Karkkipäivä
Karkkipäivä

Mikä päivä on huomenna?

No tietysti joulukuun ensimmäinen, eli päivä, jolloin kaikki me lapsenmieliset kaivamme taas joulukalenterimme esiin :)

Sannin_joulukalenteri_IMG_2574

Karkkipäivä mukaan luettuna! :)

Kuukaudenidoli_JouluNalle

Kuka muistaa joulukuun idolin vuosimallia 2013? :) Meidän perheen perinteisen joulukalenterin seikkailijanalle. Huomenna se aloittaa taas joka vuotisen matkansa kohti aattoa :)

Huomisesta lähtien myös Karkkipäivän lukijat pääsevät oman, kosmetiikanhohtoisen kalenterin kyytiin; joka aamu kalenterissa arvotaan pienempää ja vähän suurempaakin kosmetiikkakivaa.

Sannin_joulukalenteri_perinteinen

Ei muuta kuin tervetuloa avaamaan luukkuja! :)

Aika kivoja palkintoja on taas luvassa, vaikka itse sanonkin ^_^

Yhden luukun arvontaan saa osallistua aina kunkin päivän keskiyöhön saakka. Pyrin julkaisemaan luukut aamuisin kahdeksan aikaan.

Perheen_Joulukalenteri

Huomenna saan muuten virallisesti alkaa kuunnella kotona joulumusiikkia myös silloin kun Mr. Karkkipäivä on läsnä ;)

Meillä on sopimus, että en saa ennen joulukuuta altistaa miestä joululauluille. Michael Bublé onkin siis soinut vain kun olen yksin kotona (miten siihen levyyn ei kyllästy..?). Huomenna koristeet esiin ja kausi saa virallisesti alkaa tässäkin taloudessa! ^_^ Viikonloppuna tein jo pipareita :)

Hassua kun minusta on vanhemmiten tullut ehkä vielä suurempi joulupöhkö kuin lapsena. Ilostutti kun kaverillani oli jo joulukuusi laitettuna viime viikolla ^_^ Milloinkas teillä alkaa jouluvalmistelut?

Kommentit (40)

  1. Iida

    Michael Bublén joululevy on vaan niin hyvä. Toinen lemppari on Sinatran klassikojoululevy. Kumpaankaan ei vaan voi kyllästyä. ❤

    • Sanni

      Ei niin <3 Bing Crosbyn joululevy on myös ikisuosikkeja…!

  2. siru

    En tiedä mikä on kun tänä vuonna joulun fiilistely ei lähe käyntiin. Onneks on vielä aikaa. Kiitos kun taas viitsit arvontaa järjestää:)

    • Sanni

      Jospa se fiilis löytyisi viimeistään sitten kun tulee kunnolla lunta :) Toivotaan ainakin että tulisi taas valkoinen joulu.

  3. Arlene

    Tänään laitan joulukortit tilaukseen (Olen joka vuosi pukenut kissani joulutonttutamineisiin ja teettänyt niistä kuvista joulukortin, kissaparka :D ), muutamat joululahjatkin varmaan tilailen tänään. Kunhan tää loppuvuoden tenttisuma on ohi, niin laitan joulukoristeet kämppään. Ja kännykkään joululaulut soittoääniksi :D
    Eli vielä en ole paljoa ehtinyt joulun eteen tehdä, mutta pikkuhiljaa asiat menee suunnittelun tasolta toteutukseen :)

    • Sanni

      Olen joka vuosi pukenut kissani joulutonttutamineisiin ja teettänyt niistä kuvista joulukortin, kissaparka :D

      Hihi <3

  4. T

    Muistan tuon kuvan, joulukalenteri ikkunassa, tosi kaunis ♥ Joka vuosi pääsen joulufiilikseen vasta päivää ennen aattoa, mutta tänään käytiin ostamassa ekat lahjat kuitenkin :)

    • Sanni

      Mullakin on jo ekat lahjat hankittuna :)

  5. Mimmi

    Jee, kivaa! Karkkipäivän joulukalenteri on tosiaan seuraamisen arvoinen! Tällä hetkellä on siivous päällä, sitten vähän koristeita esille. Eiliseen en tänä vuonna ehtinyt, eikös se ekasta adventista ala se ”hyväksyttävä” koristelu- ja fiilistelyaika!

    • Sanni

      Mä ”hyväksyn” marraskuun viimeisestä viikosta ^_^ Olin tosiaan itse lähdössä kaivamaan koristeita esiin jo toissa viikolla, kunnes tajusin että ollaan vasta ylitetty marraskuun puoliväli. Mutta mulle tuo Napapiirin joulukauden aloitus on nyt muodostunut viralliseksi yleiseksi joulukauden avaukseksi :)

  6. Sus-anna

    Spotifytä käyttäville vinkiksi Christmas music piano-soittolista, rauhallista, tunnelmallista, silti joululauluiksi tunnistettavissa, ja niiiin sopiva jouluhimistelyyn. Kynttilöitä, kanelia kahviin, glögiä, juustoja, villasukkaa jalkaan, kyllä tällä vetää tammikuulle!

    • Sanni

      Suuri kiitos Spotify-vinkistä :) Etsin aina uusia ja hyviä joulumusiikkilistoja ^_^

  7. Julia

    Joulukoristeista ja muusta semmosesta ei väliä mutta JOULUVALOT on kyllä saatava jo heti marraskuun alussa esille & päälle!

    • Sanni

      Mä ripustan meidän valot huomenna :) Mutta ne viipyykin yleensä pitkälle helmikuuhun… ^_^

  8. Salamaponi

    Jee, Karkkipäivän joulukalenteri tulee taas! Kiitos, kun jaksat aina ilahduttaa meitä lukijoita. Ja Bublén joululevy <3

    • Sanni

      Ollos hyvä vain :) Ihanahan tämä joulukalenteri on järjestää ^_^

  9. Karoliina

    Meillä on tän pimeän syksyn takia ollut jouluvalot jo varmaan kuukauden ja piparitaikinaakin oon ehtinyt tehdä jo kaksi satsia :D Kohta pääsee sitten jo lahjaostoksille :)

    • Sanni

      piparitaikinaakin oon ehtinyt tehdä jo kaksi satsia :D

      Asiaa :) :)

  10. K

    En ole täysi joulunvihaaja, mutten voi sietää joululauluja. Ainakaan iloisia. :D Kuuntelen mielellään joulun aikaan barokkia tai kuoromusiikkia (vaikken ole kristittykään). Jouluvalmisteluni rajoittuvat lahjojen ostoon/tekoon.

    • Sanni

      Hei vinkkaas hyvä barokkimusiikkilista, jos kuuntelet Spotify’ta :) Tai levy :) Kuoromusiikki on myös kaunista ja sopii jouluun kuin nenä päähän vaikkei jouluteemaista olisikaan :)

  11. Mirka/GoneWithTheNails

    Kynttelikön laitoin ensimmäisen adventin kunniaksi.

    Tänään ilmestyy joulukalenteri oveemme postinkantajalle. Hän saa joka arkipäivä aaton aattoon asti kurkata joulukalenteripussukkaan. Saan varmasti naapureilta hullun leiman.. :D

    En tiedä toimiiko tai ottaako postinkantaja ”lahjuksia” vastaan, koska tämä on ensimmäinen kerta kun tähän ryhdyn.

    • Sanni

      Aaaawww miten ihana idea tuo joulukalenteri postinkantajalle! ^_^ Siis niin mahtava! Mistä sinulle tuollainen tuli mieleen? Ihana Mirka! :)

      …vaikka tässä lakon keskellä jääkin mietityttämään, käykö noita postinjakajia oven takana ylipäänsä päivittäin…

      • Nimetön

        En oikein tiedä mistä se putkahti mieleeni. Hirveästi jännittää häviääkö huomisen luukusta lahja vai ei.. ^_^

        En edes tiedä kuka meillä jakaa ja onko usein eri tyyppi.

        Lakko olisi käsittääkseni nyt ohi?

        • Mirka/GoneWithTheNails

          Ja pakko oli tulla kertomaan,että se toimi!!! Imuroin niin en kuullut postin tuloa, mutta kyllä! Pussukasta oli lahja hävinnyt! Vitsit minkä riemun siitäkin sain. Todettakoon, että en ole edes mikään kroisos vaan takkiin tulee tässä hommassa, mutta tää on niin kivaa! Toivottavasti homma toimii loppuun asti :P

          • Sanni

            Jeee :) Voi että, vähänkö postinjakaja on ilahtunut ^_^ Laitoitteko siis jonkun lapun tai tekstin josta jakaja on tajunnut että kalenteri on hänelle?

            • Mirka/GoneWithTheNails

              Juu laitettiin ” Päiväpostin jakajalle joulukalenteri arkisin 23.12. asti”
              Mukavaa joulun odotusta!

              :)

              • Sanni

                <3 Toi on vaan NIIN mahtava!

  12. Tingeling

    Jouluvalot on laitettu marraskuun alussa. Joulukoristeita ollaan laiteltu lasten kanssa isänpäivästä lähtien :) Nyt alkaa ollakin kaikki paikoillaan. Tänään liimaillaan tontut ikkunoihin. Ruokapöytä saa joululiinansa aattoyönä. Ja tietenkin kuusi laitetaan jouluviikolla. (Minikuusen olen kylläkin jo koristellut ja laittanut itselleni pukeutumishuoneeseen =)
    Jouluradio viriteltiin eilen keittiön toosaan soimaan. Vaikkakin mies lähes inhoaa joululauluja!
    Poika on tehnyt joulutorttuja ja glögiä jo muutaman kerran.
    Joulun odotus on ihanaa!!

    • Sanni

      Kuulostaa niiiin ihanalta! :) <3

      Mulla on edelleen haasteena kehittää toimiva vhh-torttutaikina! ^_^ Onnistuukohan koskaan… Julia-karkit onnistui jo viime jouluna! :)

  13. Henna

    Kiva kun saan kiittää sinua tässä oikein jännästä joulukalenterista, paras kalenteri ikinä. Meillä on jouluvalmistelut hyvässä vedossa, kuusi tulee sitten jouluviikolla, oikea sellainen jota 2+ poika saa sitten ihmetellä ja varmaan antaa sille hieman huutiakin kun silmä välttää, lahjoja olen ostellut mutta vielä puuttuu muutamia, rahaa saisi menemään vaikka kuinka mutta täytyy välillä hillitä nettitilaamisia, kun tulee ostettua kivijalkakaupoistakin aikas kivaste:)
    Hyvää alkavaa joulukuuta kaikille.

    • Sanni

      paras kalenteri ikinä.

      Ooo, kiitoksia! :) :)

      Tuli hellyttävä mielikuva pojastasi ”antamassa huutia” kuuselle! ^_^

  14. jomps

    Hei!

    Paljonko laitat pipareihin makeutusta? Ja mistä saa tuota herajauhoa – onko se jostain ns. bodarihyllystä? Mulla on tulossa eka vhh-joulu, ja mieli tekis jotain joulukivaa leipoa. :)

    • Sanni

      Paljonko laitat pipareihin makeutusta?

      Laitan maun mukaan eli maistelen aina mikä on hyvä määrä :) Makeutus on niin yksilöllinen juttu että on vaikea sanoa mitään yleispätevää määrää, toiset kun tykkäävät reilun makeasta ja itse aika hillitystä :) Samoin käytettävä makeutus vaikuttaa määrään, esim. käyttääkö Hermesetasta, erytritolia, stevia-erytritolia vai jopa puhdasta steviauutetta. Kaikki ovat makeustasoltaan erilaisia.

      Herajauhoa saa kauppojen proteiinijauhohyllyltä, siis just sieltä ”bodarihyllyltä” :) Tässä linkki Fastin heraproteiiniin joka sopii myös paistamiseen:

      http://www.fast.fi/tuotteet/protein/

      (Kaikki proteiinijauho ei siis sovi leivontaan)

      Toivotan hyvää vhh-joulua! :) Minulla valmistui viime jouluna jopa vhh-Julia-konvehtejakin..! ^_^ Ja Rocky Road -suklaata.

  15. Mira

    Oih, Michael Bublén joululevy on ihana..samperi vaan kun emme tiedä missä cd-kotelossa se on, kun se vahingossa suikattiin väärään koteloon viime jouluna :/ Asia unohtui ja viitaten tuohon ”Epäonnistujaan” on työn ja tuskan takana kaiken muun järjestelyn ja siivoamisen ohella löytää se :D No ehkä sen löydettyään, löytyy myös joulufiilis ja kauan kadoksissa ollut lumisade. Itselleni lumi ja kynttilät tuovat joulun odotuksen ja tunnelman. Tunnelmallista joulukuuta toivottaen :)

    • Sanni

      samperi vaan kun emme tiedä missä cd-kotelossa se on, kun se vahingossa suikattiin väärään koteloon viime jouluna :/

      Voi eih! Toivottavasti löytyy pian!

  16. Kuorotipu

    Mä kuuntelen Bublen lisäksi Josh Grobanin joululevyä. En tykkää yhtään suomenkielisistä joululauluista (kauheita renkutuksia valtaosa) ja mielummin kuuntelisin joulumusankin ilman laulua. Ylempänä vinkattu pianolista lähtee siis todellakin kokeiluun :)

    Käytiin miehen kanssa sunnuntaina Tallinnassa ja jouluostokset on aloitettu. Samaten ostin yhden uuden koristeen joulukuuseen. Olen rajottanut koristeiden hankinnan yhteen per vuosi, koska kuusi on jo täysi ja mistään ei voi luopua, mutta koska viime vuonna joulu jäi vähän välistä niin tänä vuonna kuusenkoristeitakin sai hankkia kaksi :) ja muovikuusen laitan joulukuun puolivälissä :)

    • Sanni

      Pitikin laittaa tänä aamuna Grobanin Noel soimaan ihan kiitos sinun :) Se olikin unohtunut tänä vuonna. Mä olen kumman huono tallentamaan Spotify’hin kaikkia hyviä levy- ja soittolistalöytöjä.

      Oliko Tallinnassa jouluista? :) Kiva tuollainen perinne että ostaa yhden uuden koristeen kuuseen per vuosi. Tykkäätkö enemmän palloista vai muunlaisista?

      • Kuorotipu

        Valoja näkyi paljon, mutta huonon sään takia ajettiin taksilla, niin muu joulufiilis kauppakeskusten ulkopuolella jäi ainakin multa havainnoimatta.

        Mä siis hommasin kuusen ja koristeet 2009, jolloin metsästin läjän ihania palloja. Niiden osalta kiintiö _kuulemma_ täynnä. Vuosittaiset koristeet on siis jotain muuta. Tänä vuonna Stokkalta löytyi musta luistin valkoisella karvareunuksella ja Tallinnasta kimaltava valkoinen läpikuultava sulka. Muovia taisi olla, mutta hyvin huurteisen lasin näkönen ja kaunis kuin mikäkin :) Aiempien vuosien koristeista löytyy mm. kultaista korkokenkää. kimaltavaa valkoista poroa jne.

  17. Kristuli

    Jotain pientä jouluista tuli laitettua joskus marraskuun puolivälin jälkeen. Tykkään aloittaa aikaisin, sillä joulun odotus on itsessään jotenkin ihanaa. Joulukoristeiden laitto, lahjojen paketointi, glögi jne… :) Sain kommenttiboksistasi hyviä vinkkejä joulumusiikkiin, osa vaikuttaa sellaisilta, että poikaystäväkin ehkä kestäisi kuunnella ;)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.