Mikä Kreikan saari millaiselle matkailijalle?

Kesän lomamatkojen varaus ja suunnittelu käy nyt kuumimmillaan ja Kreikka on edelleen suomalaisten ykköskohde.

Olen käynyt viidelläkymmenellä Kreikan saarella ja saan usein kysymyksiä siitä, millainen saari sopisi minkäkin tyyppiseen lomailuun. Tämä postaus auttaa toivottavasti näissä kysymyksissä. Joku etsii rauhaa ja hiljaisuutta, toinen bilemestaa, kolmas perheelle ja pienten lasten kanssa lomailuun sopivaa kohdetta. Osa saarista yhdistää kaikki toiveet.

Lefkada

Laadin taulukon johon merkkasin minkälaiseen lomailuun kaikki vierailemani saaret mielestäni sopivat. Mukana myös manner-Kreikan kohde Parga.

Toki kokemukset ovat yksilöllisiä ja paikka joka minun mielestäni on rauhallinen, ei ehkä olekaan sitä toisen mielestä. Mitä rantoihin tulee – suomalaisesta näkökulmasta melkein kaikki kreikkalaiset rannat ovat todennäköisesti kivoja ^_^ Tietyt kohteet tunnetaan kuitenkin aivan erityisesti hienohiekkaisista, kuvauksellisista ja kirkasvetisistä rannoistaan. Nämä saaret on merkattu ”Upeita rantoja” -kohteiksi, vaikka hienoja rantoja on lähes jokaisella saarella.

Jos haluat lomaltasi vähän kaikkea urbaanista haahuilusta kyläidylleihin ja gastronomiasta luontopolkuihin, sekin onnistuu Kreikan lomakohteissa. Osa saarista tarjoaa monipuolisen kattauksen kaikkea, ja voit viettää samalla saarella sekä kaupunki- että rantaloman. Loistoesimerkkejä tällaisista paikoista ovat esimerkiksi Korfu, Rhodos ja Kreeta. Jos taas haluat kauas kaikesta kehittyneemmästä turismista, ota osoitteeksi esimerkiksi viehättävä Anafi, pikkuinen Lipsi tai leppoisa, maalauksellinen Astypalea.

Symi

 

NOPEAT VALINNAT

(Alempana kaikki saaret kuvauksineen ja lomaprofiileineen).

UPEIMPIA HIEKKARANTOJA

Lefkada (Lefkas), Zakynthos, Kefalonia, Kreeta, Skiathos, Elafonissos, Pikku-Kykladit (etenkin Koufonissi ja Donoussa).

KUVAUKSELLISIA SAARIA

Santorini, Hydra, Symi, Mykonos, Kefalonia, Ithaka, Nisyros, Folegandros

PERINTEISIÄ, KAUNIITA KYLIÄ

Milos, Sifnos, Karpathos, Skyros, Tinos, Astypalea, Paros, Amorgos, Skopelos, Santorini, Kythnos.

PERHEILLE

Korfu, Kreeta, Rhodos, Kos, Samos. Pienemmistä ja vähemmän tunnetuista saarista Agistri.

HISTORIALLISIA NÄHTÄVYYKSIÄ JA ANTIIKIN RAUNIOITA

Kreeta, Delos (pääsee Mykonokselta), Thassos, Kos, Rhodos, Samos, Parga (kylän sijainti mahdollistaa retket upeisiin historiallisiin kohteisiin)

”MENEN EKAA KERTAA KREIKKAAN JA HALUAN VARMAN, IDYLLISEN KOHTEEN TURISTIPALVELUINEEN. MISTÄ ALOITAN?”

Santorini, Parga ja Korfu ovat hyviä tärppejä Kreikan vasta-alkajalle joka haluaa nähdä idyllisintä Kreikkaa ja kaipaa helppoa matkakokemusta järjestetyllä matkalla. Nämä kohteet ovat upeita ja piirtävät hyvin esiin sen mikä tekee Kreikasta maailman vetovoimaisimpia matkakohteita.

 

LUONTOELÄMYKSIÄ JA SPORTTISIA AKTIVITEETTEJA

Kalymnos (kalliokiipeily, sukellus), Naxos (laajin verkosto merkittyjä vaellusreittejä), Amorgos (sukellus, vaellus, joogaretriitit), Sifnos (vaellus), Milos (sukellus, luolia), Kreeta (vaellus, upeita reittejä vuoristoisessa maastossa helpoista vaativampiin), Tinos (vaellus, polkujuoksu), Thassos (vaellus), Nisyros (vaellus, uniikit tulivuorimaisemat)

HÄÄPAREILLE, ROMANTTISET KOHTEET (+luksusta)

Santorini, Hydra, Mykonos, Skopelos, Parga, Korfu, Sifnos.

OFF-THE-BEATEN-TRACK / PERSOONALLISET KOHTEET

Anafi, Kassos, Skyros, Nisyros, Kythnos, Astypalea, Andros, Donoussa, Alonnisos, Ithaka, Elafonissos (rannat kuin Karibialta..!), Agistri, Serifos, Leros.

SAARIHYPPELIJÄN PARHAAT TUKIKOHDAT

Naxos, Paros ja Rhodos. Näiltä on vilkkaimmat ja monipuolisimmat yhteydet muille saarille.

PIENET HELMET – näissä pikkuisissa paikoissa on ”se jokin”, eikä massaturismia

Folegandros, Elafonissos, Koufonissi, Donoussa, Anafi, Nisyros (saarella kesäisin paljon päiväretkiryhmiä, muuten hiljaista)

 

Korfu

SAARET KUVAUKSINEEN 

JOONIAN SAARET

KORFU – kaupunkia, rantoja, kyliä ja kirkkoja. Monipuolinen Korfu sopii niin perheille kuin urbaaneille kulttuurimatkailijoille ja henkisille joogamatkalijoille. Avainsanat: kaupunki, rannat, perheloma, historia. Tunnettuja kohteita: pääkaupunki Kerkyra sekä Itävalta-Unkarin keisarinna Sissin kesäpalatsi.

ZAKYNTHOS – hienoja rantoja, perheystävällinen ja turistillinen. Zakynthos on sekä skandiperheiden että bilettävien brittinuorten suosiossa. Saarella ei juurikaan ole perinteistä kyläarkkitehtuuria vuoden 1953 maanjäristyksen jäljiltä. Joiltain alueiltaan turismin ehdoilla rakennettua (kuten Lagana). Avainsanat: perheloma, bileloma, rantaloma, pakettiturismi. Tunnettuja kohteita: ”Shipwreck Beach”.

KEFALONIA – iso, kuvauksellinen ja monipuolinen, ei-yhtä-turistillinen kuin muut Joonian saaret. Dramaattisia maisemia ja luontoa, aito kreikkalainen pääkaupunki Argostoli. Avainsanat: rannat, maisemat, luonto, kaupunki. Tunnettuja kohteita: Myrtos Beach, Fiscardon kalastajakylä.

ITHAKA – pieni, erittäin kuvauksellinen ja tunnelmallinen saari. Ei-turistillinen. Purjehtijoiden suosiossa. Avainsanat: maisemallinen, kuvauksellinen, tyylikäs, aikuiseen makuun. Nautiskelijoille, purjehtijoille ja valokuvaajille.

LEFKADA – Kreikan hienoimpia rantoja, suosittuja lomakyliä ja viehättävä pääkaupunki. Joiltain alueiltaan turismin ehdoilla rakennettua, Lefkadan lomakylät kuten Nydri eivät edusta perinteistä kreikkalaiskylien arkkitehtuuria. Avainsanat: rantaloma, pakettiturismi, helppous. Tunnettuja kohteita: Porto Katsiki Beach.

KOILLIS-EGEAN SAARET

THASSOS – vehreä ja monipuolinen Thassos tarjoaa upeita rantoja, viehättäviä kyliä ja runsaasti antiikin raunioita. Läheisyys manner-Kreikkaan mahdollistaa kiinnostavia päiväretkiä. Saaren turistillinen profiili on muuttunut viime vuosina balkanilaisten turistien myötä. Avainsanat: rantaloma, pakettiturismi, kylät, historia, antiikin rauniot.

SAMOS – iso ja monipuolinen saari; paljon kauniita kyliä, hienoja rantoja ja historiallisia nähtävyyksiä. Avainsanat: perheloma, rantaloma, rentous, historia, kauniit kylät.

Hydra

 

ARGO-SARONIAN SAARET

HYDRA – ”boutique-saari”, Kreikan klassikoita, tyylikäs ja hienostunut. Symin ohella Kreikan kuvauksellisin satama. Hydra pysäyttää kauneudellaan mutta muuten saarella ei ole paljon tekemistä tai näkemistä. Avainsanat: luksus, kuvauksellinen, elegantti, aikuiseen makuun.

SPETSES – ”Kreikan Beverly Hills”; tyylikäs, kaupunkimainen ja kreikkalainen. Kreikkalaisten silmäätekevien suosiossa. Upean kirkkaat turkoosit vedet. Viehättävä pääkaupunki jossa komeaa arkkitehtuuria ja hieno ranta fiineine rantaklubeineen. Avainsanat: hienostunut, luksus, arkkitehtuuri. Paljon purjehtijoita. Tunnettuja kohteita: Poseidonion Grand Hotel, kreikkalaisen laivanvarustajan Stavros Niarchoksen oma yksityinen Spetsopoula-saari.

EGINA – Kosmopoliittinen ”Ateenan lähiösaari”. Monipuolinen ja kreikkalaisten suosima; urbaani pääkaupunki Egina Town ja vilkasta yöelämää. Loistava päiväretkikohde Ateenasta. Avainsanat: city, yöelämä, antiikin rauniot. Tunnettuja kohteita: Efean temppelin rauniot.

POROS – idyllinen, mukava, kuvauksellinen ja kompakti saari. Purjehtijoita, kyliä ja hiekkarantoja. Avainsanat: purjeveneet, ihmiset, eloisa, kuvauksellinen.

AGISTRI – pikkuinen, rento, resort-tyylinen, söpö, mukavatunnelmainen. Sopii perhelomailuun ja rentoon rantalomailuun. Avainsanat: perheloma, rantaloma, rauhallinen.

Santorini

 

KYKLADIT

SYROS – Syros on Kykladien hallinnollinen keskus. Pääkaupunki Ermoupoli tarjoaa komeaa arkkitehtuuria, kulttuuria ja vilkasta yliopistokaupungin elämää. Avainsanat: kaupunkiloma, arkkitehtuuri, kulttuuri, kirkot. Saarella on myös hieno ranta.

MYKONOS – klassikko. Upea labyrinttimainen, perinteinen Chora, hienoja hiekkarantoja sekä eeppistä yöelämää. Avainsanat: yöelämä, luksus, kosmopoliittinen, rannat.

PAROS – mukava ja monipuolinen saari jossa vilkkaita ja kuvauksellisia kyliä, hienoja rantoja ja kansainvälisestikin tunnettuja perinteitä kuten Marpissan pääsiäisyön kulkue. Avainsanat: kuvauksellisuus, kylät, perinteet, monipuolisuus. 

ANTIPAROS – pieni ja idyllinen yhden kylän saari. Taskukokoinen pääkaupunki on erittäin kuvauksellinen. Tunnettuja kohteita: Antiparoksen luola.

NAXOS – sopii kaikille! Yksi monipuolisimpia ja antoisimpia saaria; sopii kaupunkilomailuun, rantalomailuun, luontomatkailuun, perhelomailuun ja autenttisesta Kreikasta kiinnostuneille. Naxoksella on kaikkea juuri sopivassa koossa. Avainsanat: rannat, patikointi, historia, arkkitehtuuri, gastronomia, vilkkaus. Tunnettuja kohteita: Portara, venetsialaisten linnoitus Kastro.

SIFNOS – viehättävä saari sopii patikoinnista, kuvankauniista kylistä ja rauhallisista rannoista kiinnostuneille. Heinä-elokuussa myös vilkasta yöelämää Apollonian kylän trendikkäissä baareissa. Autenttinen tunnelma vailla pakettiturismin piirteitä. Avainsanat: luonto, patikointi, kylät.

MILOS – kuvankaunis saari upeilla maisemilla ja hienoilla rannoilla. Sopii Sifnoksen tavoin kuvauksellisista kylistä, patikoinnista ja rauhallisesta rantaelämästä kiinnostuneille. Valokuvaajille! Avainsanat: luonto, rannat, luolat, kylät.

SANTORINI – Kreikan klassikkosaari nro. 1. Ainutlaatuisen kuvauksellinen saari dramaattisilla maisemilla, uniikilla kyläarkkitehtuurilla ja eeppisillä auringonlaskuilla. Kreikkalaisten mukaan: ”On saaria ja on Santorini”. Avainsanat: maisemat, romanttisuus, kuvankauniit kylät, massaturismi. Huomioitavaa: Santorini on yksi Kreikan kalleimpia saaria. Turistien tungos calderan reunan kylissä saattaa ahdistaa. Pitkä sesonki; vilkas kausi jatkuu keväästä aina marraskuulle saakka. Tunnettuja kohteita: Oian auringonlasku.

Bonus: Thirasia. Vietä yö Thirasiassa, Santorinin pääsaaresta tulivuoren purkauksessa irronneella saarella, ja koe Santorini sellaisena kuin se oli ennen massaturismia

FOLEGANDROS – pieni, kuvauksellinen ja rauhallinen. Tarjoaa Kreikan kuvauksellisimpiin kuuluvan kylän; autoton, jyrkän mereen putoavan kallion reunalla sijaitseva Chora on kuin nukketalo-Kreikkaa. Avainsanat: rauhallisuus, idyllisyys, valokuvauksellisuus, tyylikkyys. Tunnettuja kohteita: Panagian kirkko.

SERIFOS – rauhallinen, vaatimaton ja kuvauksellinen. Serifoksen Chora on Kreikan kauneimpia, mutta ei yhtä chic kuin Folegandroksen. Sijainti korkealla kukkulalla tarjoaa upeat 360 asteen maisemat. Avainsanat: kuvauksellinen kylä, rauhallisuus, rannat.

IOS – kesäisin Kreikan vilkkaimpia bilesaaria. Todella viehättävä Chora joka heinä-elokuussa peittyy klubien ja baarien alle. Avainsanat: nuorekas, biletys, rannat. 

ANDROS – omintakeinen, mielenkiintoinen ja elegantti. Laivanvarustuksella vaurastunut Andros ei ole riippuvainen turismista ja sen aistii tunnelmasta. Kiinnostava ja tyylikäs saari on tunnelmaltaan hieman etäisempi kuin muut saaret. Pitkällä, kapealla niemellä sijaitseva Chora on yksi Kreikan kauneimpia. Tsekkaa tasokas modernin taiteen museo. Avainsanat: tyylikäs, autenttinen, aikuiseen makuun, kauniit kylät. Erityistä: kyyhkystalot.

TINOS – pyhiinvaelluskohde, taiteellinen, tunnettu marmoristaan ja kymmenistä kylistään. Avainsanat: pyhiinvaellus, kuvankauniit kylät, aitous, arkkitehtuuri. Tunnettuja kohteita: Panagia Evangelistria -kirkko, koristeelliset kyyhkystalot. Tsekkaa Pyrgosin kylä.

KEA – kreikkalaisten suosima, moneen muuhun saareen verrattuna ”arkinen”, kohokohtana upea Chora. Avainsanat: kreikkalainen, kaunis Chora.

AMORGOS – luontoa, rauhaa, vuoristomaisemia, kuvauksellisia kyliä, tunnettu mm. villiyrteistään. Avainsanat: luonto, patikointi, henkisyys, rauhallisuus. Tunnettuja kohteita: Chozoviotissan luostari.

KOUFONISSI – ällistyttävän kirkkaat, turkoosit vedet ja eeppiset rannat. Kooltaan pieni: saaren voi kävellä ympäri puolessa päivässä. Rauhaa ja upeita rantoja, ei muuta tekemistä kuin lukea kirjaa, piipahtaa tavernassa ja lojua rannalla. Mutta: tule syyskuussa jos haluat välttää suurimman tungoksen rannoilla. Koufonissi on vilkkain ja trendikkäin pikku-Kykladien saarista. Avainsanat: rantaloma, rentous.

DONOUSSA – toinen pikku-Kykladien tähti. Kirkkaat vedet ja upeat rannat. Pakkaa kirja, uikkarit ja rantasandaalit. Avainsanat: rantaloma, rauha.

ANAFI – rauhallinen, äärimmäisen seesteinen. Anafi on kuin omassa todellisuudessaan ”julkkis-Santorinin” vieressä. Vain yksi kylä ja upeita rantoja. Avainsanat: ranta, rauha, pittoreski kylä, get-away-from-it-all.

KYTHNOS – low-key Kythnos muistuttaa olemukseltaan ja maisemaltaan naapuriaan Keaa, mutta tarjoaa useampia kiinnostavia ja kuvauksellisia kyliä sekä vuosisatoja tunnetun kuuman lähteen. Avainsanat: kuvaukselliset kylät, autenttinen Kreikka.

Rhodos Town

DODEKANESIAN SAARET

RHODOS – suuri saari tarjoaa kaikkea; kaupunkilomaa, rantoja, antiikin nähtävyyksiä ja yöelämää. Avainsanat: historia, rannat, linnoitus, massaturismi. Tunnettuja kohteita: Rhodoksen vanhakaupunki, Lindoksen Akropoli.

SYMI – Kreikan kuvauksellisin satama, kuin elävä postikortti. Valokuvaajan unelma. Saarella on vain yksi asutuskeskus; yhteenkasvaneet kylät Gialos ja Horio. Saaren toisella puolella on Panormitiksen luostari, tunnettu nähtävyys sekin. Avainsanat: kuvauksellinen, elegantti, aikuiseen makuun.

KARPATHOS – dramaattiset vuoristomaisemat, vilkas pääkaupunki, kauniita rantoja ja ainutlaatuinen Olympos-kylä. Avainsanat: rannat, perinteet, kylät, patikointi.

KASSOS – hitaan elämän saari, hiljainen, ”tuntematon”. Pääkylän pieni kalastajasatama on kuvauksellinen helmi. Avainsanat: rauhallisuus, aito kreikkalaisuus.

PATMOS – pyhiinvaelluskohde, tunnettu Ilmestyskirjasta ja Pyhän Johanneksen luostarista. Kiinnostava ja rauhallinen saari jossa erityinen ilmapiiri. Erittäin kaunis Chora, hienoja rantoja ja hienostunut tunnelma. Aikuiseen makuun. Avainsanat: luostari, rannat, kylät, rauhallisuus.

KALYMNOS – aktiivilomailijalle; tunnetaan kiipeilymekkana. Saarella yhdistyy aito kreikkalaisuus ja pakettiturismi. Pääkaupunki Pothia on suuri ja vilkas, aidon kreikkalainen kaupunki. Viereinen Telendoksen saari tarjoaa rauhallisia rantoja ja autottoman ympäristön. Avainsanat: kiipeily, sporttisuus, nuorekas.

LEROS – vastakohtien saari; kauniita, tunnelmallisia kyliä sekä Mussolini-Italian aikainen haamukaupunki. Suomalainen kirjailija Göran Schildt asui täällä. Avainsanat: rannat, kauniit kylät, linnoitus, autenttinen Kreikka.

ASTYPALEA – off-the-beaten-track; kaukainen, unelias Astypalea hurmaa ilmapiirillään. Kukkulan rinteitä kiipeävä Chora on Kreikan kauneimpia. Avainsanat: kuvauksellinen, rauhallinen, ei-turistillinen.

NISYROS – omalaatuinen vulkaaninen saari upeilla kraateri-maisemilla ja häkellyttävän kuvauksellisilla pikku-kylillä. Nisyros on kuin Symi Rhodokselle ja Anafi Santorinille; tunnetumman massaturismi-isoveljensä vieressä lepäävä vähemmän tunnettu aarre. Avainsanat: maisemat, kylät, kuvauksellisuus.

KOS – Kreikan tunnetuimpia saaria; täällä on kaikkea antiikin nähtävyyksistä hienoihin rantoihin ja turistikylistä vilkkaaseen pääkaupunkiin ja yöelämään. Bonus: viereinen Nisyros. Avainsanat: perheloma, biletys, rantaloma, massaturismi.

LIPSI – pikkuinen saari upeilla maisemilla ja idyllisellä kylällä. Avainsanat: autenttinen Kreikka, kylät, alternative.

KREETA – kuin oma maa Kreikan sisällä. Kiinnostavia kaupunkeja, kauniita kyliä, kehittynyttä rantaelämää, luontoa, kulttuuria, kulinarismia. Avainsanat: perheloma, rantaloma, historia, antiikin nähtävyydet, gastronomia, luonto, patikointi. Tunnettuja kohteita: Hanian vanhakaupunki, Samarian rotko, Knossoksen palatsi, Vai Beach.

Skopelos

SPORADIT JA EVIA

SKIATHOS – Kreikan hienoimpiin kuuluvia hienohiekkaisia rantoja ja eloisa, tunnelmallinen pääkylä jossa vilkas yöelämä kesäaikaan. Avainsanat: rannat, kaupunkielämä, nuorekas.

SKOPELOS – kuvankaunis saari jossa perinteisiä kyliä, hienoja rantoja ja kuvauksellisia kirkkoja. Skopelos Town tarjoaa viehättävän kattauksen Sporadien perinteistä arkkitehtuuria, eloisaa kaupunkitunnelmaa, kivan linnoituksen ja sopivan balanssin turismin ja aidon kreikkalaisuuden välillä. Kaikki tämä mukavan pienen hiekkarannan äärellä. Avainsanat: kylät, rannat, kuvauksellinen, aikuiseen makuun.  Tunnettuja kohteita: kuvauksellinen Agios Ioannis -kirkko (tuttu Mamma Mia -elokuvasta).

ALONNISOS – pieni ja yllättävän kosmopoliittinen saari jonka moderni pääkylä on yksi Kreikan epätyypillisimpiä. Alkuperäinen pääkylä Chora tuhoutui maanjäristyksessä ja on nyt suurimmaksi osaksi raunioitunutta aavekaupunkia. Alonnisoksen Chora on yksi Kreikan kiehtovimpia. Avainsanat: omaleimaisuus, alternative, luonto, rauhallisuus. Tunnettuja kohteita: munkkihylkeiden suojeluun keskittynyt luonnonpuisto.

SKYROS – persoonallinen Skyros on Kreikan kätkettyjä aarteita. Valtaosa saaresta ei salpaa henkeä tavanomaisilla maisemillaan, mutta pääkaupunki Skyros Town kuuluu Kreikan kiinnostavimpiin ja kuvauksellisimpiin. Sen alapuolella levittäytyä Magazia on mukava, leppoisa rantakohde. Avainsanat: alternative, epäturistillinen, upea kylä. Tunnettuja kohteita: pakanajuhlat.

EVIA – suuri, suhteellisen tuntematon saari, tunnelmaltaan ei-saarimainen koska sijaitsee niin lähellä manner-Kreikkaa. Tunnettuja kohteita mm Loutran kuumat lähteet. Pääset täältä Skyroksen saarelle.

Parga

MUUT

ELAFONISSOS – pikkuinen Elafonissos on saari mutta kuuluu hallinnollisesti manner-Kreikan Peloponnesokseen. ”Kreikan Malediivit”. Pieni, rauhallinen yhden kylän saari. Avainsanat: rantaloma, rauhallisuus.

PARGA – pittoreski Parga saa valokuvaajan sekaisin kuvauksellisilla puitteillaan. Pargassa on kaikkea pienellä alueella; pikkukaupungin vilkasta elämää, ravintoloita, yöelämää, rantoja, venetsialainen linnoitus kaupungin yllä. Monen suomalaisen suosikkikohde, eikä ihme. Suosiostaan huolimatta Pargan ilmapiiri on vähemmän turistillinen kuin vaikka Rhodoksen ja Kreetan suosittujen kohteiden. Avainsanat: rannat, kaupunki, monipuoliset retkimahdollisuudet.

*

Hyvää matkaa Kreikkaan! :)

Lisää vinkkejä Kreikkaan?

Suuri Kreikka-hakemistoni kokoaa tarinoita ja informaatiota kaikista saarista joilla olen käynyt sekä Ateenasta.

Saarihyppelylle?

Lue vinkkipostaukseni saarihyppelyyn sekä hyödylliset satamaoppaat Pireukseen ja Ateenan muihin lähisatamiin.

Kommentit (24)
  1. Venla / Breezes from My Atlas
    28.1.2019, 20:20

    Ihana ja niin hyödyllinen postaus, juuri tällaista olen tietämättäni odottanutkin! Haaveena on mennä saarihyppelemään Kreikkaan lähivuosina tai käydä edes parilla saarella – nyt käytynä on vasta Rodos ja Kreeta, mutta kova hinku on palata Kreikkaan.

  2. Hei,

    Osaisitko sanoa, onko missään saarilla lämmintä vielä maaliskuun alussa?

    1. Ei taida olla, ellei ole jokin ihan poikkeus säätilassa. Maaliskuu on monen kreikkalaisen mukaan Kreikan kylmimpiä kuukausia, siis jopa tammikuuta kylmepi. Mikä on siinä mielessä hullun kuuloista, kun huhtikuu sitten voi jo olla tosi lämmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *