Karkkipäivä
Karkkipäivä

Mikä blogeissa ärsyttää?

Uusi kyselyni osoittautui näköjään blogin tämänastisen historian kiinnostavimmaksi, kun ensimmäisen vuorokauden aikana siihen on vastannut jo melkein 600 lukijaa. Vertauksena, edelliseen kyselyyn vastasi runsas 1000 lukijaa kuukauden aikana. Selkeästi teillä on tarve ilmaista, mikä blogeissa ärsyttää! :)

Blog_frustration

Osa teistä kommentoi blogiärsytyksiään jo edellisessä postauksessa, mutta aihe näyttäisi äänestysinnon perusteella kaipaavan laajempaa keskustelua (tai sitten se on vain mun uteliaisuus ;)). Eniten blogeissa näyttäisi vastausten perusteella ottavan aivoon kirjoitusvirheet tai muuten vain huono kieli. Se on minusta täysin ymmärrettävää, enkä itsekään jaksa lukea teinix-kielellä kirjoitettua tekstiä josta puuttuu isot alkukirjaimet, välimerkit ja kasvavassa määrin  myös välilyönnit. Joku kommentoi, että virheet kuten 18€ kirjoittaminen yhteen saavat hänet näkemään punaista, mutta minä en voi kertakaikkiaan sietää tekstiä,jossa välimerkkiä ei seuraa välilyönti. Jätän välittömästi sellaisen blogin lukematta, tosin en tuollaisiin ole onneksi kovin monesti törmännyt.

Sekava tai muuten vain huono layout on saanut toiseksi eniten ääniä. Tämäkin on ihan selvä juttu. Jos esimerkiksi tekstiä pitää lukea kirkkaan punaiselta taustalta ja fontti on valkoisella, ja blogin sivupalkit ääriään myöten täynnä pientä sipellystä eikä joukosta meinaa edes löytää tekstiarkistoa, ei kiinnostus kyllä kauaa pysy yllä.

UpdateNOW

Kolmanneksi eniten ärsytystä aiheuttaa harva tai epäsäännöllinen postaustahti. Tähän kohtaan tahtoisin saada teiltä lisäselvitystä. Mikä on harva postaustahti? Joka toinen päivä? Kerran viikossa? Pari kertaa kuussa? Itse koen lievää ahdistusta blogimaailman hektisyydestä johon olen itsekin tempautunut mukaan, ja syvällä sisimmässäni toivoisin, että jossain olisi joku säännös joka määrittäisi lailliseksi bloginpäivitystahdiksi vaikka maksimissaan kolme kertaa viikossa. Okei, tiedänhän minä, että olen vapaa päivittämään juuri niin usein tai harvoin kuin haluan, mutta en voi estää syyllisyydentunteita jos en ehdi postata vaikka kahteen päivään. Se on ehkä suosion ”nurja puoli” (ja hei, en nyt kuvittele olevani mikään Suomen Top 10 -bloggaaja). Jos blogia lukevat vain tutut ja kaverit, ei ole mitään väliä jos ehdit päivittää kerran viikossa. Mutta kun tiedät, että postausta odottaa 2000 ihmistä, sinulle alkaa kertyä velvollisuudentunteita joita on vaikea karistaa. Luulen, että monikin bloggaaja tunnistaa tämän tunteen.

Neljänneksi ärsyttävimpänä koetaan huono kuvanlaatu. Tämä menee minunkin ärsytyksieni kärkeen. Jotkut kännykkäkameralla otetut, suttuiset kuvat latistavat tunnelmaa vaikka blogin teksti olisikin laadukasta. Lisäksi mun pedanttia luonnetta saattaa ärsyttää jopa kuvien kompositio, eli jos on otettu vaikka kuva uudesta sormuksesta ja kuvassa näkyy sen sormuksen lisäksi puolet pöydästä ja taustalla tiskikone ja pikkuveljen kyynärpää. Onneksi tällaista näkee enää aniharvoin missään kun kaikilla on niin hyvät kamerat ja bloggaajat tuntuvat ylipäänsä osaavan ottaa tyylikkäitä, kauniisti sommiteltuja kuvia.

Sitten päästään kohtaan viisi, joka on viimeinen kohta jota tässä aion käsitellä (pitkien pohdiskelutekstien vihaajat huokaavat helpotuksesta). Bloggaaja ei vastaa lukijoiden kommentteihin. 31%, eli melkein kolmannes vastaajista kokee tämän ärsyttävänä. Tähänkin kysyisin ujosti pientä tarkennusta. Toivoisitteko te, että bloggaaja vastaisi aina jokaiseen kommenttiin? Vaikkapa vain huomioiden kommentin sanalla ”kiitos”? Onko tämä tärkeää?

kiitos

Indiedaysin myötä huomasin, että täällä monellakin bloggaajalla on tapana vastata juurikin joka ikiseen kommenttiin. Ehkä se on joku kohteliaisuussääntö, jota mä en nolona ole vielä tajunnut. Itse vastaan tyypillisesti lähinnä kysymyksiin, tai jos kommentti muuten herättää minussa vastakommentin. Minusta tuntuisi jotenkin vaivaannuttavalta alkaa vastaamaan ”Voi kun kiva”, ”Kiitos kovasti” jne jokaiseen yhdenkin sanan kommenttiin. En ehkä ole tullut ajatelleeksi, että sen yhdenkin sanan kommentoija saattaa odottaa, että huomioisin hänet jotenkin. En tiedä…. Kertokaa te? Loukkaannutteko te, jos/kun en vastaa jokaiseen kommenttiin? Luen aina kaikki kommentit ja olen iloinen jokaisesta positiivisesta sanasta, tai keskustelusta jonka postaukseni mahdollisesti herättää.

Nyt jätän sanan teille. Antakaas palaa ja purkakaa frustraationne jos sellaista tunnette! :)

Edit. 30.7. klo 23.53 Yritän nyt oikeasti vastata jokaiseen tän postauksen kommenttiin, etenkin kun useimmissa on todella ajateltua ja mielenkiintoista pohdiskelua. Mutta nyt puolentoista tunnin vastaussession jälkeen joudun toteamaan, että eihän tätä yhdessä illassa vedetä läpi. :) Jatkan huomenillalla (päivällä ei ole aikaa), ja varmaan menee vielä sunnuntaillekin.

Edit. 31.7. klo 22.37. Pääsin tänään nimimerkki Sannun kommenttiin saakka ja nyt ajattelin lähteä koirien kanssa lenkille. Huomenna jatkuu taas. :) Taitaa olla noin parikymmentä vielä vastaamatta.

Edit 1.8. klo 19.35. Mission accomplished! Taisin vastata 98% kommenteista, muutamaan sellaiseen en vastannut jossa erikseen sanottiin ettei tarvitse vastata, tai sellaisiin jotka oli jonkun toisen kommentoijan vastauksia aiempiin kommentteihin.

Kommentit (137)

 1. k.

  Minä luen useita blogeja ja se on täysin ok, jos välillä on hiljaista. Välillä oikeastaan ihmettelen sitä, kun jotkut postailee matkoiltaankin melkein joka päivä tai laittaa ajastuksella joka matkapäivälle jotain, ettei lukijat kyllästy? Ei kai kukaan suosikkiblogiaan jätä lukematta, vaikka bloggaaja pitäisikin taukoa?

  Myöskin jokaiseen kommenttiin vastaamista vähän ihmettelen, jos vastataan vain ”kiitti” tms.

  • Sanni

   ”Välillä oikeastaan ihmettelen sitä, kun jotkut postailee matkoiltaankin melkein joka päivä tai laittaa ajastuksella joka matkapäivälle jotain, ettei lukijat kyllästy?”

   Tää on just sitä, että päivittäiseen postaustahtiin lukijansa totuttanut bloggaja pelkää, että lukijat ärtyvät jos yhtäkkiä onkin viikon tauko. Se on hullua, mutta ymmärrän tuon täysin. Siihen tämä blogimaailman hektisyys on mennyt.

 2. Belinda

  Kannanpa minäkin korteni kekoon, kun kerrankin saa oikein luvan kanssa nurista :D

  Sopiva päivitystahti riippuu blogista. Kuten edellä on jo moneen kertaan todettu, aiempi päivitystahti sanelee paljolti sen, kuinka usein odottaa postausta. Itse luen blogeja Google readerin kautta ja kiinnitän huomiota oikeastaan vain muutaman suosikkiblogin päivitystahtiin. Listallani on kaiken kaikkiaan kymmeniä blogeja, joten luettavaa löytyy kyllä, vaikka jossakin blogissa olisi pidempi tauko päivityksissä. Monta kertaa päivässä päivittyvät blogit ärsyttävät. Kunnon sisältöä harvalla riittää useampaan postauseen päivässä.

  Kirjoitusvirhepoliisiksi en tunnustaudu, mutta yhdyssanavirheet ja ihan alkeelliset kirjoitusvirheet nyppii. Täydellistä kirjakieltäkään en bloggaajilta odota, mutta jotkut puhekielen sanat (mä, sä jne.) ja sanatoistot (eräässä blogissa sana ”tosiaan” toistuu joka ikisessä postauksessa) pistää silmään.

  Tuotelahjat/näytteet on yleistyneet blogeissa viime aikoina hirmuisesti. Sinänsä mukava, että bloggaajakin saa jotakin palkkaa harrastuksestaan, joka varmasti on aikaa vievää, mutta jatkuva sponsorituotteiden arviointi antaa kuvan, että blogia pidetään vain siksi, että saadaan ilmaista tavaraa.

  Kommenteissa vastauksen määrittelee se, miten paljon kommentteja on. Jos kommentteja on muutama, ei haittaa, vaikka jokaiseen olisi vastattu, oli se sitten pelkkä joo tai kiitos, mutta pitkät listat, joissa on lueteltu kaikki kymmenet kommentoijat ja erikseen kiitetty, antaa mielistelevän fiiliksen. Kysymyksiin (asiallisiin) mielestäni kuuluu vastata.

  Kauniit kuvat, selkeä layout ja laadukas sisältö saavat palaamaan blogiin uudelleen.

  Sinun blogissasi nämä asiat on kunnossa :)

  • Sanni

   ”Täydellistä kirjakieltäkään en bloggaajilta odota, mutta jotkut puhekielen sanat (mä, sä jne.) pistää silmään”

   Mä (heh) jotenkin hämmästyin tätä. Onko mä- ja sä -sanojen käyttö blogissa tosiaan liian puhekielistä….? Mun mielestä ne ovat jo niin normikieltä että päinvastoin reagoisin jos joku kirjoittaisi aina minä/sinä. Kyllä mäkin kirjoittelen vaihtelevasti mä/minä, ihan miten lauseeseen sattuu sopimaan. Esimerkiksi tämänkin vastauksen alussa oleva ”mä jotenkin hämmästyn tätä” kuulostaisi ihan hassulta muodossa ”minä jotenkin hämmästyin tätä”. Eikö? :)

 3. Rinsessa

  No , minun mielestäni olisi kiva saada kiitosta hyvästä palautteesta, ja vastailla kysymyksiin :)

  • Sanni

   Kiitos palautteesta. :)

 4. Anni

  Hei!

  Mielestäni sopiva postaustahti on päivittäin. Tämä on siis sopivaa, ei vaadittavaa. Nyt ei tarvitse kenenkään suuttua, päinvastoin: olen lukija, joka todella pitää lukemistaan blogeista ja olen siksi uskollinen niille, jotka näkevät vaivaa kirjoittaessaan säännöllisesti. Itse alan kaivata kirjoituksia jo päivän viiveellä, ja parin päivän viive aiheuttaa jo ihmetystä, että minne se bloggaaja on (ehkä ilmoittamatta viiveestään) hävinnyt. En tietenkään pahastu tauoista, mutta on todella hyvin ilahduttavaa huomata, että bloggaaja on taas kirjoitellut. Toki on eroa puhutaanko kosmetiikasta vai käsitöistä.

  Kuukauden tauko on kuitenkin pöyristyttävää, ja jos sen jälkeen tulee kirjoitus tyyliin ”olin vähän matkoilla, sorge, ostin tuhat kiloa tuliaisia, kerron niistä myöhemmin” eikä sen enempää, niin blogi saa jäädä. Eipä sellaisesta paljoa kostu, ja bloggaajaa selvästikin tympii.

  Mutta ymmärrystä löytyy tietenkin bloggaajien elämäntilanteille: kukaan ei pysty omistautumaan pelkästään blogin pitämiselle 24/7. En minä ainakaan ole hyeenana vahtimassa, että tupsahtaako joka päivä varmasti uutta luettavaa. En läheskään joka päivä pääse töiltäni/kotihommiltani/lastenhoidolta koneelle, joten taukoa tulee luonnostaankin lukemiseen. Itseasiassa olen ihmetellyt, että miten ehdit kirjoitella blogia joka päivä, mutta osuutta asiaan lienee ainakin sillä, että jälkikasvua ei vielä ole..? Tää oli retorinen kysymys.

  Ja sitten niihin muihin närästystä aiheuttaviin asioihin postauksissa yleensä:

  1. toistuvat ja tarkoitukselliset kirjoitusvirheet. Ihan sama kirjoittaako bloggaaja kirjakieltä vai puhekieltä, suomea vai vierasta kieltä, niin kirjoitusasu pitää tarkistaa. Kirjoitustyyli voi vaihdella, se kuuluu ihmisen luonteeseen, mitä tyyliä kukin tykkää käyttää. Ei voi mitään, mutta on se kohteliasta ja kunnioitusta herättävää, että bloggaaja tarkistaa kirjoituksen ulkoasun ja tekstin, ennen kuin päästää sen julkisuuteen. Tää on niin perusjuttu, että väitän, että ne, jotka muuta inttää, eivät ymmärrä kaikkia muitakaan kohteliaisuusseikkoja. Teksti on suoraan heijastus kirjoittajasta itsestään. ”Mun blogi, mun säännöt, ei oo pakko lukee” kuulee joskus mainittavan. Noh, se on tokaisu lapsellisimmasta päästä, kun joutuu kohtaamaan kritiikkiä.

  Söpöintä on, kun joskus huomaa bloggaajalla kirjainten menneen väärin päin, kun hän niin tohkeissaan puhuu jostain tärkeänä pitämästään aiheesta. Silloin vain hymyilyttää, koska innokkuus paistaa läpi =)

  2. sisäpiirijutut. Mielestäni aina pitäisi kirjoittaa ikään kuin kirjoittaisi aina uudelle yleisölle. Eikö sisäpiirijutut voisi säästää vaikka kommentteihin? Tai hoitaa ne sähköpostilla? Tokaisuista, jotka eivät aukea suurelle yleisölle, tulee tunne, että bloggaaja haluaa elvistellä omalla tietämyksellään tai osoittaa, että hänellä oli hauskempaa kuin muilla jne..

  3. epätarkat kuvat. Kuvantarkkuus on kuvien a ja o ja ö. Minusta kuvien sisältö saa olla mitä vaan, sillä minua ei häiritse pikkuveljien kyynärpäät tai avonaiset vaatekaapit (jotka kertoo vain elämästä ;) ), kunhan kuva on tarkka eikä tärähtänyt. Mitä isompi kuva, sen ihanampaa!!!

  Siinäpä oli ne pahimmat. Seuraavat seikat taas eivät ärsytä ollenkaan:

  1. sekava lay out. Kaikilla meillä on oma luova silmä, jonka mukaan laadimme/arvostelemme blogeja. Joku sanoi, että blogin pitämiseen pitäisi olla ammattilainen joka asiassa, mutta ei ei. Ei se niin ole. Sivun taittoon riittää oma innostuneisuus sekä oma luovuus ja kuvien ottamiseen perus digikamera. Kaikki onnistuu saamaan tarkkoja kuvia. Kunhan asia on mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu, niin kyllä sen sekavastakin blogista lukee.

  Minusta photo shopatut kuvat häviävät mielenkiinnottomuudessaan aidoille, sillä niitä näkee lehdissä ihan tarpeeksi. Ne värit, jotka milloin missäkin valossa otetuissa kuvissa näkyy, ovat parempia, koska emme me todellisuudessakaan pysty näyttäytymään meikeissämme photo shop- laatuisessa ympäristössä. Siksi on parempi, että näkee jo bloggaajan kuvasta, että ahaa tuo luomiväri näyttää keinovalossa tuollaiselta! Kätevää!

  2. mainokset ja muut hässäkät sivujen reunoilla. Menee samaan kastiin kuin kaikki katumainokset, markettien kirjavat osastot, lööpit ym. Toisin sanoen täysin OHI silmien. Ei vaikutusta suuntaan eikä toiseen. Ne vaan hengaa siellä.

  Ja sitten sokerina pohjalla Sannin blogin parhaat puolet:

  1. lähes päivittäinen kirjoittaminen. Sun kirjoitukset on vaan luettava joka kerta, kun pääsee koneen ääreen, ei muu auta. Päivän piristysruiske!!! Ne ovat niin mielenkiintoisia ja hyviä, koska osaat kirjoittaa asiallisesti ja kuitenkin hauskasti, jotenkin maanläheisesti. Tietoa tuotteista, omia mietteitäsi, tunnelmia, fiiliksiä. Pohdit kunnolla asioita, etkä sivuuta niitä olankohautuksella. Tuotetietous on sulla erinomainen ja ihailen tapaasi tutkia asioita ja ottaa selvää. Ja säästäväisyys on myös 10+ eli ei mitään kerskakulutusmeininkiä eikä hamstraamista! Norsun kokoiset pointsit siitä.

  2. hyvät kuvat. Värikkäät kuvat, lähikuvia, selkeät tutot, muitakin kuvia kuin meikkikuvia (liittyy postauksiin, joissa muuta asiaa kuin kosmetiikasta).

  3. selkeä lay out. Valkoinen pohja + musta teksti. Paras kombo. Kuvista syntyy tarpeeksi väriä blogiin.

  4. Sanni olet kaunis. Olet myös taitava meikkaamaan. Sulla on aivan ihastuttavan hyvä iho, kauniit kasvonpiirteet ja kadehdittavan kauniit huulet. Sun kokonaisia kasvokuvia katselisi enemmänkin.

  Terkkuja!
  Anni

  • Sanni

   Wow, Anni taisit kirjoittaa blogin historian pisimmän kommentin! Kiitos!

   ”Itseasiassa olen ihmetellyt, että miten ehdit kirjoitella blogia joka päivä, mutta osuutta asiaan lienee ainakin sillä, että jälkikasvua ei vielä ole..? Tää oli retorinen kysymys.”

   Jälkikasvua ei tosiaankaan ole, ja koska olen töissä osa-aikaisesti niin aikaa jää sitä myötä blogin päivittämiselle. Tosiasiassa minulla olisi kuitenkin monia muitakin asioita, joita mielellään päivittäin tekisin, mutta blogin kirjoitus tuntuu valitettavan usein kiilaavan näiden edelle. Joskus en esimerkiksi siivoa moneen päivään, koska käytän aikaa meikkien tekoon ja kuvaukseen. :( Mä olen siis todella hidas kaikessa mitä teen, ja johonkin tutorialin tekemiseen saattaa kaikkiaan meikkailuineen, kuvien käsittelyineen ja tekstin kirjoitteluineen kulua hyvinkin jopa seitsemän tuntia! Sitä voi olla monen vaikea uskoa. Siksi en teekään tutoja usein. Lyhyeen muutaman kuvan peruspostaukseenkin mulla menee kaksi tuntia. Mikäli siis haluaisin pitää kotimme jatkuvasti siistinä, ehtiä kirjoittaa kirjeitä (yksi rakkaista harrastuksistani), tavata kavereita, seurustella miehen kanssa ja lukea kirjoja, mun postaustahti olisi noin kaksi-kolme kertaa viikossa. Jossain vaiheessa mä haluan nuo muut asiat takaisin elämääni, ja postausten on harvennuttava.

   ”Minusta photoshopatut kuvat häviävät mielenkiinnottomuudessaan aidoille, sillä niitä näkee lehdissä ihan tarpeeksi. Ne värit, jotka milloin missäkin valossa otetuissa kuvissa näkyy, ovat parempia, koska emme me todellisuudessakaan pysty näyttäytymään meikeissämme photo shop- laatuisessa ympäristössä.”

   Tää oli muuten ihan hyvä havainto! Ihan totta. Kyllä mua ärsyttää, jos kuvani on senhetkisen valaistuksen takia ihan keltainen tai sininen, mutta toisaalta se on juuri sitä todellisuutta. :)

   Kiitos ihan mielettömästi neljästä viimeisestä kohdasta! <3 Kun tietää, että on lukijoita jotka pitävät tuottamastani sisällöstä niin paljon kuin sinä, niin sekös juuri rohkaisee ja tavallaan koukuttaa kirjoittamaan lisää! Olen tosi iloinen, että olen onnistunut luomaan kokonaisuuden, joka koetaan sekä hauskana, hyödyllisenä että mielenkiintoisena. Ja mitä tulee viimeiseen kohtaan, niin valitsen tarkoin mitä kuvia itsestäni julkaisen…. luonnossa minua eivät kaikki blogikuvien perusteella tunnista, sillä näytän hyvin arkiselta. Mutta kiitos kuitenkin sanoistasi! :)

 5. Altsu

  Parikin postausta kuukaudessa riittäävät minulle, jos se on bloggaajan vakituinen käytäntö. Enemmän minua ärsyttää epäsäännöllinen päivittäminen, esimerkiksi yhtenä päivänä saattaa ilmestyä kolme postausta, seuraavana yksi, sitten tulee selittämätön puolentoista kuukauden tauko, jonka jälkeen postauksia tulee viikon verran pari kertaa päivässä. Ikään kuin bloggaaja yrittäisi mielettömällä postaustahdillaan korvata taukoaan. Ja minusta bloggaaja voi kyllä vähän varoittaa, että hänen hektisestä elämästään johtuen hänellä ei tule olemaan aikaa blogilleen pariin kuukauteen. Jotkut lukijat ovat aidosti huolissaan, onko bloggaalle sattunut jotain vakavaa, kun kyselevät postausten perään.

  Kommentteihin vastaamisesta sen verran, että en oleta bloggaajan vastaavan jokaiseen kommenttiin, mutta kysymyksiin odotan vastausta. Mutta kuten joku aikaisemmin jo totesi, arvostan minäkin tietyllä tavalla niitä bloggaajia, jotka vaivautuvat vastaamaan jokaiseen kommenttiin enkä näe siinä mielistelyä.

  • Sanni

   ”Ikään kuin bloggaaja yrittäisi mielettömällä postaustahdillaan korvata taukoaan.”

   Tällainen fiilis on kyllä tullut joistain blogeista…. mutta tavallaan ymmärrän kyllä sen, että bloggaaja tuottaa matskua silloin kun hänellä sitä on ja kirjoittamiseen on aikaa. Jos kirjoittajalla yhtäkkiä on hurjasti kerrottavaa viikon ajan, niin miksi hänen pitäisi niitä juttuja alkaa siirtämään ja jakamaan pidemmälle aikavälille vain jotta tauot tasoittuisivat…

   ”Ja minusta bloggaaja voi kyllä vähän varoittaa, että hänen hektisestä elämästään johtuen hänellä ei tule olemaan aikaa blogilleen pariin kuukauteen. Jotkut lukijat ovat aidosti huolissaan, onko bloggaalle sattunut jotain vakavaa, kun kyselevät postausten perään.”

   Tämä on ihan totta. Jos joku päivittäin tai muuten vain säännällisesti ostannut kirjoittaja hiljenee yhtäkkiä selittämättömästi kahdeksi kuukaudeksi, niin kyllä mäkin lukijana huolestun. Jonkinlainen selitys on huomaavaisuutta, vaikkei kukaan olekaan tilivelvollinen ilmoittamaan menoistaan ja kirjoitushalttomuudestaan.

 6. Kaisa

  Tuosta kommentointiin vastaamisesta sanoisin, että itse olen niinkin ”herkkänahkainen”, että myönnän loukkaantuvani, ellei kommentointiini vastata mitään. (haha, tämän kirjoittaminenkin kuulostaa äärettömältä lapselliselta, mutta on niin totta) Minusta nämä lyhyet ”kiitos” jne. -vastaukset ovat ehdottoman tärkeitä, JOS haluaa että lukija palaa mukavalla mielellä blogiin toisenkin kerran. Ja jos nyt ei ihan jokaiselle jaksa sitä yhden sanan vastausta kirjoittaa (tämähän vie varmasti kamalasti aikaakin), niin kaikkia kommentoijiahan voi kiittää vaikka yhteisesti. Eikö niin? :)

  • Mirri

   Eli että jokaisen postauksen kommenttiosuuden loppuun pitäisi aina lisätä ”kiitos kaikille” -kommentti?
   Eikö samalla logiikalla kaikkien lukijoiden (joka ikisen joka tekstin lukee) pitäisi myös käydä kiittämässä bloggaajaa siitä kun on vaivautunut tekstin heidän viihteekseen tekemään?

   Ihan kauhea ja ahdistava sirkus olisi tuollainen lukijan hyvällä-mielellä-blogin-pariin-palaamisen varmistelu.
   Minusta jo se että laittaa aikaansa kiinnostavien tekstien tekemiseen on jo ihan tarpeeksi. Jos sitten pitää vielä alkaa hyysäämään herkkänahkaisia lukijoita (joista suurin osa on varmaan aikuisia ihmisiä) täysin turhilla jankutteluilla, niin sellainen menee jo ihan naurettavaksi touhuksi.

   Enkä todellakaan haluaisi lukea mitään kiitos-kiitos-kiitos -tyyppistä kommenttiosiota.

  • Sanni

   Mun täytyy sanoa, että vaikka en Kaisaa haluakaan loukata, niin olen tässä asiassa enemmän samoilla linjoilla Mirrin kanssa. Olisi aika hullua alkaa lisäämään jokaisen postauksen kommenttiboksin loppuun yhteinen kiitos kaikille. Koska sehän on ihan itsestäänselvää, että olen iloinen kaikista kommenteista ja arvostan kommentoijan vaivannäköä. Mielestäni sitä ei tarvitse enää sen kummemmin korostaa. Ja jos tosiaan alkaisin lisäämään aina yhteisen ”kiitos kaikille” -viestin joka päivä, niin eikö siitä alkaisi pian mennä ”terä”? Huomaisiko kukaan enää tätä vakioviestiä parin viikon jälkeen?

   Minusta on hieman surullista ajatella, että lukija ei palaisi blogini pariin mukavalla mielellä vain koska en kiittänyt hänen kommentistaan. Olen kai hyvin erilainen, kun en jotenkin ymmärrä tällaista.

   Mirrillä oli erittäin hyvä pointti tuossa, että tällä logiikalla kaikkien lukijoiden pitäisi joka kerta erikseen kiittää bloggaajaa tekstistä. Ja samaisella logiikalla mulla pitäisi olla oikeus loukkaantua kaikille niille lukijoille, jotka eivät tekstejäni kommentoi. Eiei…. minä kirjoitan koska se on mukavaa, ja olen iloinen jos se viihdyttää joitain ihmisiä. Nämä jotkut ihmiset kommentoivat / osallistuvat aloittamaani keskusteluun, jos haluavat ja teksti aikaansaa heissä sellaisen impulssin. Yhtälailla minä vastaan näihin kommentteihin, jos minusta siltä tuntuu.

 7. haley_quinn

  Hoh, itse äärimmäisen laiskana kommentoijana tunnen tarvetta vastata. :D Normaalioloissa en itse koe suurta tarvetta kommentoida, vaikka aihe ja postaus olisivat mielenkiintoisia, jos minusta tuntuu, ettei ole mitään rakentavaa sanottavaa. Esimerkiksi hyvään meikkiohjeistukseen toteaminen ”wow!” tuntuu turhanaikaiselta, koska kunnon postaus vaatisi mielestäni ainakin kokonaisen lauseen ja mielellään myös muuta sisältöä kuin vitsikunkiva, vaikka osoittaakin kiinnostusta tekijän työtä kohtaan. Mutta niin, se riippuu ihan täysin kommentoijasta, itse en oikein jaksa niitä kahden sanan kommentteja lukea, koska oletan myös muiden ajattelevan, että kommentista pitäisi saada jotain irti tai keskustelua aikaiseksi.

  Postaamisessa epäsäännöllisyys nimenomaan ärsyttää, harvuudessa ei ole mitään vikaa, ainakin tuntuu, että kirjoittaja ottaa oman aikansa postausta tehdessään. Seitsemän postausta päivässä ja viikon radiohiljaisuus puolestaan ovat lievä ärsytystekijä, mutta koskapa en itse jaksa vastaavia kirjoitella, en myöskään koe olevani asemassa, jossa tästä kannattaa nillittää.

  Samaan tapaan mutta enemmän ärsyttää kirjoitustyyli, koska kuten muissakin kommenteissa on todettu, blogi on kommunikointia nimenomaan kirjoitetun kielen välityksellä, joten haluaisin bloginpitäjän kiinnittävän huomiota kommunikointitapaansa. Tosin olen myös ihminen, joka olisi lievän vankeusrangaistuksenkin uhalla valmis pakottamaan Kimi Räikkösen logopedille, se artikulointi ei voi olla niin rankkaa ja vaikeaa. Tämä tietty kiinnostuksen vaaatiminen vaikuttaa siis siihen, että luen kyllä monentyylisiä blogeja, mutta pidän oikeasti hyvinä ja mielenkiintoisina vain niitä, joissa huomaa kirjoittajan käyttävän kieltä hyvin ja (melko) ”sääntöjenmukaisesti” (lingvisti ei voi käyttää sanoja ”kieli” ja ”sääntö” samassa lauseessa ilman lainausmerkkejä ilman takaraivossa nakuttavaa ääntä kielen jatkuvasta muutoksesta.)

  Ja palatakseni kommentointiin, josta halusin eniten kommentoida: ymmärrän, että jos esittää kysymyksen, toivoo siihen vastausta. En toisaalta ymmärrä, että jos kysymys on luokkaa ”mistä saa Nivean korallinväristä huulipunaa halvimmalla”, miksi jonkun toisen täytyy etsiä tieto puolestasi? Jos kysymys liittyy olennaisesti postauksen tuotteisiin ja erityisesti vähän harvinaisempiin juttuihin, tajuan, että niistä herää kysymyksiä, mutta monesti kommentteja lukiessa ärsyttää huomattavasti bloggaajan vastailua/sen puutetta enemmän lukijoiden asenne, jonka mukaan yhden sanan kommentti tai epäolennainen kysymys vaatii vastauksen. Ei. Jos kommentti ei tuo mitään uutta pöytään tai liity aiheeseen, minusta sen saisi jopa jättää huomiotta, tosin tiedän että monet bloggarit eivät sitä tee. Ja jos se kysymys on elämää suurempi ja siihen on aivan pakko saada vastaus, minusta olisi kenties luontevampaa lähettää sähköposti, koska olen ymmärtänyt monissa blogeissa olevan sen takia myös e-postiosoitteen. Tämän blogin erityispiirre verrattuna lähinnä lifestyleblogeihin, joita muuten luen, on lukijoiden kysymykset Sannin ammattiin liittyen: edelleen ymmärrän, että asiantuntijalta on kiva kysyä, erityisesti kinkkisempiä ja tarkkoja kysymyksiä kuten tuotteiden INCeistä, mutta monasti tuntuu, että helpointa voisi olla kysyä siltä oman luottopaikan kosmetiikkamyyjältä, koska itsestäni ainakin tuntuu keljulta kysyä työn ulkopuolella asioista, joihin löytää vastauksen omalta lähimyyjältäkin ja ihan tämän työaikana, ettei tarvitse käyttää vapaa-aikaa samalla tavoin. Tämä tosin on vain oma mielipiteeni ja sehän on täysin Sannin oma valinta, miten kommentteihin ja muihin vastaa.

  Dippadaa, ehkä olen nyt saanut purkaa sydäntäni tarpeeksi, ettei tarvitse enempää valittaa pikkuasioista, jotka ovat muiden mielipiteitä. :D Lopulta tullaan kuitenkin mielestäni aina takaisin siihen, että blogi on tekijänsä näköinen ja jos se ärsyttää, minun ei kannata sitä lukea tai ainakaan tekijälle ilkeästi kommentoida.

  • Sanni

   ”itse en oikein jaksa niitä kahden sanan kommentteja lukea, koska oletan myös muiden ajattelevan, että kommentista pitäisi saada jotain irti tai keskustelua aikaiseksi.”

   Bloggaajalle kuitenkin myös niillä yhden tai kahden sanan kommenteilla on väliä, sillä se osoittaa, niinkuin itsekin totesit, kiinnostusta bloggaajan tekstiä/kuvia kohtaan. Itse arvostan ihan jokaista kommenttia, en odota että jokainen jaksaa alkaa sepittämään monen rivin ihastelua (tai vihastelua) johonkin meikkikuvaan. ”Kiva meikki!” tai ”Varjostukset meni mielestäni vähän liian ylös” toimii oikein hyvin.

   ”Tosin olen myös ihminen, joka olisi lievän vankeusrangaistuksenkin uhalla valmis pakottamaan Kimi Räikkösen logopedille, se artikulointi ei voi olla niin rankkaa ja vaikeaa.”

   *aplodit* ^_^

   ”Tämän blogin erityispiirre verrattuna lähinnä lifestyleblogeihin, joita muuten luen, on lukijoiden kysymykset Sannin ammattiin liittyen”

   Niin…. minusta on kyllä ihan mukavakin saada tuotekysymyksiä, mutta välillä ajattelen, että lukijat eivät ehkä ymmärrä, että en osaa koko Suomen kosmetiikkavalikoimaa ulkoa. Jos joku siis kysyy minulta vaikka huulipunasävysuositusta, niin joudun todellakin tekemään siihen taustatyön eli vertailemaan eri sävyjä omalla työpaikallani, jotta pystyn vastaamaan. Toisaalta mulle tulee näitä kysymyksiä vielä niin vähän, että olen ihan mielelläni etsinyt vastausta lukijalle.

   Ostolakko-Virven blogia lukiessa olen välillä puistellut päätäni, kun Virven lukijat tuntuu pitävän häntä ilmaisena kauneudenhoidon asiantuntijana, ja vuodattavat päivittäin jopa kymmeniä yksityiskohtaisia kysymyksiä joista usea vaatisi ihan vierailua kosmetologilla tai ihotautilääkärillä. Virve aina kiltisti vastaa näihin kysymyksiin, ja tiedän että hänellä menee ihan _mielettömästi_ aikaa tähän. Virve on toki ollut pidempään alalla kuin minä, ja omaa vielä laajemman tuotetietouden, mutta ihan samalla lailla hän joutuu tulkkaamaan incit Eurlexin avulla ja selaamaan tietoa muista alan oppaista kuin mitä lukija voisi itsekin tehdä. Mua joskus ärsyttää tosi paljon Virven puolesta. Miten lukijat voi olettaa, että hänellä on joka päivä tuntitolkulla aikaa auttaa heidän ihonhoito-ongelmissaan? Virve jos kuka voisi todellakin alkaa jo veloittaa bloginsa pitämisestä.

   Tulipahan taas rönsyiltyä…!

   Mutta siis kiitos sinullekin pitkästä ja pureskellusta kommentistasi. Osaat kirjoittaa hyvin! :)

   • haley_quinn

    Totta, aivan, tietenkin on mukava nähdä ihan konkreettisesti että sitä blogia lukee joku, lukijan näkökulmasta vaan aina välillä sumenee se kommentoinnin tärkeys juuri siinä mielessä (yleensä sen 57. ”ihq!” kommentin kohdalla).

    Enkä mitenkään tarkoittanut, että olisi paha asia kysyä bloggaajalta tuotteista ja muista, mutta nimenomaan joskus läpitunkeutuva asenne että bloggarilla on velvollisuus vastata vaativiin kysymyksiin, joihin pitää tehdä paljon taustatutkimusta ärsyttää suunnattomasti. Harva kuitenkaan itsekään tekee ”ilmaista työtä” ihan lämpimikseen, vaikka olisikin alastaan kiinnostunut.

    Kommenttikulttuurissa varmaan itsellä tökkii nimenomaan se ”velvollisuus” ja ”vastuu” sanojen käyttö mitä kummallisimmissa yhteyksissä. Tuskin kuitenkaan on kenenkään velvollisuus ottaa vastaan ilkeämielistä kritiikkiä tai vastailla pitkiin ja työtä vaativiin kysymyksiin ihan vain siitä ilosta, että joku päätti kysyä. Kyllä se vastaaminen useimmiten vain on merkki siitä, että bloggari on alastaan kiinnostunut ja ja haluaa oikeasti auttaa lukijoitaan.

    Oikeastaan jos listastasi olisi löytynyt ”Epäasialliset kommentoijat ja loanheitto keskusteluboxissa” se olisi varmaan mielestäni ollut blogimaailman ärsyttävin piirre. :D Anonymiteetti, se on hieno asia, jota liian monet väärinkäyttävät.

 8. myy

  Oonkohan vähä freak vai mikä, mutta mua ärsyttää ehdottomasti kaikkein eniten kirjoittajan mielestäni ”väärät” mielipiteet ja teot. Totta helvetissä kaikki on omaa monesti eriävää mieltään, mutta sehän se justiinsa ottaa hermoon. Kun lukee esim blogia nuoresta naisesta, joka ostelee vaatteita ihan tajuttomasti ja lomailee ja istuu lentokoneessa tyylin kerran kuussa, niin itseä se kyllä ottaa ihan hitosti aivoon! Tulee hirveä tuska luonnon puolesta jne. Samoin jos bloggaaja esittää mielestäni ei niin hienoja ajatuksiaan hieman provosoiden, niin sekin saa kyllä nopeasti monen sapen kiehumaan, mikä sitten näkyykin kommentoissa. Mutta noista vaihtoehdoista mitä tuossa kyselyssä oli, niin niistä mua ei kyllä juuri mikään saa erityisesti ärsyyntymään. Kirjoitusvirhe ei tunnu niin henkilökohtaiselta kuin joku omalle kohdalle osuva kommentti.

  • Sanni

   Bloggaaja persoonana aiheuttaa varmasti monellekin ärsytystä…. Tiettyjä blogejahan me luemme vain ja juuri siksi, että itse bloggaaja ja hänen elämäntyylinsä ärsyttävät. Et ole freak vaan tämä on varmasti monelle tuttu ilmiö.

 9. Rasa

  Olen aivan samaa mieltä myyn kanssa; erityisesti bloggaajan provosoiva omien mielipiteitten puolustelu / hehkutus sekä ”en ole koskaan väärässä”-asenne ärsyttää suunnattomasti. Kirjoitusvirheet ja sekava layout, jotka itse tuolta valitsin, ovat kuitenkin loppujen lopuksi yleensä aika pieniä asioita. En tietenkään väitä, että bloggaajan vastuulla on muuttaa omia mielipiteitään lukijoiden vuoksi :D Olisi ehkä kuitenkin suositeltavaa esittää omat vahvat näkemyksensä melko neutraalisti, kaikki lukijat huomioon ottaen.

  • Sanni

   Mä en taida lukea mitään sellaisia blogeja missä esitettäisiin kärkkäitä mielipiteitä…. onko heittää jotain esimerkkiä tapauksista….? Siis minkä tyyppiset mielipiteet provosoi?

   • Elina

    Olen lukenut aika kauan mungolife -blogia. Mielestäni siellä on aika vahvoja mielipiteitä, esim. älkää käyttäkö capreja, leggingsit on hirveitä, pariisi on ihan turha paikka, älkää vain laittako sandaaleihin sukkia vaikka se onkin muotia jne jne. Provosoivan mielipiteestä tekee ehkä se, kun se kirjoitetaan ikään kuin oikeana tietona ja kun siinä käytetään paljon voimakkaita ilmaisuja.

    • Sanni

     Aijaa, okei. No tuo oli ihan valaiseva esimerkki. Tosin kyllähän mäkin täällä välillä yritän sanoa että ”älkää tehkö pelkkää mustaa alarajausta kun se on liian jyrkkä” tai että on hirveän näköistä kun jotkut laittaa poskipunaa oikein roimalla kädellä jne, vaikka kyllähän sekin varmasti jonkun tyyliin sopii. :P

 10. Mummeli

  Mun mielestä ihan jokaiseen kommenttiin ei tarvii vastata, kunhan kysymyksiin tulee vastaus. Ja vastaamisesta, jätin siihen ensimmäiseen Gyarumeikkiin kommentin vanhojentanssimeikistä, en tiedä huomasitko sitä sitten. Laitan sen kuitenkin uudestaan tähän :D (kopioin suoraan sieltä)

  Noniin Sanni, mulla olisi sulle aihe postaukseen! Osaisitko/haluaisitko/voisitko suunnitella jonkinlaisen vanhojentanssimeikin jonka voisi toteuttaa ihan kotona. Meikki voisi olla esim.turkoosi tai sitten joku, jonka voisi tehdä millä värillä vaan. Olisi kivaa jos meikkiin pystyisi liittämään myös tekoripset. Jos tällaista postausta viitsit joskus tehdä, niin olisi tosi kiva jos se tulisi jo aika paljon ennen tansseja että sitä ehtisi harjoitella kunnolla. :) PS.Ihan perus-banaanit ei ehkä innosta, vois olla jotain aika jännääkin.

  • Sanni

   Enpäs näköjään tosiaan muistanut vastata tuohon. Luin sen kyllä, mutta koska en välittömästi ehtinyt vastata, niin se sitten unohtui. Tarkoitatko siis jotain moniväristä meikkiä, vai yksiväristä, johon ei kuitenkaan tule banskuvarjoa? Eli esim. sellaista, missä on voimakas siipimäinen ulkonurkan varjostus? Tai peräti smoky? Saako meikki olla voimakas? Monet eivät halua vanhojen tansseihin mitään mielettömän voimakasta tai erikoista, joten tarkennus olisi kiva. :)

   • Mummeli

    Kauhean voimakas meikki innosta. Oon ostanu nyt mekon, se on ihan kirkkaanpinkki ja hopeakoristeinen. Vaaleanpunanen luomiväri ei ainakaan mulle sovi, en sitten tiiä mikä väri siihen kävis. Joku harmaa? Hopeansävynen? Ei luultavasti mikään monimutkanen. Pystyisköhän harmaalla/hopeella luoivärillä tekemään jonkun siistin mutta ei liian vahvan muutaman sävyn meikin, johon sítten yhdistäisi tekoripset. Vaaleanpunasta voi olla jossain kohdassa, ihan silmän lähellä se vaan näyttää ikävälle silmätulehdukselle. :) Huulipunasta en tykkää, huulikiilto ois varmaan parempi. Muodosta luomella en osaa oikein sanoa mitään, luulen että sä osaat paremmin miettiä hyvännäkösen juhlameikin.

    Tää nyt ei varmaan ollut vieläkään mitenkään valaisevaa, mutta oon tosi huono keksimään omaan silmänmuotooni sopivaa meikkiä. Kiitos kuitenkin jos saat jotain irti tästä :D

    • Sanni

     OK, kiitos lisäinfosta. Mä mietiskelen tuota. :)

 11. Shiri

  Itselläni ei ole blogia jonka kommentteihin vastailisin, mutta olen DeviantART-nimisellä taidesivustolla, jonne lisäilen piirrustuksiani ja välillä kirjoitan jonkinlaista journalia. DA:ssa on mahdollista lisätä toisen työ suosikkeihinsa ja kommentoida siihen, ellei artisti ole päättänyt jättää kommentointimahdollisuutta pois. Etenkin niillä jotka ovat ’vähemmän tunnettuja piirtäjiä’ on tapana laittaa kiitosviesti jos olet käynyt lisäämässä heidän kuviaan suosikkeihisi, mutta enemmän tunnetut joita seuraa tuhannet ja jopa varmaan miljoonatkin ihmiset eivät tietenkään ehdi.
  Itsekin joskus kittin jokaista joka lisäsi kuviani suosikkeihinsa, mutta luovuin siitä jo muutama vuosi sitten. Mielestäni ei ole mitään järkeä kirjoittaa ’kiitos favista’ ja saada ’ole hyvä’ -viesti takaisin sata kertaa päivässä. Ja aina jos tunnen itseni hirviöksi tämän takia kirjoitan journalin jossa kiitän yleisesti kaikkia jotka ovat pitäneet kuvistani ja jaksavat seurata minua.
  Olen myös kyllästynyt ’nice’ ja ’cute’ -kommentteihin, enkä enää vastaa niihin. Joskus vastaan ’This looks great’ -kommentteihin, kun yllätyn siitä että joku jaksaa käyttää jopa kolme sanaa kommentointiin. Mutten aina, eipä tuohonkaan juuri mitään muuta keksi kuin ’thank you, glad you liked it’.
  Joskus joku kirjoittaa pidemmänkin kommentin jossa kerrotaan mistä kaikesta kirjoittaja piti kuvassa. Näihinkin on vaikea vastata muuta kuin ’kiitos.’ Jollei kommentoija laita viestiin mitään ajatuksiaan tai kritiikkiä, on todella vaikea lähteä vastaamaan yhtään mitään.
  On kiva saada kommentteja, mutta toivosin että ’nice’ -ihmiset jättäisivät mieluummin kommentoimatta jos eivät enempää keksi. :D

  • Sanni

   Mielenkiintoista kuulla tuosta Deviant Art -käytännöstä. Voin kyllä hyvin ymmärtää, että alkaa pidemmän päälle väsyttää vastata ”thanks” ainaisiin ”nice”-kommentteihin. Ja mitäpä siihen pidempäänkään kommenttiin oikeastaan voin sanoa…? Tuollaisilla taidesivustoilla ei varmaan useinkaan herää monimuotoisempaa keskustelua kuvista. Tai en minä tiedä..? Kun bloggaaja jättää postauksessaan lukijoille avoimen kysymyksen, on siitä helppo lähteä keskustelemaan. Mutta DA:ssa, jossa ”postataan” kuva, on vähän eri puitteet lähteä jutustelemaan.

 12. Heidi

  Nyt on tullut paljon puhetta kommentoinnista ja siihen vastaamisesta. Nyt sitten ajattelin heittää kysymyksen, miksei vaikka muillekin bloggaajille, jotka täällä käy, että millainen on hyvä kommentti lukijalta? Kun itse en jostain syystä aina ”kehtaa” kommentoida, kun ei ole mitään fiksua sanottavaa. Jostain syystä ajattelen, että ”ei se kuitenkaan jaksa yhden ja saman tyypin sepustuksia lukea, kun käy täällä muitakin”, niin kommentoin todella harvoin, enkä lähes ikinä useampaan kertaan samaan postaukseen! Seuraan kuitenkin aina vanhojenkin postausten kommenttimäärää, eli jos näyttää siltä, että on kommentoitu lisää, palaan myöhemminkin takaisin.

  • Sanni

   Mulle bloggaajana ihan millainen tahansa positiivinen tai rakentavassa hengessä jätetty kommentti on ”hyvä kommentti”. Pituudella ei ole väliä. Johonkin meikkikuvaan en edes odota mitään pitkiä kommentteja, mitäpä niistä nyt voisi lähteä säveltämään? Jos taas on jotain rakentavaa kritiikkiä, niin senkin otan erittäin mielelläni vastaan, kunhan se on muotoiltu fiksusti eikä loukkaavasti. Jotkut ”OMG sul on rumat kynnet leikkaa ne!!11!” -kommentit ovat esimerkkejä niistä lapsellisimmista, typerimmistä kommenteista. Niistä kyllä usein arvaa kirjoittajan iän…. ^_^

   Mutta siis tosiaan, ei lukijalla nyt aina tarvitse olla mitään ”fiksua” sanottavaa kommentoidakseen. Kyllä mäkin jätän säännöllisesti muutaman sanan ”Upeat kynnet!” tai ”Hienot arskalasit” -tyylisiä kommentteja seuraamiini blogeihin. Varmasti nekin kommentit ilahduttavat bloggaajaa.

  • Charming Nails

   Minua ilahduttaa eniten kommentit joissa kerrotaan miten olen innostanut ihmisiä lakkaamaan kynsiään tai väkertämään hienoja koristeluita. On myös mukava olla avuksi jos lukijat kysyy jotain.

   Mä olen ilahtunut myös kommenteista ”Kivat kynnet” tai ”Nätti koristelu”. On myös ihanaa kuulla kehuja ( on, olenko itserakas? ) jos on ylittänyt itsensä ja rakentanut jotkut tosi hienot kynnet joita ei välttämättä ole suomi blogeissa nähty. Niistä tykkään eniten, se antaa ”voimaa” jatkaa. Arvostan jokaista kommenttia mutta mielen saa pahoitettua ikävistä ja rumasti sanotuista kommenteista. Joskus myös mietin lukeeko kukaan jos kommentteja tulee 1 tai 2 mutta ehkä se johtuu vain siitä kuten Heidi sanoo: Ei aina kehtaa :)

 13. Karoliina

  Älä vaan ala vastaamaan jokaisen lukijan kommentteihin! Itseäni ainakin ärsyttää se :D
  Hölmöä katsoa, että 50 kommenttia, ja sitten puolet niistä onkin blogaajan omia kommentteja! En ole koskaan tajunnut mikä mieli niissä ”Kiitos paljon”, ”ihanaa, kiitos”, ”voi kiitos kovasti” kommenteissa oikein on. Kuka niitä oikein kaipaa?? En usko että kukaan.

  • Sanni

   Mun mielestä on aina ollut hassua se, että Indiedaysin etusivulla näkyvä lista ”Puhutuimmat postaukset” ei suinkaan usein sisällä niitä oikeasti eniten kommentteja keränneitä postauksia. Monesti kun katsoo että Ahaa, se-ja-se postaus on puhututtanut peräti 100 kommentin verran, niin käy ilmi että puolet oli bloggaajan vastauksia.

   Jos bloggaaja A saa postaukseensa 25 kommenttia, ja bloggaaja B 47 kommenttia, ja A vastaa kaikkiin kommentteihin ja B ei, niin A:n postaus näkyy listalla lukumäärällä ”50 kommenttia”. B:n postaus ei välttämättä näy listalla ollenkaan. Kuitenkin B:n postaus on oikeasti se puhutumpi postaus. ;)

 14. Jonna

  Ymmärrän kyllä ettei kaikki bloggaajat jaksa/kerkee/halua vastata kaikkiin ”ihana meikki!/ihana asu!” tyylisiin kommentteihin, varsinkin jos kyseinen bloggaaja saa paljon kommentteja. Kunhan kysymyksiin koittais vastailla, se on tarpeeks. Itte vastaan kuitenkin aina ihan kaikkiin kommentteihin mitä saan, ja sen lisäks viä meen käymään kattomassa niitten kommentoijien blogit ja kommentoin yleensä sieläkin jotain jos yhtään mielenkiintosia postauksia on mihin mulla on mitään sanottavaa. :D

  Eikä mua haittaa noi blogimiitti yms. postauksetkaan. Jos itte olisin joku noista bloggaajista jotka tollasiin tapahtumiin menee, en ainakaan siks jättäis postaamatta että ”jotain ihmisiä voi ärsyttää kun ne näkee samat jutut mun ja jonkun toisen blogissa”. Ei kaikilla kuitenkaan oo samat lukijat, niin jos ne kaikki ei postaa siitä tapahtumasta, jonkun blogin lukijat voi sit jäädä kaikesta paitsi..

  Mua ei myöskään ärsytä epäsäännöllinen tai harva postaustahti. Se on jokasen oma asia kuinka usein postaa, eikä sitä sit tartte erikseen selitellä jos on ollut muutamia päiviä/viikkoja bloggaamatta. Onhan se ymmärettävää että niitä voi ärsyttää ketkä aina tulee vieraileen usein ja kattoon onko uusia postauksia, mutta tälläsille henkilöille suosittelisin kyllä blogger tai bloglovin tms. käyttäjän luomista että vois siellä sit blogeja seurata, tulis paljon helpommaks. Itteeni enemmänkin häirittee jos postaa liian usein! Kun niin monia blogeja kuitenkin seuraan, musta on ihanaa että jotkut postaa vaan pari kertaa viikossa tai harvemmin, ei mulla vaan riittäis aika kaikkeen jos kaikki bloggaajat postais tosi usein.

  Yks mikä mua sit ärsyttää blogeissa, on nää luultavasti indiedaysin ja jotkut muute blogit, jossa ei pysty tilaan ilmotuksia vastauksista esim. sähköpostiin. Yleensä kun kommentoin jotain sellasta mihin oletan saavani vastauksen, ’tilaan jatkokommentit sähköpostiin’ (bloggerin blogit), mutta tälläset blogit kuten esim. sun ja Nelliinan, näissä ei oo sellasta mahollisuutta, niin sit pitäis aina muistaa tulla käymään kattoon että onkohan tullu vastausta.. :/

  • Sanni

   ”Itte vastaan kuitenkin aina ihan kaikkiin kommentteihin mitä saan, ja sen lisäks viä meen käymään kattomassa niitten kommentoijien blogit ja kommentoin yleensä sieläkin jotain jos yhtään mielenkiintosia postauksia on mihin mulla on mitään sanottavaa. :D”

   Wow, sähän olet unelmabloggaaja kommentoijien kannalta! ^_^ Aika mahtavaa. Mulla ei olisi ikinä aikaa tuollaiseen.

   ”Jos itte olisin joku noista bloggaajista jotka tollasiin tapahtumiin menee, en ainakaan siks jättäis postaamatta että “jotain ihmisiä voi ärsyttää kun ne näkee samat jutut mun ja jonkun toisen blogissa”.

   Tuokin on kyllä pointti. Mutta kaikkia ei voi tässä asiassa miellyttää…. osa lukijoista ärtyy väkisin, osa taas on iloisia kun heillekin kerrottiin miitistä (jos eivät lue muita miittiin osallistuneiden blogia), ja osa on muuten vaan kiinnostuneita lukemaan miiteistä oli niitä sitten kuinka monessa blogissa tahansa. :)

   ”Yks mikä mua sit ärsyttää blogeissa, on nää luultavasti indiedaysin ja jotkut muute blogit, jossa ei pysty tilaan ilmotuksia vastauksista esim. sähköpostiin”

   Mun pitää kysyä tuosta ID:n it-hepuilta. Hassua ettei WordPressissä olisi tuollaista mahdollisuutta.

 15. Tiina

  Sopiva postaustahti riippuu vähän blogista tai oikeastaan siitä, mihin on lukijana tottunut. Jos on tottunut jonkun bloggaajan taholta postaus per päivä tahtiin, niin yksikin ”välipäivä” saattaa tuskastuttaa. Jos toisella taas on postaus viikossa tahti, niin se ihan ok, kun siihen on tottunut. Vaikka toisaalta bloggaajalla ei mielestäni ole mitään velvollisuutta vääntää pakkopostauksia hampaat irvessä tai pahoitella tavallista pidempiä taukoja. Kyseessähän on kuitenkin harrastus eikä mikään yleisradiomainen julkisen palvelun velvoite ;)
  Ja kommentteihin vastaamisesta: Vastaus on kiva saada, mutta en todellakaan sitä edellytä kommentteja naputellessani. Myös sellainen ”massavastaus”, jossa esim. kiitetään kommentoijia innokkaasta palautteesta on ihan ok. Se jo osoittaa, että bloggaaja arvostaa palautetta.

  • Sanni

   Mä aion nyt alkaa totuttaa lukijoita joka toinen päivä -tahtiin. En nyt tiedä onko kukaan aiemminkaan ärsyyntynyt siitä, että en aina postaa peräkkäisinä päivinä, mutta ehkä sellainen säännöllisyys olisi ihan hyvä juttu.

 16. purple

  Huono kuvanlaatu on ehkä kaikista kamalinta jos kyseessä on meikkiblogi. Yritin yhdessä vaiheessa pitää blogia mutta siitä ei tullut mitään kun kamera ei ollutkaan tarpeeksi hyvä.

  Toiseksi. Ei niinkään ne kirjoitusvirheet vaan yhdyssanavirheet. Toki, jos blogi on ihan kamalaa teinix-kieltä, hyppään suosiolla seuraavaan.
  Jokainen tyylillään, minulle se ei ole niin tarkkaa. Mutta yhdyssanavirheet joita opin vihaamaan kun entinen pomoni kirjoitti kaikki yhdyssanat erikseen. Välillä nauratti, välillä en voinut sietää sitä.

  Postaustahti olisi hyvä olla jossain määrin säännöllinen. Kuten täällä aiemminkin jo mainittu, jos postauksia tulee putkeen monia ja sitten tauko, se ärsyttää. Mutta sopivan säännöllisenä ei sitten ole bloggaajalla stressiä eikä meitä lukijoita totuteta ’liian hyvälle’.

  Kysymyksiin tulee aina vastata. Näihin ”ihanat kengät”- tyylisiin voi mielestäni laittaa kaikille yhteisen kiitoksen.
  Itse tykkäisin siitä että asioista tulisi pohtivia keskusteluja, kun itseäni moni asia kiinnostaa ja haluaisin aina tietää enemmän. Joskus olen yrittänyt herättää keskustelua siinä kuitenkaan onnistumatta (en nyt muista oliko tämä vai joku toinen blogi). Kiva olisi väitelläkin, kun asioista kosmetiikkamaailmassa on niin monenlaista tietoa. Väitelläänkö joskus? ;P

 17. hanna

  Olipa pakko tulla kertoon sulle ku törmäsin sellaseen blogiin mistä tuli tää postaus mieleen. Siis sellainen, missä oli paljon sanoja kursivoitu, boldattu tai kursivoitu ja boldattu. Ihan kauhean vaikea lukea sellaista tekstiä ja siitä tuli vähän pääkipua. Muuten olisi varmasti mennyt se blogi seurantaan, mutta ei pysty kun se kirjoitustapa aiheuttaa päänsärkyä.

 18. blogiton

  Mua ärsyttää blogeissa niiden samanlaisuus. Kliseistä terveyskauneusliibalaabaa. Kaikki mahtuu siihen samaan muottiin niinkuin yleensäkin muotipimatsut. Päivän asuja, järkkärillä otettuja lähikuvia avokadosalaateista, spinningtreenejä, nauravia yhteiskuvia vastavalossa, pidennysohjeita. Onko ihmisten elämä oikeesti tämmöstä vai muokkataanko se sen blogiin sopivaksi. Miksei sinne voi kirjottaa mitään negatiivista, mitään valtavirrasta poikkeavaa? Kämppikseni blogi on kaukana siitä mitä hänen elämänsä käytännössä on. Kuvissa näkyy se nätti kuppiasetelma salaatteineen, mutta kuvan reunojen ulkopuolella vallitsee täydellinen kaaos. Miksei siitä voi kertoa?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.