Mihin aikaan laitat ihon yöhoitotuotteet?

Edellisen postauksen kommenteissa heräsi mielenkiintoinen keskustelu koskien ihon yöhoitoa. Minun maailmassani ihon yöhoidolle on aina ollut vain yksi looginen ajankohta, ja nyt kiinnostuin tekemään vähän laajempaa kyselyä selvittääkseni, mihin yöhoitoleiriin Karkkipäivän lukijat kuuluvat :)

Kommenteissa nousi esiin tapa, jota en ollut koskaan tullut ajatelleeksi, ja kommenttien perusteella kyseessä ei edes ole mikään täysin harvinaislaatuinen tapa.

Tämä tapa on puhdistaa iho töistä tultua ja levittää yöhoitotuotteet jo varhaisemmin illalla, tunteja ennen nukkumaanmenoa. Tässä taustalla on kokemus siitä, että työpäivän jälkeen iho on jo kerännyt likaa sen verran, että tuntuu hyvältä pestä päivän möhnät ja meikit pois heti alkuillasta.

Oma tapani on puhdistaa iho ja tehdä hoitotoimenpiteet vasta juuri ennen nukkumaanmenoa. Tässä logiikkana on se, että iho saa kerätä likaa koko valveillaoloajan, ja kaikki puhdistetaan yhdellä kertaa. Jos puhdistaisin ihon aiemmin illalla, mitä voi toki välillä tapahtua jos iho tuntuu erityisen likaiselta ja meikki on vaikka mössööntynyt, en kuitenkaan siinä vaiheessa levittäisi iholle yöhoitotuotteita vaan puhdistaisin ihon vielä uudestaan juuri ennen nukkumaanmenoa, ja laittaisin yöhoitotuotteet silloin. Jos puhdistan ihon alkuillasta, minulle tulee tunne että iho on nukkumaan mennessä ehtinyt taas kerätä likapartikkeleita, ja puhdistan sen uudestaan. Haluan, että iho on täydellisen puhdas kun käyn nukkumaan. ✨

Mitään oikeaa tai väärää tapaa ei tietenkään ole, vaan jokainen puhdistaa ja hoitaa tai jättää puhdistamatta tai hoitamatta juuri siihen aikaan kuin hyvältä tuntuu ja itselle sopii :) Kiinnostuin vain keskustelun inspiroimana selvittämään, millaisia iltahoitorutiineja teillä on. Ja kuuluuko useampi teistä alkuillan puhdistajiin ja puunaajiin, vai bedtime-hoitajiin.

(Vuorokauden ajallakaan ei toki ole väliä, sillä yövuorolaisella yöhoito tietysti tapahtuu aamulla – paras ilmaisu olisi ”nukkuma-ajan ihonhoito.)

Kysymys yksinkertaisuudessaan kuuluu:

mihin aikaan teet ihon iltahoitotoimenpiteet eli puhdistat ihon ja levität sille ne hoitotuotteet, joita nukkuessasi käytät (voide, seerumi, öljy, jne)?

kauneus ihonhoito
Kommentit (53)
  1. Haa, meitsillä nää tapahtuu suihkun yhteydessä. Käyn siis suihkussa illalla, siinä samalla lähtee meikit naamasta ja suttaantuu sopivasti kosteusvoiteet lättyyn. En kyllä aamuisin jaksa mitään edes laittaa ellen meikkaa tai ole joku akuutti naamakriisi 😬

  2. Tennisverkko
    14.2.2022, 18:44

    Olen iltasuihkussakävijä, joten siinä yhteydessä hoituu kasvojen iltapuhdistus. Eli yleensä noin 1-2h ennen kun käyn nukkumaan 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *