Miksi valita 3 kun voi ottaa 2?

   Kävin tässä höyläostoksilla. Ja jäin miettimään samaa asiaa kuin joka kerta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Neidot, kertokaahan – miksi ottaa kolmen terän kalliimpi höylä, kun 2-teräinenkin hoitaa homman – alemmalla eurolla? Ja onhan valittavana vielä viidenkin terän höylä..! Puhumattakaan kaikista huvittavista spesiaalifeatureista – come on, kosteuttava ”tyyny”?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luonnollisestikin ostin itse halvimmat mahdolliset kertakäyttöterät – ja kyllä minä niitäkin käytän useamman kuin yhden kerran. ;) Olen joskus ostanut kolmen terän version jostain tarjouksesta ihan silkasta uteliaisuudesta. En huomannut niin minkäänlaista eroa. En tunnussa, en tuloksessa, en käsituntumassa. Käsituntuma: kun niiden höylien varretkin ovat joko ”halpiksempia” tai ”luksuksempia” jolloin karvanpoistosuoritus on joko arkinen tai maustettu ripauksella elämyksellisyyttä – Soft Grip Handle For Great Control… ;)  Specially Designed Handle With Tropical Scent – kyllä, hajustettu höylän varsi!! ^_^ Ahh, tuostapa maksan mielelläni pari euroa lisää!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen pohdiskellut tätä triviaalia asiaa hyvänkin tovin elämäni aikana. Onko minulla niin hennot karvat, että en siksi huomaa eroa? Ehkä jollekin paksu- ja tiheäkarvaiselle brasiliattarelle on enemmän merkitystä sillä, montako terää hänen höylässään on? Kiinnostaisi tietää. Minun sääressäni yksi veto halvimmalla mahdollisella 2-teräisellä Pirkalla (tai millä tahansa muulla merkillä) tuottaa halutun tuloksen eli täydellisen sileän pinnan höylän vetokohdalta. Mihin niitä lisäteriä tarvitaan? Mitä minä saan, jos maksan 10 euroa enemmän deluxe-höylästä? Paremmantuoksuisen käden (–> kiitos hajustetun varren) operaation jälkeen?

Mies sanoo, että ”mitä enemmän teriä, sitä vähemmän haavoja”. Noh, kasvot ovatkin haastavamman muotoiset kuin sääret, joissa on vain suoraa pintaa. Ja parta hieman jämerämpää tavaraa kuin ihokarvat. Itse en ole koskaan saanut haavaa höylästä.

Venus_terat_vertailu

Toinen asia, jolle jaksan huvittua säärikarvabisneksessä, on nämä kaikenmaailman sheivausgeelit ja -mousset. Markkinointijampat ovat onnistuneet saamaan todella monet naiset uskomaan, että karvojen ajeluun vaaditaan joku aivan oma, erityinen tuotteensa. Että terä liukuu optimaalisesti. Että iho ei vain ärsyynny.

Tosiasiassa mikä tahansa liukkaan pinnan tekevä aine sopii hommaan. Saippua, suihkugeeli, shampoo, hiustenhoitoaine, you name it. Miksei ihan joku ruokaöljykin? No, öljystä en mene takuuseen, mahdollisesti se voi tylsistyttää terää mikäli ei käytä kertakäyttöistä. Mutta mikä tahansa veden kanssa vaahdotettava tai muuten vain liukkaan kalvon muodostama tuote sopii karvojen ajeluun höylällä. Tarkoitus on vain helpottaa höylän liukumista iholla. Itse käytän kotona pumppukasvoputsaria ja täällä reissussa nestemäistä käsisaippuaa.

Kuka tunnustaa käyttävänsä erityistä sheivaukseen tarkoitettua ainetta? Oletteko saaneet tuotteella jotain erityishyötyä? :) Mitenkäs terät? Kulkeeko homma kakkosella, tuleeko parempaa jälkeä kolmosella vai kuuluuko moni jopa vitosleiriin?

Lisää ihmettelyä ihokarvabisneksestä ja naisten suhteesta karvoihinsa täällä:

Ei ole naista karvoihin katsominen

Edit. Wow – olipas opettavainen hetki lukea läpi kaikki teidän kommentit! :) Kiitos runsaasta osallistumisesta. No nytpä tiedän miksi joku valitsee 3 tai 5 terää! ^_^ Tosi kiinnostavaa. Mutta samalla jäin hämmentyneeksi – kuulun ilmeisesti itse todella onnekkaaseen vähemmistöön karvoineni. Teidän kuvailemanne näpyt, naarmut, ”tukistuksen” tunteet ja tarve vetää höylällä samasta kohtaa monta kertaa ovat minulle ihan tuntemattomia ilmiöitä sheivauksessa, enkä olisi arvannutkaan kuinka paljon terä- tai liukastusvalinnoilla voi vaikuttaa noihin ongelmiin.

Kommentit (84)
  1. Olen käyttänyt Venus-vaihtoteriä, vaikka ovatkin törkeän hintaisia. Pääosin epiloin, mutta joskus iskee laiskuus ja ajanpuute (epilointi vie nimittäin aivan tuhottomasti aikaa, jos haluaa hyvää jälkeä!). Nuo vaahdot yms ovat mun mielestä yhtä tyhjän kanssa, ja itse onnistun niitä käyttämällä saamaan haavoja. Nuo kalliit terät tekevät parempaa jälkeä, siksi olen niitä ostanut. Halpisterillä saan haavoja ja joudun nyrhimään.

  2. Minä käytän sellaisia keskihintaisia teriä. Kaikista halvimmat saa mun ihon ihan näppylöille ja sheivaaminen ”pistelee”. En tiedä mistä johtuu, koska samalla tavalla käytän kalliimpaa ja halvempaa, eli suihkusaippuan kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *