Karkkipäivä
Karkkipäivä

Mietteitä meikkauksesta

Tämä kesä on tosiaan ollut erilainen kuin vuosi sitten. Postiluukusta ei ole kolahdellut uusia MAC-nappeja eikä toiselle 120-paletillekaan ole tarvetta. Aamuisin en ole istunut keittiönpöydän ääreen ja miettinyt innolla minkä väriharmonian (tai epäharmonian) valitsisin. Tänä kesänä meikkaus näyttää kiinnostavan minua ehkä 20%. Yritän miettiä miksi, mutta en keksi syytä. Haluan vain näyttää luonnolliselta ja selvitä meikkauksesta mahdollisimman nopeasti. En ole klikannut yhtäkään YouTuben meikitutorialia varmaan koko keväänä, ja hyvä jos jaksan selata muita meikkiblogeja. Taidokkaiden meikkien näkeminen muiden blogeissa saa minut ahdistumaan ja tuntemaan huonoa omaatuntoa (!!) siitä, että itse en jaksa meikata.

Rimmelpaletti

No meikkaanhan minä. Mulla on joka päivä ihan koko perussetti eli mineraalimeikkipohja, luomiväriä, rajaukset, kulmaväriä, poskipunaa ja huulikiiltoa. Mutta vaikka mulla on täällä Ahvis-reissussa mukana kaikki MACin luomivärini, niin useimpina aamuina käsi vaan kurottuu kohti Rimmelin ruskeaa palettia. Vaahtomuoviapplikaattorilla sipaisen koko luomelle ihonväristä beigeä. Sitten vain yläluomelle ruskea kynärajaus ja se on siinä. Ja tiedättekö mitä? Mä oon yhtäkkiä ollut sitä mieltä, että näytän paljon paremmalta tässä nudessa, barely-there lookissa. Katson peiliin ja olo tuntuu jotenkin kotoisalta. Sieltä katsoo se Sanni, jonka totuin näkemään yli 10 vuoden ajan – beigen valtakauden ajan. Mitä ihmettä? Tässä minä pidän värikkäästä meikkifilosofiasta tunnettua kosmetiikkablogia, joka yrittää houkutella ihmisiä irti ikuisesta nudenoidankehästä – ja nyt mä toteankin että beige is alright? Mitä Karkkipäivälle on tapahtumassa? Kymmenet lukijat puristavat hämmentyneinä Manly-palettejaan ja miettivät, onko heitä johdettu harhaan.

Kesameikit

RimmelSmokeyBrun3

Ei nyt sentään. Kyllä se värien tuottama ilo kuplii vielä pinnan alla, mutta nyt on vain toinen kausi menossa. Meikkaus on mulle rakas harrastus ja osittain työtäkin, mutta tänä kesänä tuntuvat muut arvot olevan korkeammalla. Mieluummin näytän pelkästään ”auringon suutelemalta” kuin värikkäältä sateenkaaritytöltä. Ehkä sateenkaarityttö palaa taas syksyllä…?

MACkolme

Värejäkin on kyllä tullut käytettyä muutamina päivinä. Juhannusmeikki oli mielestäni oikein onnistunut, ja MACin Shimmermoss on eksynyt luomilleni muutaman muunkin kerran loman aikana. Se on ehdottomia lempisävyjäni MACiltä. Niin täydellisen kesäinen, – raikas, hohtava ja selvästi vihreä, mutta ei yhtään räikeä.

ShimmermossDeepTruthStars

Tämän kolmisävyisen meikin tein viime sunnuntaina, kun lähdin tapaamaan ystävää, jota en ole nähnyt kuuteen vuoteen. Liikkuvalla luomella MAC Shimmermoss (näkyviin jäi vain kapea kaistale), luomivaossa ja osittain Shimmermossin päällä MACin Stars’n’Rockets ja ulkonurkassa viiru MACin tummansinistä Deep Truthia. Rajauksen jätin kokonaan pois. Tykkäsin meikistä, mutta kun tapasin ystäväni (joka ei meikkaa lainkaan), mulla olikin yhtäkkiä täysin ylimeikattu olo ja huomasin kaipaavani beigeä. :/

ShimmermossDeepTruthStars3

Mitä te tykkäätte?

RimmelSmokeyBrun2

Tässä ruskea meikki toteutettuna Rimmelillä.

Rimmelpaletti2

Rimmelin Smokey Brun -paletti on näennäisestä tylsyydestään huolimatta yksi kaikkien aikojen lempipalettejani. Siinä on täydellinen kokonaisuus ruskeita; beige, lämmin kullanruskea ja viileä tummanruskea sekä kermanvaalea highlighter. Jos tätä enää myytäisiin suosittelisin tätä kaikille. Napeissa on loistava koostumus ja erinomainen  pigmentti.

RimmelSmokeyBrun

Liikkuvalla luomella beige, sen päälle vedetty lämmin ruskea sisänurkkaa lukuunottamatta, ulkonurkassa tummanruskea ja kulmaluulla kermanvaalea. Klassinen ruskea perusmeikki.

Nopea2

Tykästyin Shimmermossin ja Stars’n’Rocketsin yhdistelmään. Tässä versiossa jätin ulkonurkan tummansinisen pois, jolloin meikistä tuli simppelimpi. Stars’n’Rockets ja Shimmermoss liukuvat yhteen loistavasti kiitos Stars’n’Rocketsin sinisen duochromen, joka sopii yhteen vihreän Shimmermossin kanssa. Sävyjen yhtymäkohtaan tulee kuin itsestään kolmas, sinertävä sävy.

MACliilat

MACin Beautiful Iris, Lotusland ja Seedy Pearl ovat myös luotettavan harmoninen yhdistelmä.

MACkolme2

Tällä yhdistelmällä syntyi Aurinkotyttö-postauksen meikki. Edit. Eipäs syntyntkään, aurinkomeikissä olikin Goldmine…

Maanantaina koittaa paluu arkeen ja töihin. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin voidepurkit, maskarat ja muut putelit eivät nyt yhtään jaksa vetää minua puoleensa. Paljon mieluummin jäisin makaamaan oranssille rantapyyhkeelleni merenrantaan….. En muista että lomalta paluu olisi koskaan tuntunut yhtä vaikealta……………

Kommentit (32)

 1. Peppi

  Vaihtelu virkistää, vaikka välillä tylsempäänkin suuntaan, eikö;) Kivalta näyttää tuo Rimmel-erityisesti tekemäsi smokey. Tunnen muuten tuon tunteen, kun huomaa olevansa ”ylimeikattu” seuraan nähden. Itse olen suurinpiirtein ainoa työporukassa ja kavereiden kanssa, joka käyttää meikkiä arkena. Ja joskus juhliin on kiva kokeilla jotain räväkkääkin. Kukin tyylillään!

 2. Jonna

  Kai se on ihan kiva välillä vähän neutraalimpia ja tylsempiäkin meikkejä tehä, antaa luovuuden levätä :) Itte oon mun normaalista mustasta meikistä nyt luopunut ja alkanut käyttään paljon värejä viime aikoina!

 3. Nimetön

  Onkohan Rimmelin paletti 020 Amazon princess tullu ton paletin tilalle? Hieman eri sävyt, mutta ruskeella linjalla tuokin paletti menee..

 4. Laura

  Löysin vasta jokin aika sitten blogisi, mutta tämän postauksen innoittamana lähdin tutkailemaan lähimarkettiin Rimmelin (jota olen aiemmin pitänyt lähinnä kelvottomana halpismerkkinä) valikoimaa ja yllätyksekseni löysin hyllystä Rimmelin Smokey Brun -paletin!!
  Ennakkoluulojeni vuoksi on melkein noloa myöntää, että tästä paletista tuli uusi suosikkini… miehenikin totesi ensimmäisen testailun jälkeen, että ”best ever”! hups… :)

 5. Tiia

  Tämä asia on varmaan tullut esiin jo monen monituista kertaa tämän postauksen jälkeen vierineinä vuosina, mutta oli pakko tulla sanomaan, koska tänään CityMarketissa erikseen tarkistin Rimmelin hyllystä. Löytyy! Napit ovat kolmion muotoisia, kärjet vastakkain.

  Itse olen ostanut tämän muistaakseni pari vuotta sitten. Tosin mun paletissa ei mielestäni ainakaan ole mitenkään erityisen pigmenttiset värit. Tai ainakin aika sellaiset varovaiset;) että saa kevyttäkin jälkeä tehtyä

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.