pumppupullon. Laitan sitä päivin ja öin, kesällä vain yöksi. Varmaan sieltä joku 5 muustakin perheenjäsenestä jotain joskus ottaa, kun on niin houkuttelevasti lavuaarin vierellä. :D Hyvin on kestänyt ja vielä on jäljellä paljonkin voidetta!

 3. miiru

  Oh, on siinä voiteita..! Mutta turha niistä on ahdistua :) Varmasti ne, kenelle annat niitä eteenpäin, ilahtuvat kovin. Ja varmaan myymälänkin voiteista riittää vähän pintapuolisempi testaus, että osaa paremmin kertoa asiakkaalle voiteen tunnusta yms, näin ainakin minun maalaisjärkeni sanoo..?

  Mulle taas voiteet on murheen kryyni. Olen opiskelija, mutta ihoni on vaativa (epäpuhdas, kuiva, milloin mitäkin…) ja kaiken lisäksi haluan vielä käyttää kasvovoiteissa ainoastaan sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Ja niissäkin ne parhaat on vähän hintavampia. Dr. Hauchskaa (hitto tuon nimen kanssa!) käyttäisin aina, jos varaa olisi. Nyt käytän sitä silloin tällöin kun muut eivät auta. Muulloin koetan pysyttäytyä alelaarien löydöissä tai sitten käyttää vain edullisempia tuotteita, vaikkevat ne niin ihanteellisesti kosteuttaisikaan tai tekisivät ihoon epäpuhtauksia tms. Pakko mikä pakko :p Varsinkin ruusuvoide kun kuluu huonon levitettävyytensä takia supervauhtia, kepeämmät voiteet onneksi kestävät jopa kuukausia käytössä.

 4. henna

  Riippuu todellakin rasvasta tuo kulutuksen määrä! Olen huomannut että markettikasvovoiteet kuluvat loppuun kuukaudessa-parissa, nyt olen käyttänyt Clarinsin Hydra-matte lotionia lokakuusta saakka ja varmaan lähiaikoina saa ostaa uuden. Hankalaa arvioida kun purkista ei millään näe paljonko on jäljellä..

  Vartalovoiteita taas kuluu paljon enemmän, käytän pääasiassa The body shopin vartalovoita lähes päivittäin (aina suihkun jälkeen) ja sellainen purkki kuluu parissa-kolmessa kuukaudessa, hankalaa arvioida koska on aina useampi eri tuoksuinen voi kerrallaan ja käytän kaikkia rinnakkain :)

 5. Miia

  Ihana ongelma sulla :) Mulla taas on ihan päinvastainen ongelma. Iho on kuiva, kauttaaltaan, ja varsinkin näin talviaikaan saa olla rasvaamassa jatkuvasti. Lisäksi meidän molemmilla lapsilla on kuiva iho, joten meillä rasvoja menee lähes samaa tahtia kuin maitoa! Se alkaa käydä jo kukkaron päälle :( Mulla kestää yksi päivävoidepurkki noin pari kuukautta.

  Tänään ollaankin menossa lääkäriin hakemaan rasvareseptiä – mitäs muutakaan! Lapsilla on onneksi vakuutus, joka korvaa lääkärin määrämät töhnät perusvoiteista lähtien, mutta en ole vielä keksinyt keinoa miten sinne sekaan saisi ympättyä äidin yö- ja ryppyvoiteet ;D

 6. milipili

  Taitaa mennä kaksi tai kolme 50 ml voidetta vuodessa. Kesällä en iltaisin laita kuin seerumia.

 7. kuiva

  Osaisitko suositella jotain alhaiseen hintaluokkaan kuuluvaa silmänympärysvoidetta nuorelle iholle? Mulla talvella kuivuu silmän ympäriltä iho ja näyttää tosi rumalta, jos on meikkiä siinä.

  • Sanni

   Vaikkapa Lumenen Sensitive Touch -silmänympärysvoide (hinta jossain 20 e:n kieppeillä) tai Yves Rocherin Culture Bio -silmänympärysvoide (hinta kympin kieppeillä riippuen voimassaolevasta tarjouksesta).

 8. Wiivi

  Ehdotan samaa mitä muutamat muutkin, että laita vaan tänne jakoon arvonnan muodossa. Voisit arpoa tuotteet, joita et käytä (tai ole kokeillut) kaikkien vastaajien kesken, ja toki muutaman euron postituskulut olisimme varmasti valmiit maksamaan.

  • Sanni

   Näin olen siis tosiaan jo aiemmin tehnytkin, ja tulen varmasti tekemään jatkossakin. :)

 9. Bella

  Naamarasvaa en käytä koskaan, aiheuttavat minulle finnejä ja ihon rasvoittumista. Kropparasvoina käytän surutta monta vuotta sitten vanhentuneitakin.

 10. Terhen

  Itsekin kosmetiikkamyyjänä taistelen kosmetiikkavuorta vastaan heikoin tuloksin. Koulutuksista tulee varastojen täytteeksi paljon kaikenlaista mitä en tarvitsisi. Mä yritän laittaa esimerkiksi joulu- tai synttärilahjoiksi mahdollisimman paljon kaikkea sellaista, mitä en itse halua tai pysty käyttämään. Joskus tehdään vaihtareita eri ikäisten kollegojen kanssa, varsinkin aikuisen ihon voiteita annan paljon eteenpäin juuri työkavereille, jotka jopa hyötyvät niistä jotenkin. Kavereita varten mulla on paperikassillinen kaikenlaista sälää, mitä ne saa sitten vapaasti ottaa mukaansa. Joskus myöskin saatan laittaa blogiin arvottavaksi tuotesettejä :) Aivan liikaa sitä kuitenkin tulee pidettyäkin ja varastot sen kuin kasvavat…

 11. mila

  Erittäin kuiva iho ja talvella voidetta menee todella paljon. 125ml Jurlique kestää kyllä kauan. Varsinkin kun olen oppinut laittamaan alle joko Pukka:n tai Fushin luomuöljyjä ja sisäisesti Udo’s Choise. Voidetta menee huomattavasti vähemmän ja iho on alkaa olla aika upeassa kunnossa. Finnit loppuneet ja herkkyys rauhoittunut. Missä vaiheessa meille on ”opetettu” että öljyt ovat ”vaarallisia” ja aiheuttavat rasvoittumista ja aknea. No toisaalta Dr. H ja Jurlique acne tuotteet ovat juuri öljyjä.

 12. Mira

  Tartun nyt tämän postauksen kohdalla tuohon kateus-mainintaan.. (johon väkisinkin varmasti jokainen toki joskus sortuu, mutta on mielestäni hieman eri asia käväiseekö ajatus hetkellisesti mielessä ja häviää samantien kun järjellä ajattelee asiaa vai jääkö siinä pyörimään ja pahimmassa tapauksessa pyrkii kateuden kohteelle aiheuttamaan mielipahaa.)

  Ensinnäkin blogien kautta saatavat tuotteet; minkä ihmeen takia joidenkin mielestä on väärin, että te ketkä teette suuren työn blogien kanssa saatte tuotteita ilmaiseksi!? Itse en ehkä noita edes ilmaisena pitäisi siihen työnmäärään nähden mitä niiden ”eteen” teette. Jos laskisitte tunnit mitä olette käyttäneet blogiin ja vertaisitte niitä saamienne lahjojen arvoon niin voisin kuvitella ettei ”tuntipalkka” olisi kovin kummoinen. Ja toisekseen, eihän kukaan estä näitä kateellisia pistämästä omaa blogia pystyyn ;)

  Toinen on mm. kosmetiikkamyyjien saamat lahjat työn puolesta; itsekin kosmetiikkamyyjänä toimineena voin sanoa, että palkkaus on jotain äärettömän huonoa (johon vaikuttaa myös se, että harvemmin kosmetiikkamyyjänä tehdään ns. täyttä viikkoa) ja mielestäni on vain kohtuullista saada jotain muutakin korvausta siitä suuresta työstä mitä tekee.. Vaatii kuitenkin paljon tietoa ja taitoa myydä juuri oikeanlaiset tuotteet oikeille asiakkaille, ja tokihan sitä siinä sivussa pitäisi myös varmistaa, että kassaan kilahtaisi mahdollisimman suuri määrä rahaa..

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.