Miksi hyaluronihappo on niin mahtava ihonhoidon ainesosa?

Kaupallinen yhteistyö: Mádara

Olen aloittanut uuden yhteistyön Mádaran kanssa, ja tulen esittelemään Mádaran tuotteita mm. eri ainesosien vinkkelistä. Kivaa :)


Starttaamme kaikkien janoisten ihojen sankarista – hyaluronihaposta.

Hyaluronihaposta on tullut viimeisen vuosikymmenen aikana yksi suurimmista ihonhoidon trendiainesosista. Hyaluronihappo tunnetaan kosmetiikan superkosteuttajana, ja sitä se todella on.

Ainesosalla on itse asiassa jo pitkä historia, mutta vei vuosikymmeniä ennen kuin sitä osattiin valmistaa nykyisen markkinan edellyttämällä kestävällä ja eettisellä tavalla, sekä riittävän taloudellisesti, jotta ainesosa saattoi lopulta levitä myös edullisempiin kosmetiikkatuotteisiin.

Hyaluronihappo eristettiin jo vuonna 1934, mutta kosmetiikassa sitä alettiin käyttää 1980-luvulla. Tuolloin hyaluronihappo oli vielä valtavan kallis aine, koska sitä osattiin eristää vain harvoista eläinperäisistä lähteistä, joita tänä päivänä pidettäisiin kyseenalaisina.

Nykyään hyaluronihappoa valmistetaan bioteknologisesti mm. maitobakteereista, vehnästä ja glukoosista. Mádara käyttää tuotteissaan luonnollisesti ainoastaan bioteknologisesti tuotettua hyaluronihappoa luonnollisista, ei-eläinperäisistä lähteistä.

Mikä tekee hyaluronihaposta niin ylivertaisen hyvän, universaalin kosteuttajan?

”Olen kosteussieni!”

Hyaluronihappomolekyyli voi sitoa itseensä yli 1000-kertaisen määrän vettä omaan painoonsa nähden. Tämä ominaisuus tekee hyaluronihaposta myös ihon pintaa täyteläistävän, sillä imiessään itseensä kosteutta, molekyyli ”turpoaa” ja nostaa ihon pintaa. Kuin pieni kosteustyyny, joka on sujautettu ihoon.

”Mä olen tosi siedettävä!”

Hyaluronihappoa esiintyy ihossa luonnostaan, minkä vuoksi se on iholle neutraali ja erittäin hyvin siedetty ainesosa. Hyaluronihappo on tärkeä osa ihon luontaisia NMF (natural moisturising factor) -ainesosia. Hyaluronihappoa voi siis käyttää herkkäihoinenkin.

Hyaluronihappo ei myöskään reagoi negatiivisesti muiden ainesosien kanssa, ja se on helppo yhdistää ihonhoitorutiinissa muiden kosteuttavien tai anti-age-ainesosien kanssa.

Kokeile: Mádaran tehokkain, kaikille sopiva hyaluronihappo-supertuote on Time Miracle Hydra Firm Hyaluron Concentrate. Käytä sitä yksinään tai seerumin tavoin voiteen alla – mikä tapa sopii oman ihosi tarpeeseen parhaiten.

”Tarvitset mua, kun tulee lisää vuosia mittariin”

Hyaluronihapon pitoisuus laskee ihossa iän myötä, mikä johtaa mm. pintakuivuuden lisääntymiseen ja ihon kimmoisuuden vähenemiseen. Mitä vähemmän ”kosteustyynyä” ihossa, sitä ohuemmalta ja veltommalta ihon pinta näyttää. Myös juonteet näkyvät selkeämmin ohuen, kuivuneen ja velton ihon pinnassa.

Hyaluronihappopitoisen kosmetiikan avulla voit täyttää ihon hyaluronihappovajetta ulkoisesti, ja vaikuttaa ihon pinnan pehmeyteen, sileyteen ja nuorekkaaseen kimmoisuuteen merkittävästi.

”Mä toimin monella syvyydellä”

Hyaluronihappoa voidaan valmistaa useammassa eri molekyylikoossa, mikä mahdollistaa targetoidun kosteusvaikutuksen ihon eri kerroksiin.

Molekyylin kokoa kuvataan molekyylipainolla. Suuripainoinen molekyyli jää aivan ihon pintaan ja muodostaa vettä sitoessaan iholle suojaavan kerroksen, kun taas matalapainoiset hyaluronihappomolekyylit pääsevät imeytymään syvemmälle ja kohottavat kosteutta sitoessaan ihon pintaa.

Kokeile: Mádaran SOS-linjan tuotteet sisältävät suuri- ja matalapainoista hyaluronihappoa ja kosteuttavat ihoa intensiivisesti.

”Mä vähennän myös karheutta”

Usein ajatellaan, että lähinnä lipidipitoiset, öljyiset tai rasvamaiset ainesosat lievittävät ihon karheutta. Hyaluronihappo jeesaa myös tässä! Suurimolekyylinen hyaluronihappo lievittää ihon karheutta tehokkaasti muodostaessaan ihon pintaan suojaavan, pehmeän vesityynyn.

Kaikkein tehokkaimman tuloksen kuivan karhealla iholla saat tietysti yhdistämällä hyaluronihapon kosteutta sitovan tehon sekä jonkin laadukkaan kasviöljyn tai -rasvan pehmentävän vaikutuksen – kokeile esimerkiksi levittää iholle ensin Hydra Firm Hyaluron Concentrate ja sen päälle Pihlaja tai Nokkonen Daily Defence -voidetta.

”Mulla on muuten muitakin kykyjä..!”

Pitkään hyaluronihappoa pidettiin ainoastaan humektanttina eli kosteuttavana ainesosana, mutta myöhemmissä tutkimuksissa on selvinnyt, että matalapainoinen hyaluronihappo toimii myös ns. solu-kommunikaattorina, ja stimuloi kollageenin tuotantoa. Tämä puolestaan vaikuttaa suotuisasti ihon kimmoisuuteen ja voi madaltaa juonteita ja ryppyjä. Vaikutus on pitkäkestoisempi kuin hyaluronihapon ”tyynyefekti”, joka sekin silottaa juonteita.

Kuulin tästä ensimmäisen kerran luottolähteisiini kuuluvasta, kosmetiikkakemistien ylläpitämästä, riippumattomasta The Beauty Brains –podcastista joitain vuosia sitten. Tuolloin kemistit kertoivat hyaluronihappoa käsittelevässä jaksossaan, että jotkut tutkimukset todella tukevat hyaluronihapon ominaisuutta myös solujen välisenä viestijänä, ja sillä olisi kollageenin tuotantoa stimuloiva vaikutus. Mekanismia ei täysin ymmärretä (tai ymmärretty vielä podcastin vuonna 2015), mutta tutkimustulokset puoltavat anti-age-vaikutusta.

Erityisesti hydrolisoitu eli pilkottu hyaluronihappo (’hydrolized hyaluronic acid’) pystyy molekyylikokonsa puolesta imeytymään riittävän syvälle ihoon.

Kokeile: Time Miracle – ja Re:gene -linjojen anti-age-tuotteet sisältävät hydrolisoitua hyaluronihappoa.

Extra-etu:

”Mä olen tehokas jo pienellä pitoisuudella!”

Hyaluronihappo toimii kosteuttavasti jo alle prosentin pitoisuudella, sen ei siis tarvitse keikkua incissä ylimpänä jotta voit luottaa sen tehoon.

Hydra Firm – yksi tuote joka sopii kaikille

Jos olet pää pyörällä kaiken tämän informaation jälkeen ja mietit, mistä tuotteesta sitä nyt lähtisi hyaluronihapon tehoja hakemaan, on yksi tuote, josta on helppo aloittaa.

Keväällä esittelemäni Mádaran Hydra Firm on ehkä ”maailman helpoin” hyaluronihappotuote, joka sujahtaa kaiken ikäisten, niin miesten kuin naistenkin ihonhoitorutiiniin.

Superkosteuttava jelly sisältää yksinkertaisen listan tehokkaasti kosteuttavia ainesosia kuten koivunmahlaa, kahta eri hyaluronihappoa, sodium pca:ta ja maitohappoa. Pehmeä geeli sopii seka- tai rasvoittuvalle iholle yksinään, miehille rauhoittamaan ihoa parran ajon jälkeen, meikin alle pohjustajaksi tai ikääntyneelle iholle seerumiksi voiteen alle. Se sopii yksinkertaisesti kaikille :)

Joliella on vielä huomiseen saakka kaikki Mádaran tuotteet -30%, ja Hydra Firm Jellyn saa hintaan 26,53€. Pullon koko on muuten 75 ml, eli normaalia seerumia melkein triplasti suurempi…!

Jos superkosteuttaja alkoi kiinnostaa, voit halutessasi kokeilla onneasi myös arvonnassa :)

 

Saan arpoa Karkkipäivän lukijoille yhden kappaleen Hydra Firm -tiivistettä.

Osallistut arvontaan kertomalla, käytätkö ihonhoidossasi hyaluronihappotuotteita, vai onko tämä trendikäs ainesosa vielä jäänyt kokemuksesi ulkopuolelle. (Kyllä heitäkin on – sisareni tässä vieressä juuri tunnusti, ettei tunne ko. ainesosaa eikä ole tietääkseen koskaan käyttänyt hyaluronihappokosteuttajaa. Täytyykin ohjata hänet lukemaan tämä postaus heti sen julkaistuani.. :D)

Kilpailuun voi osallistua 6.9.2020 saakka.

Voittaja arvottu: voitto osui nimimerkille Heli. Onnea :) Voittajaan on otettu yhteyttä.

Säännöt:

 • Arvonnan järjestää Karkkipäivä-blogi
 • Arvontaan voi osallistua 30.8.2020.-6.9.2020
 • Arvontaan voi osallistua vastaamalla kilpailukysymykseen. Jätä sähköpostiosoite sille varatulle riville, se näkyy vain arvonnan järjestäjälle
 • Luovutettuja sähköpostiosoitteita käytetään ainoastaan arvonnan voitosta tiedottamiseen ja palkinnon toimittamiseen
 • Voittaja arvotaan 7.9.2020 ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Voittajan nimimerkki julkaistaan myös Karkkipäivä-blogin sivulla
 • Osallistuneiden kesken arvotaan Time Miracle Hydra Firm Concentrate, arvo 37,90€.
 • Mikäli osallistuja haluaa peruuttaa suostumuksensa yhteystietojensa käyttöön, sen voi tehdä jättämällä kommentti: ”Peruutan suostumukseni” tämän postauksen kommenttilaatikkoon tai ottamalla yhteyttä arvonnan järjestäjään: karkkipaiva (at) hotmail.com
 • Palkinnon vastaanottaja vapauttaa järjestäjän vastuusta, joka aiheutuu tai väitetään aiheutuneen arvontaan osallistumisesta, palkinnon lunastamisesta tai sen käyttämisestä.
 • Osallistumalla arvontaan osallistuja hyväksyy ja sitoutuu noudattamaan arvonnan sääntöjä
kauneus luonnonkosmetiikka
Kommentit (267)
 1. Käytän hyaluronihappoa, tällä hetkellä mm. L300-sarjan seerumia. :)

 2. Kyllä olen testannut ja toimii kyllä hyvin:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *