Karkkipäivä
Karkkipäivä

”Mikä kosteusvoide sopii meikin alle?”

Tämä aihe on yksi ikuisia kosmetiikkamyyttejä, joka minun tekee mieli ”avata” ja selvittää tässä ja nyt. :)

 

Eri kosteusvoiteiden soveltuvuus meikin alle vaikuttaisi olevan kuluttajien keskuudessa yksi eniten arveluttavia asioita. Kun me kosmetiikkamyyjät esittelemme asiakkaille jotain päivävoidetta, on seuraava kysymys tuttuakin tutumpi; ”Sopiihan se meikin alle..?” Tai sitten asiakas aloittaa jo itse palvelutilanteen kertomalla, että ”Tarvitsisin meikin alle sopivan kosteusvoiteen.”

Mistä sitten tietää, mikä voide sopii meikin alle ja mikä ei?

Tämä aihe kuuluu tavallaan samaan kategoriaan kuin aiemmin aprikoimani ”Mistä tietää mikä maskara ei rapise?”, mutta tällä kertaa olen asettunut paremmin ”tavallisen kuluttajan” kenkiin ja lähestyn asiaa toivon mukaan maallikko-ystävällisemmin. :) (Tuossa maskarajutussahan sain palautetta siitä, että tuollaiset asiat eivät suinkaan ole tavallisille kosmetiikan kuluttajille itsestäänselviä.)

Mitä meikin alle sopivalla voiteella sitten itse asiassa tarkoitetaan? Kuluttaja tarkoittaa sillä yleisimmin voidetta, joka imeytyy hyvin eikä lähde rullaamaan meikin alla, eikä myöskään aiheuta meikin ”liikkumista” iholla päivän mittaan.

Jos voide rullaa, se johtuu siitä että se ei ole kunnolla imeytynyt. Ja jos meikki ei pysy voiteen päällä vaan ”liikkuu”, sekin tarkoittaa sitä että voide ei ole kunnolla imeytynyt. Meikin alle sopiva voide on siis yksinkertaisesti ihoon hyvin imeytyvä voide. Kun voiteen koostumus ja vesi/öljysuhde sopii yhteen ihotyypin kanssa, voide imeytyy ja meikki ei luisu sen päällä.

Eli tiivistettynä: voiteen sopivuus meikin alle ei ole voiteen itsensä ominaisuus, vaan riippuu käyttäjänsä ihotyypistä. Kuten ”varisemattomien ripsareiden” kohdalla, valmistajat eivät mitenkään piruuttaan valmista erikseen meikin alle sopimattomia voiteita! ^_^ Ajatelkaa asia näin: suurin osa kosmetiikkaa käyttävistä naisista meikkaa päivittäin – tällöin heidän päivittäinen kosteusvoiteensa on automaattisesti yhtä kuin ”meikin alle sopiva voide”. Vai olisiko naisten tarkoitus käyttää meikittöminä päivinä eri voidetta kuin meikillisinä…? Ei kuulosta kovin loogiselta.

Normaali- ja sekaihoisille sopivat perinteisesti ohuet emulsiovoiteet, rasvoittuvan ihon omaavalle riittää hyvin öljytön fluidi tai geeli ja kuivaihoinen valitsee sen täyteläisemmän, paksun voiteen. Kaikki sopivat meikin alle omilla ihotyypeillään.

Näin ollen se kaikkein rasvaisinkin apteekin ”Ambilan-jankki” voi olla jollekin rutikuivahipiäiselle atoopikolle täydellisen sopiva meikinalusvoide. :)

Kommentit (53)

 1. hilma

  Moikka, mitä sävyä käytät baremineralsin meikkipohjasta talvella? :) Haluaisin vaihtaa Lily Lolosta peittävämpään baremineralsiin, mutta sävystä en ole niinkään varma! Olen käyttänyt Lily Lolon Blondieta, mikähän sävy vastaisi sitä?

  • Sanni

   Fairly Light käy mulle BM:lta talvella. Ei vastaa täysin Lolon Blondieta, on ehkä hitusen lämpimämpi mutta on tarpeeksi lähellä. :)

 2. Cecilia

  Enpä oo oikeesti tullut ajatelleeksi asiaa tuolta kannalta, mutta niinhän se taitaa olla… :-D kiitos tästä valistuksesta! ;)

  http://sadehtivaa.blogspot.com/

 3. Teija

  En selannut ihan jokaista kommenttia, mutta tiesittekö, että kosteusvoidetta voi myös sekoittaa meikkivoiteeseen :) Kannattaa testata, vaikka en lupaa kaikkien voiteiden ja meikkivoiteiden toimivan yhdessä.
  Eli pistää kädelle hiukan meikkivoidetta sekä hiukan kosteusvoidetta. Sitten siveltimellä sekoittaa ja tämän jälkeen viskaa naamalle.
  Minulla ei ole esimerkkituotteita heittää, mutta useat perusvoiteet toimivat. Ja tämä säästää toisinaan aikaa.
  (Minulla on hyvin kuiva ja herkkä iho. Käytän meikkivoidetta kylläkin satunnaisesti juuri ihon kuivuuden vuoksi. Minulla on useampi meikkivoide eri vuoden aikoihin ja ihon kunnon mukaan.)

  • Sanni

   En selannut ihan jokaista kommenttia, mutta tiesittekö, että kosteusvoidetta voi myös sekoittaa meikkivoiteeseen :)

   Totta kai :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.